Riešenie konfliktov s partnerom kamarátky
Ahojte, mam kamosku. Vychadzame celkom fajn, nemam nikoho iba ju. Nase deti od cca 1,5 r. boli spolu. Teraz maju 5. Byvaju v bytovke nad nami.
AVSAK, jeho manzel neustale ma nejake poznamky a uz po tych rokoch mi zacina vadit. Napriklad. Ich dieta, nerozprava este tak dobre, je taky zivsi, lieta, a ked su spolu nase deti cez vikend na ihrisku, tak moj vsetko berie od neho. Lahnut si na zem, kricat, atd. Ale dobre, su to deti. A napriklad, ked moj nechce pozicat hracku, tak manzel kamosky, ze... Iba 1 den by bol u mna a by sa naucil.
Ja mojho nebijem. Oni ano. Ich vec. Nestaram sa. Pustaju nu nin stop anglicke rozpravky, ma mobil, a hraje sa na pocitaci.
Alebo prisli k nam minule, mame malu kniznicu v obyvacke, ked uvidel knihy tipu, barack obama, zuzana caputova, g., okrem ineho, on normalne nam povedal, ze sa citi od tychto knih zle. Ano, je velmi silny fanusik, uhrik, republika a tito....... Su pre neho top. Takze o politike sa s nim nebavim vobec.
Neviem a nechapem, preco je kamoska s nim......... je taka normalna skromna baba, ale bohuzial velakrat robi to, co jej manzel prikaze. Napriklad vylet do zahranicia nehrozi. Kvoli migrantom. 🥲 Aj ked vidim, ze kamoska by isla.... On nie a ju nepusti so mnou do madarska napriklad na kupalisko. Veeelakrat som ju nahovarala, aj ich zoberiem autom, aj zaplatim vstupenku. A nie. Mozu tam byt teroristi.
Stratit by som ju nechcela, a syn je s chlapcekom v dobrom vztahu, vonku sa vedia pekne zahrat. A ako riesit, ked ma jej manzel stiplave poznamky? Tak by som ho poslala kade tade, ale zas sa bojim, ze jej zakaze sa so mnou kamaratit. My sme tu novi, a fakt nemam nikoho. Rodinu daleko.....
Mal som taku situáciu a prestal som sa s nimi stretávať. Nebola to len politika ale celkový názor na mnohé pre mňa principiálne veci. Bohužiaľ - musel som sa prestať aj stretávať s kamoskou. Neviem ovplyvniť - koho si vybrala. Ale ľudí, s ktorými sa stretávam si vyberám.
@wade Kiezby to bolo tak jednoduche. Vidime sa aj casto, kedze byvame v jednej budove. 😏
a nevieš udržiavať vzťahy iba s ňou?
neverím, že v okolí nie sú iné deti, s ktorými by sa mohol tvoj malý kamarátiť, s týmito by som prerušila vzťahy
uprimne, uz teraz tvoj opakuje po jej dietati. myslis, ze casom to bude lepsie? hladala by som mu inych kamosov, este kym mam moznost do toho nejako zasiahnut, lebo neskor uz tu moznost mat nebudes. prekonaj samu seba a hladaj si ine kamosky s detmi - urob to kvoli svojmu dietatu.
Vsak mu treba povedat ze aj pan uhrik cestuje po europe a zije v Brusely- kde je velky kulturny mix ( aj migranti, aj " teroristi"). A neboji sa tam "pracovat" a zit. Stretavala by som sa iba s kamoskou. ( Boze je mi jej luto- kuez by sa jej otvorili oci))
Nemusíš sa stretávať s niekým len za to, že máš rád jeho partnera. Za tie roky si si nenašla nijakú inú kamošku?
Povedz kamarátke, že sa chceš stretávať s ňou a dieťaťom bez jeho prítomnosti. Že jeho poznámky ti nerobia dobre. Ak bude súhlasiť tak super, ak nie tak si sama vybrala , a to muža. Tiež by som sa snažila vylúčiť zo života pre mňa zlých ľudí.
Veď mu normálne odpovedz, povedz svoj nazor. Ak je nepríjemný, povedz, že si to vyprosis. Hádam nebudeš aj ty skákať, ako on píska🙈

Mal som taku situáciu a prestal som sa s nimi stretávať. Nebola to len politika ale celkový názor na mnohé pre mňa principiálne veci. Bohužiaľ - musel som sa prestať aj stretávať s kamoskou. Neviem ovplyvniť - koho si vybrala. Ale ľudí, s ktorými sa stretávam si vyberám.