icon

Problémy vo vzťahu s kamarátkou. Ako riešiť konflikt?

18. apr 2026

Ahojte,
ani neviem kde zacat. Skor sa asi potrebujem vyrozpravat ako poradit. Mam kamosku, s ktorou sa pozname 8 rokov. Doteraz bolo vsetko celkom ok. Taka napata a zla situacia nastala asi pred mesiacom. Ona deti, ma ja nie. Som od nej o dost mladsia. V poslednom case je stale podrazdena. Sme v coraz mensom kontakte. Ked nieco potrebovala, ci pomoct s detmi alebo nieco ine nikdy som nemala problem. Ona mi tiez viackrat pomohla. Avsak naposledy som jej nemohla pomoct a ona sa na to nastvala akokeby bol koniec sveta. Mala som iny program a napisala na poslednu chvilu. Potom sa mi tyzden neozvala vobec. Ja som vzdy bola uprimna , co som mala na srdci to na jazyku, povedala som si svoje. Pustila sa do mna a zacala vytahovat stare veci. Vzdy sme si napisali ako sa mame , ako deti, zavolali na kavu . Teraz nic. Chcela som si to normalne vydebatovat a ona mam pocit , ze o to vobec nestoji. Jej dieta malo narodeniny a vzdy si dame nejaku drobnost aspon. Darcek videla , ale ani dakujem nepovedala. Nic, vobec. Povedala som si, ze vtierat sa nebudem, ze ked ona bude mat zaujem, tak sa ozve sama a slusne.

anonym_ba492d
18. apr 2026

@anonym_autor načo ti je o dosť staršia kamoška s deťmi? Máte iné svety. Vykašli sa na ňu a ži život mladej a slobodnej a nie tam pomáhať nejakej kamoške vymieňať plienky a dvíhať cumle.

anonym_52ec03
18. apr 2026

No ,raz si ju odmietla a na tom celé kamaratstvo padlo
Takže bolo to kamarátstvo???

alenka58
18. apr 2026

toto kamarátstvo nie je

autor
18. apr 2026
@anonym_ba492d

@anonym_autor načo ti je o dosť staršia kamoška s deťmi? Máte iné svety. Vykašli sa na ňu a ži život mladej a slobodnej a nie tam pomáhať nejakej kamoške vymieňať plienky a dvíhať cumle.

@anonym_ba492d praveze ma aj bezdetne kamaratky, len byvaju dalej. S nimi problem nema a tiez nemaju deti ako ja.

muchotrafka298
18. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_ba492d praveze ma aj bezdetne kamaratky, len byvaju dalej. S nimi problem nema a tiez nemaju deti ako ja.

@anonym_autor ona ma problem s tym, ze proste si si dovolila jej povedat NIE a toto neprekusla. Lebo sa na teba spoliehala, ze vzdy jej budes k dispozicii. A nebola si. Tak si sama odpovedz na otazku, ci je toto kamaratka vobec, ktora o teba stoji. Nestoji. Bola si jej dobra len na to, aby si jej dieta strazila a bola vzdy k dispozicii, ked ona potrebovala. Cize Ta vyuzivala. lebo ak nie, tak by to zobrala normalne, ze mas vlastny zivot, vlastny program. Tiez som mala taku kamaratku. Raz som povedala nie, zablokovala ma. Lebo jej sa nie nehovori, jej treba sluzit 24/7.

autor
18. apr 2026
@muchotrafka298

@anonym_autor ona ma problem s tym, ze proste si si dovolila jej povedat NIE a toto neprekusla. Lebo sa na teba spoliehala, ze vzdy jej budes k dispozicii. A nebola si. Tak si sama odpovedz na otazku, ci je toto kamaratka vobec, ktora o teba stoji. Nestoji. Bola si jej dobra len na to, aby si jej dieta strazila a bola vzdy k dispozicii, ked ona potrebovala. Cize Ta vyuzivala. lebo ak nie, tak by to zobrala normalne, ze mas vlastny zivot, vlastny program. Tiez som mala taku kamaratku. Raz som povedala nie, zablokovala ma. Lebo jej sa nie nehovori, jej treba sluzit 24/7.

@muchotrafka298 tak ona si ma nezablokovala ale asi nechala v zalohe. Jej muz ma vcera stretol a pytal sa , ze co nechodim, ze ma dlho nevidel. Tiez som povedala co sa stalo. Lenze jeho poznam skor ako ju tak mozno jej nieco povie na zamyslenie.

anonym_ed3c0b
18. apr 2026

To sú také "kamarátstva" skor známosti čo prerástli do akože kamarátstiev, ale každá žije v inom svete a tým pádom sa tam vytvárajú určité konflikty. Ona sa bude iba okolo detí a rodiny točiť, ty okolo svojich záľub, to dlhodobo fungovať nemôže...

anonym_d64a97
18. apr 2026

Má iné starosti a radosti ako ty. Si pre ňu len opatrovateľka kdeťom. Za mňa dosť využivačné. Radšej sama ako by som mala byť stále využivaná.

motylik2559
18. apr 2026

@anonym_autor Ahoj autorka, a tebe ona ta tzv. "kamoska" s cim pomohla, co si pisala,ze aj ona tebe pomohla? Vies strazit deti je aj zodpovednost nez to,ze ti ona povedzme len nieco dala, ked si potrebovala. Dokonca tato osoba mala stastie, ze mas rada deti, resp. ze mas s nimi trpezlivost, lebo su aj take bezdetne zeny, ktore deti do buducna neplanuju a nemaju trpezlivost, co by robila, kebyze si ty takto nastavena? Prestala sa s tebou bavit uz omnoho skor? Ako je mozne,ze s inymi bezdetnymi nema problem? - tu by som povedala, ze si zvykla,ze si dievca na zavolanie. Skratka akonahle potrebuje strazit deti si pribehla a ona si zvykla a tak to vyuzivala. Problem nastal, ked si jej odmietla, lebo mas iny program, vobec ju nezaujimalo,ze si bezdetna a naozaj mozes mat program ako ty uznas za vhodne. Mne toto ako kamoska nepride, skor mi to dojde take,ze ta brala ako opatrovatelku (bez naroku na honorar), kedy si ona zmysli. Navyse ohladom strazenia ti napisala na poslednu chvilu, cize totalne sebecke od nej. Co by robila, kebyze jej neodpises vobec a odpisala by si az povedzme vecer, ze si nemala cas odpisovat, lebo si nieco vybavovala, alebo bola na turistike, bola si vonku s kamosmi, tel. v kabelke a nepocula si,ze ti dosla sprava? Cokolvek sa moze udiat aj v tvojom zivote, co ak by si prave pomahala rodicom, alebo bola na oslave? Kriste "milujem" taketo vychcane matky, ktore si myslia,ze bezdetne maju kooopec casu, a teda mozu priskocit ako sa im paci, nehladiac na to,ze aj oni maju svoj zivot. Autorka, moj nazor je, ze dobre ze sa toto stalo, nech si uvedomi, ze ty niesi ziadna "hop-priskoč" na zapiskanie. Nenechaj sa vyuzivat, nauc sa nastavit si hranice voci takymto osobam. Sustred sa radsej na zvysne kamosky a vobec sa netrap pre tuto neempaticku opicu🙂

muchotrafka298
18. apr 2026
@anonym_autor

@muchotrafka298 tak ona si ma nezablokovala ale asi nechala v zalohe. Jej muz ma vcera stretol a pytal sa , ze co nechodim, ze ma dlho nevidel. Tiez som povedala co sa stalo. Lenze jeho poznam skor ako ju tak mozno jej nieco povie na zamyslenie.

@anonym_autor ved bude potrebovat zas strazenie, to je normalne, ze Ta neodstrihne. Ale vies co? Odstrihni sa ty od nej. Lebo parkrat jej nebudes na zavolanie k dispozicii, ze piskne si kedykolvek a ty pricvalas, lebo ona chce, ona potrebuje. BEz ohladu na teba, tvoje potreby, volny cas, vlastny program. Lebo nie si nikoho otrok, aj pomoc ma svoje hranice. Ja tvrdim, ze medzi pomocou a vyuzivanim je velmi tenka hranica.

bielasovicka
18. apr 2026

@anonym_autor píšeš, že videla darček,a ani ne poďakovala, takže si u nich bola zablahoželať jej dieťaťu?

autor
18. apr 2026
@bielasovicka

@anonym_autor píšeš, že videla darček,a ani ne poďakovala, takže si u nich bola zablahoželať jej dieťaťu?

@bielasovicka poslala som jej spravu .

anonym_8d4b07
18. apr 2026

Toto musiš len rozdychat. Tiez som mala 8 rokov dobru kamaratku, pomohla jej velmi v zahranici ci s byvanim a pracou a nakoniec ma osierala s kolegami.
Nrvadilo by mi to, nechala sa zmanjpulovat ale keby si aspon vypočula tú reálnu verziu....a nakoniec som bola najväčšia sviňa ja.
Aj takyto je život, časom to prebolí a najdeš si druhe kamaratky.