Rozchod a starostlivosť o spoločné dieťa bez manželstva
Ahojte. Prosím vás o pomoc, neviem ako a čo mám robiť. Situácia je taká že s partnerom (nie sme manželia) máme spoločne bábätko (1,5 roka) a vyhadzuje ma s domu s tým, že dieťatko si chce nechať. Ja nemám kam ísť a určite nechcem odísť bez dcéry, dokonca som občianka inej krajiny s trvalým pobytom na Slovensku. Dom je jeho a peniaze ja nemám, starala som sa o domácnosť, spoločne dieťa a jeho deti od prvého manželstva (majú striedavú starostlivosť).
Keď nemáš prácu,rýchlo si niečo hľadaj. Asi budeš musieť aj tu pristúpiť na striedavú starostlivosť. Možno by si nohla skúsiť robiť opatrovateľku v zahraničí a v čase, kedy máš mať dieťa- budeš doma,v čase keď bude mať dieťa on-budeš v práci. Veľa síl želám.
Skús osloviť organizácie na podporu žien, alebo azylové centrum pre ženy a deti. Na začiatok aj UPSVAR, úrad práce sociálnych veci a rodiny, - tam zájdu za koliznou, vedia poradiť, pomôcť.
@alina0701 vždy keď sa baba nasťahuje k frajerovi, musí počítať aj s tým, že sa musí vedieť o seba postarať. Dieťaťom s ním si si len ty skomplikovala zivot
No a v čom chceš poradiť? Máš kam s dieťaťom ísť? máš ho z čoho uživiť?Pravdou je, že dom je jeho a manželia nie ste, takže ťa môže vyhodiť kedykoľvek....tak ak nechceš prísť o dieťa šup do práce a hladať podnájom...a dieťa do jasiel...inú možnosť nevidím....
@alina0701 najdi si nejake centrum pre matky, obvolaj ich a zisti, ktore ta vie zobrat s dietatom.

Hm, treba najprv myslieť a potom konať. Držím palce