icon

Rozchod a starostlivosť o spoločné dieťa bez manželstva

alina0701
13. apr 2025

Ahojte. Prosím vás o pomoc, neviem ako a čo mám robiť. Situácia je taká že s partnerom (nie sme manželia) máme spoločne bábätko (1,5 roka) a vyhadzuje ma s domu s tým, že dieťatko si chce nechať. Ja nemám kam ísť a určite nechcem odísť bez dcéry, dokonca som občianka inej krajiny s trvalým pobytom na Slovensku. Dom je jeho a peniaze ja nemám, starala som sa o domácnosť, spoločne dieťa a jeho deti od prvého manželstva (majú striedavú starostlivosť).

martinka13
13. apr 2025

Hm, treba najprv myslieť a potom konať. Držím palce

joesvk
13. apr 2025

Keď nemáš prácu,rýchlo si niečo hľadaj. Asi budeš musieť aj tu pristúpiť na striedavú starostlivosť. Možno by si nohla skúsiť robiť opatrovateľku v zahraničí a v čase, kedy máš mať dieťa- budeš doma,v čase keď bude mať dieťa on-budeš v práci. Veľa síl želám.

kitycat
13. apr 2025

@alina0701 tak vidis, ze chlapi si nevazia zeny, kyore sa pasuju do role hospodynky

Vyhadzuje ta preco? Tipujem, ze dieta ma jeho obcianstvo a ty pren SK doklady nemas?

cacianka
13. apr 2025

Skús osloviť organizácie na podporu žien, alebo azylové centrum pre ženy a deti. Na začiatok aj UPSVAR, úrad práce sociálnych veci a rodiny, - tam zájdu za koliznou, vedia poradiť, pomôcť.

zmrzlinka2021
13. apr 2025

@alina0701 vždy keď sa baba nasťahuje k frajerovi, musí počítať aj s tým, že sa musí vedieť o seba postarať. Dieťaťom s ním si si len ty skomplikovala zivot

ibrunova
13. apr 2025

@kitycat hospodynky? Veď dieťa má rok a pol, ešte je na rodičáku.. Hospodynka by bolo snáď niečo iné.

mogaa
13. apr 2025

No a v čom chceš poradiť? Máš kam s dieťaťom ísť? máš ho z čoho uživiť?Pravdou je, že dom je jeho a manželia nie ste, takže ťa môže vyhodiť kedykoľvek....tak ak nechceš prísť o dieťa šup do práce a hladať podnájom...a dieťa do jasiel...inú možnosť nevidím....

kitycat
13. apr 2025

@ibrunova no pokial pise, ze sa mu v zahranici starala o deti v striedavke, k tomu este sa nechala oplodnit, je bez prace, uspory nespomina, tak nic viac ako obslubu domacnosti a jeho udu tam asi velmi nerobila...🤷‍♀️

Rada by som bola vyvedena z omylu

betulinka1
13. apr 2025

@alina0701 najdi si nejake centrum pre matky, obvolaj ich a zisti, ktore ta vie zobrat s dietatom.