Som 10 rokov sama a teda na tych zoznamkach to nie je nic moc. Mam taky vnutorny pocit, ze som nasla konecne po pol roku hladania ku mne vhodneho muza. Je ale cca 12 rokov starsi. Ja mam 44 zachvilu. Akoze moja predstava bola o 4-5 rokov starsieho. Ale nejako som sa so ziadnym muzom toho veku nepritiahla. Deti uz mat nechcem, staci mi jedno a zvierata.
Financne som zabezpecena. Jedine, ze mam dost malo casu.
Tak by ma zaujimalo, ci tu ma niekto skusenost s plne funkcnym vztahom s takym vekovym rozdielom.
@martina1582 😂 Či chlap nemá problém, že je žena od neho oveľa mladšia? To si buď istá, že nemá. Ak má autorka takmer 44 rokov, tak dotyčný by určite aj mladšiu prijal.
@greengirl Nešla by som do toho. Je rozdiel, mať o 12 rokov staršieho, keď máš 20 a on má 32, alebo ešte, keď máš 30 a on má 42. Ale čím ste starší, tým sa tie rozdiely prehlbujú. Za mňa 44 a 56 už nie.
Áno medzi mnou a mužom je 11 r rozdiel
@ha_ha to som si aj ja hovorila. A teda na tych zoznamkach taki od 53 rokov sa ani so mnou velmi nebavili. No uplne mi stacilo prekopavat zoznamky a aj v realite pol roka aktivne. Lebo zistovat udaje o kazdom muzovy, preco je rozvedeny, ci sa k sebe hodime, preco nema deti aku ma pracu... A teda ja uplne odmietam fajciara. Okrem toho som striktny lakto-vegetarian, co ani nemozem priznat kazdemu, je to velky handikep. A proste naozaj velmi vela faktorov treba zvazovat. Samozrejme z 20 na zoznamke mi opise 1 muz. Cize zo 100 muzov prefiltrovat zhodu... A muzi maju take filtre, ze az. Je tam aj vela bohatych. Potom beznych, ktori byvaju daleko a staraju sa furt o deti. Ze vidiet niekoho 1x do tyzdna. A proste kopec este nie je vyliecenych z byvalych manzelstiev. V 20tke by som nesla do takeho rozdielu, to bolo veru z coho vyberat, ked v 20tke som vizerala k svetu. Ale v 40tke...
@ha_ha Nepoviem keby mala 30 a nájde si 42 ročného, ale treba pozerať na to, že relatívne mladá žena si našla pomaly dedka. Ženy žijú aj cez 80-tku, tak je v polovici svojho života. No a by si sa čudovala koľko takýchto mužov bez ženy existuje. Akurát nevysedávajú na zoznamkách ale pracujú, alebo niečomu sa venujú a myslia si, že by ich už žiadna žena nechcela 😀
Po rozvode som mala asi 5ročný vzťah s mužom starším o 10 rokov. Bolo to fajn, rozdiel som v tom čase nejak necítila. Mala som vtedy 41 rokov. Teraz mám skoro 48 a on 58 a už by som si tak staršieho nehľadala.
Mne je toto trocha zvláštne - zrelá žena, nemá už plány na deti, predpokladám že už zabezpečená bývaním, prácou, nájde si fajn muža a aj tak vidí problém vo veku.. prečo? Keď je raz chlap ok, dobrý, páči sa ti, rozumiete si prečo by mal byť problém zrovna vek? Veď ste obaja dospelí.. a že budeš mať doma dedka? Akože poznám viac 60r chlapov, ani jeden z nich neposobi ako 80rocny dedko, normálni muži.. ja neviem čo majú za predstavy ľudia, možno keď ma niekto 25rokov, tak už aj 40tnikov vidí ako starcov, ale sakra 44r žena je úplne vhodný kandidát k niekomu kto má o 12r viac.. ide predsa o to aký je ten človek - je dobrý, je fajn, ma vysporiadanu minulosť? To sú veci čo by ma zaujímali..
@ha_ha Mnohí muži v tejto dobe vzdali priame oslovovanie žien, už to nerobia ani tí slobodní, proste taká je doba - tak ak sa jej nejaký páči a aktívne hľadá, nech ho osloví ona a skúsi drobný pokec, nech chodí na kávy s mužmi ktorý ju niečím zaujmú. Mnohé tu radíte somariny typu, že žena by nikdy nemala osloviť muža a bla bla bla 😂 Tak si vyrobíte začarovaný kruh, ostanete visieť na zoznámke kde je 99% sociálnych skrachovancov a máte predstavu o svete, že neexistuje taký muž 😂 Kde nájsť poriadnych mužov? Všade sú, mestom chodia, stačí nejak zaujať - opýtať sa niečo, prípadne v práci sú, alebo kamarátka odporúči kamarátke, pri športe a turistike, atď. ... Žena sa môže dať do poriadku vzhľadom - urobiť atraktívnejšou, nájsť nejakú svoju hmotnosť (hlavne moc nevychudnúť nech sú krivky) a rapídne navýšiť svoje šance na zaujatie. Je lepšie si sadnúť vonku na kávu na terasu v meste a "otvorene" sledovať okolie, ako čakať na zoznamke s fotkou, aký tragéd zas napíše.
@jana_eyre_2 vnimam to tak, ze s o 12 rocnym vekovym rozdielom, aktivny vztah vhodny na pravidelne spoluzitie. Ako do 8 rokov starsim, s ktorym si az tak nerozumiem, vztah by nebol denny, lebo sa stara aktivne o deti alebo byva daleko. Akoze mam sice 44 rokov, ale mam urcite predstavy, ako by mal vztah fungovat, coho som schopna a tak. Len ma teda zaujma nazor ludi. Nejako sa potrebujem utvrdit. Tiez som vobec rada, ze muz ma o mna seriozny zaujem, je sice starsi, ale zase je stihly a nefajciar, inteligentny, financne na tom trochu horsie ako ja, ale nie je to priepast.
Ja nevidim problem s takym vztahom. Medzi mnou a mojim muzom je rozdiel 14 rokov. Tento rok budeme spolu 15 rokov. Rozumieme si vo vsetkom a vo vsetkych smeroch. Mame aj spolocne zaluby a je nam spolu dobre 😊
Ja by som ti pred nejakym casom este napisala, ze je to v pohode. Ale setra mojho manzela ma o 9 rokov starsieho manzela. Nejako sme to v minulosti zvlast nevnimali. Ale postupne je to citit - my sme vsetci styridsiatnici, on ma 52. Nechcel uz druhe dieta, lebo sa citil staro (maju 13 rocneho chlapca). A su to take detaily kadejake. Mozu byt vsak muzi, ktori su vitalni naozaj cely zivot. Na druhej strane, ak si rozumiete, nejdete uz zakladat rodinu, tak preco nie? Len ja osobne by som sa nehrnula hned do vazneho vztahu.
@mirokub Vies co v 44 je to problem. Ano, oslovila som a nebola som si ista, ci je gay alebo normalny. A moji kolegovia v praci, v zivote by som nepovedala, ze ziju s muzmi ako partnermi. Absolutne tak nerozpravaju, obliekaju sa a spravaju sa bezne... Plus po 40+ je naozaj minimalna sanca najst na ulici niekoho. Nemam cas chodit na kafe s hocikym. To je nerealne. Zoznamky su nakoniec jedina moznost v mojom veku. A je tam kopec muzov 40-50+ ktori chcu mat este deti a ja uz ani nahodou. Plus na zoznamke je vela uspesnych manazerov, ktori su sice len o 4-5 rokov starsi, ale taki hladaju asi modelky fakt.
@ha_ha ako tiež si nedokážem predstaviť, že by som sa vybrala na korzo, sedela tam, obzerala chlapov a toho, ktorý by sa mi ľúbil, by som zavolala aby sa ku mne pripojil a to mám o 10 rokov menej ako autorka. Neurobila by som to ani ako 24 rocna😄 rozumiem o čo asi @mirokub ide, ale neviem...v prípade autorky sa mi takýto spôsob spoznávania sa dajako nepasuje...chlap vôbec nemusí byť ani v 70tke odpísaný starec nad Hrobom. Nielen muži ale aj mnoho žien je v 50/60tke v dezolatnom stave...
Ja 35 môj 47 rozdiely nepociťujeme, šibnutý sme obaja, záľuby mame rovnaké a nie je to žiadny domased
@veronicka1901 deti nechcem ani nahodou uz mat. A prave vela takych mojho veku este chce mat. Toto vidim zase ako filter, hladat takeho, ktori uz nebude deti chciet mat a praveze ma svoje. S tou vitalnostou je to otazne. Ja som mu hovorila, ze toto vidim ako problem, ze ako dlho bude zit 😉 No vzhladom na to, ze mi zomrel blizky 25 rocny, tak je to blbost. A moj otec 69 a total vitalny. A mama 69 a uz je s nou koniec, nechodi... Osud je asi osud
@greengirl no ja neviem..ale ja by som o toľko staršieho nechcela. Pre mňa už aj 10 by bolo veľa. Jednak časom ten rozdiel bude stále viac vidieť aj výzorovo ale aj cítiť v ostatných oblastiach.
Ale na druhej strane ti môže byť ukradnuté, kto si o tom čo myslí. Je to každého osobná vec, nie?
@mirokub v 44 je to nerealne. Akoze na tych zoznamkach vek 46+ je kazdy druhy manazer. IT manzeri, Produkcni manazeri, Financni manazeri, Stavebny manazeri... Pravnici, lekari, architekti... akoze oni preco nie su schopni si najst niekoho vonku na kafe? Lebo to nejde. Zoznamka je taka online kaviaren.
ja mam muza sice len o 7 rokov starsieho, ale myslim si ze vo vztahoch plati to zname ,,vek je len cislo". dolezite je, ci si rozumiete a pod., respektive sa opytat jeho, ci nema problem ze ste o tolko mladsia