Reakcia partnera na poškodené auto
Aka by bola reakca vasich poloviciek na to, ak by ste poskrabali na boku (8cm) auto o stlpik (spolocne auto). Alebo ak sa vam podobne stalo, aka bola reakcia? U nas strasne nahnevanie. Kracal v ten den oduty predomnou 10 metrov, doma mi dal neprijemnym tonom prednasku kolko penazi a vybavovania a nerozpraval sa so mnou/resp len velmi urazene min 2 tyzdne.. Mam jedina takeho chlapa?
Ja mám rozdielne skúsenosti, môj ex ma kvôli žltej fábii a jej šuchnutiu skoro zožral. Môj manžel, keď som presne ako @lb1984 pred jeho očami zaparkovala do budovy predomnou (som sa chcela vyrovnať autám vedľa mňa 🙈🙈🙈) až tak, že odpadla jedna kachlička a ja na aute škrabanec, tak sa na mňa iba pozrel a opýtal sa s kľudom angličana, čo robím. Druhé sa mi stalo, že som v zime parkovala cúvaním na chodník, bolo nasnežené a namrznuté, tak akosi to hore nezabralo a šmyklo ma dopredu do druhého auta. Keď som mu volala, tak otázka, stalo sa tebe niečo?, stalo sa niečo niekomu inému? To, že sa stalo autám nevadí, na to máme poistky, hlavne, že ty si ok.
Ja som teraz nedavno si buchla auto o nasu vlastnu branu,ako muz sa len chytil za hlavu,ale v pohode reakcia,lebo ja viem vzdy vinu hodit na kazdeho okolo,len ja som lietadlo.Takze asi tak,ale su to len plasty,len plasty.
Ja som môjmu raz skoro odtrhla podvozok lebo som si nevšimla spomaľovač rovno na začiatku dediny. Preletela som ho asi 40, záber jak z filmu, chvíľu sme leteli a šuchla som pri dopade podvozok. Nebolo to ani spoločné auto ale doslova jeho. Len sa obzrel, skonštatoval že kolesá asi ešte máme a mám dávať pozor. Neriešil nič, doteraz sa na tom smeje že manželka má síce vodičák ale mali by mi dať oprávnenie aj na lietajúce koberce 👌🏻 strašne sa hanbím ešte teraz.
Ale nie, nedurdil sa ani mi nevynadal. Ale zas on nie je nejaký autičkar. Auto má slúžiť.
@michaela789 presne, keď zarytí autičkari slúžia autu. Zhodou okolností náš kámoš (v aute sa neje, každý týždeň vysáva, umýva, a po dlhšej cesto hádam ešte aj masáž dáva autu 😂😂😂😂), musí strašne trpieť, keď vidí naše autá. Vozíme deti, občas seno, žrádlo a hobliny pre naše dve morčiny, tak si vieš predstaviť, čo tam je, aj keď občas manžo nevydrží a povysáva to 😂😂😂😂. A presne, ako hovoríš auto má slúžiť nám, nie my jemu. Síce bordel, ale doprajeme im pravidelné servisné prehliadky 😂😂😂😂😂.
@raszuz tak v mojom aute,tam si to zije svojim zivotom,obzvlast ked tam vozim deti s gyrosom.Gyros citim aj tyzden potom,ale tak muz mi ho povysava,umyje a opet chvilu vona auta.
@raszuz ja by som takúto obsesiu asi ani nebola schopná tolerovať...lebo presne, máme tri deti. Poznám rodičov zo škôlky čo deti prezuvaju do auta a podobne, aby nemali dokopane sedačky a blablabla... mám ja na toto čas? Som rada že sú obutí... Však sa to otepuje keď sa pôjde niekomu na svadbu 😂
Manžel v kufri vláči drevo, palety, tvárnice... Ako fakt je nám takato špina jedno. Jasné že jedlo tam hniť nenechám 😂 ale okopané, zaprášené riešim tak raz za tri mesiace... A škrabance na vonku - manžel raz za čas obíde auto a skonštatuje čo je nové, čo je staré, čo sa dá umyť, čo nie a absolútne žiadna vývrtka. Osobne nechápem takých mužov čo vyskakuju po plafon kvôli autu, za jeden ťukanec idú meniť dvere pomaly 🤦🏻♀️ teda pokiaľ to nie je Lamborghini ale úplne normálne bežné prevádzkové auto akých je na cestách tisícosemsto.
Krík na celú ulicu 😅😅
@michaela789 áno, jedlo vždy povyberám. Ale zaviedla som také pravidlo, a občas sa dodržiava, že nejedzte, keď auto ide, zabrzdíme a zabehne vám, kto vás zachráni 🙂. Ja už mám síce väčšie deti, ale furt by čosi chrúmali, hlavne na dlhých cestách 😂
Nie nemám, suchla som uz páru krát a nikdy to neriešil. Tak čo stane sa.
Ehm,nie,moj muz taky nie je..v januari sme kupili "nove" auto (jazdenku),hlavne pre mna,na dochadzanie do roboty (aj ked pisane je na neho,takze je prakticky jeho)..hned druhy tyzden (asi) som ho suchla,otacala som sa u klientky pred dvorom,a nezvyknuta na to,ze mam dlhy predok,som sa nevymerala,a krasne suchla cely lavy bok vpredu o droteny plot..akoze,tie skrabance su skoro jak umelecke dielo 😁 muz sa ma len spytal,ci o tom viem,ci som to ja urobila,alebo nam niekto oskrabal..ja som mu to totizto ani nepovedala,pretoze som to nekontrolovala hned a potom mi to totalne vypadlo 🤣
Vysla som na vyssi obrubnik, pri parkovani, spojler sa suchol zo spodu. Nepovedal nic, videla som na nom, ze vnutorne bojuje (auto malo 3 mesiace), ale na druhy den skonstatoval, ze sa to mohlo stat aj jemu.
Ale predtym som mala prednasku, ze bud je to jeho auto alebo nase, a ci sa mu vidi, ze neviem soferovat 😂 lebo ma nenechaval zaparkovat do uzkej garaze, kde som predtym roky parkovala s mojim autom. U nich doma totizto do/z garaze moze zaparkovat len muz 😂🫣
Ja som sa chcela vrátiť k soferovaniu, tak sme si dali takú menšiu jazdu a pri parkovaní som nabrala naše betónové schody. Nárazník sa musel opraviť, guma bola rozrezana ze už bola na vyhodenie, oprava nás vyšla 300€, keď nerátam nové gumy, ale to sme akurát vymenili za letné.. No a musel utesovat ešte on mňa, že to je v poriadku, to sa stane. Nadšený nebol ale nevycital mi nič. Ale za volant som odvtedy nesadla.
Moj by bol nastvany. Aj ja by som bola nastvana v opacnej situacii. Nie sme otrokmi veci ale davame si na ne pozor aby sme zbytocne nevyhadzovali peniaze za opravy niecoho co pokazime. Stane sa ale myslim ze je prirodzene ked sa clovek nahneva ked sa nieco znici uplnou hlupostou.
No muzove auto je ako clen rodiny. Bolo to jeho vysnivane auto, jazdi s nim na okruhoch, prezilo fakt vela. Keby som mu ho tukla tak dva roky dozadu, asi by so mnou uz ani neprehovoril. Keby som ho tukla teraz, tak podla mna by to nebral az tak tragicky, lebo mal by konecne dovod kupit nove auto.
@diewcatqoo to by kvôli tukancu kupoval nové auto po 2 rokoch? 😅 také "tukance", kde treba vymeniť auto sa urobia väčšinou pri dopravnej nehode a to by ste asi nechceli ani jeden
@13uzivatelka11 to auto uz ma viac nez 2 roky. A vidim na nom, ze chce nove auto, ale nema nejaky relevantny dovod. Tak keby som ho tukla, konecne by mal "dovod" kupit nove auto 🙂
Ja som uplne nove auto oskrela o bezonovu tvarnicu na parkovisku ktoru tam niekto hodil. Reakcia mojho muza: na to mame havarijnu poistku a po chvilke: som rad ze nie som prvy kto to auto nacal 🤣🤣. Uprimne ak by moj muz robil taketo caviki za skrabanec by som to s nim riadne poriesila a pri jeho dalsej chybe dala dobre vyzrat, kokos co ma 5 rokov a si mu zobrala hracku?
Ja som prekvapena z tychto reakcii. Vy ste uplne v pohode s tym ked si nejaku vec znicite? A to je uplne jedno ci je na aute havarijne. Jednak je vzdy nejaka spoluucast a po dalsie tie starosti s tym, viest to do servisu, byt nejaku dobu bez auta atd atd.
Ja som s bývalým mala exces. Najskôr na mňa nahukala ale kvôli niečomu inému a keď odišiel nabúrala som kufor pri cintoríne celý zadok auta. Tak som sa mu to bála povedať,že som mu to povedala až keď sa vracal domov.
Najskôr my vynadal či som j....a a potom sa somnou rozišiel pričom auto bolo moje.
Kufor bol celý pokriveny
No, moj mal tiez take zvlastne reakcie, ked som si kupila uplne prve auto, tak som ho soferovala domov a on vo svojom za mnou, byvali sme v takej uzkej ulici a este aj vsetci parkovali kade tade (26 rokov dozadu), tak som sa sustredila na svoju stranu, ze som susedovi pred domom odtrhla zrkadlo, elektricky ovladane, vyhrievane, mojej fabii sa zrkadlo akurat ohlo a vratili sme ho spat. No tu prednasku co som dostala 😀, zaklincoval to sused, ked sme mu zazvonili, ze "iba zrkadlo? Donesiem tlacivo, spiseme poistovna zaplati." A mojmu muzovi,viete moja zena vcera na novom golfe odtrhla dvere ked cuvala do garaze.
@really8 kto povedal ze sme s tým v pohode? Určite to každú mrzelo, ale nebudeme teraz kvôli tomu plakať celý čas. Otázka bola ako reagoval partner.
Moj reaguje na taketo veci kludne a skor sa pyta, ci sa mi nic nestalo. Raz som rozbila zrkadlo na boku a raz oskrela dvere. 2x do mna dokonca naburali a ked prisiel za mnou (cely v ciernom) policajt sa ho opytal, ci je knaz 🙈 Ze tak vludne vystupujuceho chlapa pri nehode este nezazil 🤣
@really8 no nokto nie je rad ked si poskodi auto, ale nikto to ani nerobi naschval, mozno na nejake vynimky, ale take extremne reakcie ako autorkin muz? Co keby sa to stalo jemu, to by urcite bol na vine aj skorec co sedel na plote, a hlavne ten j..o co tam ten stlpik dal.
@really8 ,no mňa to vie nahnevať poriadne ,ale zas nerobím scény ,skôr sama na seba sa hnevám .
my máme 2 ročné auto .keď malo auto asi pol roka ,som do kufra dávala nákup a pri zatváraní kufra ( máme 7 miestne ,väčšie ,teda aj dvere kufra boli väčšie ,než som bola Zvyknutá ) , sa mi jemne obsuchli o nákupný vozík .na spodnej hrane dverí kufra je asi 2 mm oskrety jak až do hĺbky ,tým ako zavadili dvere o vozík. V Tom momente som si v duchu zanadavala a aj mužovi dom o Tom hneď povedala a sama na seba som bola nahnevaná . Muž to neriešil , skôr mňa také veci hnevajú , ale vrátiť ti nevrátim .
Čo sa týka poriadku v aute . Tri deti a nedokončené cesty u nás hovoria za všetko . Na topánkach kopec drobného štrku ,lebo k domu nemáme asfaltku , a aj jedlo v aute . To mi nevadí ,to sa všetko dá vždy upratať .
Určite neznesiem fajčenie v aute . Našťastie sme nefajčiari. 😀
Ty sa nestaraj o to, akého chlapa má babka Blazková, ale o vás dvoch. Neporovnávaj. Nezáviď, ked má niektorá viacej. Úplne iným a zlým smerom sa uberáš. Mozno mu tak vadí tvoje chovanie, priority a vsetko na tebe, ze len skrze auta sa na tebe vybúril. Tebe sa stane úraz s autom a ty tu riesis druhych muzov, co by robili. Ries vas vztah a vase auto, vase priority v živote.
Ahoj,podarilo sa to nám obom-každý máme "svoju" oškretú stranu. Nič závažné. Ale raz sa mi podarilo oškrieť celé zadné dvere o bledo sivý stĺp. Bolo to veľmi vidno. Zobral to úplne v pohode. Potom som išla do servisu riešiť niečo iné a auto preberala žena. Tak som jej to ukázala o ona,to vám urobíme, nie je to do hĺbky. Stálo to 80€. Takže keď nejde o život ide o...
Pekný deň!
@13uzivatelka11 no niektore reakcie su take ze sak co je to vec, ma sluzit, ci ma 5 rokov ked sa hneva.. mne teda pride hnev istu dobu ako primerana reakcia. Nehovorim ze nadavat proste to skrie. Uprava urcite nestoji 5 eur a vyhodit 500-1000e za taku kravinu ako oskretie auta pri parkovani by ma stvalo nejaku dobu. Za to mam ubytovanie na lyzovacke na tyzden😂
@som_realistka nevieme ako by reagoval keby sa to stalo jemu. Moj nabural auto a veru ho to stvalo dlho.
Aké je to auto? Je nové? Niečo staršie? Drahé alebo lacnejšie? Ja by som nad tým tiež len tak nemávla rukou

Ja som môjmu pred jeho zrakom buchla jeho auto pri parkovaní do druhého si mala vidieť tu tvar 🤦♀️ tiež ja som expert na "jemne" defekty - nejako nevidím obrubníky 😄 nasrdeny je stále ale ja si to nevšímam. Nikdy nebolo žeby so mnou nerozprával len troska podudre, stale mi "kibicuje" do šoférovania a tiež mi to nezabudne preventívne pripomínať koľko ho servis vychádza ale to je tak akurát všetko.