icon

Reakcia mužov, ak by dievča priznalo pohlavnú chorobu

komunikaciasvami
11. aug 2025

pre mužské pohlavie: ak by Ti dievča povedalo , že malo pohlavnú chorobu, chcel by si takú, názor?

huxy
11. aug 2025

Nie som chlap, takže na tvoju otázku neodpoviem.
Ale polož si to opačne-chcela by si ako zdravá chlapa, ktorý má pohlavnú chorobu???

anonym_2ceb7f
11. aug 2025

myslim, ze toto by kazdeho odradilo

martinmmartin
11. aug 2025

podla toho co, ako casto, ake boli zmeny spravania potom a tak....vsetko zavisi od okolnosti a detailov

januska12323
11. aug 2025

Mala a už nemá? O takej chorobe by som ani nehovorila, načo.

sowhat
11. aug 2025

mne by to nevadilo, pokial by mi k tomu dala aj vysvetlenie, napr. ze sa jednoducho od byvaleho partnera nakazila... pokial ale pri jej posteli stal zastup muzov a striedala tych partnerov ako ponozky, tak to by mi uz vadilo

procrastique
11. aug 2025

Pred IVF sa zisťuje prítomnosť pohlavných chorôb u žien a bola by si prekvapená, koľko testov je pozitívnych a že tie ženy o tom dovtedy netušili...

komunikaciasvami
autor
11. aug 2025
@anonym_2ceb7f

myslim, ze toto by kazdeho odradilo

@anonym_2ceb7f aj vtedy keby Ti povedala, už sa vyliečila . Hoci sa na to nezomiera, Alebo vôbec zomiera sa na dáku pohlavnú chorobu

komunikaciasvami
autor
11. aug 2025
@huxy

Nie som chlap, takže na tvoju otázku neodpoviem.
Ale polož si to opačne-chcela by si ako zdravá chlapa, ktorý má pohlavnú chorobu???

@huxy tušila som, že sa ma niekto spýta,aj môjho pohľadu, vidíš nikdy som sa nad tým nezamýšlala,

petamich
11. aug 2025

Zamyslam sa nad tym opacne - pre mna malo informacii, aby som sa vedela rozhodnut, aka pohlavna choroba, ako vazna, da sa z nej kompletne vyliecit, chytila ju dana osoba lebo viedla promiskuitny zivot a skakala z postele do postele alebo len "mala smolu"....

komunikaciasvami
autor
Autor odpoveď zmazal
sissy27
11. aug 2025

@komunikaciasvami ak to nie je niečo, čo zasahuje do prítomnosti, tak nevidím dôvod to vôbec niekomu oznamovať. Hlásiš aj kedy si mala angínu alebo zápal priedušiek, čokoľvek iné? Lebo potom nevidím význam v tom oboznamovať niekoho o iných vyliečených ochoreniach.
Ak je to niečo čo v podstate stále pretrváva, napr. HIV, genitálny herpes, bradavice, HPV atď. tak tam samozrejme je na mieste partnera informovať, ale úprimne - neviem si predstaviť, že by nad tým každý len tak mávol rukou, že nevadí, je to v pohode... či žena alebo muž.

beronsche
11. aug 2025
@komunikaciasvami

@anonym_2ceb7f aj vtedy keby Ti povedala, už sa vyliečila . Hoci sa na to nezomiera, Alebo vôbec zomiera sa na dáku pohlavnú chorobu

@komunikaciasvami či sa zomiera na pohlavnú chorobu? Nuž neliečený syfilis alebo AIDS ťa časom zabijú...
Čo sa týka spomínanej dievčiny, myslím, že toto by na prvom rande rozoberať nemala..
O aku chorobu išlo?
Niekedy v tom môže byť daná osoba aj úplne nevinne. Stačí neverný partner. Ako to bolo nej?

pralinka25
11. aug 2025

@komunikaciasvami samozrejme ze sa na niktore pohlavne choroby zomiera. Aj taky bezny hpv virus moze casom sposobit rakovinu a smrt. HIV. Ak sa nelieci tak aj syfilis, hepatitida.
Nakazit sa da rozne. Aj v dlhodobom vztahu ked jeden podvedie.
Vyliecenu pred vztahom by som nikomu nehlasila. Ak si nakazena teraz tvojou povinnostou je partnera informovat aby sa mohol liecit.
A treba dospiet. Sexovat naslopana je cista cesta do pekla. Od nezelaneho tehotenstva cez pohlavne choroby az po mozno pokazenu povest. Este si ta niekto natoci pri tom a budes mat spackane este aj meno. Naco toto. Ked nevies pit nepi a uz vobec pri tom nesexuj.
A rozmyslaj hlavou nie frndou.

miadi
11. aug 2025
@procrastique

Pred IVF sa zisťuje prítomnosť pohlavných chorôb u žien a bola by si prekvapená, koľko testov je pozitívnych a že tie ženy o tom dovtedy netušili...

@procrastique pohlavne choroby sa zistuju aj v prirodzenom tehotenstve rutinne aby bola istota ze babatku nehrozi nakaza.

kiki68
11. aug 2025

Tak asi nie na prvom rande,ale napr moze byt po prekonani niecoho velmi opatrna, napr odmietne sex bez kondomu, co ak ju nakazil neverny predosly partner? Mne moj ex tiez tajil s kym co spravil a ked som to prekukla, tak prve som riesila testy na STD. Nakolko sme spavali spolu bez ochrany. To bol vztah, co trval viac rokov. A ta zena si moze niest dozivotne nasledky. Mne sa nastastie nic nestalo, ale…

user62056819
Odpoveď bola odstránená
procrastique
11. aug 2025
@miadi

@procrastique pohlavne choroby sa zistuju aj v prirodzenom tehotenstve rutinne aby bola istota ze babatku nehrozi nakaza.

@miadi Súhlasím, tam len neviem aká je cca prevalencia prípadov, ani sa to asi nijak extra nezaznamenáva. Ja som sa náhodne vyskytla jedno leto na klinike na prax, kde sme radili pacientkam ako užívať ktoré lieky a teda denne centrum ošetrilo napr 20-40 pacientiek a kľudne sme 2-5 denne vysvetľovali, ako sa užívajú lieky na pohlavnú chorobu xy alebo teda aká liečba ich čaká a kedy budú môcť prísť naspäť do centra...

anonym_a87c5a
11. aug 2025

@komunikaciasvami Nie. Nemam ziadnu istotu, ze ju este nema

ghost2323
11. aug 2025

@komunikaciasvami ak by mi to sama povedala, nič by netajila, tak by som to bral že mi verí a berie ako základ komunikáciu, nemal by som s tým problém

anonym_87cd3e
11. aug 2025

@komunikaciasvami mne ex priznal až počas vzťahu. Príjemné to nebolo. Bolo mi z toho zle.

anonym_1feca9
11. aug 2025

@komunikaciasvami stava sa. Staci nejaka trojka a mas to. Svet sa nezruti.

marianarem
11. aug 2025

@komunikaciasvami Tak vela zien napriklad dostane pohlavne prenosnu chorobu od partnera, ktory ich podvedie. To fakt zavisi od okolnosti.