icon

Robím chybu, že sa prispôsobujem bývalému partnerovi?

31. aug 2025

Toto bude asi dlhé, ale ak ste v podobnej situácií poraďte alebo ako by ste sa zachovali, ak by ste boli v takej situácií.
S bývalým máme dieťa (4 roky),ktoré chodí do škôlky v mieste mojho bydliska. Bývalý býva cca 35 km v inom meste.
Doteraz mával syna kedy chcel, lepšie povedané, ako to vyhovovalo jemu, vtedy, keď mal voľno v práci, to znamená že extra voľno alebo dovolenku si doteraz nebral, lebo som mu vždy vyhovela a riadila sa ním a prispôsobovala sa jemu, kedy to jemu vyhovuje byť so synom. Takisto je bežné, že mi napíše hodinu predtým, že ide po syna do škôlky
Alebo si ráno zmysli a napíše mi, poobede si po neho príde
Teraz začína škôlka a on si chce malého brať k sebe aj cez týždeň, čo je dosť diaľka a je to podľa mňa nepraktické, aby ho ráno náhlil a viezol do škôlky takú dlhú cestu.
Popritom celé 2 mesiace prázdnin si nedal dovolenku, aby bol s ním dlhšie.
Pokračovanie v komentári

autor
31. aug 2025

Čo by ste robili vy? Robím chybu, že stále mu vyhoviem v tom, že si berie malého iba vtedy, keď to jemu vyhovuje?
A čo by ste robili v tom prípade, ak by váš bývalý chcel dieťa aj cez týždeň, s tým, že ho bude zbytočne ráno skorej budiť a voziť 35 km?

autor
31. aug 2025

Čo by ste robili vy? Robím chybu, že stále mu vyhoviem v tom, že si berie malého iba vtedy, keď to jemu vyhovuje?
A čo by ste robili v tom prípade, ak by váš bývalý chcel dieťa aj cez týždeň, s tým, že ho bude zbytočne ráno skorej budiť a voziť 35 km?

reanda
31. aug 2025

a co na to syn? chce byt s otcom aj cez tyzden? nevadi mu vstavat rano skoro a viezt sa 35km do skolky? ak by bol s tym syn ok, bola by som aj ja.. ak by nebol, nerobila by som ustupky

anonym_c6165e
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor prečo to nemáte určené súdne? Presne dni aj čas? Neprekážalo by mi absplútne, keby si ex bral dieťa aj počas týždňa, neriešila by som 35km, veď ho vozí on. Je tak isto otcom, ako ty matkou. No zarážajú ma dve veci - počas celého leta si nezobral dvolenku, aby bol s ním pár dní a vôbec by sa mi nepáčilo to, že zavolá na poslednú chvíľu. Zjavne ho baví hrať sa s tebou ako mačka s myšou. Skúsila by som sa najprv dohodnúť s ním na pevných pravidlách, ak by to nešlo, riešila by som to súdne

anonym_d85f2b
31. aug 2025

To písanie hodinu pred by som mu stopla. Tiež potrebuješ mat naplánovaný deň. Ja napríklad rano hovorím malemu ze prídem po teba ja/tatko, aby vedel. Aj preňho to je dobre ze vie čo môže očakávať a vie, ze prídem.
Tých 35km by som vôbec neriešila, tak to dospi v škôlke. Bežne ľudia cestujú aj dlhšie, a šoféruje on.
To ze si maleho nezobral ani jediný deň cez prázdniny je divne, čo tak zrazu ho osvietilo ze v septembri už hej? Že ho nebude mat cely deň, ale cez deň sa postarajú učiteľky?

autor
31. aug 2025
@anonym_d85f2b

To písanie hodinu pred by som mu stopla. Tiež potrebuješ mat naplánovaný deň. Ja napríklad rano hovorím malemu ze prídem po teba ja/tatko, aby vedel. Aj preňho to je dobre ze vie čo môže očakávať a vie, ze prídem.
Tých 35km by som vôbec neriešila, tak to dospi v škôlke. Bežne ľudia cestujú aj dlhšie, a šoféruje on.
To ze si maleho nezobral ani jediný deň cez prázdniny je divne, čo tak zrazu ho osvietilo ze v septembri už hej? Že ho nebude mat cely deň, ale cez deň sa postarajú učiteľky?

@anonym_d85f2b cez prázdniny si ho braval, len si nedal "naviac dovolenku". Že si malého nezobral napríklad na 5 dní alebo tak.

anonym_c6165e
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_d85f2b cez prázdniny si ho braval, len si nedal "naviac dovolenku". Že si malého nezobral napríklad na 5 dní alebo tak.

@anonym_autor veď to som myslela, že by si ho mohol zobrať na dovolenku, alebo na výlet na pár dní. Takto prenecháva hlavnú starosť na teba a ešte s tebou aj máva, že ti oznámi hodinu pred bez ohľadu na tvoj program.

ika02
31. aug 2025

Dohodni si jasné pravidlá, nie ako jemu sa zachce. Synovi takto ani nevieš povedať, kedy sa stretne s otcom, nevieš si zariadiť prácu, voľný čas, dovolenku....
Mám pocit, že sa Ti snaží naďalej riadiť život a zasahovať do všetkého. Keby si mala iný vzťah, bolo by to ešte horšie.

som_realistka
1. sep 2025

Dohodni si jasné pravidlá, aj Ty si potrebuješ naplánovať svoj čas. Ak to nepôjde tak daj návrh na súd. Takto bude s Tebou kývať a o chvíľu budeš nervná.

januska12323
1. sep 2025

Áno robíš chybu, ty nie si na špagáte aby si skákala ako on chce. Daj na papier dohodu a alebo ak sa s ním nedá dohodnúť tak súdne. Výživné hádam máš určené.

anjelicek26
1. sep 2025

Ako baby pisu, rozplanovat tyzden dopredu a ziadne ze o hodinu som tam, ta dialka ako taka je smiesna to problem nie je... normalne si sadnite a vysvetli mu, ze potrebujes planovat normalne ako clovek a ci si vie predstavit, ze mu takto pocas jeho terminov budes volat ty, ze o hodinu ma syna pred dverami, lebo tebe sa zachcelo ist ja neviem s kamoskou von... snad pochopi...

rorino
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Syn je prvý rok v škôlke?Alebo už druhý?Ak druhý,tak ako to fungovalo minulý rok? Ak prvý ,tak na to dieťa to bude riadny zahul ..Treba brať na to ohľad,nie na teba a bývalého.Mali by ste si stanoviť pravidlá,lebo to dieťa lieta medzi vami ako špinavé prádlo.

autor
1. sep 2025
@rorino

@anonym_autor Syn je prvý rok v škôlke?Alebo už druhý?Ak druhý,tak ako to fungovalo minulý rok? Ak prvý ,tak na to dieťa to bude riadny zahul ..Treba brať na to ohľad,nie na teba a bývalého.Mali by ste si stanoviť pravidlá,lebo to dieťa lieta medzi vami ako špinavé prádlo.

@rorino chodil aj minulý rok
Ale rozideni sme od mája, takže fungovanie čo sa týka škôlky minulý rok nebolo, to už pomaly bol koniec šk. roka

mane01
2. sep 2025

@anonym_autor tych 35 km by mi nevadilo, ludia cestuju s detmi aj dlhsie vzdialenosti, ale chcela by som vediet dopredu, kedy si dieta vezme. Aby som mohla ten cas nejako vyuzit. Ak pracuje na smeny, tak hmed ako dostane rozpis sluzieb, ak pracuje bezne 8-16 napriklad, tak si urcit dni, kedy bude dieta s nim napevno. Ja som za vychadzanie v ustrety, ale nie na moj ukor.

cacianka
2. sep 2025
@mane01

@anonym_autor tych 35 km by mi nevadilo, ludia cestuju s detmi aj dlhsie vzdialenosti, ale chcela by som vediet dopredu, kedy si dieta vezme. Aby som mohla ten cas nejako vyuzit. Ak pracuje na smeny, tak hmed ako dostane rozpis sluzieb, ak pracuje bezne 8-16 napriklad, tak si urcit dni, kedy bude dieta s nim napevno. Ja som za vychadzanie v ustrety, ale nie na moj ukor.

@mane01 presne tak, ako píšeš a zopár báb hore.

Zamestnávateľ musí určiť minimálne mesiac vopred rozpis služieb, ak teda pracujú na smeny. Takže vie si naplánovať povinnosť byť v práci a čas ktorý chce venovať synovi a stráviť s ním čas. Takéto potahovanie motúzikmi je na hlavu, nevie si matka zadelit čas a naplanovat aktivity, akékoľvek, s dieťaťom. Lebo otecko zavolá. To že má sklony manipulovať, sa ukázalo aj na jeho "snahe" stráviť voľný čas s dietatom počas prázdnin.
Áno občas sa to dá, zmeniť plán, ale aj pri práci na smeny sa dá urobiť dohoda a kompromisy.
Stačí rodičovská dohoda, ale ak by geroj vyskakoval, rozhodne súd na základe argumentov.

viera012345
4. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor V tom, či vyhoviete otcovi Vášho dieťaťa je rozhodujúce,ze co je pre dieťa najlepšie/lebo keď je dieťa naviazané na otca a náhle nápady otca dieťaťu neškodia, tak aj keď Vás hnevá,ze Vy ste tá, kto sa má prispôsobiť, stojí to za to urobiť to v záujme Vášho dieťaťa/