icon

Rady na krásny dlhodobý vzťah pre mladých ľudí

11. dec 2024
autor
11. dec 2024

Ahojte. Hlavne ti co ste už v dlhodobých partnerských vzťahoch,manzelstvach atď. mate nejaké rady aby zamilovanosť a všetko krásne neopadlo a fungovalo roky?

galganka
11. dec 2024

Neraďte sa radami anonymných ľudí na internete. 👍🏻

kiwi3
11. dec 2024

moja rada je akurat ta, ze netreba silit to, co vydrzat nema. ked si najdes naozaj vhodneho partnera, pojde to prirodzene a samo, nebudes musiet hladat ziadne zazracne recepty.

tundra
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. dec 2024

Vztah alebo funguje alebo nefunguje, funguje ked obidvaja chcu aby fungoval. To je vsetko. No a zamilovanost ta casom prejde, ostane laska. Alebo este lepsie, mala by ostat laska na obidvoch stranach. Ked neostane, tak plati to co som napisalana na zaciatku.

mabenn
11. dec 2024

Musia sa stretnut kompatibilne osobnosti schopne robit neustaly vyvoj v zivote spolu aj samostatne

negymama
11. dec 2024

Moj muz by ti povedal, ze "Prvých 30 rokov je najtažších, potom si zvyknes" 😅
zijeme 21 rokov spolu.

lucia13022023
11. dec 2024

Neustále pracovať na vzťahu a nezabudat na seba pri detoch.

mimikarol
11. dec 2024

Jeden druhého si musíte vážiť, musíte sa vedieť prispôsobiť a komunikovať.

carrot_apple
11. dec 2024

v prvom rade komunikácia!!!!!!!!! a heslo: plné brucho a prázdne vajcia
chlapi sú takí jednoduchí😂
a závisí od ženy, niektorá potrebuje prejavovať darčekmi lásku od partnera, niektorej stačí pritúlenie a, že v domácnosti nenecháš naňu všetko, stačí udržať to čo máte a ak poľavíš tak max.menej o 50percent, ak máte teraz sex každý deň ON si bude myslieť, že to tak bude furt, tak sa snaž mať sex aspon 2-3x za týždeň
niektorí chlapi musia chodiť cvičiť a niektorí do krčmy, treba sa riadiť pravidlami a dohodnúť sa vopred...
je to rôzne, presný návod na šťastné dlhoročné partnerstvo neexistuje, meníme sa tak ako sa menia situácie okolo nás, menia sa nám po rokoch priority a potreby...hlavné je na vzťahu chcieť pracovať a nemyslieť si, že :
veď už je somnou žena 20rokov načo jej budem dvoriť a posielať kytice ako prekvapenie
no opak je pravdou
práve preto, že je s tebou 20 rokov musíš udržať to kúzlo
a platí to aj naopak, to že už mám chlapa 20 rokov neznamená, že sa o seba nebudem starať aby som sa mu nepáčila, práveže kvôli nemu chcem byť pekná a cítiť sa tak stále

zuzubb007
11. dec 2024

Tu platí 3D - daj mi, daj mi jesť a daj mi pokoj 😂, ale vážne teraz toto platí naozaj a potom rozprávanie a žiadna kontrola a teror v podstate každý si robí čo chce a kedy trochu taká voľnosť , myslím tým, nie kontrola kde si, kedy prídeš, nechoď tam a podobne čo robia ľudia

pralinka86
11. dec 2024

Trpezlivosť, dôvera, respekt, ochota pocuvat a byt vypocuty a hlavne vsetko si povedat, nedusit v sebe a myslit/dufat, ze tomu druhemu to dojde. No nedojde. A obidvaja chciet, nie len jedna strana. Ludia sa menia, ich povaha, zivot, praca, to všetko ovplyvnuje oboch. A nasledne povinnosti a dieta/deti vela zmenia.

sima234
11. dec 2024

Komunikácia. To je základ. A potom sa naučiť spraviť aj kompromis (samozrejme nie len jedna strana) a uvedomiť si, že nikto nie je bezchybný a vedieť si to priznať. A potom dôvera, bez nej vzťah nebude fungovať.

dceramamababka
11. dec 2024

Laska v manzelstve prechadza roznymi fazami. Zamilovanost nestaci na cele roky spoluzitia. Prisli aj hadky, tie su v kazdom manzelstve. Nikdy sme sa ale pri hadkach jeden druheho neurazali nejakymi zvieracimi alebo telesnymi titulmi, aj pri hadke sme mali k sebe úctu. Mame pochopenie pre potreby toho druheho. Davame si volnost na konicky a verime si ze ten druhy neklame. Samozrejme on aj ja mame chyby ale rokmi sme sa naucili vzajomne ich tolerovat. Napr. vytacalo ma kazdy den oprskane zrkadlo v kupelni a isiel ma slak trafit, neulozene topanky do botnika, a kopu takychto blbosti. Nedavno som pochopila, ze dolezitejsie je ze sa mozem vzdy v dolezitycj veciach na neho na 100 %. spolahnut s ma ine kvality. Preco si kazit spoluzitie banalitami, zrkadlo utriem, topanky odlozim…,,, on mne tiez odpusti nejake veci. Nikto nie je dokonaly, ani nas partner. Plusy musia vitazit nad minusmi. Deti uz maju svoje rodiny, sme sami, mame na seba more casu a uzivame si ho, vela sa rozpravame, objimeme sa hocikedy doma, obcas idrme na veceru von, snazime sa aby nebol zivot jednotvarny. Cez den si posleme cez sms srdiecko alebo si nieco mile napiseme. Kazda drobnost ozivuje vztah. Zatial to takto funguje, tento mesiac budeme mat 44 vyrocie a stale ho milujem, to vravim uplne vazne.

vorkola
12. dec 2024

Presne tak komunikacia, aby manzelstvo neochladlo

anos18
12. dec 2024

@dceramamababka to je pekné 😊

marca12
12. dec 2024

Hlavne je,uvedomit si,ze zamilovanost opadne a pride faza,kedy mame pocit,ze uz to nie je ono a prave tuto fazu treba vydrzat,lebo potom pride skutocna laska. Ma vztahu treba neustale pracovat. A dolezite je,aby sa stretli dvaja ludia,ktori maju zaujem pracovat na vztahu. Raz potiahne jeden,inokedy druhy. Dolezite je,chciet nieco budovat. A vela tolerancie,komunikovat,nebyt jesitni,nemat velke ego a podobne.