icon

Riešiť vzťah s odlišnými politickými názormi?

Včera o 19:11

Začala som chodiť s mužom, no krátko nato sa ukázalo, že máme dosť odlišné politické názory. Mám to riešiť nejak alebo je to fuk?

Strana
z2
ivka225
Včera o 19:17

Nie, nie je. Môže to viesť k obrovským problémom.

anonym_9e5643
Včera o 19:19

to zalezi od toho, ci si politiku beriete do bezneho zivota alebo sa dokazete od nej odosobnit. Ja sa bezne s ludmi od politike nebavim, strata casu

anonym_02afdc
Včera o 19:23

Ak politika nie je denne na pretrase a viac-menej ju obaja neriešite, len okrajovo viac inklinuje k nejakej politickej strane, nemal by to byť problém. Ak aktívne žijete politickým dianím, bude to časom kameňom úrazu.

viestta
Včera o 19:24

Zavisi od toho ako kto z vas dokaze "bojovat za svojich" a ci dokaze akceptovat iny nazor. S fanatikom to nedopadne dobre, s tolerantnym clovekom to moze byt celkom dobry namet na debaty ked uz nie je o com.

maca1984
Včera o 19:26

A je ti to fuk ?

anonym_a77412
Včera o 19:30

Podľa toho aké. Ak sú to ani tak nie odlišné politické názory ale skôr hodnotové tak to je problém a problémom bude. Ak sú to skôr odlišné názory na výšku DPH či zdanenia príjmov tak by mi to bolo zrejme jedno.

vlasica19
Včera o 19:40

Zalezi, nakolko vam ta politika bude vstupovat do zivota.

janinah
Včera o 19:47

Mne to fuk nie je.Aktualne by nejaky smerak nuelenze u mna nemal sancu,ale urobila by som si aj nazor o jeho hodnotovom rebričku a dalsie rande by sa nekonalo.

anonym_039c37
Včera o 19:54
@janinah

Mne to fuk nie je.Aktualne by nejaky smerak nuelenze u mna nemal sancu,ale urobila by som si aj nazor o jeho hodnotovom rebričku a dalsie rande by sa nekonalo.

@janinah Veľmi dobre zhrnuté. Ale tu na MK je dosť prispatých fanúšičiek Fica a podobne postihnutých politikov, tak bacha aby Vás tu nezačali hejtovať 😀

hradnapani
Včera o 19:55

ja by som to nevydrzala. Neriesime politiku denne, ale nejake zakladne hodnotove smerovanie je nam jasne. Mne by to vadilo a zrejme by sme narazili a zbytocne sa hadali alebo minimalne boli v nepohode.

wolf_
Včera o 19:58

Pre mňa by to bolo na ukončenie vzťahu. Nie priamo kvôli politike, ale to, že inklinujeme k nejakej strane/politickému smeru vyplýva z našich hodnôt, názorov, postojov, vnímaní, atď.

amonet
Včera o 20:00

castokrat je volic koalicie a republiky slahnuty aj hoaxami a chybajucim kritickym myslenim, takze zalezi ako velmi je vas nazor rozdielny lebo nakoniec to nemusi byt iba politika

anonym_85227b
Včera o 20:03
@anonym_a77412

Podľa toho aké. Ak sú to ani tak nie odlišné politické názory ale skôr hodnotové tak to je problém a problémom bude. Ak sú to skôr odlišné názory na výšku DPH či zdanenia príjmov tak by mi to bolo zrejme jedno.

@anonym_a77412 tak presne... politicky nazor je len vyustenie suboru hodnot. Ak je niekto volic Republiky, asi to s nim bude mat mulatka vo ztahu tazke aj keby sa nerozpravali o politike...

petamich
Včera o 20:06

Pre mna to dolezite je, lebo svojim sposobom kazda ta politicka strana a jej volebny program reprezentuje iste hodnoty a postoje. Takze ak by sme mali extremne odlisne preferencie, tak pre mna by to bolo neakceptovatelne (kludne budem konkretna, ak by som sa spoznala a zacala stretavat s chlapom, ktory mi povie, ze voli Republiku alebo Smer, viac by sme sa nestretli).

anonym_bdc156
Včera o 20:21
@anonym_039c37

@janinah Veľmi dobre zhrnuté. Ale tu na MK je dosť prispatých fanúšičiek Fica a podobne postihnutých politikov, tak bacha aby Vás tu nezačali hejtovať 😀

@anonym_039c37 prvá si začala s urážkami

anonym_ab9ab3
Včera o 20:24

@anonym_autor to my nevieme ci je ti to fuk.
Mne by nebolo, za mňa je to dôvod na rozchod. Lebo ak by mi niekto tvrdil, že R. F. alebo kapitán Danko, či 🔶 Šimkovicova sú slušní a múdri reprezentanti nášho štátu, ktorí nekradnu a za všetko môže Šimečkova mamka, Ukrajina a USA, tak v tom momente sa lúčime.
Ved to nie je len o politike. Ale celkovo o hodnotách, prístupe k životu, k ľuďom...

riky_rower
Včera o 20:24

Mňe keby že nejaká baba povie,...že by volila PSko,tak to viem hneď že 💩🧠

misulienkamisa
Včera o 20:28

Toto by som si rada vydiskutovala medzi prvymi vecami, na zaciatku vztahu. Neskor by to mohlo sposobovat rozne ine problemy, ktore na prvy pohlad s politikou ani nesuvisia....

pr85
Včera o 20:29

Ja si neviem predstaviť vzťah nejakou fanatickou podporovateľkou Progresívneho Slovenská. To by sa ďalšie rande nekonalo.

anonym_640692
Včera o 20:56
@pr85

Ja si neviem predstaviť vzťah nejakou fanatickou podporovateľkou Progresívneho Slovenská. To by sa ďalšie rande nekonalo.

anonym_9e5643
Včera o 21:37
@janinah

@janinah myslela som že si šťastne vydatá s preto by u teba nemal žiadny šancu

Priskrtene baviť sa na rande o politike 🤣 to už je fanatizmus 🤕
Či ide o politiku alebo vierovyznanie... pokiaľ nejde o fanatikov....dokáže vyjsť aj moslim s katolíkom 🤷

P.S.: existuje sloboda voľby a voľný sú tajné. Takže keď ti aj povie že volil Danka, či Kotlebu , Sikecku....mohol voliť Fica. To si nemáš ako overiť. Na rozdiel od vierovyznania, to sa pri sobáši väčšinou dokazuje krstným listom😉

anonym_9e5643
Včera o 21:45
@anonym_ab9ab3

@anonym_autor to my nevieme ci je ti to fuk.
Mne by nebolo, za mňa je to dôvod na rozchod. Lebo ak by mi niekto tvrdil, že R. F. alebo kapitán Danko, či 🔶 Šimkovicova sú slušní a múdri reprezentanti nášho štátu, ktorí nekradnu a za všetko môže Šimečkova mamka, Ukrajina a USA, tak v tom momente sa lúčime.
Ved to nie je len o politike. Ale celkovo o hodnotách, prístupe k životu, k ľuďom...

@anonym_ab9ab3 len tak medzi nami, existuje slušný politik? 🤣🙉 Každý jeden má voči za ušami a vôbec na to ísť do toho musí mať žalúdok

unbeholfen
Včera o 22:36

Voliči strán národnostných menšín nevadia nikomu lebo sú to bezvýznamné strany aj keby boli vo vláde a mali moc tak by riešili dvojjazyčnosť v národnostne zmiešanych regiónoch a to pravdepodobne nikomu neprekáža. Takže ja nemám politických nepriateľov.

unbeholfen
Včera o 22:41
@anonym_9e5643

@janinah myslela som že si šťastne vydatá s preto by u teba nemal žiadny šancu

Priskrtene baviť sa na rande o politike 🤣 to už je fanatizmus 🤕
Či ide o politiku alebo vierovyznanie... pokiaľ nejde o fanatikov....dokáže vyjsť aj moslim s katolíkom 🤷

P.S.: existuje sloboda voľby a voľný sú tajné. Takže keď ti aj povie že volil Danka, či Kotlebu , Sikecku....mohol voliť Fica. To si nemáš ako overiť. Na rozdiel od vierovyznania, to sa pri sobáši väčšinou dokazuje krstným listom😉

@anonym_9e5643 keby len na rande, niekto to ťahá aj pred rande. Ešte vo fáze zoznamovania vyťahovala na mňa že čo mám proti ukrajincom keď som mal v zoznamke azbukou upozornenie nech mi ukrajinky nepíšu (lebo dosť ich písavalo) a hneď vytiahla vojnu že či mi je jasné kto je agresor a také. Kvôli tomu nešla ani na rande. Aj keď som jej vysvetlil že to s vojnou nič nemá, len som nechcel aby mi písali ukrajinky.

anonym_fdb76c
Včera o 22:47

Prenechaj ho inej,uz len tato otazka nieco znamena.Pre teba politika znamena vela,aj ked okrem ist volit s tym nic neurobis ale vidis,ako ti kazi aj mozno inak stastny vztah a pre politiku by si si to stastie nechala ujst.A mozno stretnes debila ale bude taky uzasny,lebo ved ma rovnake politicke nazory a ked je normalny tak je s nim super.
Drzim ti palce,pri vyberani vhodneho politicky zalozeneho partnera.
Je to hrozne ako politika dokaze ludstvo takto znicit,dielo sa podarilo.Ludia su ovlyvneni jednou aj druhou stranou a uz im s toho jebe na hlavy.

mirkam3
Včera o 22:49

@anonym_autor neviem si to predstaviť s takým partnerom. My sa teda doma denne o politike nebavíme, no zároveň vieme, že na nu mame s mužom rovnaký pohľad.

bloger
Dnes o 05:07

@anonym_autor Bežne majú dvaja ľudia iný názor. Nemyslím si, že toto by malo byť vo vzťahu najdôležitejšie. Nemá zmysel kaziť si vzťah politikou. Jedine možno ak by išlo o nejakého extrémistu. To potom by bolo na mieste. V každom prípade vzťah nemá byť o politických názoroch. Tie môže mať každý partner iné. To je právo každého človeka.

anonym_8a60cd
Dnes o 05:09

@anonym_autor tak sa netreba rozpravat o politike a bude to vybavené 😃 mna ani nepadlo sa s manželom rozprávať o politike

anonym_039c37
Dnes o 05:58
@anonym_8a60cd

@anonym_autor tak sa netreba rozpravat o politike a bude to vybavené 😃 mna ani nepadlo sa s manželom rozprávať o politike

@anonym_8a60cd Ale nie každý je taký jednoduchý človeka ako ty, že jej stačí sa baviť len o počasí a o varení a žiť si v svojom ignorantskom ružovom obláčiku. Politika nám ovplyvňuje viac ako si myslíš, je to dôležitá téma.

anonym_8a60cd
Dnes o 06:04

Tak už viem kde je pes zakopaný, to nie že je v problem v nej, ale v tebe.. lebo niekto nesuhlasi s tvojím názorom .. a keby sa ani o politiku nezaujimala ? Myslis si ze kazdy je zakomplexovany politikou ? Aj tak ako človek nič nezmeniš .. ja si myslim, že ty si ten problém, ktorí si silou mocou chce presadiť svoj názor... s manzelom sme dlhe roky a teda o politike sa nabavíme, ani nás to nenapadlo

Strana
z2