icon

Rozchod po 8 rokoch vzťahu

victoriafreya
25. aug 2021

Ahojte,
ani neviem co ocakavam ci rady, povzbudenie, nadej alebo sa potrebujem vyrozpravat. Priatel sa so mnou rozisiel po 8 rokoch vztahu. Povedal mi, ze nevie ci ma este miluje, ze mozno potrebuje cas aby to zistil a ze MOZNO sa ku mne este vrati. Ze si potrebuje sam vyjasnit co chce. Uprimne dost ma to polozilo, cely tyzden som poriadne nespala, nejedla proste nic akoby som ani nebola. Co mam robit ? Mate niekto podobne skusenosti ? Vratili ste sa ku sebe ? :(

julia204
26. aug 2021

Rozišli sme sa po 13 rokoch ( spolu od 15 do 28rokov). Vravela som si, ze chcem pokoj od chlapov minimálne rok... po 3mesiacoch som stretla v práci terajšieho partnera a otca nasich 2drobcov, s ktorým sme spolu 10 rokov.. Nemenila by som za nic na svete..prvy mesiac bol zlý po rozchode ale postupne to upadlo, treba si najst koníček, kamarátky , chodiť s nimi von, na nákupy, kávičku...Hlavne vypustiť a neveriť vete možno sa vráti !!! Vypratat veci, fotky a ine zbytocnosti , ktoré ho pripomínajú. Držím ✊ ste silná ❤️ zaslúžite si lepšieho 🍀

victoriafreya
autor
26. aug 2021

@ciarra66 neozyvam sa vobec, aj ked kazdy den ma to strasne laka, aspon nachvilku ho pocut. uz to budu skoro dva tyzdne a neozyva sa ani on, myslim ze jemu je to uplne jedno aj co je so mnou aj ci vobec som. Ale nedokazem tomu porozumiet ze jak sa takto lahko da odstrihnut cloveka zo zivota, ved sme vedeli o sebe vsetko, nic zle som mu nespravila a on sa takto zachoval. Dokonca ma zablokoval kde sa dalo. Neviem ako to chapat. A uprimne ja mam nadej ale fakt je uplna malicka, kedze takto po rozchode hned zareagoval. Tajne som dufala a dufam ze sa ozve, ale mam pocit ze to je zbytocne dufanie. A vobec sa mi s tym nevysporiada lahko, nic ma nebavi v jednom kuse premyslan len nad nim a preco sa toto stalo, preco nebojoval ale radsej to vzdal.

victoriafreya
autor
26. aug 2021

@vikss1 ano mix vsetkych neprijemnych pocitov ktorych sa nejde zbavit a momentalne mam pocit ze sa ich nikdy ani nezbavim :( a nerozumiem tomu ani ja, aj kazdy kto nas poznal by nepovedal ze takto sa rozideme.

victoriafreya
autor
26. aug 2021

@julia204 dakujem za povzbudenie, taketo nieco sa sueper cita, ze aj po tom ako si clovek myslel ze uz ma svojho zivotneho partnera a stratil ho zistil po case, ze to nebol on. Ked ja neviem ci mam na to kaslat a nedufat uz, alebo praveze je tu sanca ze sa spamata a uvedomi si to, neviem :( Ale viem ze by som sa mala zamestnavat, mysliet na insie ale mne sa jednoducho neda, aj v praci robim akde sa musim vazne sustredit velmi lenze pomedzi to mi stale beha po rozume on. A doslova ma fyzicky tazi na srdci a nie a nie to prejst

altair
26. aug 2021

@victoriafreya Prešla som si rozchodom po dlhšie trvajúcom vzťahu a všetkými tými zlými pocitmi, nechcela som žiadneho iného vedľa seba vidieť, nevedela som si nikoho iného vedľa seba predstaviť a predsa to bolo to najlepšie, čo sa vtedy mohlo stať. Vzťah s manželom je úplne o niečom inom, sme spolu už roky šťastní a všetko je tak, ako má byť. Takže hlavu hore, zamestnávať sa niečím, čo ťa unaví (ja som sa v porozchodovom období naučila jazdiť na koni) a bude dobre. Naozaj tá veľká bolesť odíde.

victoriafreya
autor
26. aug 2021

A naozaj nikto nema skusenost, ze sa s nim partner rozisiel a po urcitom case si uvedomil, ze to bola chyba ? Ani neviem kolko vlastne cakat, mesiac, dva, roky. Fakt neviem. Ani som si nikdy nepomyslela, ze budem takato zufala :(

victoriafreya
autor
26. aug 2021

@altair a kolko to trvalo tebe ? akceptovat to ? zmierit sa s tym, ze uz nikdy spolu nebudete ? ja som v tychto citovych veciach fakt zle na tom. Uvedomujem si vsetko, ale srdcu nerozkazem.

sari24
26. aug 2021

@victoriafreya asi ťa nepoteším, ale ani ja nemám skúsenosť, že by to bývalý oľutoval a chcel sa vrátiť. Síce sme neboli spolu tak dlho ako vy (len 3,5 roka) ale bolelo to ako šľak. My sme zároveň spolu aj bývali, takže zo dňa na deň som musela riešiť odsťahovanie a kopec iných vecí, sama ani neviem ako som to zvládla. Jedine za pomoci rodiny a kamarátov. Ale viem, že prvé dva týždne boli pre mňa len o tom, že som ležala v posteli, ledva jedla a do práce som chodila ako bez duše. Rozišiel sa so mnou tiež ako úplný zbabelec, v podstate som poslednú bodku dala ja, lebo som z neho vytiahla, že chce koniec.
Podľa mňa ten tvoj si nechce v hlave nič ujasniť, len nechce byť za blbého tak ti dal takú malú nádej, ale v skutočnosti vie, že už nechce s tebou byť. Neber to zle prosím, chcem len tebe uľahčiť pocit, že je lepšie nečakať a posunúť sa ďalej. A ver mi, že pár dní tá bolesť ešte bude trvať, tak sa zamestnaj niečim a bude určite lepšie. 🙂

sashka22
26. aug 2021

@victoriafreya Tvoj ex ma už dávno inú frajerku len sa Ti to každý boji povedať, keď vidia ako sa trápiš. Ja keď si to spätne vezmem, tak veľa ľudí mi dávalo nejasné info, nechceli byť za tých zlých tak nepovedali priamo... Čakali kým na to prídem sama. Mohli mi ušetriť kopu žiaľu. Zbytočne míňaš energiu na človeku, ktorý o to nestojí a stať nebude lebo keby Ta skutočne miloval, nesuložil by s inou. Hlavu hore, ohlas kamošky a kým sa dá vybehnúť von, urobte si akciu, pomyselnej sa s ním rozlúč a teš sa na nový život. Chvíľu bude trvať, kým si zvykneš ale malo to tak byť! Raz to pri inom mužovi pocítiš a vtedy bude Tvoja duša vyliečená.

marca12
26. aug 2021

@nina255 presne takto to bolo u nas. Kym som ja cakala,on uz davno mal inu. Nasiel si ju este ked sme boli spolu. Nikdy uz nebudem na nikoho cakat. Dobre ponaucenie

victoriafreya
autor
27. aug 2021

Ako mi vacsina z vas pise, ani ja si nemozem pomoct ale mam naozaj silne tusenie, ze je za tym ina. O to viac to boli, clovek sa potom stale len pyta preco a ako to mohol spravit a len tak zahodit tolke roky. Vlastne ine vysvetlenie to asi ani nema, ked clovek niekoho miluje a nie su tam ziadne vazne problemy tak ma zaujem udrzat vztah. On nemal. Neviem, chodim ako bez duse, nemam sa ani komu vyrozpravat. Strasne to boli. Dala som si sama pre seba tak mesiac, ze ci sa ozve a ak nie, myslim ze uz fakt nemam potom na co cakat a ktovie, moznoze aj prv sa dozviem ze cakanie je zbytocne a ostava sa mi len zmierit s tym aj ked to bude tazke. Ale budem dufat, ze to nebude dlho :(

78787878
27. aug 2021

@victoriafreya Áno, stane sa, že sa ľudia rozídu a po čase sa k sebe vrátia. Stalo sa to aj mne a ostali sme spolu. Ale to sa deje za iných okolností. Tam láska nechýba a obaja vedia, že sa rozchádzajú z iného dôvodu ako nedostatok lásky. U Vás je to myslím úplne jednoznačné. Akurát Ti to ex nedokázal povedať na rovinu. Už si žije svoj život bez Teba a Ty nemáš dôvod čakať, že sa vráti. Neboj, zvládnuť sa to dá, len sa treba postaviť čelom k realite. Nie, už sa nevráti.

ciarra66
27. aug 2021

@victoriafreya je to smutne a pre mna nepochopitelne.Ako pises len tak odstrihnut cloveka zo dna na den.Fakt drzim palce! Neozyvaj sa mu aj ked to boli velmi ale musis si uvedomit ze ak on uz nestoji o teba tak ty sa budes zbytocne trapit.Kazdopadne by si si tiez zasluzila normalne vysvetlenie.Prechadzam si niecim podobnym momentalne a nic ine mi nepomaha ako dat tomu cas a povzbudzovat samu seba.Travit cas s ludmi a zamestnavat hlavu aby som na to nemyslela.Moj muz mi tiez povedal nieco podobne co ten tvoj tebe,nedavalo mi to zmysel a zistila som ze ma dlho milenku.

galioska
27. aug 2021

@victoriafreya po 8 rokoch sa má vzťah niekde pohnúť, buď dieťa, svadba.. proste niečo, on si vybral rozchod.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
victoriafreya
autor
27. aug 2021

@elizabet173 no uprimne po tejto diskusii a debat s kamaratkami by som mala na to kaslat 😁 nejdem si ho teraz obhajovat zachoval sa ako chrapun uplny, ale viem ze ma miloval tym som si ista. Ale ako som si aj myslela ma v tom prsty ina, nahuckala mu do hlavy kadeco. Mam v sebe neskutocnu zlost na nu, ze to spravila pricom priatela ma a ocividne jej uz asi nevyhovuje tak chce toho mojho byvaleho. Ale mam v sebe zlost aj na neho, ze to dopustil pricom sam neraz vravel aka je. No co vybral si, ze so mnou nechce byt tak to bude mat. Ja budem verit a dufat, ze ma caka niekto lepsi kto nebude uvazovat ci ma miluje alebo nie. A co sa tyka toho vlacenia tak hej bolo to aj skrz vysoku skolu, ze sme cakali. Ja som cakal doteraz on to uz mal asi inak premyslene 😁

victoriafreya
autor
27. aug 2021

A este musim priznat, ze to neskutocne cloveku pomoze ked si moze takto vyliat srdce, az sa mi ulavilo trosku .Vdaka Vam za vsetky rady a povzbudenia, aspon vidim ze nie vsetky zeny su zakerne svine ako ta ktorej sa podarilo pokazit moj vztah. Verim, ze sa jej to jedneho dna vrati. A skor ci neskor aj vrati. Co sa tyka mna, nechavam to tak uz. Chcela som sa mu este ozvat ale kazdy ma odhovoril a nakoniec, dobre. Keby sa chcel ozvat, ozve sa cize nechce. Ale musim sa naladit optimisticky a verit ze vsetko dobre dopadne a budem v zivote stastna. Urcite sem dam vediet mozno o mesiac, ze ako som pokrocila. Ci sa citim lepsie a co nove. A mozno medzicasom si sem pojdem opat vyliat srdiecko 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
victoriafreya
autor
27. aug 2021

@elizabet173 lebo sa hrala cely cas za kamaratku, za to sa hnevam aj na nu aka falosna bola. Ale hej mas pravdu, kebyze skutocne miloval tak sa nenecha poblaznit. Co uz je to smutne ale musim sa s tym zmierit, zabudnut ze nieco take bolo. Aj ked mu mam hroznu chut zavolat a vynadat ze aspon mohol mat gule sa rozist a povedat pravdu a nie to zaobalovat.

andrea78
27. aug 2021

@victoriafreya mozno pri rozchode je take mozno z milosti, ked ten druhy nema ,,gule,, povedat rovno pravdu, boji sa cirkusu, tak tam necha to mozno, zadne vratka. Never, nedufaj, nevrati sa. Ak by sa aj chcel, tak preto, ze ho ina odkopne a zase potom pri inej prilozitosti zdrhne. Fakt kasli na to, usetris si len bolest a sklamanie. Zameraj sa na nieco, konicek, kamaratku(y), najdi si nieco, cim sa zamestnas. Zacni sa venovat niecomu, co si planovala a odkladala. Pride iny muz, potom sa budes sama sebe cudovat, ako si mohla dufat v to, ze ten co Ta opustil sa vrati , vsetko dobre dopadne a vsetko bude ako ma byt😉 Chce to cas, vaz si samu seba, nepodkladaj sa a neponizuj sa. Urcite nebol taky uzasny a idealny, ako sa Ti teraz so zlomenym srdcom zda. Drzim palce.

ciarra66
27. aug 2021

@victoriafreya zelam vela sil! Vrav si stale ked na teba pride slaba chvilka aj ked je ich teraz dost ze ten clovek je bez charakteru ,bez chrbtovej kosti tzv.chudak a klamar a takeho ty v zivote nepotrebujes. Mne to dost pomohlo a pomaha😎
Zasluzime si nieco lepsie🤗

victoriafreya
autor
27. aug 2021

@andrea78 Po tom vsetkom co som sa dozvedela a ako sama aj vidim ze sa vobec neozyva a som mu ukradnuta tak uz ani neverim. Smutno mi je vsak stale, nejako mi to vnutro nechce spracovat ze je fakt koniec.A bolest a sklamanie mam uz teraz. Ja neviem sa mi to strieda, chvilkami je fajn potom je zase zle a nic ma nebavi a sa mi nechce. To je to ze neviem v nicom najst radost.Aj veci co ma kedysi bavili mi uz vobec nesposobuju radost.Mozno len potrebujem nejako prezit toto obdobie zle, a ked mi bude trochu lepsie budem schopna sa uz venovat aj inym veciam.

victoriafreya
autor
27. aug 2021

@ciarra66 moja zlata 😊 dakujem ti krasne aj tebe velaa vela sil prajem, musime fakt len dufat, ze na nas caka nieco ovela lepsiem A ze raz sa z chuti na tomto celom zasmejeme. Aj ked teraz mi fakt do smiechu nie je. A ja si to hovorim stale, nie len ja aj druhi, ze aj keby sa chcel nahodou vratit uz mu sancu nemam dat. Len clovek je hluchy, slepy ked niekoho miluje.

andrea78
27. aug 2021

@victoriafreya to polavi, len bud trpezliva a zabojuj s tym. Uz to vidis racionalne, nepopieras realitu, si na dobrej ceste. Dopraj si cas. Taketo veci sa zle znasaju, je to prirodzene, hlavne pri takomto zbabelom chrapunskom rozchode, keby dotycny spinavo necha nejaku tu iluziu nadeje, ale pozor - falosnej nadeje, zabuda sa tazko, casto dlho a ta bolest a zlost moze ostat v cloveku fakt dlho. Je to horsie, ako ked to niekto skonci ,,natvrdo,,.

ciarra66
27. aug 2021

@victoriafreya vazne daj tomu len cas.U mna to momentalne trva necele tri mesiace od zistenia.Tiez som si presla depkami, vkuse plac,nespavost,nejedla som,otazky preco,chut nieco rozbit,zbit tu zensku,nadavky muzovi..ten sa mi smial do tvare.Ale pomalicky som sa zacala citit lepsie a lepsie.Nevravim ze som z toho vonku,kedze sme manzelia a mame rocne dieta musim s nim byt v kontakte.Ale rozvodove konanie uz prebieha.
Tiez som si vravela ze toto nedam,kedze rovnako vztah krachol po 9 rokoch. Ale verim v lepsiu buducnost.Jeden kamos mi povedal skvelu vec: ze ak ti nieco nevyslo, vesmir pre teba chysta nieco lepsie😉

zara1357
Autor odpoveď zmazal
victoriafreya
autor
28. aug 2021

@andrea78 polavi, raz snad hej len sa aj toho obavam kolko casu mi to bude trvat, pretoze tolko rokov nezmazem ani keby neviem ako chcem velky kus zivota sme spolu prezili.A hej realitu nepopieram, viem jak sa veci maju, viem ze cakat by bolo zbytocne ale neboli to o nic menej. Mozno by som povedala ze este aj viac kazdym dnom, lebo si to viac a viac uvedomujem.A ano uvedomujem si uz aj to, ze to bola len falosna nadej asi aby som tolko neplakala. Ale este pri rozchode mi povedal ze ma miluje. Nerozumiem, som z toho zmatena aj z neho celeho :(

victoriafreya
autor
28. aug 2021

@ciarra66 a je ti uz po tych troch mesiacoch lepsie ? asi to neni uplne ono, lebo je mi jasne ze za tri mesiace a zvlast ked sa musis stretavat nezabudnes tak lahko. Ale ked si to porovnas mozno s prvymi tyzdnami a teraz citis rozdiel ? Je mi to velmi luto, ze aj tebe sa to stalo zvlast ked mate dieta spolu. Neviem preco niektori chlapi potrebuju neustale nieco vymyslat a nevazia si co doma maju. Fakt ostava len dufat, ze nas caka nieco ovela ovela lepsie. A dobre ti povedal, len sa tomu tazko veri po takomto sklamani :(

victoriafreya
autor
28. aug 2021

@zara1357 a aky ste mali dovod rozchodu ? a ukoncila si to ty alebo on ? lebo ten kto opusta vzdy lahko a rychlo zabudne, horsie je na tom ten opusteny. A ako sa ti to vlastne podarilo ? Lebo ved v podstate tri mesiace je v podstate rychlo, aj ked momentalne mam pocit ze aj tie dva tyzdne od rozchodu trvaju asi rok uz:( A este ak by ti nevadilo a mozno aj vseobecne otazka na viacere, mozete uprimne povedat ze svojho dalsieho partnera ste milovali este viac ako toho predtym ? Alebo to uz po takom sklamani nebola taka laska ?

ciarra66
28. aug 2021

@victoriafreya ano je mi lepsie🙂 tiez mi velmi ublizil a nerozumela som tomu ako sa dokaze takto clovek zmenit ze o 180 stupnov.
Ale povedala som si,ze taky clovek si nezasluzi mat rodinu a nezasluzi si mat nas.Kedze dokazal zahodit vsetko co sme si vybudovali kvoli inej a poblazneniu(nemali sme ziadne problemy vo vztahu).
A odpovedam na otazku nizsie: Bola som presvedcena ,ze moj muz je moja osudova laska,kedze som sa do neho zamilovala na prvy pohlad a nikoho som tak nemilovala ako jeho.Takze sama som zvedava ci dokazem este niekoho tak mat rada ako jeho.
Uvidis kazdym dnom ti bude lepsie a lepsie ,len teraz je to este velmi cerstve.