icon

Riešenie finančných sporov vo vzťahu

19. apr 2025

S priatelom sme obaja po 30-ke, neustale by chodil na vylety. Ja tiez rada chodim ale staci mi 2-3 x za rok. Proste v lete, kazdy mesiac by najradsej chodil a vela sa hadame kvoli tomu. Proste je mi vela dat kazdy mesiac (v lete) 200-300€ na par dni. Tento rok mame 2 dohodnute dovolenky + mensie vylety v okoli. Máme odlisne nazory, najradsej vsetky peniaze by minul na dovolenky...neviem co robit, kompromis nepomoze.

Strana
z2
minenkaa
19. apr 2025

Vsak nech ide sám alebo nech ti dopláca

lukbe
19. apr 2025

Tak výlety sú super. Zážitky ti nikto nevezme. Ak sa na to divas inak, asi k sebe nejdete.

zmrzlinka2021
19. apr 2025

Každý mesiac je akože často? Pre mňa určite nie.

Cestovanie, zážitky sú najlepšie investované peniaze.

Ty máš aký príjem? Máš finančné problémy? Lebo raz za mesiac dať na predĺžený víkend 300 eur nie je vela

hellionka
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 každý mesiac dať pre jednu osobu, ktorá zrejme živí samú seba 300€ za jeden víkend nieje veľa? … to dosť zaťaží rozpočet jednotlivca aj bez “financnych problémov”

januska12323
19. apr 2025

Musíte sa dohodnúť vy dvaja.

autor
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 no mne to je veľa, mám plánovaný rozpočet cca 1500-2000€ na rok na dovolenky. Ideme k moru + zvyšok na dovolenku po Slovensku. Žijem si štandardne, robím aj úspory.

autor
19. apr 2025

@minenkaa nech ide sám? Vzťah a každý sám? To mi je zvláštne...

zuzanka.zuzu
19. apr 2025

z tohto si urobím screenshot aby som ho potom pridala do témy kde sa bude mudrovať ako je možné že autorka tej témy nevie vyžiť z 300e na mesiac 😂😂😂

minenkaa
19. apr 2025

Zvláštne ísť sám ,ale uplne v pohode ,byt vo vzťahu s človekom,či ma na háku čo si myslím👍

autor
19. apr 2025

Spolu sme naplanovali dovolenky na celý rok, všetko ok ale ešte vymysla nove vylety.

hellionka
19. apr 2025

autorka ak máš záujem o tie výlety a ide zvačša o financie, tak by som si s ním sadla a povedala mu mám taký a taký rozpočet a ak chceš ísť na viac dovoleniek výletov tak ich proste zaplať pre oboch. Tiež by sa mi nepáčilo kebyže sa vezme a pôjde sám iba preto, že ja napríklad nemám dosť financií. Vzťah je o dvoch. Ak by išiel vnímala by som to tak, že mu proste ide hlavne oto aby vypadol … somnou alebo bezomna. Tu budes mat xykomentárov otom, aký máš problém, že nemôže ísť sám a nakoniec ešte budes za tú, čo ho drží doma na reťazi a ako on chudák ani na dovolenku sám nemôže ísť … každý nato máme svoj pohľad.

viestta
19. apr 2025

Autorka, su dlhorocne fungujuce vztahy, kde nejaky cas partneri travia sami, bez pertnera/partnerky, bez rodiny ked nemaju rovnake zaujmy. Nie je to nic nezvycajne, nie je vo vztahu a ani v manzelstve povinnost travit volny cas iba spolocne. Uz som to pisala v jednej teme, poznam manzelov, kde pani miluje umenie a chodi na poznavacky po muzeach a galeriach po Europe, pan chodi po modelarskych sutaziach tiez po celej Europe. A okrem toho chodia aj na spolocne dovolenky. Vsetko je o komunikacii, dohode a dovere.

mimirka32
19. apr 2025

My s muzom chodime tiez spolu na dovolenky a ja potom este aj s kamaratkou niekam v Europe. On tiez ide s kamaratmi na vikend. Preco nie. No ale ak nechces, aby chodil sam, tak mu normalne vysvetli, ze ti to uz nevojde do rozpoctu. Nech ti to zaplati

biba_18
19. apr 2025

@zmrzlinka2021 komu je veľa a komu nie…

hipuska
19. apr 2025

Nepíšeš podatatnu vec. Či mas/nemáš vlastne bývanie. A tie peniaze chces investovať inak. Alebo si proste len zgrlos.

pribinak
19. apr 2025

A máš nejaký iný program ako tráviť dni? Či čo ty navrhujes ako alternatívu

Lebo 2-3 dovolenky za rok pokial nemáte deti je strasna nuda

biba_18
19. apr 2025

@hipuska a možno má aj iné záujmy a tých 300 eur mesačne vyplajzne na hodiny jogy a knihy…

marca12
19. apr 2025

@lukbe To je sice pekne,ale na tie vylety musi mat clovek peniaze. V 30tke si budujes zivot,byvanie a na nejake caste vylety peniaze neostavaju. A potom su ludia,ktori vsetko minu na vylety a potom nemaju peniaze na zivobytie. Nie kazdy tak chce zit.

autor
19. apr 2025

@pribinak ja fungujem tak, za rok pár výletov, nepotrebujem behať každý mefiac niekde. Neidem do extrémov. Navštívila som 17 krajín. Určite nie som zgrlos. Mám všetko čo potrebujem. Som racionálna. Proste príde mi to ako vyhodené peniaze, stále len na výlety...ako som hovorila, ideme k moru a ešte 3 predlžené víkendy. Nepríde mi to vôbec málo.

sisska96
19. apr 2025

Ja by som s takým nebola, kto si nemyslí na budúcnosť a vkuse by cestoval

andrejka1974
19. apr 2025

Však nech ich zaplatí tie čo sú navyše , čo by som ja za to dala aspoň jedna dovolenka v lete stačil by týždeň len ja a manžel , žiaľ nemôžeme mame autistku a nemá ju kto postrážiť

lauriik
19. apr 2025

A problem je, ze sa ti nechce alebo ze nemas peniaze?

lucia13022023
19. apr 2025

Komunikujte o tom. Ono pokiaľ v tomto nie ste kompatibilní tak je to ťažko. Ja aj muž sme ľudia, ktorí milujú cestovanie, dovolenky, chodíme aj 6x k moru. A na výlety trojdňové po Európe chodíme každý mesiac. Trpela by som pri mužovi, ktorý by nerád cestoval. A zas pri mne trpel on.

0silvia0
19. apr 2025

Tak tie vylety pomimo nech zaplati on alebo ich financne zredukujte na minimum, cize nejake jednodnove bez prespavania, alebo stanovacky a tak.

autor
19. apr 2025

@lauriik aj aj, peniaze mám, do mínusu by som nešla ale nedáva mi zmyseľ všetky peniaze preflákať, radšej ich investujem

autor
19. apr 2025

@0silvia0 také jednodňové robíme tu v okolí.

vler
19. apr 2025

S tymto partnerom planujes manzelstvo a deti? Lebo z toho co si zatial napisala mate rozdielne financne priority a taktiez predstavy o traveni casu takze neviem ci je tento partner s ktorym planovat buducnost

zmrzlinka2021
19. apr 2025

Autorka, ale vy dvaja ste úplne odlišní.

lindous
19. apr 2025

No ale kompromis je jediná cesta... náš osobný názor na túto tému ničomu nepomôže, nemá cenu teba presviedčať o tom, že cestovať je super, ani jeho o tom, že sú to preflákané peniaze... ono v tom cestovaní by sa podľa mňa ešte dala nájsť cesta, ísť spolu na dohodnuté výlety, možno viac ako by si išla sama, ale menej akoby možno chcel on a tiež nevidím v problém v tom, aby išiel aj sám s kamošmi, prípadne ak má súrodencov, či zobral rodičov... viac problémov do budúcnosti podľa mňa narobia tie rozdielne pohľady na financovanie, on ide na doraz a všetko vráža do toho alebo vie aj odložiť, len má proste viac ako ty??... no a ak si myslíš, že kompromis nepomôže, nedá sa, tak potom asi vieš aké je riešenie žiaľ... obaja máte šancu nájsť niekoho s kým budete na rovnakej vlne

kristinka92
19. apr 2025

Aj ja by som išla, aj každý víkend, ale hold keď an to nemame/resp platíme iné dôležitejšie výdaje? Autorka nepíše aky ma plat, ci majú už vlastne bývanie? Lebo ak v 30tke míňajú celu výplatu a neostáva nič na sporenie a riesienie bývania do buducna, tak chodiť po výletoch je blbosť. Aj ja by som išla a cestovanie a zážitky sú pre mna dobre minute peniaze, ale najprv musím mat vyriešené dôležitejšie veci a až potom “pôžitky”

Strana
z2