Randim s mužom, ale zaskočil ma
Pekný večer žienky. Určite to poznáte každá máme nejaké veci ktoré nás veľmi rýchlo odradia. Mne sa to stalo práve tiež. Randim s ním už niekoľko týždňov. Ten chlap bol doteraz dokonalý. Pre mňa teda. Taká tá chýbajúca polovica mňa. Už pomaly som bola na neho taká namotana že som si predstavovala spoločný život.
Až do dnes. Dnes som sa tak medzi rečou v rámci klasickej komunikácie dozvedela od neho že on chce strašne iphone ale že je na neho nemá takže ho plánuje vymeniť za svoj čisto nový ešte v záruke honor.
Dobre. Tu nejde vôbec o to že na neho nemá ja tiež nemám iphone pretože na neho nemám. Ale toto vážne? Ja som typ človeka ktorý sa riadi "prikryvaj sa takou perinou na ktorú máš" a som tak spokojná. Nie že by som bola nejaká chudobná ale proste mám take tie svoje priority kde som ochotná zaplatiť veľa peňazí a kde nie. Keď raz proste na danú zbytočnú vec (pretože on telefón má plne funkčný) nemám tak ho nebudem hľadať na bazároch alebo prosiť ľudí na Facebooku či si so mnou vymenia. Celé mi to príde nie že úbohé ale také detské hlúpe. Načo?
Je naozaj dnes taká nutnosť mať iphone? Keď ho nemám som nič? Dobre možno medzi deťmi niekde na základnej a stre škole. Ale aby toto robil dospelý chlap otec. Tomu nerozumiem.
V mojom vnútri v tej chvíli prebehlo 1000 otázok jeden veľký otáznik. Tak trošku môj pohľad na neho skrivil a už asi nemám záujem.
Čo si o rok myslíte žienky. Odradilo by vás to tiež? Takéto jeho zmýšľanie? Takýto konzum?
Nie že by sa mi to zdal skvelý prístup, ale ak s niekým vymení za iphone, no ok, čakala som niečo horšie
“ Keď ho nemám som nič? ” to povedal, či je to len v tvojej hlave?
@nikaeli som na rodičovskej dovolenke pochybujem že by toto chcel skúsiť
@bluka2 samozrejme nie je to až také strašné to nehovorím. Ale nelogické
@bluka2 nepovedal to nikto ale ako vidím ako on potrebuje ten iphone asi to tak bude v jeho hlave. Pritom keď som sa ho opýtala povedz mi 3 veci prečo tak nevedel vymenovať ani jednu výhodu iPhonu
hm, keby slo dajme tomu o auta, tak by som spozornela (napr. ze chce bmw a nema nan, tak ho kupi na leasing alebo co). ale mobily, co ja viem... tiez mam iphone, nahovoril ma nan kamos a zda sa mi lepsi v porovnani s androidmi (funkcnost, rychlost, kazivost...) ale nemam ho ako statusovu vec (ked z neho pisem maily, mazem "send from iphone", lebo mi je to trapne🙂) inak nechapem tie vymeny - preco si kupil novy mobil inej znacky a nie rovno bazarovy iphone?
A už mal iPhone? Lebo sa na ňom proste rýchlejšie a lepšie robí. S androidom som si zvykla nosiť počítač so sebou, s iphonom už nenosím nič. Všetko vybavím s nim rýchlo. A ja sa nezakladam na materiálnych veciach, kupujem v sekacoch a tak, ale iPhone mi dosť uľahčuje život. A aj fotky robí fajn
akoze cudne uznavam 🤷♀️ mozno chcel vediet tvoj nazor, ked by mi teraz manzel prisiel povedat, ze vymeni cisto novy telefon xy za pouzivany iPhone tiez by som to s nim riesila a spytala sa, ci to mysli vazne, ci si nechce radsej nasetrit a preco po tom iPhone tak strasne tuzi (to len priklad, lebo iPhone je to posledne co by moj muz chcel on je zaryty odporca 😂)
podla mna tak trochu fabulujes a evidentne ta to zasiahlo niekde, kde on vobec netusil, ze moze - preco sa ta to dotklo, preco mas pocit, ze si menej, ked nemas iPhone
a ano @chodec15 ma vlastne aj dobry point - dospely chlap, ktory ma problem ked uz nie kupit si ho hned (lebo okej nie je to malo penazi), tak aspon z kazdej vyplaty odlozit napr. par € a kupit si ho mozno o par mesiacov?
@chodec15 je to slobodný otec je s dcérou doma momentálne. Tak ale keď nato nemám tak kašlem nato nie? Veď to je logické.
@deedol asi si kúpil telefón na ktorý proste mal. A tak to má byť. Nehovorím že iphone je zlý ale keď nemám nemám 🤷🏻♀️
@bluka2 neviem či už mal niekedy iphone. Ale on nepracuje cez internet ani nič podobné. Keby áno tak ešte pochopím.
Ale veď rieši výmenu, lebo na neho nemá. Nejde do nebankovky 😀
Autorka, myslim ze Teba trapi ze jeho postoj naznacuje ze je mozno financne negramotny/nezodpovedny? A Ty si nastavena inac-na zodpovednost, a proti konzumu?
a co je na tom, ze chce vymenit telefon? vsak ho nejde ukradnut, nie? za mna v pohode, ked na nieco nema, najde sposob, ako to ziskat.. asi sa bude aj mat v zivote lepsie, ako ty, co sa prikryvas furt len svojou obdratou perinou 😀 ale ze ta takato blbost odradi na cloveku, pritom ten vyznam, ze je to konzumny typ, co musi mat ajfon, lebo bez neho 'nie je nikto', si si iba ty domyslela.. podla mna to vypoveda skor o tebe, ako o nom.. doteraz si si nevsimla, ze je bezduchy konzumak? ked bol tvoja dokonala cista polovicka? 😀
@petamich mňa sa to nedotklo len sa to absolútne vôbec nedochádza s mojím zmýšľaním a hospodárením peňazí. Neviem si predstaviť s takým človekom riadiť domácnosť s tromi deťmi ktoré si nesieme každý z predchádzajúcich vzťahov. Úplne som mala o ňom iný obraz že má taký ten rozum. Ale keď nemá ani na bazároveho tak načo mu to je.
možno bol iba zvedavý na tvoju reakciu 🤷🏻♀️
Jeden takyto incident by ma neodradil, zase na nikom ti nebude sediet uplne vsetko, nikto nebude mat dokonale spravanie v kazdej situacii. Moj muz nie je napriklad vobec nejaky konzumny typ, ale z nejakeho dovodu ma rad znackove oblecenie. Ked sme sa zacinali kamosit, tak si nejako vsimol, ze si na znacky moc nepotrpim, v podstate som asi tiez kritizovala ludi, ktorym na nich zalezi. Tak sa mi hanbil priznat, ze sveter, ktory nosi, je naozaj znackovy a tvrdil mi ze to je fake :D Po case sa prestal predo mnou hanbit a priznal, ze je pravy 🙂 Dodnes ho za tento incident podpichujem 🙂 Ale je to totalna prkotina, ozaj popri tom, aky je manzel a otec, tak toto su ozaj len take drobnosti na zasmiatie.
@vler presne!!! Toto. Áno toto ma zarazilo. Toto by mi vadilo čo vzťahu určite.
autorka, este raz sa opytam, lebo stale nerozumiem. mal urcitu sumu, napr. 300e na mobil. preco si kupil najskor novy mobil, ktory sa teraz snazi vymenit za iphone, a nie rovno pouzity iphone za tych 300e? co mi unika?
Dokonalý je prvé týždne skoro každý a je normálne, že si na 100% nebudete rozumieť úplne vo všetkom…rovnaký prístup k financiám je dôležitý, ale toto mi nepríde ako niečo úplne strašné… možno trochu nedomyslené, ale tak neviem či si nový mobil kupoval rovno s týmto zámerom alebo prečo sa rozhodol ako sa rozhodol… uvidíš podľa mňa neskôr či bežne takto kšeftuje a ako funguje s financiami, z tohto by som ešte žiadny veľký záver nevyvodzovala asi
@reanda to máš presne to isté ako fake veci. Nemám nato ale nech vyzerám že mám. V tomto prípade mi to príde ako čisto dokazovanie cudzím ľuďom že áno ja nato mám.
@deedol ja vôbec netuším ako prišiel k telefónu. Viem že ten jeho mu malá rozbila a mal nejaký starý. Zrazu prišiel s novým.
@bluka2 ved jasne, ze stalo (sice nie pri polozkach za stovky eur, ale ok), a podobnu odpoved som cakala od autorky, ale ako vidis, neprisla. je to zjavne zahadne 🙂
@dejka77 jasne, moze byt, ale autorka to nepise, vid jej odpoved, ze ani nevie, ako prisiel k novemu mobilu.
autorka, tak sa o tom porozpravajte, ked ta to zaskocilo. vzdy je fajn komunikovat 🙂
Pocuj, nemala si tu aj diskusiu, ze byva u rodicov, lebo mala "nemoze" do skolky?
Na margo toho, ze je doma a stara sa o dceru - ak je to ten isty, uz by mi blikala kontrolka.
Nečítala som odpovede, ale podľa mňa preháňaš 😃 nech je toto ten jeho najväčšia negatívna vlastnosť. Ešte kebyže povieš, že chce kvôli iphonu zobrať pôžičku... To by ma tiež zneistilo.... Ale on to chce vymeniť s terajším mobilom.... A nikde si nepísala, že chce najnovší model a úplne nový....
Kamoška na materskej si teraz kúpila nový iPhone staršiu verziu za 200eur....
Moj manžel má tiež iPhone.... Už asi tretí, odkedy sa poznáme... Teraz chce kúpiť zas len iPhone... Podľa mňa tiež zbytočnosť.... Ale kvôli tomu sa nebudem hádať, alebo uvažovať o správnosti nášho vzťahu...

neviem prečo, ale mne pri tom hneď vyskočilo, či nečakal, že mu ponúkneš finančnú pomoc..