icon

Riešenie problémov v polročnom vzťahu

10. aug 2025

Baby poradte, lebo som smutna. Spoznala som celkom dobreho muza, po vela rokoch sama. Takze neberiem prveho, co mi vojde do cesty. Tento sa mi zda v podstate spravny, ale tak asi sa tak zdaju (skoro) vsetci v zaciatkoch vztahu? Byvame od seba hodinu a sme spolu kazdy pia poobede - pondelok rano a potom sa vidime este raz v strede tyzdna, ze za mnou pride a prespi. Paci sa mi na nom rodinne zalozenie a lojalita. Pomoze s hocicim, spolahlivy. Ale potom su take situacie ako dnes, ktore vo mne vzbudzuju pochybnosti. Vcera som sa pytala, co chce jest, ze nevie, tak som navarila podla seba. To je v podstate tak vzdy, tak som sa uz dnes ani nepytala a okolo obeda hovorim, vecer budem robit sosovicu. Mal sancu sa vyjadrit a tvaril sa, ze ok. Pocas varenia mi oznamil, ze chce maso, tak sa ide najest von. Ja to tu dovarievam a citim sa ako debil, ze to budem jest sama. Celkovo je to tak, ze vacsinou vsetko super a akoby to tak nemohlo byt dlhsie, tak pride takato idiotska reakcia. Inak som mu k tomu nic nepovedala, len ze tak chod, je slobodny clovek a na silu ho tu drzat nebudem. Ale uvazujem, ze takyto vztah nechcem. Problem ja (je to babalita?) ci on? Vdaka.
Ps. Nemame 15 ani 20.

Strana
z3
anonym_0487d6
11. aug 2025
@bolarazjedna

Ja si myslím, že opísaná situácia nie je žiadny neriešiteľný problém, na ktorom by mohol stať ci padnúť vzťah. Takýchto podobných nezhôd môže byť (aj v dobrom) vzťahu mnohokrát.
Dôležité je, ako sa staviate k problému - on možno ani nevníma, že pre teba je to problém, že on sa išiel inde najesť. Možno u nich sa to tak robilo, otec to tak robil, proste vyrastal v tom a pre neho je to normálne. Nemusí to tak byť. Najprv teda ty mu musíš povedať asertívne, že máš s tým problém. Povedz o svojich pocitoch. Napr " keď ja trávim čas v kuchyni s prípravou jedla, tak som naozaj sklamaná, keď vidím, že si nakoniec nedáš. Keď odídeš sa najesť do restiky, tak sa cítim menejcenna, že moje jedlo nie je dosť dobré, akoby som ja nebola dosť dobrá. Hnevá ma, že si nepovedal, že nemáš chuť na šošovicu, keď som oznamoval, že to idem variť. " nakoniec navrhni riešenie :" potešilo by ma/bola by som rada/urobil by si mi radosť, keby sme mohli spolu prebrať pred varenim/pred nákupom, na čo máme chuť, čo mám variť. Keď nemáš na to chuť, môžeš to povedať a pôjdeme sa spolu najesť do restiky a ja si ušetrím čas na varenie".

Problémy sú v každom vzťahu, keďže sme vyrastali v inom prostredí s inými zvykmi. Otázka je, ako sa postavíme k riešeniu problémov. Konštruktívne hľadáme spoločne riešenie, alebo si budeme dokazovať, kto má pravdu a kto je debil z nás dvoch. Takže aj pri tomto probléme drz pred očami tvoj cieľ - cieľom je dohodnúť sa, aby nabudúce ste boli spokojnejší obaja. Nie je tvojim cieľom zdzubat ho, z toho sa bude cítiť akurát zle a vás vzťah to neupevní.

@bolarazjedna konečne normálna odpoveď

la_dolce_vita
11. aug 2025

Vnimas to opravnene negativne, je to neuctive a neslusne.

autor
11. aug 2025

No baby, nemam slov. Prdenie mi nenapadlo a ja som z toho tiez nemala problem 😂 Islo o veceru, nie obed. Obed si nalozil 2 krat (po sporte)

anonym_de486b
11. aug 2025
@anonym_autor

Akoby toto bola jedna situacia too much pre mna prave

@anonym_autor Ahoj, mám pre Teba len jednu odpoveď. Neignoruj svoju intuíciu, väčšinou sa neskôr potvrdí a vtedy je to už ďaleko ťažšie. opisuješ, že to nie je len jedna situácia, pre mňa je detinské jeho správanie, ale ak chceš daj tomu ešte šancu a popracujte na komunikácií a uvidíš, či sa niečo zmení. Po mojich skúsenostiach Ti poviem, že neignoruj svoju intuiíciu a ani prvotné signály.

rorino
11. aug 2025
@doriiis

Autorka ja dostávam odpoveď neviem na otázku varenia už 19 rokov.😄Keby som riešila pokazdé,keď muž je iné,ako navarim tak sa zbláznim.Plus ešte dve deti

@doriiis presne a aj keď som odpovedala,že na "neviem" nepoznám recept,ani vygooglit sa nedá,nepomohlo😂😂😂😂

rozculena
11. aug 2025
@anonym_autor

@dskjhfdlkdjhl teraz akoze isiel len spat, ani 5 slov sme neprehodilo. No nic, na buduci vikend mam chut byt radsej sama, vlastny program. Dajako mi radost z tohto opadla

@anonym_autor večer odišiel do reštiky sám,potom prišiel a išiel spať bez slova???
Ja mám dosť.....

domkakvet
11. aug 2025

@anonym_autor za mna ti dal najavo ze si neschopna.

autor
11. aug 2025
@domkakvet

@anonym_autor za mna ti dal najavo ze si neschopna.

@domkakvet ano 🙁

autor
11. aug 2025
@rozculena

@anonym_autor večer odišiel do reštiky sám,potom prišiel a išiel spať bez slova???
Ja mám dosť.....

@rozculena zhruba tak. Boli asi 2 dialogy o praktickych veciach ako zamknut dvere. Este dnes sa z toho citim pod psa, fakt.

autor
11. aug 2025
@anonym_de486b

@anonym_autor Ahoj, mám pre Teba len jednu odpoveď. Neignoruj svoju intuíciu, väčšinou sa neskôr potvrdí a vtedy je to už ďaleko ťažšie. opisuješ, že to nie je len jedna situácia, pre mňa je detinské jeho správanie, ale ak chceš daj tomu ešte šancu a popracujte na komunikácií a uvidíš, či sa niečo zmení. Po mojich skúsenostiach Ti poviem, že neignoruj svoju intuiíciu a ani prvotné signály.

@anonym_de486b dokelu. Mas pravdu. Napisala by som presne to iste kamoske. Ale tento sa mi tak pacil. Dokelu dokelu

7komorova
11. aug 2025

@anonym_autor si to musite vydiskutovat, ze keby povedal ze chve ine spravis ine a by si to nevarila. Ale je to somarina, nenajdes nikdy dokonaleho. Moj muz vzdy pred obedom - uu ked poviem ze pod ideme jest, tak si da horalku alebo zmrlinu aj ked som x krat povedala, ze najskor obed a potom
Sladke.

autor
11. aug 2025
@7komorova

@anonym_autor si to musite vydiskutovat, ze keby povedal ze chve ine spravis ine a by si to nevarila. Ale je to somarina, nenajdes nikdy dokonaleho. Moj muz vzdy pred obedom - uu ked poviem ze pod ideme jest, tak si da horalku alebo zmrlinu aj ked som x krat povedala, ze najskor obed a potom
Sladke.

@7komorova horalka by mi nevadila.
Ked uvazujem, toto bude nejaky dosledok rannej interakcie. Zobudil sa pol hodinu pred zacatim jedneho kurzu. Ze sa musi aj tak najest, ok, chapem. Ze dame si vajcia rychlo. Predstavila som si pod tym fakt tie vajcia. Ale on si zacal krajat k tomu zeleniny, tak som poznamenala, ze skoda penazi za kurz, ked tam budeme hodinu z dvoch meskat, lebo on si musi dat nejake specialne jedlo, aj ked uz nie je cas. A ze ked si chce robit take ranajky, ci sa nemoze zobudit primerane k tomu… potom sme tam kazdy separat, ja som este dosla na poslednu chvilu, on meskal. Toto bude asi nejaky trest za to. Nemam nejaku chudobu, ale toto mi pride od veci, platit za nieco, kam potom nejdeme

majkamasar
11. aug 2025
@anonym_autor

Akoby toto bola jedna situacia too much pre mna prave

@anonym_autor a vratl sa ked sa najedol v restike? Ak ano tak len nechcel jest sosovicu - strukovinu. Ved chapes nie😀

bludna
11. aug 2025
@7komorova

Sladke.

@7komorova To vyznieva ako keby si bola jeho matka preboha 😀 Ved si predstav, ze mas chut na horalku a muz ti(dospelej zene!!!) povie, ze az ked zjes obed. Ved to je normalne smiesne 😀

autor
11. aug 2025
@majkamasar

@anonym_autor a vratl sa ked sa najedol v restike? Ak ano tak len nechcel jest sosovicu - strukovinu. Ved chapes nie😀

@majkamasar ano, vratil sa

autor
11. aug 2025
@bludna

@7komorova To vyznieva ako keby si bola jeho matka preboha 😀 Ved si predstav, ze mas chut na horalku a muz ti(dospelej zene!!!) povie, ze az ked zjes obed. Ved to je normalne smiesne 😀

@bludna ja toto so sladkostami hovorim iba 6 rocnemu dietatu. Starsi surodenec uz moze aj horalku pred jedlom, lebo viem, ze bude jest normalme

Strana
z3