icon

Problém s priateľom - výlev

mima343
12. aug 2022

Ahojte,neviem co mam robit ,mam dve deticky,zijem s priatelom 4 rok,ale uz to.nefunguje mam s nym jedneho syna ,dceru mam s predchadzajuceho vztahu,tam to nefungovalo,boli tam bitky a alkohol...Byvame v najme,ja dostavam rodicovsky ,nakolko mam pozicku na auto a pre maminu som brala peniaze,aby si zaplatila dlhy,hned nato umrela..S detmi mi nema kto pomoct,ze by som isla do roboty,chcem sa osamostatnit nakolko deti trpia,on mi nadava do suk,ale ja nemam kam.ist

viestta
12. aug 2022

@mima343 v pondelok ísť podat navrh na určenie výživného. Na otca každého dieťaťa zvlášť. To ako prvé.

viestta
12. aug 2022

Prídavky na deti dúfam chodia na tvoj účet, keď nie riešiť aj to

rolandik
12. aug 2022

@viestta kde sa to dá vybaviť?

mima343
autor
12. aug 2022

@viestta plati mi na dceru 100eur,druhy mesiac mi dava 150eur,nakolko to bolo malo,tento mi vravi ze syna mi neda tak ja uz fakt neviem ,nic zle nerobim ,staram sa ,stale navarene ,upratane

mima343
autor
12. aug 2022

@viestta ano chodia,len ta hlupa pozicka ostane mi 300eur zato najom nenajdem ak.aj ano.nemam na.depozit

viestta
12. aug 2022
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
juliet86
12. aug 2022

@mima343 kmotricky.sk pomocobetiam.sk

pribinak
12. aug 2022

@mima343 pohľadať si krízové centrum či útulok pre matky.
Tam ti pomôžu s výživným pre dieťa. Pomôžu ti aj s nájdením jaslí a skolky pre deti, aby si mohla ísť do prace a normálne existovať

viestta
12. aug 2022

@mima343 múdrych reči sa neboj. Z 1000 chlapov co sa vyhrážajú, že nedajú deti keď dôjde na lámanie chleba zoberie dieťa jeden.
A keď ti nedáva peniaze na domácnosť a na stravu tak mu nevar, neper. Však ty nie si povinná ho živiť z rodičaku.

cocolino234
12. aug 2022

@mima343 deti majú koľko rokov? aký vysoký je tvoj celkový príjem? keďže si napísala, že ti ostane 300€. Kontaktuj upsvar, zatiaľ skús vyhľadať zdieľaný byť alebo mamičku v podobnej situácií, aby ste platili nájom spolu.

@viestta tu mám pocit, že to bude zase prípad, kedy ona bude tá, ktorá tam nie je doma a nebude mať kam odísť. Ešte aby sa neocitla na ulici, keď nebude prispievať na domácnosť. Je to svinstvo ale bohužiaľ ani on nie je povinný živiť ju, keďže je to ďalší pár s deťmi bez manželstva. :/

viestta
12. aug 2022

@cocolino234 oni ani jeden nie je doma, však píše, že nájom. A áno, jednoduché to nebude. Vymenila jedného blba za iného a ešte mu porodila dieťa. Z blata do kaluze...

rolandik
12. aug 2022

@viestta ísť podat navrh na určenie výživného

viestta
12. aug 2022

@rolandik na okresnom sude

zmrzlinka2021
12. aug 2022

@cocolino234 bez ohľadu či sú manželia alebo nie, z ľudského hľadiska by sa mal aj o ňu postarať

mima343
autor
12. aug 2022

Ano sme v najme ,pred tym sme boli v najme ale nakolko majitelka sa rozhodla po troch rokoch byt predat ,tak sme museli ist prec ,boli sme pri nasich u otca ale to je tak katastrofa,to je proste na dlho ,clovek musi zazit aby uveril bola som tam za sluzku,no hroza,priatel sa s nimi pohadal,lebo ma maju za hlupu.Priatel je dobry ,on mi dava peniaze ale ked si vypije katastrofa ,uz proste aj triezvy mi nadava ,uz ma ma za pi..,vydim to na nom,mam ho rada ale myslim si ,ze len deti trpia,on mi akoze aj.maleho okupe,ale vidim ze poslednu dobu je radsej v praci ako s nami,uz pred tym to nefungovalo ale nechcela som to vidiet...

mima343
autor
12. aug 2022

@viestta no ano,viem uz si to sama hovorim ,akoze nedaju sa porovnat ,lebo fakt tento mi aj pomaha aj peniaze dava ,ale ja uz neviem ,vsetko zvaluje na mna ,no on by mi maleho nedal ,keby idem do krizoveho alebo kde ,to viem ,ze by bolo peklo

mima343
autor
12. aug 2022

@pribinak jasle pri nas stoja 430eur,dala som malemu uz prihlasku do skolky,s robotou nemma problem ,pojdem robit hocico,len aby bola pracovna doba normalna ,nakolko pre deti by nemal kto ist,dcera ma 8rokov chlapec 2roky,no 430eur rodicovsky plus 150eur vyzivne a platim tu pozicku 220eur,

pribinak
12. aug 2022

@mima343 8 ročná môže ísť už sama, ak teda nemusí cestovať a ten maličký no, áno toho musíš stíhať vyzdvihnúť

mima343
autor
12. aug 2022

@pribinak ano dcera je sikovna ,musi cestovat ,ale to by uz zvladla,samozrjeme by som ju vzdy odniesla a pockala ju...no maly je taky certik ,neviem ako ro bude aj v skolke ,dufam ze si zvykne ,mam zdravotne problemy,ale tak hadam sa to nezhorsi ,musim ist makat

pribinak
12. aug 2022

@mima343 tak skús najskôr vyriešiť zdrav. problemy a potom pories odchod. To nie je dobrý nápad riešiť všetko naraz a nemať zdravie ok

mima343
autor
12. aug 2022

@pribinak somnou to je na dlho,kazdy doktor inak ,kym ma niekde vezmu ,tak clovek aj umrie,mam trombozu a.hrcky v prsniku

pribinak
12. aug 2022

@mima343 och. Veľa zdravia a šťastia želám

simdob
13. aug 2022

ťažko sa mi to aj číta. Posielam ti veľa síl!

mima343
autor
13. aug 2022

@pribinak dakujem,velmi pekne

mima343
autor
13. aug 2022

@simdob dakujem,velmi pekne,no mozem si zato sama,clovek necakal ,ze sa vykluje z priatela toto,ked uz clovek ani sil nema,ale musim kvoli Detom,aj ked to bude tazke,najhorsie ,ze nema kto cloveku pomoct

mikadooo
13. aug 2022

@mima343 ahoj, nejak mi to nejde dokopy, to čo tvrdí a to ako sa správa. Takže on ti malého nedá - to nejak závisí od neho??? Myslela som, že pri tak malých deťoch rozhoduje súd a nie chlap. Ďalej, ty tu riešiš škôlku, že si musíš nájsť prácu, aby si malého stíhala vyzdvihnúť, tak keď ti ho nedá, kto ho bude vyzdvihovať? Stará Blažková? Zamysli sa nad tým, ako sa reálne stará o malého a predstav si reálne, ako by sa mohol oň starať, keď ty by si tam nebola. Mal by sa oňho ako postarať? Podľa mňa sú to len silácke reči, obaja ste rodičia rovnako, on ti nemá čo "dať" a "nedať" dieťa. Ak sa vy dvaja neviete dohodnúť, rozhodne niekto tretí, kto do toho nie je emocionálne zamontovaný. A to by som sa veľmi čudovala, keby tak malé dieťa priklepli otcovi...

vler
13. aug 2022

@mima343 "priatel je dobry" ?! Z tvojho popisu je nevhodny partner