Reakcie na cenu snubného prsteňa
Ahoj, chcem sa trošku vypísať a vyliať si srdiečko. S priateľom sme sa rozprávali že by už aj svadba bola na mieste. Myslím že na všetkom sme sa zhodli, a požiadal ma aby som si vybrala nejaký prsteň, že on sa do toho nerozumie, ani velkosť ani aký sa mi páči, reku dobre. Prešli asi 4 mesiace ja som našla krásny prsteň, tak som mu to povedala a on že tak mi ho pošli. A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€. Ja už ozaj neviem či sú chlapi z Marsu či čo.
Podla mna si z marsu ty. Ked je to prenho len maly kus kovu s kamenom a absolutne nema ponatia, kolko sperky stoja, tak ja uplne chapem otazku, ze co na tom stoji tolko penazi.
cena prsteňa má ukazat, ako veľmi si ťa muž váži? 😀 Vtipné ...
Paneboze pohlad do mentalneho sveta zien, pre ktore muz musi kupit prsten aspon za liter, ked zaraba 1800€ (???) lebo inak jeho laska nie je skutocna, ma privadza k presvedceniu, ze som chlap.
Hehe,no tak si vyber proste diamantový a keď sa opýta čo na tom stojí 1500e, tak mu povieš, že veď predsa tie diamanty zlatíčko... 🤷🤷🤷. Za mňa si pofrflal a hodil za hlavu, nie? Aspoň môj je taký, pofrfle že bože, ale kúpi, nech som šťastná a spokojná... A ja tiež pofrflem, taká hovadzina na bicykel, hentaká hovadzina na auto, ale tiež kúpim 😄. A tiež nechápem, čo je na nejakej plastovej kravine také drahé. Jaj a snubný prsteň som si vybrala tiež sama a nestál určite tri platy či šesť preboha to kde sme, veď ho nechcem ošklbať, hlavne sme už vtedy malú spoločný účet, takže by som hlavne ošklbala aj seba... Vybrala som si taký, ktorý sa mi páčil, presne ako autorka, cenu som vôbec neriešila.
Pri plate 1800 je 400€ za prsteň nič. Však snubné prstene sa nekupujú každý týždeň jak kartón cigariet, taký prsteň sa kupuje raz za život. Možno dva krát. Tri.
Ale aspoň si vďaka jeho reakcii dostala celkom slušný feedback.
Ja som mojej ex dal dva prstene, síce stáli po 90€, ale bolo to pred vyše 15 rokmi, kde sme platovo boli predsa len inde a po rozchode mi ani nenapadlo ich pýtať naspäť. Ona mi ich chcela vrátiť, ja som nechcel.
Je to take to klasicke… rozpravate sa, zhodnete sa, ty sa nadsene pustis do hladania niecoho pekneho, symbolickeho, na cely zivot – a potom bum – realita v podobe jednej vety, co ti cele to caro celeho momentu rozdupa na prach. A este k tomu 400€, co na zasnubny prsten nie je ani prehnane, ani mimo realitu. Ved to nie je cista rozmarna kabelka, to je prsten, symbol niecoho, co by malo mat aj jeho nejaku vahu (a nielen v karatoch).
A vieš co? Nie, nie si z Marsu. A ani on nie je z Marsu. On je len chlap, co este uplne nepochopil, ze niekedy nejde o cenu – ale o postoj. O to, ze ty si si dala tu namahu, nasla nieco, co by si s hrdostou nosila, a cakala si, ze to v nom vyvola aspon nejaku emocnu odozvu, nie kalkulacku v hlave.
Skus mu povedat, co ta na tom zamrzelo. Nie len ten koment k cene, ale to, ze ta to zobralo tak... ako keby to ani nebolo dolezite. Lebo ono je. A ty tiez. ❤️
Je to take to klasicke… rozpravate sa, zhodnete sa, ty sa nadsene pustis do hladania niecoho pekneho, symbolickeho, na cely zivot – a potom bum – realita v podobe jednej vety, co ti cele to caro celeho momentu rozdupa na prach. A este k tomu 400€, co na zasnubny prsten nie je ani prehnane, ani mimo realitu. Ved to nie je cista rozmarna kabelka, to je prsten, symbol niecoho, co by malo mat aj jeho nejaku vahu (a nielen v karatoch).
A vieš co? Nie, nie si z Marsu. A ani on nie je z Marsu. On je len chlap, co este uplne nepochopil, ze niekedy nejde o cenu – ale o postoj. O to, ze ty si si dala tu namahu, nasla nieco, co by si s hrdostou nosila, a cakala si, ze to v nom vyvola aspon nejaku emocnu odozvu, nie kalkulacku v hlave.
Skus mu povedat, co ta na tom zamrzelo. Nie len ten koment k cene, ale to, ze ta to zobralo tak... ako keby to ani nebolo dolezite. Lebo ono je. A ty tiez. ❤️
@julia_romeo to si hrozne krásne napísala😍
Tak možno sa mu nepáčil tak to okomentoval..ale zase aj môj muž niekedy trepne blbosť ..je to chlap 😏 vie aký sa ti páči tak už len čakaj ☺️
Prsteň za 400 eur by som od muža neprijala to je na môj vkus veľmi veľa.
@julia_romeo tak za mna 400€ je teda velmi vela.
Prsteň za 400 eur by som od muža neprijala to je na môj vkus veľmi veľa.
@petulda333
@sszuzu8
Jasne, rozumiem ti. 400€ za prsten nie je malo a na prvy pohlad to moze vyzerat ako prehnana suma – ved je to len maly kusok kovu, nie? Lenze ono to v skutocnosti nie je len o prsteni.
Kupujes si nieco, co niekto navrhoval, vyrabal s detailom, co nie je z vyrobnej linky za par centov. Je v tom remeselna praca, niekedy aj rucna vyroba, kvalitne materialy, originalny dizajn – a casto aj symbolika, ktoru to pre teba bude mat.
A ak je to nieco, co budes nosit denne, pripadne cely zivot – potom to uz nie je len „kus kovu“, ale nieco, co by malo vydrzat cas, nezoderie sa po mesiaci a nebude vyzerat lacno.
Ale jasne – nie kazdy chce alebo moze tolko investovat. Pre niekoho je to vela, pre ineho bezna suma. Zavisi to aj od toho, co od toho prstena ocakavas a co pre teba znamena.
Ja som si vyberala sama, ale prihliadala som aj na cenu, ja nemam napriklad s diamantom, len zirkon, stal nieco cez 200 eur pred takmer 13 rokmi. Neviem, ako sa menila cena zlata za tie roky, ale dcere sme teraz kupovali zlate mini nausnicky na 1.sv.prijimanie a vo velkej zlave boli za 150. Inak bezne ceny okolo 350, take obycajne so zirkonmi, takze mne na tu gramaz, co prsten musi mat, pride 400 eur v pohode a na dnesnu dobu.
Toto inac aj mne povie muz, ze co je na tom take drahe (ale teraz riesime ine veci, nie sperky), postazuje sa, ale to sme rovnaki, ale ked daco treba, tak treba, len sa postazujeme navzajom. Zaraba myslim, slusne. Ono, chlapi nevedia celkom ocenit hodnotu sperku, nie vsetci, ale vacsina. Inak rozmyslaju. No keby aspon povedal, ze fuuuha, dako dost za kusok zlata a sutra (🤭😅), ale ked sa Ti paci, idem ho objednat, kupit...a dal pusu, tak by to inak vyznelo, ako Ta zrusi len sucho, ze je to drahe...
mna skor ako prsten zaujalo : A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€.
to sa takto vyjadrujes o muzovi,ktoreho by si si chcela vziat a s nim prezit zvysok zivota? on ma byt tvojou druhou polovickou, nie panak,ktoreho budes chumajom nazyvat. to aj on ma na teba podobny slovnik?
Chápem, že ťa tá reakcia zamrzela, ale asi sama vieš či je držgroš. Nemusel to myslieť zle, len povedal čo si myslel, proste ak nekupuje šperky tak za také niečo malé 400 eur sa mu zdalo veľa, Určite sa aj tebe stalo že si chcela niečo kúpiť alebo platila za službu alebo servis alebo si na niečo dala si urobiť cenovú ponuku a cena ťa šokovala, práve preto, že danú vec/službu nekupuješ a čakala si nižšiu cenu. Teda ja by som mu povedala, že ťa reakcia zamrzela, ukáž mu že sú aj drahšie prstene a vysvetli mu, že zase je to na celý život a chceš niečo čo sa ti páči.
Ja si pri tejto diskusii vzdy spomeniem na interview s Alanom Rickmanom (Snape) - ked si po desatrociach vztahu bral svoju partnerku, kupil jej prsten za 200 dolarov. Milionar. No pre nich cena prstena nebola v podstate dolezita, dolezity bol ich vztah. Prsten je len vec.
mna skor ako prsten zaujalo : A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€.
to sa takto vyjadrujes o muzovi,ktoreho by si si chcela vziat a s nim prezit zvysok zivota? on ma byt tvojou druhou polovickou, nie panak,ktoreho budes chumajom nazyvat. to aj on ma na teba podobny slovnik?
@jullianna24 to bolo čisto zo srandy myslene
Vyzerá že je to žgrlák a 200 eurový darček pri tom plate je úplne smiešny všeobecne.
Môj manzel tiež nič netušil o prsteňoch, ale ja som mu vysvetlila, že to musí byt diamant, že to je na cely zivot..našťastie u nás skoro všetci kamosi/kamosky kupovali/dostávali s diamantom..manzel sa jedine pýtal, že si ho budem nosit cely zivot alebo len do svadby a ja som povedala, ze stále aj s obrúčkou a aj tak je..a manzel ma prekvapiť naozaj prsteňom, čo by som ani necakala a o takom som sa ani snivat neodvážila, ale povedal, že pre neho je to aj hrdosť, že mi niečo take vedel dať a vždy keď sa pozrie na moju ruku, vie že každý vidí, že som zadaná 😀ale teda on vedel, že pre mna je to dôležité a preto to bolo dôležité aj pre neho..ale zas zarába veľmi dobre, tak to sa asi lahsie kupuje..ale napr môj manzel chcel luxusne hodinky a ja som mu po svadbe, ktorú sme si financovali sami povedala, že z tých peňazí čo dostane od hostí si môže kupit tie svoje vysnívané hodiny, nech ma aj on pamiatku na svadbu..takze ja mám prsten a on ma luxusne hodinky 😀
...pri obrúčkach mu potom dekeľ odvalí😁
nečítam celú diskusiu ale bola tu raz jedna čo sa vychvalovala nejakým diamantom a ženy ju tu tak zrušili až do hádky to došlo a ona si zmazala potom profil.Už neviem jej meno ale celá bola taká divná.Tuším mala aj nejakú psych diagnozu čo si pamätám.Ale vychvalovať sa tu teda velmi lúbila kdejakými diskusiami a ako si žije na vysokej nohe čo všeličo majú.Možno si ju niektoré ešte pamätajú🙂 nech si každý kúpi čo sa jemu páči.Mne tiež nezáleži na diamantoch a koninách hlavne nech je to pekné.Mám rada skôr biele zlato Tiež som za kamienky ozdobné alebo aj ochranné.Nepáči sa mi len taká jednoduchá obrúčka z ničoho.Ale zase sme pri tom kto má aký vkus.Niekomu sa páčia práve tie obyčajné bez ničoho
V prvom rade si zle zacala ty. Ked zarobí 1800€ Akoze kludne nejaky za 1000€ si si mala vybrat. Moj muz, ked zacal tak sondovat “nenapadne” co sa mi paci, tak povedal, ze snubný prsten za 6 mesačných platov. Na to som mu povedala, ze v žiadnom pripade, radsej nech ma za tie peniaze zoberie na nejaku zaujímavú dovolenku do exotiky. Ja chcem prsten nosit a nie ho mat v trezore. Ale zase si si mohla dopriať. Ved nezarába 1000€ a ten prsten je na cely zivot.
Úprimne? Ja tiež nechápem, prečo by mali byť prstene (zásnubné)tak drahé ,možno by som tiež podobne reagovala,keby som bola muž,že čo je na tom také drahé.
@autorka ja Ti rozumiem… s ex snúbencom som mala podobne… Zarábal dobre (bol rok 2017), v čistom mu ako 30 ročnému chodilo od 2500-3000€ mesačne, všetko vždy minul na blbosti (tenisky za 250€, každý rok nový mobil atd). Keď sa blížili zásnuby, vedel, že som mala názor, že radšej maly diamant ako veľký zirkón, tak kúpil diamantový, ale nepáčil sa mi absolútne (v podstate žiadnej babe čo som ukázala) a bol mi aj maly, tak sme sa dohodli na výmene za väčší (čo nemali skladom), tak že si môžem vybrať ini a dal mi rozpocet 250€.. nie som žiadna zlatokopka ani nič, ale takú sumu minul bezne v obchode s oblečením, tak má to úprimne sklamalo.. nakoniec sme sa nevzali (iné dôvody) a terajší muž sa len opýtal, aký typ sa mi páči a kúpil sám… potom som raz našla v jeho veciach faktúru a bol robený na mieru zlatnikom za 1300€ a to zarábal o dosť menej.. a keď som sa na to pýtala, vravel, že veď je to len raz za život 🤷🏽♀️
Raz pises, ze nie je na take veci a o trochu dalej zase pises, ze Ti bezne kupuje prstene/retiazky. Divne, nie?
Pockaj, ja nechápem ale v čom je vlastne problem - veď to ze sa opýtal co na tom stojí 400€ (keď očividne nemá o tomto potuchy) automaticky neznamená, ze nie je ochotný taký prsteň kúpiť, či zle to chapem?
Paneboze pohlad do mentalneho sveta zien, pre ktore muz musi kupit prsten aspon za liter, ked zaraba 1800€ (???) lebo inak jeho laska nie je skutocna, ma privadza k presvedceniu, ze som chlap.
@vanilkovazmrzka to sme dvaja chlapi, ja tu zasnem nad komentarmi :D:D
Raz pises, ze nie je na take veci a o trochu dalej zase pises, ze Ti bezne kupuje prstene/retiazky. Divne, nie?
@dskjhfdlkdjhl ktoré si vždy vyberiem ja, chcela som tým povedať že nemá problém mi kúpiť darček za 200€
@vanilkovazmrzka to sme dvaja chlapi, ja tu zasnem nad komentarmi :D:D
@nttnnt super mozme si porovnavat velkost penisov 🤣🤣🤣

Pre mňa dráhy nie je.
Ja som dostala snubný vybratý manželom,prekvapil ma požiadal o ruku.
Dodnes neviem,koľko stál.poradil sa so zlatnikom
Denne ho nosím spolu s obručkou.nechcela by som si vybrať dopredu sama a potom ,keď príde o žiadosť vedieť, aký mi navlecie na prst.
Ale ty to berieš inak ,chapem