Riešenie napätých vzťahov s neempatickou svokrou
Ahojte, chcem si precitat nestranny nazor. S muzom sme vyse 20.r.spolu, manzelia 15.r.
Pred 1,5r mi zistili intoleranciu laktozy a hit. Svokra je zbehla 62r dochodkyna, funguje na nete, objednava si veci, vie si vygooglit.. uz 2x som jej na viber posielala, co mozem a nemozem jest. Moja mami si kupila ghee, rastl.mlieko, bezlakt.vyrobky. pritom je o 6r starsia od svokry. Svokra vzdy iba lamentuje, ze nevie, co ma pre mna varit/piect. Za 1,5r si to nevedela, ci nechcela nastudovat? No ale dnes ma dozrala, bo upiekla bublaninu, ktoru keby upecie iba s ovocim, mozem, ale ona tam ako naschval slahla tvaroh. Total ma to zarmutilo. Mame v pohode vztah, ale toto bola facka. Chodime tam tak 2x so mesiaca, cize inokedy moze piect s tvarohom, ale musela ho tam slahnut dnes, ked vedela, ze pride nevesta s intoleranciou? Este mi ho aj nukala, reku, ale ja tvaroh nemozem a ona-ani tvaroh? 🙄🙈😐😞😔
Nemyslím si, že ťa nemá rada. Len mnoho ľudí na intolerancie neverí z nejakého dôvodu 🙈
Áno, mohla sa "snažiť" a upiecť niečo čo môžeš, ale zas nejak tragicky by som to nebrala.
Drama queen 🤦🏻♀️ Preháňaš. Tak sa možno sekla. Celý svet sa netočí okolo teba a tvojej intolerancie. Bola som vegánka. V živote som nikde na návšteve neočakávala veganské snacky. 🤦🏻♀️
Ja mam intoleranciu asi 3r tiez a svokra sa neprisposobuje ku mne ak náhodou idem tam na týždeň ( ked dcerka je chora boli s nou svokrovci) tak som si nakúpila veci poprípade maslo aj mlieko ovsene...co sa tyka kolacov tiez nepecie pre mna skratka si nedam
Obcas spravi z ovseneho mlieka co tam necham ale málokedy
Co sa tyka tvarohu tak ten mozem dokonca aj bryndzu
A vôbec ma nenapadlo ze ma nema rada svokra lebo mi nevari zvlášť 🤦♀️a to mam3 velmi dobre vzťahy
Aj na vianoce roky rokuce 25.12. Chodíme k nim na obed a posledne roky si donesiem.svoj zemiakovy salat kedze robi podla seba a dava biely jogurt....
Plus aj ked som byvala nikdy neverila zvlášť aj ked mi nechutilo nieco.tak som skratka nejedla alebo daco ine spravila
A kde je vlastne problem? Ked nieco nemozem, tak to nejem aj ked mi nukaju. Ked idem niekde jest neocakavam, ze sa budu prisposobovat mojej diete. Ak sa prisposobia je to od nich mile ale nie povinne. A nemusela o tom, ze zrovna ty nemozes ani tvaroh vediet ked sa ta spytala "Ani tvaroh?". Zvycajne bezlaktozovi mozu fermentovane mliecne vyrobky. Urcite ho tam nedala naschval lebo ta nema rada.
boze :DDDD z poondiatej lakt. intolerancii robit takuto vedu :D no strasne nieco, neviem ako budes zit s tymto, ze ostatni sa nejdu pototo z teba. Tazke ti je sa najest predtym ako tam idete? vsak pointa je ich pozriet a nie ich vyzierat... 2x do mesiaca je u mna dost casto 🙄
A to ti gastroenterolog naordinoval ghee?
Inak ma ešte pobavilo, ako píšeš svokre na viber, čo môžeš jesť 🫣😅
Podla tohto by somja svoje decko musela nenávidieť,vždy nakúpim čo práve v tento moment neje
Mohla si upiect a Ty doniest aj pre svokru. Take si nevyskusala?
@mamamasama sama si to pytala, aby vedela, co navarit, ked prideme, bo chodime na cely den, bo jej nestaci par hodin s pubi vnukmi, treba na cely den..
Nie ďakujem nemôžem by úplne stačilo. Keď roky varila/piekla bez problémov a teraz si "zrazu vyberáš" je logické, že nebude vedieť všetko. Keby ťa nemala rada vedela by si o tom 20 rokov. Na ďalšiu návštevu dones koláč ty a neber sa tak vážne.
Inak to HIT, je vlastne na svete človek ,čo môže jesť všetko,každý ma niečo z čoho mu je na 💩
Aj ja mozem tvaroh pri intolerancii
@dskjhfdlkdjhl jasne, ze peciem a nosim, ale dotklo sa ma to. Nemysli na mna. Moja mami, svagriny ano. A potom tam mam ist s radostou na cely den a pozerat sa, ako ostatni jedia. Nosim si svoje, ale ked viem, ze ma dojst kamosla s intolr./alergiou, navarim/upeciem, co moze. Ved nebude nasucho..
@dadis ano, ghee neobs laktozu
@cyberk sme tam od rana, bo jej nestaci par hodin. Mam byt cely den o hlade a pozerat, ako ostatni jedia? Tak naco tam mam ist na obed a caj/kolac, ked to nemozem?
Ja ked niekde idem mám dietu nemôžem všetko jesť tak si zo sebou vezmem niečo.Ak ma svokra viac stravnikov v dome tak predsa nebude ešte variť zvlašť.
Bo škoda, chceš aby sa celý svet točil okolo seba. Chováš sa ako 12 ročná.
"bo"
Ved bud rada, ze su ludia, ktori respektuju tvoju dietu a ponuknu ti podla toho, co mozes jest (mama a svagrine). Tak tuto jednu osobu snad zvladnes, dones si svoje jedlo a neries. Toto su strasne voloviny co riesis.
Tak tam nechod. Co sa stane ak nepojdes? Muz a pubisi to bez teba nezvladnu?
No ostala si bez kolaca po obede. Aspon nepriberies.
To ti povedal gastroenterolog, ze nemozes maslo? 🤯Ja viem co je ghee, ale je hlupost sa vyhybat maslu, ktore ma i tak minimum laktozy 🤭 Prestan googlit veci po internetoch, z jedneho kolaca s tvarohom by ti asi nic nebolo...musis skusat..
Kúp si v lekárni enzým laktázu a nebudeš musieť riešiť kúsok tvarohu v koláči.
Sama vies ze robis z komara somara inak by si sa to opytala rovno svokry a nie tu na koni ci ta nema rada lebo dala tvaroh do kolaca. To ci ta ma ci nema rada si za tych 20 rokov snad mohla zistit aj pri inych prilezitostiach ako ked si dostala prdd 1,5r intoleranciu a ona teraz nevie dokonale pripravovat bezlaktozove koalce🤣🤣🤣 ja sa normalne zabavam
@mamamasama na navsteve. Ale kazdy 2.vikend cely den u svokry.. nie ze by nevedela, nechce vediet..
@alickapusinka tu neslo o zvlast, ale nedar tvaroh na kolac..
@0silvia0 pre mna je to dokaz,ze ma ma rada a chce ma pohostit..
@smoulingirl nezabera mi. Mam krce v bruchu. Vobec nemozem laktozu

Tak tvaroh uz mava laktozu "rozbitu", tak mozno si myslela ze tu uz mozes. Kopec ludi s intoleranciou tvaroh moze.