icon

Rodičia a návštevy: Ako riešiť sklamanie a očakávania?

9. mar 2024

Byvame 400km a k rodicom chodime cca raz za 2 mesiace na min.3 noci. Po poslednej navsteve som strasne znechutena a to co sa dialo, sa deje casto. No uvedomila som si to az teraz. Nemaju nic nakupene. Myslim tym pecivo, zeleninu pitie alebo sunku. Na druhy den idem do obchodu a kupim potraviny za 100..mama nestihala, nemala cas robila nieco ine... obaja nechodia do prace... dalsia vec je ze mama zacne varit nejake jedlo ako pre 15 ludi a je to somarina ako dukatove buchticky alebo cestovina s tvarohom.. co teda moj manzel by cakal aspon pecene kura.. no a tretia vec co ma velmi trapi je ze v kuse ide telka a o nicom sa neda rozpravat lebo ja nieco hovorim a oni pozeraju telku.. manzel to uz vzdal.. a mne je fakt blbo ze 2 mesiace tam nie som a ich viac zaujimaju hluposti v telke.. ako to mate vy?

Strana
z6
0silvia0
9. mar 2024

Existuju aj takito cudni rodicia. Ti normalni rodicia pohostia svoje deti, aj sa im venuju.
Tak neviem, ak by to bolo takto, asi by som chodila hned s nakupom a uvarila si u nich sama. Asi im velmi nechybate...

autor
9. mar 2024

@0silvia0 uvedomila som si ze aj take uz bolo.. ale brala som to ze ved uvarim ja im nieco... tiez vacsinou prideme vecer po 19.. to uz by som si dala len nejaku drobnost nez jedlo

lakebabe
9. mar 2024

Je to zvláštne, že máte prísť a je im to jedno.
Ja navštevujem mamu raz týždenne a vždy ma čaká s navarenym obedom aj zabaleným na doma a nákupených blbosti ma ako pre desať ľudí aj keď to netreba. Teší ju to ze môže niekomu niečo kúpiť a navariť a to ma 74 rokov a zdravotné problémy. Nikdy nebezi TV, vždy sedi so mnou a rozprávame sa co ma kto nové. To isté aj keď k nej príde moja sestra. Neexistuje ze by si išla zapnúť telku.
A oni vás aj zavolajú ci sami sa ohlásite kedy prídete? Ci vôbec o návštevy stoja.

0silvia0
9. mar 2024

Nuz, tu drobnost na jedenie si asi musite cestou kupit. Alebo sa po ceste niekde najedzte, ked viete ako to u rodicov chodi.

jazula
9. mar 2024

Ak ani jeden nepracuje, asi ani nemajú veľmi z čoho chystať hostinu… Ale neustála telka hovorí skôr o tom, že je im vaša návšteva dosť ukradnutá…nechodila by som tak často.

autor
9. mar 2024

@lakebabe to ja mozem len snivat..ako ked som sa s manzelom o tom teraz bavila povedal mi ze si to vsimol tiez a to vtedy ked sme raz prisli a otec ani nevstal od tv aby nas prisiel privitat.. alebo poda ruku a ide naspat k tv.. ohlasujeme sa sami kedy prideme, vacsinou ked ma niekto sviatok..

nika11103
9. mar 2024

Pre mna nie je nič zvláštne na tom nakúpiť rodičom potraviny . Kúpim im čo potrebuju veď oni mi dali stokrát viac peňazí keď som to potrebovala. Ale to , že radšej pozerajú tv než sa venovať deťom a vnúčatám , tak to nie naozaj . A veď teda nech vari čo chce. Nabudúce jej vyslovene prizvukuj nech navarí poriadne jedlo nie dukatove buchticky . Ja by som to uvarila respektíve s mamou . Ber to tak že oni nám už dali , navarili dosť . Takáto je v podstate aj moja mama , ako si to opísala . Svokra zas opak , tá vari všetko možné , ale na druhej strane sa mi nepáči že to je moc korene / slané / sladké a dcéra si potom na to zvyká . Takze za mna zlata stredná cesta ❤️

autor
9. mar 2024

@jazula maju z coho.. a zas ja nepotrebujem neviem co ale nejaka mineralka alebo pivo alebo cerstvy chlieb a sunka na ranajky by bodla ved to je zaklad nic extra..

lakebabe
9. mar 2024

Majú inú povahu moja sestra žije 2000 km odtiaľto a keď ma prísť spi u mamy ta ju čaká aj o polnoci s navarenym obedom vždy od každého zisťuje co by si dal na co ma chuť ale robí to sama od seba urazila by sa keby jej poviem, že sme sa po ceste najedli. Samozrejme ze to nikto nevyžaduje je to jej prejav lásky.
Skôr by mi vadilo ze ma ignorujú a dívajú sa na telku. Nemôže byť u nich skôr problém s financiami keď nepracujú?

autor
9. mar 2024

@nika11103 ako ok nie je nic zle na tom nakupit.. ale ked tam nie sme tak foti ake rezne napiekla ake plnene maso, alebo sote.. a aky kolac atd.. a potom pridem a nic z toho.. zatial co oni pridu k nam tak si mozu vyberat z milion veci ale to pridu raz za rok ak vobec.. my nemame tv..

autor
9. mar 2024

@lakebabe peniaze maju. To nie je problem.

lakebabe
9. mar 2024

Mne to skôr príde z ich strany ako taký nezáujem alebo ich to možno aj zaťažuje že ste tam na tri dni

autor
9. mar 2024

@lakebabe tak ale na otocku s 2 rocnym nepojdem.. je to daleko aj na jednu noc..

lakebabe
9. mar 2024

To je jasne len ze ci ich tie návštevy aj neobtazuju sú aj takí ľudia. A k malému sa správajú ako keď si tam aj jeho ignoruju?

jazula
9. mar 2024

Moji rodičia teda mávajú nakúpené aj navarené, aj sa mama vopred radí čo variť, či mám na niečo chuť. Ale vždy sa snažím aj ja im zájsť na nákup, nech ich “nevyžierame”. Alebo na Silvestra som doniesla také zásoby, že niektoré mäsové výrobky dojedli až vo februári 😅. Ale keď sme tam, tak sa nám naozaj venujú. Tiež sú telkoví, ale keď poviem, že chcem hrať večer karty, zapne sa max hudba na youtube 🙂

autor
9. mar 2024

@lakebabe asi je to fakt nezaujem.. aj ked sme boli na nejakej dovolenke a chcela som im ukazat fotky tak ich to skoro vobec nezaujimalo.. pozerali jednym okom

lakebabe
9. mar 2024

Tak to budú také povahy že ich nezaujímate podľa mňa.

autor
9. mar 2024

@lakebabe no podla mna malo.. bud sa nieco vari upratuje alebo tv.. alebo sme von lebo chodime von s malym sj na 2 hodiny a im sa nechce tak ideme sami

jazula
9. mar 2024

No je to škoda hlavne kvôli malému, ale fakt to bude nezáujem..

lakebabe
9. mar 2024

@jazula u nás tiež mama organizuje niekoľko dní dopredu co uvarí ako uvarí 😄 nemôžem jej do toho moc kecať by sa urazila. Ale tiež jej nanosim kadečo hlavne Prášky, avivaze, vitamíny, kremy na klby u nich nie je taký výber a nevie to tak kupovať. Ale fakt prídem a plne stoly ako pre desať ludi

autor
9. mar 2024

@jazula tak to je veru skoda.. dufam ze budem ina..

lakebabe
9. mar 2024

Škoda kvôli nemu hlavne ze im to je ukradnuté ale asi fakt budú ten typ co nejako neriešia rodinu

januska12323
9. mar 2024

Pozývate sa sami? Podľa mňa ste im ukradnutí len to nepovedia slovami aby neboli za zlých. S najbližšou návštevou počkaj kým vás nezavolajú sami.

lakebabe
9. mar 2024

@januska12323 asi tak nešla by som kým ma nezavolaju
Ja ešte ani doma nie som z návštevy a uz je otázka kedy znova prídem

autor
9. mar 2024

Ono fakt je ze mam aj surodencov, byvaju tam ovela castejsie a len z fotiek som si uvedomila ze su lepsie pohosteny.. normalne som z toho mimo ako si to vsetko spajam.

autor
9. mar 2024

@januska12323 ano.. oni su doma vzdy a my prideme ked sa da

lakebabe
9. mar 2024

Ja by som tam nešla kým ma vyslovene nepozvu keď nie sú ochotní kvôli tebe vstať od tv na čo tam budeš. Asi to bude ozaj tým, že majú lepší vzťah so súrodencami

autor
9. mar 2024

@lakebabe asi to tak spravim. Ale uz vidim ze zavolaju prideme a bude to rovnake

lakebabe
9. mar 2024

Možno ani nezavolaju

rfrd12
9. mar 2024

Podla mna im neni prijemne, ked sa tam sami od seba pozvete na 3 dni. A neni to od Vas ani slusne.

Strana
z6