Reakcie na cenu snubného prsteňa
Ahoj, chcem sa trošku vypísať a vyliať si srdiečko. S priateľom sme sa rozprávali že by už aj svadba bola na mieste. Myslím že na všetkom sme sa zhodli, a požiadal ma aby som si vybrala nejaký prsteň, že on sa do toho nerozumie, ani velkosť ani aký sa mi páči, reku dobre. Prešli asi 4 mesiace ja som našla krásny prsteň, tak som mu to povedala a on že tak mi ho pošli. A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€. Ja už ozaj neviem či sú chlapi z Marsu či čo.
Ano, su z Marsu. Chces sa vydavat nauc sa zit s tym, ze chlap inac rozmysla. Netvrdim, ze zle rozmysla, inac rozmysla.
Odhliadnuc od toho, ze za mna su to zbytocne vyhodene peniaze, este pred zasnubami porozmyslaj, ci ste kompatibilni v celkovom financnom nastaveni.
Mala si mu ukazat len typ aky sa ti paci a on by uz vybral podla seba a svojich fin moznosti. Aj keby vybral len strieborny tak asi taky na aky ma a nevadilo by mi to, keby som vedela ze zaraba malo. 400e je myslim ok, no zalezi od platu. Keby dom vedela ze zaraba malo nevadil by mi ani za 200. Ale jeho reakcia by mi vadila ze co tam tolko stoji
Chyba tomu kontext
Kúpi ho alebo nie?
Lebo chlapi sa do toho fakt väčšinou nerozumejú.
No,pozri,uhol pohľadu....mne by sa nepáčilo,keby mi povedal,že vyber si. Ale prekvapil ma. Už napr.aj tým,že vycítil(bez zjavnej dohody),že svadbu chceme,o ruku by požiadal. No a ak nezarába nejako nadpriemerne,je tesne po škole,či čokoľvek.....tak to môže byť vysoká suma.
A trochu zo zlej strany si na to isla. Ak sa neorientuje v cenach a posles mu link na 400€, tak ano zaskocilo ho to. Najprv ho nechaj sameho popozerat, nech sa aspon v cenach zorientuje. Potom nieco vyberiete.
...keby som si mala sama vyberať prsteň, kašlem na to a radšej žiadny nechcem. On sa radšej vyhovori, žiadna snaha tá prekvapiť, nič ... A ty, naozaj potrebuješ prsteň za 400€? 😀 Načo. Vyhodené peniaze..
A trochu zo zlej strany si na to isla. Ak sa neorientuje v cenach a posles mu link na 400€, tak ano zaskocilo ho to. Najprv ho nechaj sameho popozerat, nech sa aspon v cenach zorientuje. Potom nieco vyberiete.
@beata_k on sa sám nepoobzera.. už sa vyhovoril, nechce sa mu hľadať prsteň, ktorý je dôležitý iba pre autorku, nezáleží mu na tom ...
Neviem ale nie je pri zasnubach dolezitejsie nieco ine ako cena prstena?
No,pozri,uhol pohľadu....mne by sa nepáčilo,keby mi povedal,že vyber si. Ale prekvapil ma. Už napr.aj tým,že vycítil(bez zjavnej dohody),že svadbu chceme,o ruku by požiadal. No a ak nezarába nejako nadpriemerne,je tesne po škole,či čokoľvek.....tak to môže byť vysoká suma.
@beata_k
@21021996
@terezka1947
Nie je tesne po škole má 40, zarába 1800€.
To že mi dá vybrať prsteň som čakala, on ozaj nie je na takéto veci a po pravde som rada lebo by som mala ozaj taký ako chcem.
Ty ho poznas. Ak to bolo len prvotne zaskocenie tak by som z toho nerobila dramu. Nechaj ho sa zorientovat v problematike a uvidis aky postoj k tomu zaujme.
Tesne pred 40 a s platom 1800 by ti mal kupit prsten minimalne aspon za ten jeden plat a nenariekat, ze 400 je vela.
Na com ti viac zalezi? Na tom muzovi alebo na prsteni?
Ty ho poznas. Ak to bolo len prvotne zaskocenie tak by som z toho nerobila dramu. Nechaj ho sa zorientovat v problematike a uvidis aky postoj k tomu zaujme.
@beata_k áno jasne, ja som mu povedala na to iba že keby chcem ozajstný diamant tak stojí aj 1500€ že myslím že som vybrala dosť rozumne. Ďalej som nič neriešila budem čakať ako sa k tomu postaví. Len som sa chcela vykecat
Na com ti viac zalezi? Na tom muzovi alebo na prsteni?
@strawberry0797 Ježiš jaan ste na chlapovi ale sám vie že šperky mám rada a chcem pekný prsteň čo je na tom zle
Chlap co uz nejake roky zaraba, ma 40 rokov, tak by mal vediet, ze je slusnost do toho investovat, Keby si chcela ozajstny diamant, tak malicky stoji prsten 400-500 EUR. A ked nie je ochotny dat na prsten pri plate co ma 400 EUR, tak zvaz vobec, ci si ho chces brat. Lebo toto vela vypoveda aj o jeho financnom nastaveni a tom, aky ma nazor na minanie penazi. Aby si neskoncila o par rokov vynervovana z toho, ze nemas za co decku plienku kupit, lebo si mas zarobit, lebo on Ti neda.
Keby si chcela Cartier prsten za 5000 EUR, tak chapem, ze ma pripomienky, aj ked kludne by nanho mal. Lebo kedysi sa hovorilo,ze prsten pre snubenicu ma stat 3 muzove platy.
Chlap co uz nejake roky zaraba, ma 40 rokov, tak by mal vediet, ze je slusnost do toho investovat, Keby si chcela ozajstny diamant, tak malicky stoji prsten 400-500 EUR. A ked nie je ochotny dat na prsten pri plate co ma 400 EUR, tak zvaz vobec, ci si ho chces brat. Lebo toto vela vypoveda aj o jeho financnom nastaveni a tom, aky ma nazor na minanie penazi. Aby si neskoncila o par rokov vynervovana z toho, ze nemas za co decku plienku kupit, lebo si mas zarobit, lebo on Ti neda.
Keby si chcela Cartier prsten za 5000 EUR, tak chapem, ze ma pripomienky, aj ked kludne by nanho mal. Lebo kedysi sa hovorilo,ze prsten pre snubenicu ma stat 3 muzove platy.
@muchotrafka298 nie 6platov?
@muchotrafka298 nie 6platov?
@evcagabi 6 znie lepsie, dikycko 😉 Ja to poznam tak, ze 3 platy, mozno v inom regione to je viac. Ale to platilo kedysi, za nasich mam a starych mam.
Ja mozno napisem nieco co sa tu pacit nebude , ale za mna je zasnubny prsten nieco , co by mal vybrat chlap ( za pomoci mozno niekoho z rodiny, prip. ho nejak naviest aspon typom) urcite by som si nevyberala prsten sama, ale jasne ze kazdy to berie inak, len uz to straca nejaky moment prekvapenia. Taktiez co sa ceny tyka, znova - kazdy ma iny nazor , moj je taky, ze na zasnubny by mal chlap aspon trochu sporit, nemalo by to byt nieco co vie kupit z vyplaty prip. z dvoch. Ja neviem ci mam na to divny pohlad ale nejde o obycajny prsten ani narodeninovy darcek, ide o prsten ktorym vas ziada o stravenie zvysku zivota po jeho boku, mal by nieco aj vydrzat, mal by byt niecim vynimocny. Mam pocit ze dnes uz sa to berie len ako nejaka povinnost, ze nech nejaky prsten je a hotovo. Viem ze su ine veci dolezite v manzelstve ako cena prstena, suhlasim, len mi pride ze sa zeny dnes uz vo vseobecnosti uspokoja s naozaj minimalnou snahou zo strany muza. Ked nejaky chlap nieje ochotny par mesiacov odkladat peniaze bokom, a dat si namahu a ist vybrat nieco co si mysli ze by sa jej pacilo, preco by ta zena mala byt po jeho boku navzdy? Ide o tu snahu, o to co je ten chlap ochotny urobit, ako velmi mu na tom zalezi. Ja ked kupujem darceky na hoc aj narodky meniny, vzdy si na tom dam zalezat..a to niesu zasnuby a niesom chlap
@muchotrafka298 nie práveže nemá problém s peniazmi, aj ja dobre zarábam ale niekedy len tak si skúsim vypýtať peniaze že na toto a toto a nemal nikdy problém. Ako som písala vie že mám rada šperky nejeden mi už kúpil , bežne na sviatok prsteň alebo retiazka po 200€
Mne muz zasnubak vyrobil z dreva, to je pre mna viac ako neviemkolko platov. Nikdy by mi nenapadlo riesit sumu a este nejake nasobky platov.
@muchotrafka298 nie práveže nemá problém s peniazmi, aj ja dobre zarábam ale niekedy len tak si skúsim vypýtať peniaze že na toto a toto a nemal nikdy problém. Ako som písala vie že mám rada šperky nejeden mi už kúpil , bežne na sviatok prsteň alebo retiazka po 200€
200 EUR za bezny darcek nie je nic extra ani vynimocne pre normalne zarabajuceho cloveka. Len ten zasnubny prsten ma byt vynimocny, presne ako pise @niki_j. Nieco, co Ti ukaze, ze si vazi to, ze bude po tvojom boku do konca zivota (obrazne povedane) a ze mu na tebe zalezi. Nie ze ja si vyberiem, on Ta pozna, chce s tebou byt, je to zavazok, ze to mysli vazne. A bude mat reci, ze to stoji 400 EUR. Dnes je ina doba viem, zeny bezne muzov o ruku ziadaju, kupuju si same zasnubne prstene. Toto ale za mna takto byt nema a bodka.
Úprimne by mi už bolo jedno aký prsteň.... nechápem zmyslu takto dohodnutých zasnub, vybraného prsteňa.....
Niet nad to keď muž vyberie prsteň sam a ženu prekvapí...
Ja ked som videla ceny prsteňov,tiez som si pomyslela,ze to nie je normalne,aby clovek tolko za to vyhodil. A to nie som zgrlavy clovek,len mam ine priority a ine zaujmy,za ktore by mi nebolo luto vyhodit tolko penazi. Ukaz mu ine drahsie prstene,nech vidi,ze si si ozaj vybrala z tych lacnejsich. No ja osobne by som si nevyberala sama prsten. V tomto som stara skola,nech sa postara o prsten. To uz ozaj budeme za chlapov vsetko robit a potom sa cudujeme,ze su neschopni? Moj sam vybral prsten a prekvapil ma poziadanim o ruku. Mna by ani nenahovoril na to,aby som si ho sama vyberala. Ale zase ja nie som narocna. Vie,ze by som mu ho neofrflala,ale vdacne prijala hocijaky prsten. Podstata zasnub je v niecom inom a nie v krase a cene prstena.
Mne muž vyrobil prsteň z plechovky 🤣🤣🤣 a tak ma požiadal. A neskôr kúpil prsteň. Koľko stojí netuším. Ani to vedieť nechcem. Je mi upne jedno ci stal 10€, 100€, 1000€, 10000€.
Ja by som mu takejto reakcii poslala link na prstene za 4 tisic a 40 tisic s tym, ze v skutocnosti tuzim po takomto, ale kedze poznam jeho financne moznosti, tak som sa uskromnila a vybrala som si nieco symbolicke. A teda neviem, ak ma 40r zarabajuci chlap problem minut raz za cas na partnerku 400€, tak by ma to dost sklamalo… a sklamalo by ma aj to, ze poziadanie o ruku berie len ako povinnu jazdu, dava do toho presne 0 % snahy a zaujmu. To uz potom nech ma ani neziada, len sa dohodnime na termine svadby a hotovo. Nemam rada ak niekto robi nieco nasilu a este to aj tomu druhemu da patricne najavo. Na tvojom mieste by som sa zamyslela, ci sme na jednej vlne co sa tyka financii aj celkovo fungovania.
Za mňa keby ťa ľúbi tak to vyberie sám, počúva ťa a je mu jedno koľko stojí 🤷
To, že si si mala vybrať ty, okey. Môj otec mame kúpil už toľko prsteňov, ale nikdy ich nevyberal on, lebo má strašný vkus 😂 šli a vybrali spolu.
Jeho reakcia, hlavne pri jeho veku a plate ? Not okey!
Takú reakciu by mohol dať 20+ ročný chalan, čo teraz skončil školu a snaží sa odsťahovať od rodičov a nie dospelý muž, ktorý chce s tebou budúcnosť a vie, že ti na takýchto veciach záleží.
Aby potom pri plienkach nevravel, že máš kúpiť najlacnejšie, aj keď dieťaťu spôsobujú alergiu alebo aby si vyplatila polovicu nákupu do posledného centu...

No dobre a kolko zaraba?