Rada ohľadom svokry
Ahojte, nebudem písať omáčky, lebo sa to všetko popísať ani nedá, ale budem sa snažít iba to najpodstatnejšie priblížiť....mala som úžasnú svokru, bola mi ako mama, môj manžel stále na ňu kydal a upozorňoval ma, aby som sa s ňou nespolčila, že je to zlý človek a že dodnes má traumu z detstva...svokra je extrémne ustrachana osoba. Pred 7 mesiacmi som porodila naše prvé bábätko a slová môjho manžela sa začali napĺňať. Už do pôrodnice mi začala vypisovať, aby som kúpila monitor dychu (bola som proti), pekne vysvetlila, že nebudem čakať na niečo, čo sa proste nestane, že som pozitívny človek...Začala mať pripomienky, ak mali prísť pozrieť svoju vnučku aj moji rodičia do pôrodnice, vraj ju nakazia..no ešte som tomu nedávala nejakú váhu, po dvoch týždňoch som šla s bábätkom k našim na návštevu,bývajú vedľa v bytovke a vtedy spravila naozaj prvý výstup,ktorý som proste nechápala.Zavolala manželovi, že či vie kde som (smskovali sme si dosť často a ja som nemala nikdy dôvod jej niečo zatĺkať) a či som normálna ísť na návštevu s bábätkom niekam. No a v tomto duchu pri hocijakej príležitosti to pokračovalo doteraz. Stále niečo,že sa nevieme postarať o bábätko, my nič nevieme, už aj to že kojim je zle, lebo mala je na mňa tým veľmi naviazaná ( ak ju ona vezme na ruky, tak len so slovami, že teraz sa isto rozplače a aj tak tomu vždy je) no vrchol bol teraz keď som šla osláviť bratrancovi 18-stku s celou mojou rodinou,manžel bol v práci...Volal mi úplne nasratý, že mu volala a brutálne začala na mňa nadávať, že som vzala malú niekam oslavovať( bolo to vo vnútri v dome) a že začala aj po ňom zjapat že čo to je za otec, že si nevie ustrážiť vlastne dieta
Autorka,
nech to znie akokolvek nepochopitelne - problem mas ty, nie tvoja svokra. Asertivne povedat, ze nieco nie je jej starost (asertivne znamena slusne, s uctou a priamo a jednoznacne). Pravdepodobne sa toho bojis, lebo potrebujes byt nou prijata a potrebujes sa vsetkym ludom pacit. ale to je nezmysel. Ty nemozes za jej pocity. Ak s niecim nesuhlsais, treba povedat jasne "nie". Ak bude zla odozva - neriesit.
S takymito ludmi nema zmysel vyjednavat, argumentovat a ani si to nie povinna. Ty a tvoj manzel ste rodicia, nnie ona.
Ahoj. Moja svokra je trochu podobná. Našťastie na mňa nenadáva ( myslím) ale tiež je strašné uskostliva. Nechodí s malým pomáhať tak muž jej vždy povie, že s malým čas netravis, tak nás ani nepoucuj.
Tvoja svokra ale asi potrebuje riadnu facku v podobe odstrihnutie kontaktu. Možno sa jej stalo nieco čo ju poznačilo. Ale toto ty dlhodobo neunesies. Takže jej daj príležitosť aby sa zmenila a spamätala, že ste dvaja schopní ľudia, ktorí sa vedia o dieťa postarať. Ak jej to budeš tolerovať určite sa to bude len stupnovat
a čo takto ju len ignorovat? Veď rady nech si dáva (ak som pochopila, tak Tebe do oči nepovie nič), muž keď bude vyvádzať nez zloží telefón. Stretavat sa môžete, malú vidieť môže a keď bude mat nejaké reči popros ju nech si ich nechá pre seba alebo ignoruj..Moja svokra je podobná.. Stále mi len hovorí čo s malou mám/nemám robiť. Zo začiatku som si to veľmi pripúšťala, teraz ignorujem.. Aj keď minule som počula ako volala s manželom a že to, že mala nestvornoskuje je moja vina lebo som ju nedávala spávať na bruško ako mi ona kázala.. Zranilo má to, lebo s malou kvôli stvornozkovaniu chodím na fyzio q denne cvičím a ona toto povie :/ Došlo mi, že asi každému tak o mne hovorí.. Ale čo narobis? Je to babka, si ľudomil (asi ako ja), kontakt prerusit nechceš tak proste len jedným uchom dnu, druhým von. A dieťa nie je sprosté, keď uvidí ako sa babka chová samo si k nej vzťah nastaví.. (aspoň ja v to v mojom prípade dúfam 🤣)
@svetlonos áno ďakujem, aj vyššie baby za rady...ešte spomeniem, že naposledy keď tu bola tak som malú utešovala 7 hodín...nepomáhala cicka nepomáhalo absolútne nič...bolo to šialené...mala je poriadna bacuľka a ona sa má ešte spýta, že čo povedala doktorka na poradni či nema malo kg na svoj vek 🤣🤣🤦 ...tak nejak by som ju ešte klasifikovala, že čo si normálny človek pomyslí o hocičím tak ona musí presne naopak všetko...ale hlavne teda na mňa a manžela, že my nič nevieme 🤣 a ešte dodám, že neberiem to vôbec nejak tragicky, len ma mrzí ten totálny obrat, ako som totiž spomínala, pred dieťaťom sme mali skvelý vzťah...preto mi to muselo dlhšie dochádzať...ale teraz to už prestrelila, keďže na mňa aj vulgárne nadávala, čo už je naozaj nepochopiteľné...manžel na ňu nakrúcal, že mňa nebude nikto urážať a že už v živote k nej neprídeme ..ach vďaka za takého manzela
Nakrical nie nakrúcal 🤣
Ja by som po pracovala na svojom sebavedomí... Nie je zle byt ludomil, ale nikdy nevieš, kto môže tvoju dobrotu zneužiť. Ja som si tiež myslela, akú mám super kamošku, kým sa to beobratilo proti mne, všetky info, ktoré som jej dala, nakoniec ma vysmiala pred ostatnými v práci...
Takze čím menej info tým lepšie. Skúšaj, trénuje doma. Na otázku odpovedaj otázkou, cvičí si doma neutrálne nič nehovoria e odpovede. Napr. Kam idete? A prečo sa pýtate? Alebo odpovede typu neviem, uvidime, možno, nie som rozhodnutá... Ak už musis
Baby ak chcete update, tak so svokrou sa bohuzial vobec nestretavame...zacala manzela huckat, aby ma nechal...nonstrasne to bolo...teraz tam ide uz len mamzel s dcerou na navstevu...aj dnes boli...pomaly uz ani neviem...ako vyzera 😀 smutnostastny koniec no
Toto ja nepochopím. Ako môže jedna mama huckat syna na rozvod, ak je tam už dieťa. Si neuvedomuje, aké následky by to malo pre malú? Obzvlášť ak Vám to klape.
Toto ja nepochopím. Ako môže jedna mama huckat syna na rozvod, ak je tam už dieťa. Si neuvedomuje, aké následky by to malo pre malú? Obzvlášť ak Vám to klape.
@zuzana9393 presne...zvlast, ked nam to naozaj klape...smutne...ludia su zliiiii

Autorka,
tak po prve, tvoj manzel je hotova vyhra v lote a to si uvedom! On vie co hovorí!
Mala jej na rukach place, lebo citi jej hnev a vnutorny strach, nepokoj, proste to debilne nastavenie!
Ja som v podstate pohodacka, no raz som ku kamoske prisla nepricetne vytocena (na rodinneho prislusnika). Ona to sice vycitila, nevadi ake jej syn je velmi vnimavy autista. Uz v zivote by som taku blbost neurobila! On bol zo mna rozhodeny este dve hodiny po odchode. A tom len dvoma vetami povedala, ako som sa rozculila, bez kriku a sprostych slov. Dala si kavu, pokecali sme s kamoskou a po hodine som isla domov.
Deti vycitia vnutorne rozpolozenie. Inokedy ma ten maly aj vedel objat.
So svokrou v tvojom pripade by som uplne prerusila kontakt aj stretavanie sa. Pripadne sa aj odstahovala distatocne daleko. Muz jej povie preco ste sa rozhodli nestretavat sa, nevolat atd.
Vies, tu uz ani nejde o tebe, ty si kludne mozes nechat 💩 na hlavu.
Tu ake ude o vase dieta a to treba pred takymito psychoosobami chranit!
Moja mama je strachoprt ale takeho razu, ze som si to vzivote nevsimla, kym sa maly nenarodil. Ma 3 roky ake preboha neutekaj! kebo spadnes! daj mi radsej rucicku a kracaj pomalicky!
No a , maly soadol ako xy krat predtym na chodniku, trichu odrete koleno, ziadna drama. Co bolo? Divadlo a placeee. A hned na to, maminka daj mi rucicku aby som nespadol!
Skoro macskak trafil 🤯 Mama to aj tak moc nepochopila co sposobila. A to nie som mama, ktora razi kredo, ze deti neplacu. Ked si ublizi, pozrirme pofukame a je dobre. Ked si fakt moc ublizi, kludne nech place, tulime sa a je potom fajn.
Kokos ale piplat zdrave dieta ako keby malo chorobu motilich kridel, tak to teda nie! Na ihrisko ma zakaz s nim ist max tak na piesok.
Je toho viacej a to je vlastna mama. Nepamatam ze by u nas tak hystericila 🙈
A zpochybnovat teba a otca pred dietatom je absolutne no go!
Ta zena je psychicky narusena, nemala by som milimeter sucitu. Vasa mala rodina je na prvom mieste, ona sa vtrepava do role matky!
Poslat "k čertu" na dobro a ochranit dieta a vas vztah. Neexist aby si isla proti muzovi koli takej materi!
Na ni slusnost a milota platit nebude lebo ma choru hlavu, nech si ju riesi. Nie, nepomohla by som jej ani omylom.
U mna je v takychto pripade moja rodina - partner a deti na orvom mieste a ostatne babky a dedkovia sa pri blbom chovani mozu kludne aj rozkrajat! Ich problem!
Nenecham si oredsa zblnut a zostresovat deti!