Rozchod kvôli neplánovanému dieťaťu
Ahojte chcem sa trochu vyrozpravat lebo nemam/resp nechcem sa na nikoho z blizkeho okolia obratit pretoze to tak necitim a v podstate si tym priznam ze mali pravdu. Moj partner mi ale ze strasne vie liezt na nervy, v podstate ked som si polozila otazku co by mi chybalo keby sa rozideme, nevedela som si spomenut na NIC. Mame spolu dieta (neplanovane), ktore milujem nadovsetko. V podstate keby nie je dietata uz spolu pravdepodobne nie sme, pretoze som potom zacala zistovat ze vlastne si nie sme taki blizki a nemame toho vela spolocneho, plus k tomu jeho otrasna povaha....strasne som z toho smutna mam si uzivat dni na materskej a namiesto toho mi ide hlavou ako by mi bolo lepsie bez neho, zaroven chcem aby male malo aj otca, lenze nemyslim si ze bude pren dobrym vzorom. Som v uzkych a neviem co robit. Mate niekto podobnu skusenost?
Skúsenosť nemám, ale veľmi by ma mrzelo, keby sa mi dcéra nezdôverila s takýmto problémom. Som za to, že človek žije iba raz, tak by mal žiť, aby bol spokojný. Ja by som s ním nezostala. A už vôbec nie pre to, aby niekto povedal, že mal pravdu. Tak zjavne niekto videl tvojho partnera inými očami
nemám skúsenosť, ale opýtam sa - komunikovala si s ním o tom? že ti možno niečo chýba, čo potrebuješ, aby si sa cítila milovaná alebo jednoducho jo konfrontovať s tým čo robí zle (ak ti niečo na ňom vyslovene vadí)? ako dlho ste spolu?
@t1nusa 2 roky, s nim je tazka komunikacia a ano skusala a velakrat som dostala odpoved ze som stale nespokojna a ze ked sa mi nepaci mam si hladat ineho
No ako dlho si po pôrode? Lebo teda mne môj muž prvé mesiace po pôrode dosť liezol na nervy, lebo som bola unavená, hormóny lietali.
Skúsenosť nemám, ale veľmi by ma mrzelo, keby sa mi dcéra nezdôverila s takýmto problémom. Som za to, že človek žije iba raz, tak by mal žiť, aby bol spokojný. Ja by som s ním nezostala. A už vôbec nie pre to, aby niekto povedal, že mal pravdu. Tak zjavne niekto videl tvojho partnera inými očami
@kabinka11 moja mama to vie, aj som sa jej zdoverila ale na druhej strane stale dufam ze sa to zlepsi (viem som naivna), plus aktualne si myslim ze by bola blbost odchadzat, ale myslim si ze raz to pride
Aj ja to tak mam..
No ako dlho si po pôrode? Lebo teda mne môj muž prvé mesiace po pôrode dosť liezol na nervy, lebo som bola unavená, hormóny lietali.
@janickacrazy len niekolko tyzdnov lenze ja si nemyslim ze to je hormonmi, bohuzial nie
Aj ja to tak mam..
@adka897 a ako si sa s tym popasovala vnutorne? Ja to nejako neviem prijat si vravim ze stracam cas....
Tak este pockaj kym s nim budes mat este 1-2 dalsie deti, potom sa ti len bude skvele odchadzat....
Ťažko povedať, je to buď alebo. Ak to bolo celé rýchle a neplánované, tak ste sa nestihli spoznať. Takže asi to už iné nebude. Buď ho necháš, ty budeš v pohode, dieťa bude tiež v pohode. On ako otec, to je vo hviezdach. Alebo si zvykneš, možno zničiš život, lebo nebude nič, čo ťa poženie vpred. To znamená, že ostaneš kvôli dieťaťu, no lenže to dieťa uvidí max. vzor umelej rodiny.
očividne on nemá žiadnu snahu o zmenu, nestrácala by som s ním čas…
Joj vieš koľko je takých ako ty? Najlepšie neriešit, robiť si svoje, venovať sa sebe, dieťaťu..partnera neriesit. Taky je život, nie si sama naozaj s takýmto problémom. Rob čo ťa napĺňa a nemusí to byť partnerský život.
Takže teraz kvôli dieťaťu budeš nešťastná a budeš trpieť? A na to sa má tvoje dieťa pozerať? Do kedy?
To mi je luto autorka. Mas kam ísť ? Máte spoločne bývanie ? Hádate sa? Je to naozaj na rozchod?
Joj vieš koľko je takých ako ty? Najlepšie neriešit, robiť si svoje, venovať sa sebe, dieťaťu..partnera neriesit. Taky je život, nie si sama naozaj s takýmto problémom. Rob čo ťa napĺňa a nemusí to byť partnerský život.
@mimi2018 toto je co za radu … a ešte ze “taký je život” no nie, taký život posraty ma ten kto si ho tak spraví a nie je ochotný to zmeniť tak sa utesuje ze joj taký je život fnuk
@kabinka11 nadviazem na temu vyssie,kde pise zakladatelka, ze jej rodicia kafraju do vztahu. Mozno by si mala precitat tento prispevok, ako po case priznavas, ze pribuzni (rodicia?) mali pravdu. Ozaj sa treba niekedy zamysliet nad hodnotenim partnera nezavislymi osobami.
Nechces sa radsej poradit s nejakym ztahovym poradcom alebo koucom.. Toto je tazka situacia
Hlavne dieťaťu nedaj otcove priezvisko...je tu kopec tem o tom. Vlastné dieťa nebudeš moc ani na dovolenku do zahraničia zobrať bez otcovho povolenia, lebo iné priezvisko.
Tak tu je jasná odpoveď. Lepšie Ti bude bez neho.
A kde je akože problém? Keď nieste zobratí, šup od neho preč. Čím dlhšie budeš zotrvávať v nefunkčnom vzťahu, tým horšie aj pre teba, aj pre dieťa.
Počkaj aspoň kým ti skončí šestonedelie, lebo aj keď sa to nezdá a žena si to neuvedomuje, tie hormóny vedia urobiť fakt svoje. Ak máš možnosť, skús ísť potom na pár dní napr. k mamine a uvidíš, či ti bude chýbať, či sa bude zaujímať ako ste trávili deň... Sama si v sebe zodpovedaj, čo všetko ti vo vzťahu nevyhovuje, a či sa s tým dá pracovať (či je z jeho strany záujem veci meniť). A ak nie, si mladá, iného si nájdeš ;)

nemám skúsenosť, ale opýtam sa - komunikovala si s ním o tom? že ti možno niečo chýba, čo potrebuješ, aby si sa cítila milovaná alebo jednoducho jo konfrontovať s tým čo robí zle (ak ti niečo na ňom vyslovene vadí)? ako dlho ste spolu?