icon

Rozchod po 10 rokoch kvôli odmietnutej svadbe

16. júl 2025

S bývalým partnerom som bola 10 rokov, jedno 5 ročné dieťa ( syn ), svadba mala byť v marci a potom druhé dieťa ktoré on veľmi chcel . V polovičke februára mi povedal že on sa necíti na to byť ženatý , všetko už zajednané - sála, šaty , zákusky, torty, svadobný obrad na úrade. Tak som všetko zasa rušila , prišla o dosť peňazí , utŕžila hanbu v rodine že si ma nechce vziať .So synom som sa odsťahovala , podala návrh na určenie výživného, ktoré ešte nie je ukončené. Bolelo to neskutočne. Žijem sama v mojom jednoizbovom byte , pracujem, bývalý partner mi do určenia výživného nedáva žiadne peniaze na syna , obraciam sa ako viem , ale žijeme aj bez výživného slušne. So synom sa stretáva veľmi sporadicky , raz za tri týždne , na dve hodinky ho vezme von a kúpi mu zmrzlinu alebo zákusok .
Objavil sa v mojom živote nový muž , slobodný , bezdetný , býva kúsok od mesta na dedine , remeselník , asi veľmi zručný , lebo dokázal zrekonštruovať dom po rodičoch , vyplatiť sestru, kúpiť si auto a teda aj normálne žiť. Zoznámili sme sa na jednej opekačke , cez známych . Bohužiaľ títo známi sú známi aj môjho ex. To že mám dieťa vie , videl ho na opekačke a aj to že som slobodná matka. Píše mi , volá mi , čaká ma často po práci vozí mňa aj malého domov ( nemám zatiaľ auto ) . 2 krát som bola na s ním na večeri , držím si ho od tela zatiaľ , sex s ním nebol . Je milý , pozorný a viem si s ním predstaviť možné fungovanie do budúcna. Bohužiaľ u expartnera to vyvolalo neskutočnú asi žiarlivosť, vypisuje mi , nadáva do kuriev, jeho oslovuje chudák bez vysokej školy a kde som oči dala, čo to bude mať malý za vzor a mojou vinou bude mať iba učňovku , vyvoláva mojej matke a nadáva ešte aj jej ako ma vychovala že len som päty z domu vytiahla už mám ďalšieho chlapa. Chcem aby to prestalo , blokla som ho všade ale vždy sa nejako ku mne dostane. Nerozumiem takémuto chovaniu , vziať si ma nechcel ale žiť ma ďalej nenechá . Terajší " polopartner " o tomto nevie . Políciu zatiaľ ešte riešiť nechcem . Včera mi prišla sms asi v takom znení , že je ochotný si ma teda zobrať , ale aby som ukončila toho chuj.. , a vrátila sa do jeho bytu aj s malým . To zas viem že sa nevrátim už k nemu . Viac ma trápi , že ma nenechá normálne žiť .Čo by ste robili na mojom mieste ?

Strana
z3
biba_18
16. júl 2025

tak k takému debilovi by som sa rozhodne nevracala ... neviem či to tak skoro prestane, možno keď sa viac spoznáte s remeselníkom, že sa mu s tým zdôveríš ...

michaela329
16. júl 2025

Jasne mu povedala, že žiť s ním neplánujem, že stále sme rodičia a nech sa správa tak, aby sa za neho nemuselo to dieťa hanbiť. A asi by som hodila reč s jeho rodičmi. Plus výživné, za dobu, čo mi nič nedáva. On si k Tebe dovolí len to, čo mu dovolíš Ty. Ak to nie je nejaký prepnuty násilník. A úprimne - nahrávala by som si ho.

maminkadeticiek
16. júl 2025

Co by som robila?Zavolala mu,ze ak s tym okamzite neprestane podas nanho trestne oznamenie za obtazovanie,ze pojdes seriozne na policiu riesit jeho obtazovanie pravne.Viac by som mu nevenovala ani milisekundu pozornosti.Toto ho bude bavit ak nebude mat spatnu reakciu a bude mu jasne ze ti to nic nerobi iba do casu.Potencialnemu napadnikovi by som to povedala a tu policiu zvaz.

martul
16. júl 2025

@anonym_autor Vytrvať a ignorovať. Asi len teoretizujem, lebo som to nezažila, ale čo iné? Ty vieš aká je pravda a ako žiješ, svedomie máš čisté.

nyusika
16. júl 2025

poslat spravu (aby si mala dokaz) v zneni, ze si taketo spravy nezelas a vasa komunikacia bude prisne len taka, ktora sa tyka spolocneho syna.
v opacnom pripade to budes riesit trestny oznamenim za obtazovanie.

a mozes sa porozpravat s jeho rodinou - mozno pomozu

snad ti ani v kutiku mysle nenapadlo, ze by si sa k nemu vratila...

because
16. júl 2025

@anonym_autor kašľala na toho debila, nechcel ťa, pokiaľ si ta nevšimol iný,nechce teba a syna,iba sa ozýva jeho ego.Neskoč mu na to vždy mu rázne povedz,nech ťa nechá na pokoji, všetky správy odkladaj, vždy maj svedkov a keď začne nátlak tak odíď zo situácie.Po čase ho to prestane baviť

anonym_3c491f
16. júl 2025

@anonym_autor otec tvojho syna sa pekne vyfarbil. Nechce sa viazat, ale akonahle vidi, ze hracku, ktoru odhodil, zdvihol na pieskovisku iny chlapcek,
tak vystraja, ze on ju chce naspat? Nezrely, verbalny agresivny ... urcite by som dala uradny prikaz, ze sa nesmie k tebe priblizovat, plus policia ak treba. Stretnutia so synom aspon prvy rok len pod dohladom socialnej pracovnicky.

kitycat
16. júl 2025

@anonym_autor ako dlho mas toho noveho?

vroni
16. júl 2025

Napísala by som mu, že ešte jeden telefonát mne alebo komukoľvek z mojej rodiny alebo sms obsahujúca akýkoľvek vulgarizmus a riešim s políciou. A následne s tou políciou aj riešila. A s kuratelou detto.

vroni
16. júl 2025
@kitycat

@kitycat, nového ešte vôbec nemá, len sa s niekým zoznámila. A keby aj mala, tak čo to má s bývalým spoločne? On nezomrel, aby za ním povinne rok smútok nosila.

kvietok1233
16. júl 2025

@anonym_autor určite sa k nemu nevracaj. Jeho blbé reči si nevšímaj. Radšej normálneho s ucnovkou ako debilka s VŠ. Možno by som sa zverila novému partnerovi aké máš problémy. Ak by sa ta nový chlap zastal, nech ti dá pokoj možno bývali pochopí že už tade cesta nevedie. Po Tom ponížení čo ti pripravil by som si bývalého určite nevzala, je to čistý kreten.

ha_ha
16. júl 2025

@anonym_autor A jeho ako mama vychovala, že zrušil dojednanú svadbu, aj keď to znamenalo koniec vášho vzťahu a neplatí na svoje vlastné dieťa? A ešte si obtiera hubu o teba a o druhého chlapa, lebo nemá VŠ?! Fuj, na grc mi je z takýchto, dobre sa ti stalo, že si sa ho zbavila. Želám veľa šťastia v novom vzťahu.

autor
16. júl 2025
@kitycat

@kitycat začiatkom mája sme sa zoznámili .

pehavcek
16. júl 2025

Nereaguj. Kazda tvoja reakcia mu je voda na mlyn. Ries len nevyhnutne veci ohladom syna ale na toto kopanie zo zufalstva nereaguj. To, ze si si niekoho nasla ranilo jeho ego a jediny sposob ako sa bude citit lepsie je, ze sa teba a tvojho noveho partnera snazit zhovadit. Ked nebudes reagovat mal by casom prestat. Len vydrz.

anonym_a26546
16. júl 2025

Od februára nie ste spolu a už máš ďalší polovztah? Ideš na to fakt rýchlo. Nemáš ukončené jedno a už si skoro v druhom. V tomto ma trochu pravdu. Kvôli dieťatu je to skoro. Zoznámis ho hneď s druhým? Daj si čas byt sama situácia sa utrasie a potom začni nový vzťah.

autor
16. júl 2025

ale aj ja som riadna trubka, expartner všetko na polovicu , všetko a aj počas moje materskej . Tento druhý večere zaplatil, malému sám od seba kúpil tričká na leto aj šiltovku , mne vždy nejakú malú pozornosť donesie ( čokoláda, kvietok ).

autor
16. júl 2025
@anonym_a26546

Od februára nie ste spolu a už máš ďalší polovztah? Ideš na to fakt rýchlo. Nemáš ukončené jedno a už si skoro v druhom. V tomto ma trochu pravdu. Kvôli dieťatu je to skoro. Zoznámis ho hneď s druhým? Daj si čas byt sama situácia sa utrasie a potom začni nový vzťah.

@anonym_a26546 malého iba odviezol autom domov so mnou , žiadne stretnutia s ním a výlety. Je priskoro .

januska12323
16. júl 2025
@anonym_autor

ale aj ja som riadna trubka, expartner všetko na polovicu , všetko a aj počas moje materskej . Tento druhý večere zaplatil, malému sám od seba kúpil tričká na leto aj šiltovku , mne vždy nejakú malú pozornosť donesie ( čokoláda, kvietok ).

@anonym_autor úplne toho idiota ignoruj a s druhým si užívaj pekné chvíle. Nikam sa neponáhľaj.

autor
16. júl 2025
@anonym_a26546

@anonym_a26546 ja to jedno mám ukončené, odišla som , odsťahovala som sa a vrátiť sa nechcem .Ako inak a viac sa dá ešte ukončiť vzťah ?

milanemila
16. júl 2025

@anonym_autor nezacinala by som nic nove, kym nemam uzatvorene to stare. Cim nechcem povedat, ze nemas pravo byt s niekym kto je pre teba super. Tomu novemu chlapovi by som povedala, ze sa mi paci, ze mi je s nim dobre a poziadala ho, ci by bol ochotny dat ti cas na doriesenie veci s byvalim (vyzivne a nech mu trosku vychladne hlava). Ak mu na tebe zalezi, tak si myslim ze na teba pocka. O navrate k byvalemu by som ani neuvazovala po tom ako sa prejavil ohladom svadby a aj na zaklade toho co robi teraz. Myslim, ze vas vztah uz dlhsie nebol uplne ok ak sa ti hned po rozchode rovno zapacil niekto iny…

anonym_46a758
16. júl 2025
@anonym_a26546

@anonym_a26546 neda sa naplanovat, kedy stretnes toho praveho, resp.niekoho schopneho. Niekto ma smolu a nestretne ani o 5 rokov. A co ze ona ho stretla o 3mesiace na to,? To ho mala ignorovat, lebo preslo esre malo casu ci co.

ha_ha
16. júl 2025
@anonym_a26546

@anonym_a26546 Nesúhlasím. S tým druhým ešte nič nemá, len ho spoznala. Prečo má teraz rok, či koľko "držať smútok" za bývalým vzťahom? Ich vzťah skončil pred 5 mesiacmi, nie je to málo.

autor
16. júl 2025
@milanemila

@anonym_autor nezacinala by som nic nove, kym nemam uzatvorene to stare. Cim nechcem povedat, ze nemas pravo byt s niekym kto je pre teba super. Tomu novemu chlapovi by som povedala, ze sa mi paci, ze mi je s nim dobre a poziadala ho, ci by bol ochotny dat ti cas na doriesenie veci s byvalim (vyzivne a nech mu trosku vychladne hlava). Ak mu na tebe zalezi, tak si myslim ze na teba pocka. O navrate k byvalemu by som ani neuvazovala po tom ako sa prejavil ohladom svadby a aj na zaklade toho co robi teraz. Myslim, ze vas vztah uz dlhsie nebol uplne ok ak sa ti hned po rozchode rovno zapacil niekto iny…

@milanemila ja som vzťah ukončila, nevrátim sa k nemu . V tomto mám absolútne jasno . Výživné ..no nebolo ešte vytýčené ani pojednávanie a môže sa dlho viesť , možno aj pre jeho obštrukcie , dovtedy mám ako čo ? Držať si od tela možno muža ktorý sa ku mne hodí ?

mdse
16. júl 2025
@milanemila

@milanemila akurát, že exovi môže hlava chladnúť roky. Určite by som na to nebrala ohľad. Snáď mal 10 rokov dosť času na uistenie sa ohľadom sobáša. Ale kvôli deťom nech na to ide autorka pomaly a uvidí sa. Ale žiadne čakanie, kým to exovi nebude vadiť...takéto typy robia problémy roky. Skôr jej bude dobre so správnym chlapom po boku, ak to ten nový vydrží.

kaca222
16. júl 2025

Na tvojom mieste by som buchla fľašu šampanského a bola na seba hrdá. Dokázala si to, k čomu sa mnohé ženy nikdy neodhodlajú - zbavila si sa totálneho chudáka. Aký by už len on bol vzor pre syna s takýmto správaním? Nenechaj sa rozhodiť, ani na chvíľu nespochybní svoje rozhodnutie ukončiť ten vzťah. A s tým novým držím palce, ale aj keby to nevyšlo, ty to zvládneš aj sama ;)

ha_ha
16. júl 2025
@milanemila

@milanemila Autorka to má uzatvorené. Čo s tým má súd o výživné? Manželia neboli, tak rozvod riešiť nemusia.

anonym_b0751c
16. júl 2025

Ako ti baby radili, dokumentuj si tie jeho spravy a razne mu napis podmienky, kedy a o com sa s nim budes bavit. Keby sa vyhrazal, ze ti nejako ublizi, tak priamo na policiu so vsetkymi screenshotmi. A urcite sa o tom vsetkom zdover minimalne rodicom alebo niekomu komu veris. Po tom ako zacal reagovat by som sa bala, kedy mu nejako prepne. Ale som na teba hrda, ze sa k nemu neplanujes vratit. Drz sa toho a buduj si ten novy vztah, nech sa mas o koho opriet. Z toho, co si napisala, znie ako fajn chlap. Drzim palce

zltalienka
16. júl 2025
@anonym_autor

@milanemila ja som vzťah ukončila, nevrátim sa k nemu . V tomto mám absolútne jasno . Výživné ..no nebolo ešte vytýčené ani pojednávanie a môže sa dlho viesť , možno aj pre jeho obštrukcie , dovtedy mám ako čo ? Držať si od tela možno muža ktorý sa ku mne hodí ?

@anonym_autor a mozno dobre, ze sa o Teba niekto zaujima, aspon Tvojmu ex o to skor doslo o co prisiel. A Ty bud rada, ze nakoniec svadba a druhe dieta nebolo. To co za otca, co si pride po dieta 1x za 3 tyzdne na 2 hodiny? On naozaj velmi chcel druhe dieta?

milanemila
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri je to tvoj zivot, pytala si si nazor, ja som ti ho napisala. Ja by som sa jednoducho do sudu o vyzivne nestretavala s inymi chlapmi alebo maximalne tajne…tvoj byvaly je debil a mozes si gratulovat, ze ste sa nevzali a nemali to druhe dieta.

ha_ha
16. júl 2025
@milanemila

@anonym_autor pozri je to tvoj zivot, pytala si si nazor, ja som ti ho napisala. Ja by som sa jednoducho do sudu o vyzivne nestretavala s inymi chlapmi alebo maximalne tajne…tvoj byvaly je debil a mozes si gratulovat, ze ste sa nevzali a nemali to druhe dieta.

@milanemila Čo s tým ale má súd o výživné? To nie je rozvod, súdom o výživné sa nijako ten vzťah neukončuje, ten už skončil predtým. Aký má zmysel upínať sa na nejaký dátum súdu?

Strana
z3