Problémy s budúcou svokrou
Ahojte s parnetom sme spolu 8 rokov mame spolu 5 tyzdnove babatko jeho mama moja buduca svokra mi nikdy nebola po chuti a ani ja jej nejsom nevesta aku by chcela lebo nerobim tak ako ona povie vždy mi to bolo jedno co si mysli a čo robi ale teraz to už nedávam. Stále sa snaží rozkazovat o vychove a starostlivosti o maleho co mu obliect neobliect ako urobit to a hento. Vždy keď pride ma hlúpe narážky kedze maly sa podoba zatial uplne na mna tak si neodpusti povedat ze kedze sa nepodoba na jej syna mojho partnera ze ci je jeho alebo od suseda alebo otec neni isty. Teraz vznikol problem nechceme krst v kostele ale len uvitanie na urade mame nato osobne dovody tak samozrejme sa jej to nepacilo isla si svoje a ked som povedala ze ja som mama a uz som rozhodla tak maleho nazvala pohanom. No a ďalšia vec ktora tu je neustale otravuje s kocikovanim no ja to tak zatial necitim ho dat bezomna niekomu a ona ho chce ist sama vozit ale len preto aby sa ukazala po dedine pred ludmi nie z realneho zaujmu . A dalsi dovod viem ze by nechala ho ochytavat od cudzich ludi okukovat a že by bola schopna ho povyzliekat keby sa jej nepaci ze by mal nejaku vrstvu na viac a podobne proste už neviem čo robit ako jej vysvetlit ze vozit ho nedam este nikomu sameho lebo to nechcem este a uz vobec ne ked ho nazvala pohanom tak male ciste stvorenie
Proste jej nedoverujem že by bol maly na poriadku a že by sa riadila podla mojich pokynov.
a hlavne preto že jej nedoverujem ma uplne zaostale nazor a metody chovania.
mne strasne nejde do hlavy preco maju ludia potrebu davat nevyziadane rady, udivuje ma to coraz viac.
K 5 tyzdnovemu babu som ani nikoho nepustila. Ziadnu navstevu. A ja som bola vtedy tiez dost zle na tom a bolo to aj kvoli nevyziadanym radam.
Nastastie to pomerne rychlo preslo a ja som sa dala dokopy.
No a k veci. Manzel nech jej laskavo vysvetli nech sa nestara. Lebo by dostal naklad aj on.
Dohodnite si pravidla kedy a za akych okolnosti k vam bude chodit.
Nevysvetľovala by som nič. Nedám a hotovo. Môže sa aj na hlavu postaviť. A hlavne by sa mal za teba postaviť partner, vysvetlit matke, že si v šestonedelí, žena po pôrode s prvým bábätkom a ona p***ny bude riešiť a otravovať. Vyrazila by som ju aj s dvermi.
Ked ho bude chciet nabuduce opat kocikovat, tak jej povedz, ze to das len svojej mame, lebo ako ona hovori,, otec nie je nikdy isty. Mysim, ze potom prestane chodit 🙂 Ale odporucam radsej pozitivnu cestu, len som si nemohol odpustit a mne by to asi aj vyletelo z ust.
1. kočikovať by som nedala - nechcem a basta
2. blbé reči by som odpinkala
3. určite by som to nehrotila a nehádala by som sa- ľudia dávajú rady. prečo by nedávali. je na tebe či sa nad nimi aspoň zamyslíš alebo sa budeš nimi riadiť…
@simonam2205 ja používam na tu poznámky ohľadom otca dieťaťa takúto vetu: je jedno kto je otcom, priezvisko má manželove 😄
nie si nejaká precitlivená po tom pôrode?
@anonym_4eb683 ano precitlivena byt moze. To je normalna reakcia po porode. Avsak ona je matka dietata nie svokra.
Svokra jej ma pomoct nie ju deptat.
@anonym_4eb683 povedala jej že je prespanka a decko asi panghart a podľa teba je precitlivelá 🤣🤣🤣🤣
@anonym_027997 prespanka je lebo nie je vydatá a ohľadom dieťaťa je to tiež pravda. budúca svokra povedala niečo iné - a ak by to myslela vážne, asi by nechcela kočikovať. niektorí len majú proste zvláštny zmysel pre “humor”…
Mne keby povie, ze sa nepodoba na otca tak by som ju poslala do 🔶️ a panko by letel tiez ak sa ta nezstal.
@simonam2205 presne z tohto dovodu som nechcela byvat blízko svokrovcov. Moja rodina, moj styl výchovy. Akože dospeli ludia by si mali vedieť povedat,že je to moje dieta,ty si svoje už vychovala,dovidenia. Držím palce,lebo toto vyzerá na never ending story... :/
@anonym_4eb683 určite nie ja nemam problem ked mi dá niekto radu ved bud si ju vezmem alebo nevezmem ale ona doslova sa snaží rozkazovať aj keď jej partner povedal že ešte ho kocikovat nedame tak doslova vyštekla že jej rozkazovať nebudeme v tomto takže moje reakcie si myslim že niesu precitlivene ono to bolo tak aj pre bábätkom že sa snažila rozkazovať ale teraz extrémne odkedy je malý na svete. Takže nie nejsom precitlivena len už je toho dosť lebo aj moja mama mi da radu ale nesnaži sa mi rozkazovať a chápe že ho nedám kočikovat ešte sameho alebo že si urobim proste podla seba no jeho mama nie.
pohan nieje nadavka-dieta nema vieru tak je pohan nie? co sa tyka urazky od otca - odvrkni ci podla seba sud teba kedze manzel sa tiez moc na ota nepodoba ( ak teda nieje uplne jeho klon) a zvysok nech jej povie manzel.
@anonym_4eb683 určite nie ja nemam problem ked mi dá niekto radu ved bud si ju vezmem alebo nevezmem ale ona doslova sa snaží rozkazovať aj keď jej partner povedal že ešte ho kocikovat nedame tak doslova vyštekla že jej rozkazovať nebudeme v tomto takže moje reakcie si myslim že niesu precitlivene ono to bolo tak aj pre bábätkom že sa snažila rozkazovať ale teraz extrémne odkedy je malý na svete. Takže nie nejsom precitlivena len už je toho dosť lebo aj moja mama mi da radu ale nesnaži sa mi rozkazovať a chápe že ho nedám kočikovat ešte sameho alebo že si urobim proste podla seba no jeho mama nie.
@simonam2205 tak bud pochopi ze vy v tomto rozkazovat budete alebo ju nepustite na navstevu. Az nebyvate s nou. Ako nech jej to muz razne vysvetli. Lebo to zajde pridaleko.
@simonam2205 No a ked ste spolu uz 8 rokov, kedy bude tvoja svokra?. Ved ona je pre teba cudzia zena ..Jej rodina je jej len syn a vnuk. .,,Tak sa od nej odstrihnite, a bodka.Jedine ,nad cim som sa aj ja pozastavila,ze akeho to vychovala syna ,ked jej syn , teda tvoj partner preco nesuhlasi s krstom ?,Ved ,nehnevaj sa, ale ludovo sa takyto nazyvaju pohanmi (nie v zlom, teda akoze su nezaradeni v ziadnej cirkvi ).,Ved jej povedz,ze ty nemozes za to, ze nemas vieru , v Boha, a ona ta pani,( lebo svokra este nie je nie ste zosobaseni ) .Tak nech sa pani nemiesa do vaseho zivota .,Ale ten krst.,ti dobre poradila.Krst pre dusu cloveka je alfa a omega.To pochopis az neskor,
Spytaj sa jej, ze preco ku vam stale chodi, ked ma pocit, ze to nie je jej vnuk...
Spytaj sa jej, ze preco ku vam stale chodi, ked ma pocit, ze to nie je jej vnuk...
@ullala to je dobrý nápad
Vies citala som take krasne, viete ja mam () nie kopirku 🤣
Po tom ako by seriozne naznacila ze dieta nie je jej syna by som otvorila vchodove dvere,povedala jej nech sa v tej sekunde obuje a ihned odide.Tie dvere by som drzala otvorene a trvala na svojom az kym by neodisla.
Nech tvoj frajwr vybavi,aby u vas jeho mama bola presnw tak casto ako tvoja mama,predpokladam.ze to bude 1x v tyzdni a mozno este menej....a to potom zvladnes 1x v tyzdni nuwco jefnym uchom dnu a druhym von.
@simonam2205 nie si povinná jej nič vysvetľovať. Rozhodli sme sa nekrstiť. Bodka. Cením si, že sa zaujímate, ale o tom, ako bude oblečené naše dieťa, budem rozhodovať ja, bez ohľadu na váš názor. Ak by mala reči, či je jej syn otcom, tak by som sa ohradila veľmi ostro, že ma jej reči urážajú a nech si dáva pozor, aby to už nikdy nevyslovila. A mal by jej dôrazne dohovoriť aj tvoj partner. A dieťa by som jej voziť dala vtedy, keď sa ty na to budeš cítiť. Veď môžete kočíkovať spolu, kde je problém? Mama tvojho priateľa bude svokra typu vegeta, že sa chce do všetkého miešať, treba jej už teraz dať jasne najavo, kde končia jej kompetencie. Dúfam, že tu hneď niekto napíše, že raz ti bude na stráženie dobrá a mňa urve, ako keby nešlo vychovať dieťa bez stráženia babkami.
Dočítala som po: podoba sa na teba, nie na jej syna, či je od suseda ..,,,
Po týchto akože vtipných poznámkach by som ju vyhodila aj s dverami a partner by si vypočul tiež svoje
Ja by sim sa takto urážať nenechala !!!
@pribinak presne, veď to ako keby jej povedala, že podvádzala jej syna! Trúba, takto sa vzťahy nebudujú
@simonam2205 No a ked ste spolu uz 8 rokov, kedy bude tvoja svokra?. Ved ona je pre teba cudzia zena ..Jej rodina je jej len syn a vnuk. .,,Tak sa od nej odstrihnite, a bodka.Jedine ,nad cim som sa aj ja pozastavila,ze akeho to vychovala syna ,ked jej syn , teda tvoj partner preco nesuhlasi s krstom ?,Ved ,nehnevaj sa, ale ludovo sa takyto nazyvaju pohanmi (nie v zlom, teda akoze su nezaradeni v ziadnej cirkvi ).,Ved jej povedz,ze ty nemozes za to, ze nemas vieru , v Boha, a ona ta pani,( lebo svokra este nie je nie ste zosobaseni ) .Tak nech sa pani nemiesa do vaseho zivota .,Ale ten krst.,ti dobre poradila.Krst pre dusu cloveka je alfa a omega.To pochopis az neskor,
@vorkola krst je alfa a omega? No ako pre koho. Ja som to nepochopila ani za vyše 50 rokov, pobažujem to naďalej za zbytočnosť a ak sa niekto pre krst rozhodne, malo by to byť jeho rozhodnutie, nie rozodnutie jeho rodičov
@vorkola krst je alfa a omega? No ako pre koho. Ja som to nepochopila ani za vyše 50 rokov, pobažujem to naďalej za zbytočnosť a ak sa niekto pre krst rozhodne, malo by to byť jeho rozhodnutie, nie rozodnutie jeho rodičov
@anonym_225d90 ano presne takto to vnimam aj ja
@simonam2205 nie si povinná jej nič vysvetľovať. Rozhodli sme sa nekrstiť. Bodka. Cením si, že sa zaujímate, ale o tom, ako bude oblečené naše dieťa, budem rozhodovať ja, bez ohľadu na váš názor. Ak by mala reči, či je jej syn otcom, tak by som sa ohradila veľmi ostro, že ma jej reči urážajú a nech si dáva pozor, aby to už nikdy nevyslovila. A mal by jej dôrazne dohovoriť aj tvoj partner. A dieťa by som jej voziť dala vtedy, keď sa ty na to budeš cítiť. Veď môžete kočíkovať spolu, kde je problém? Mama tvojho priateľa bude svokra typu vegeta, že sa chce do všetkého miešať, treba jej už teraz dať jasne najavo, kde končia jej kompetencie. Dúfam, že tu hneď niekto napíše, že raz ti bude na stráženie dobrá a mňa urve, ako keby nešlo vychovať dieťa bez stráženia babkami.
@anonym_225d90 ved to jej bolo vysvetlene ale akoby som hadzala hrach o stenu. No ale ona chce ísť sama ani nie tak zo zaujmu o dieťa ako o predvadzanie sa po dedine pred inymi
Mne keby povie, ze sa nepodoba na otca tak by som ju poslala do 🔶️ a panko by letel tiez ak sa ta nezstal.
@evcagabi no lenže on to vníma tak že to nemysli v zlom obhajuje ju a ja som najhoršia a všetko čo ona povie ja hned dehonestujem a potom sa vznikne hadka
@evcagabi no lenže on to vníma tak že to nemysli v zlom obhajuje ju a ja som najhoršia a všetko čo ona povie ja hned dehonestujem a potom sa vznikne hadka
@simonam2205 viac sa k debate o krste nevracaj, ak sa bude mama partnera pýtať, tak jej povedz, že toto máte už uzavreté a pri ďalšom pokuse o túto tému, nereaguj, prestane ju to baviť.
@simonam2205 keby môj partner obhajoval mamu, ktorá vyslovila, že to dieťa asi ani nieje jej syna, tak by som sa s ním nehádala, len by som mu povedala, že toto bolo prvý aj posledný raz, kedy sa ma v takejto situácii nezastal a ak sa to ešte raz zopakuje, tak sa pakujem a odchádzam a môže si mamku obhajovať, koľko chce. Ja to beriem ako urážku a je mi smutno z toho, že on sa ešte zastáva osoby, ktorá ma urazila, aj keď je to jeho mama
@simonam2205 treba ju poslať do pi...

Dočítala som po: podoba sa na teba, nie na jej syna, či je od suseda ..,,,
Po týchto akože vtipných poznámkach by som ju vyhodila aj s dverami a partner by si vypočul tiež svoje
Ja by sim sa takto urážať nenechala !!!