Reakcie na cenu snubného prsteňa
Ahoj, chcem sa trošku vypísať a vyliať si srdiečko. S priateľom sme sa rozprávali že by už aj svadba bola na mieste. Myslím že na všetkom sme sa zhodli, a požiadal ma aby som si vybrala nejaký prsteň, že on sa do toho nerozumie, ani velkosť ani aký sa mi páči, reku dobre. Prešli asi 4 mesiace ja som našla krásny prsteň, tak som mu to povedala a on že tak mi ho pošli. A on chumaj mi zadrel že čo na tom stojí 400€. Ja už ozaj neviem či sú chlapi z Marsu či čo.
Mne keď povedal, že si mám vyberať, poslala som fotku 🤣 odpoveď bola 👌
Nakoniec uznal, že bude lepšie keď vyberie on 😊 a po tuším pol roku celé zásnuby, vrátane kúpy prsteňa zvládol na jednotku úplne sám 😊 dokonca nás s malým zobral na dovolenku kde som chcela vždy ísť, o všetko sa postaral 🥰 najlepšie bolo, že som nič netušila až do momentu kým si kľakol 🥰
Mne keď povedal, že si mám vyberať, poslala som fotku 🤣 odpoveď bola 👌
Nakoniec uznal, že bude lepšie keď vyberie on 😊 a po tuším pol roku celé zásnuby, vrátane kúpy prsteňa zvládol na jednotku úplne sám 😊 dokonca nás s malým zobral na dovolenku kde som chcela vždy ísť, o všetko sa postaral 🥰 najlepšie bolo, že som nič netušila až do momentu kým si kľakol 🥰
@karlamon a ja Ti tu napisem ze mas VYBORNY VKUS 😂
@11brano11 mna by najviac mrzelo a to napisem uprimne, keby som si mala sama prsten vybrat, vedela by som plat muza a vybrala by som si za 400 EUR a este by mal pripomienky, ci taky drahy. Toto by som bola fakt smutna. Z toho jeho spravania. Lebo pri sucasnej cene zlata je 400 EUR skutocne nizka cena.
@karlamon a ja Ti tu napisem ze mas VYBORNY VKUS 😂
@muchotrafka298 ďakujem 🤣 zámer sa mi podaril, ja by som si zásnuby sama neplánovala 😊
@muchotrafka298 ďakujem 🤣 zámer sa mi podaril, ja by som si zásnuby sama neplánovala 😊
@karlamon no vsak o to islo nie? Vystengrovat ho a nenapadne vmanevrovat do situacie :D Ozaj, kupil ho????
Nečítala som celú diskusiu, ale partnerova reakcia mi prišla z vety čo na tom stojí 400 e, skôr taká akoby sa mu ten prsteň nepáčil, a preto nechápe tú cenu.
Mne manzel kupil sam snubak, dal za neho 3500euro..dobrovolne. Nic som si nevybrala. Ale 400 eur??? Vsak to nieje az tak velka polozka. ..ma to byt raz za zivot, nejde ti kupovat za taku sumu daco kazdy mesiac . asi by mi vrtal v hlave chrobak ci nebude drzgros aj v manzelstve a vyclenovat peniaze
Každá druhá téma na Koniku je vyplakávanie ako je všetko drahé a ako nemáte na hypotéku, a potom tu píšete, že chcete prstene za min 3x mesačného platu 😃😃
Pre mna osobne by nebol problem prsten za aj 150 EUR, keby som vedela, ze ten clovek na to nema, ze proste kupi co moze. Ale nie, ze pri 40 rocnom chlapovi, co slusne zaraba este ja si mam prsten vyberat (a idealne aj platit). Za mna je toto uloha muza, vybrat prsten, zaplatit ho a darovat ho s laskou k zene, ktoru si vybral.Sama som od byvaleho snubenca dostala prsten, ktory som si sama vybrala, resp. ja som tuzila po jednej prsteni a on mi ho kupil ako zasnubny s tym, ze on nevedel co by som ja chcela. Pritom ikskrat sme sa o tom bavili, vyberala som prsten snubenici jeho dobreho kamarata, bol pri vybere, lebo sme tam boli viaceri, videl, co chcem a napriek tomu vsetko odflakol, dobre, ze mi nehodil prsten na stol /polozil ho tam v krabici/ co som sice chcela, ale zasnubny nie je ani nahodou. Lebo on to mal na haku, mna si brat vobec neplanoval ani nechcel, ale bola som otravna. A preco to sem pisem? Na vystrahu inym. Ze ak si ma zena prsten obstaravat, vsetko vybavovat, tak ten muz ani nemusi mat realny zaujem menit svoj status.
@muchotrafka298 ano presne tak a cely vztah je po tom o tom ze zena len tlaci do chlapa a vynucuje si jeho pozornost. Kup mi kvety lebo mam narodky.. kup mi nieco lebo ved su vianoce a aj ja sa chcem potesit a ten chlap to robi z donutenia cez zuby. Tak bud raz chcem dat nieco tej zene a idem do toho alebo nie. A este super su taki chlapi ze oni chcu na kazdy sviatok aby sa im okolo riti behalo ale ked uz ma zena tak si ani nespomenu..
Každá druhá téma na Koniku je vyplakávanie ako je všetko drahé a ako nemáte na hypotéku, a potom tu píšete, že chcete prstene za min 3x mesačného platu 😃😃
@petracandle ale tak autorka si nevybrala prsten za 3nasobok platu dokonca ani nie za 1/3 platu, preto asi riesi tu reakciu lebo nebola nejaká narocna .. ale ano, ak sa bavíme o domacnosti, kde ledva vyžijú a žena sama by si prsten v takej hodnote nekúpila a potom by vyžadovala od partnera za 3 platy, tak to je divne a taká žena by sa mala nad sebou zamysliet 😀 ale to nemyslim, že je situácia u autorky
@petracandle ale tak autorka si nevybrala prsten za 3nasobok platu dokonca ani nie za 1/3 platu, preto asi riesi tu reakciu lebo nebola nejaká narocna .. ale ano, ak sa bavíme o domacnosti, kde ledva vyžijú a žena sama by si prsten v takej hodnote nekúpila a potom by vyžadovala od partnera za 3 platy, tak to je divne a taká žena by sa mala nad sebou zamysliet 😀 ale to nemyslim, že je situácia u autorky
@pl2y myslím že sme na tom finančne dobre, samozrejme mame hypo na dom ale mame aj našetrené peniaze aj si vieme dopriať nemyslím si že 400€ by nám z rozpočtu chýbalo
Aj podľa mňa je tá cena vysoká. Tak mu ponúkni viacero variant, nech sa sám rozhodne.
Aj podľa mňa je tá cena vysoká. Tak mu ponúkni viacero variant, nech sa sám rozhodne.
@martinadomianova bežne mi kupuje na sviatok šperk za 200€ myslím že 400€ za snubný prsteň je naozaj primeraná cena
Prsteň bol na sklade 1 už tam nie je 😁 dúfam že mi ho objednal moj chlap nie niekto iný 🤣
Pre niekoho primeraná a pre niekoho nie. Nie každý si zakladá na drahých šperkoch.
@niki_j My sme už bývali spolu, mali spoločnú hypotéku a byt. Síce peniaze vlastne, každý na svojom účte, ale tak povedzme na rovinu, kde sa jeden z nás rozsupol, doplniť sa to muselo z druhého platu, inými slovami, ja som dôrazne dopredu hovorila, aby to nepreháňal. Ukázala som mu, aké sa mi páčia. Keby ukladal zo svojho platu tak, aby stal ten prsteň viac ako jednu, dve či nebodaj viac jeho platov, tak ma aj jebne od zlosti, a prsteň by som za takých okolností ani nechcela, a možno ani svadbu.
Už predtým sme bývali spolu, odkladali sme z výplaty na hypo a byt, a neskôr na svadbu a ozaj slušnú svadobnú cestu. A obrúčky, tam sme si dali záležať.
Autorka, v takom veku a pri takej výplate snúbenca tých 400 eur je ozaj že nič.
@oblecenie99 Vzdy je to aj o dohode, ale tu ocividne autorka sa prisposobuje jemu a on to este ofrfle, to mi pride fakt mimo … Kazdy podla fin. moznosti , samozrejme ked niekto zije od vyplaty k vyplate tak sa neriesi drahy prsten ale aspon ta namaha by tam mala byt
Pre niekoho primeraná a pre niekoho nie. Nie každý si zakladá na drahých šperkoch.
@martinadomianova ja za drahé šperky považujem cenovky od 1000€
Úprimne? Ja tiež nechápem, prečo by mali byť prstene (zásnubné)tak drahé ,možno by som tiež podobne reagovala,keby som bola muž,že čo je na tom také drahé.
@jaskolka Ja vam to skusim vysvetlit … Diamant ja najtvrdsi material, neda sa poskriabat jedine dalsim diamantom. Je vzacny ale aj velmi trvacny a prsten s diamantom po 10 rokoch vyzera stale krasne, pricom prsten napr so zirkonom vyzera po 10 rokoch osuntele a zirkon je cely doskriabany, netrbliece sa uz tak atd. Kedze sa jedna o prsten na cely zivot, je jasne ze vela zien si zvoli prave kvoli trvacnosti drahsi prsten 🙂
Veď ja to tak chápem, ale možno vazne to myslel inak ako to vyznelo..ak ho chces potom nosit a je to pre teba dôležité ( pre mna bolo), tak by som mu na rovinu povedala, že chces niečo pekne a trvácne, lebo ho chces nosit aj s obrúčkou, nech to berie len ako inšpiráciu, že aký typ sa ti paci a nech sám vyberie niečo..písali tu ženy, že si veľa z nás vynucuje dary a podobne, ale proste niekedy tých mužov treba aj vychovavat, lebo sami nevedia 😀vztah, aby fungoval je aj o komunikácii..my komunikujeme s manzelom predtým ako mame sviatky, že čo by sme chceli, nad čím uvažujeme a snažíme sa navzájom sa potešiť a často je to aj o tom, že si povieme..a tiež keď mu idem kupovať niečo drahšie, tak mu to radšej ukazem, aby sa vyjadril ako potom by to stalo v skrini
@jaskolka Ja vam to skusim vysvetlit … Diamant ja najtvrdsi material, neda sa poskriabat jedine dalsim diamantom. Je vzacny ale aj velmi trvacny a prsten s diamantom po 10 rokoch vyzera stale krasne, pricom prsten napr so zirkonom vyzera po 10 rokoch osuntele a zirkon je cely doskriabany, netrbliece sa uz tak atd. Kedze sa jedna o prsten na cely zivot, je jasne ze vela zien si zvoli prave kvoli trvacnosti drahsi prsten 🙂
@niki_j presne..a teraz je už aj laboratórny diamant alebo moissanite a tie sú rovnako trvácne, takze isto je to ekonomickejšia varianta, ale stále krajšie ako zirkón..a presne tie ženy pisu, že ten prsten potom aj tak nenosia..ja plánujem môj nosit cely zivot a potom nechať pre dcérku, nech si kameň osadi do čoho chce..ale ideme mat aj druhu dcérku, tak na nejaké vacsie vyrocie bude musieť manzel kupit asi ešte jeden😀( ale nie zartujem)
@karlamon no vsak o to islo nie? Vystengrovat ho a nenapadne vmanevrovat do situacie :D Ozaj, kupil ho????
@muchotrafka298 by som ho dorazila keby ho kúpil 🤣🤣 ani ten co kúpil mi nechcel prezradiť za koľko..
Viac ako cena prsteňa by bola pre mňa hodnota toho že ho pre mňa vybral on, aj keby stal 10€
To ste sa ešte nedostali k obrúčkam a lamentuje nad snubným prsteňom ako bude potom reagovať