icon

Rozchod po 8 rokoch vzťahu

victoriafreya
25. aug 2021

Ahojte,
ani neviem co ocakavam ci rady, povzbudenie, nadej alebo sa potrebujem vyrozpravat. Priatel sa so mnou rozisiel po 8 rokoch vztahu. Povedal mi, ze nevie ci ma este miluje, ze mozno potrebuje cas aby to zistil a ze MOZNO sa ku mne este vrati. Ze si potrebuje sam vyjasnit co chce. Uprimne dost ma to polozilo, cely tyzden som poriadne nespala, nejedla proste nic akoby som ani nebola. Co mam robit ? Mate niekto podobne skusenosti ? Vratili ste sa ku sebe ? :(

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
29. aug 2021

@victoriafreya teraz si čitam celu diskusiu, on ta odkopol po 8 rokoch kvoli vašej alebo tvojej spoločnej kamaratke? Tak to je ine kafe, a nebol on nahodou tvoj prvy, Lebo často spomínaš míľniky, maurity, VŠ, prve bývanie, čiže ty akoby si všetko prve možno aj sex s nim prežila, tak to je pochopiteľné, že sa ťa to tak dotklo..Na druehj strane, ja som zažila veľa krivd v živote, tak si to tak neberiem, zanadavam si vypustim paru a idem dalej, ty akoby si sa nevedela cez to preniesť. Jedine, čo ti poradim, aby si sa dlho tym nezhryzala, lebo véľa rokov premárniš neodpustením a ku koncu zistiš, že si sa zožierala a mohla pritom prežiť par inych krasnych chvíľ.Pamätám si, ked Soňa Mullerová hovorila o rozvode s Rišom Mullerom, že nakoniec mu odpustila ale nie kvoli nemu, ale kvoli sebe. Rišo napisala nakoniec taku pesničku .prečo ľudia pália mosty, prečo sú taký sprostý - tiež asi všeličo oľutoval

victoriafreya
autor
29. aug 2021

@karolinakr uvazujem nad tym naozaj, urcite by som to nebrala ani ako hanbu ani nic podobne lebo sa poznam ze som naozaj velmi citliva a ze mozno to sama fakt nedam a budem sa takto trapit velmi dlho a znicim si tym aj dalsie roky v zivote ktore by inak mohli byt pekne. Pockam este aspon dva tyzdne predsa len aj od rozchodu su len dva tyzdne a mozno potrebujem este viac casu. Ak sa to nijak nezlepsi tak pojdem, len sa tam hrozne bojim toho ci toto nejde do lekarskych zaznamov a keby si v buducnosti hladam inu pracu (viem ze napr. na urcite miesta statnej spravy sa musi nieco taketo uvadzat len si nie som ista ci je to ze som bola liecena u psychologa alebo psychiatra) tak aby mi ten chlap neznicil zivot aj pracovny a potom by som to este viac lutovala. Momentalne si davam aspon caje, ktore mi troska pomahaju a citim sa kludnejsie. A neviem asi ziadny pohar vina ani nicoho ineho by nebol zrovna dobry napad 🙂 Mne alkohol praveze este viac vzdy prehlbuje ake pocity mam ak som stastna som este stastnejsia, ak smutna tak smutnejsia tak nechcem radsej riskovat 🙂 A kvoli spolocnej, chodili sme s nou a jej priatelom.von, doslova roky, vylety dovolenky a podobne a nemala som ziadny dovod ziarlit ani mi nenapadlo. Dokonca casto na nu nadaval aka je, lebo aj s altualnym priatelom sa dala dokopy tak ze svojho predchadzajuceho s nim asi rok podvadzala a ze raz to spravi aj jemu. Ale nepovedal ze mu to spravi rovno s nim. Vela krat tvrdil ako nas len vyuzivaju, co aj bola pravda lebo s nami boli len ked nemali ist s kym inym. Aj priatel nemal ani s kym chodit von, vsetci kamarati na neho kaslali a ja som vela krat za to odmietla ist niekam s kamaratkami lebo mi hned robil sceny ze on nechce aby som sla, ze on sa bude nudit, co on bude bezomna robit a podobne. A zrazu si vsetci na neho spomenuli a ja som na obtiaz. Asi aj za to mi je to tak strasne luto, ze viem co som vsetko obetovala ze som tu bola pre neho ked nikto iny nebol, ani si nespomenuli, vzdy som vsetko prisposobovala tak aby bol on spokojny a takto som dopadla, ako kus handry.A nebol moj prvy, mala som foch priatelov aj pred nim ale to som takto neoplakavala hoci s jednym som bola asi tri mesiace a s druhym nieco vyse roka tak mozno aj za to, ze tam som si nestihla tak strasne navyknut ze bolo mi smutno ale to bolo cele, rychlo to preslo. Ale s nim to bolo vsetko take ine a naozaj som nas videla spolu uz navzdy, najma po tom vsetkom cim sme sa presli. A prave to nechcem, aby som mala zbytok zivota pokazeny kvoli nemu zvlast ked jemu nestojim ani za jednu spravu, dokonca ani nie taku ze sa chce vratit alebo cosi, ale ze ho to aspon mrzi a dufa ze sa mam dobre. Jedine co som rada, ze aspon na tej praci mi teraz zalezi a pri nej si uvedomujem ze nechcem o nu prist a musim sa tam snazit ale to je asi tak vsetko co ma zaujima

karolinakr
29. aug 2021

@victoriafreya tak ked s hentakou babou sa dal dokopy, za par chvil sa dopočuješ, že ho odkopla, lebo ma ineho...sa stavim, o čo chceš, a možno až vtedy mu docvakne, že ty si bola ina..Ja som si myslela, že čo za poklad našiel, a to obyčajnu falošnú, vypočítavú prelietavu...z toho si nič nerob, zachvilu ostane on na smetisku dejin, ked ho omrzí

janiela6
29. aug 2021

@victoriafreya Nevie, či ťa miluje? No kašľať na neho, to sa slušne vyjadrujem. Nech ide a ty na neho čo najskôr zabudni. Ľudia sa rozchádzajú aj po dlhších vzťahoch. Len ho nevezmi späť, lebo sa budeš trápiť. Čaká ťa niekto lepší, tomu ver.

victoriafreya
autor
29. aug 2021

@karolinakr neodkopne, bude sa ho drzat ako kliesta. Lebo casto zavidela, ked on vonku hovoril ze mi nieco kupil (napr. kabelku alebo podobne) ze jej priatel jej nikdy nic nekupi, normalne bola sokovana z toho ked vedela ze mi noeco kupil a jej priatel jej nekupil nic. Dokonca som sa dozvedela, ze aj u neho neraz na mna hovorila ze ako.ja sa mam s nim skvele, ze on by mi kupil vsetko co by som chcela (samozrejme ze som ho nijak nevyuzivala, nebola som s nim preto aby mi nieco kupoval ale kvoli tomu ze som ho milovala), a pritom sa stazovala ze ona s tym svojim nebude mat nic, lebo nechce si brat hypoteku a podobne. Tak zrejme za to sa zacala snazit o toho mojho, aby si zabezpecila.lepsi zivot. Nuz a on takto podlahol ako maly chlapec. A mne ostava sa s tym uz len nejako zmierit :(

zaba21
29. aug 2021

@victoriafreya
Keď si tu tak viac napísala, vôbec to nebol ideálny partner a vo vzťahu vste mali problémy, len si ich akosi nechcela vidieť. Nemáš čo ľutovať, začni sa venovať sama sebe, život ide ďalej. Z vlastnej skúsenosti môžem odporučiť zmazať všetky spomienky.

katkati
29. aug 2021

Neboj sa ísť za psychológom alebo psychiatrom, ked budeš cítiť, že je to zlé. Lekár nesmie prezradít DG pacienta, je to lekárske tajomstvo. Výnimkou je iba súd alebo polícia v prípade šetrenia, ale kvôli zamestnaniu sa neboj. Vieš koľko ľudí, vysoko postavených potrebuje lieky od psychiatra? To nie je hanba. Ale ty to zvládneš, len nečakaj na neho, ale pozeraj do predu s niekym iným. Možno aj pár rokov budeš kvôli svojej citlivej povahe cítiť rozrusenie a tras pri nejakom možno náhodnom stretnutí s ním, ale ver tomu, že príde čas, keď si povieš, že to kvôli tomuto človekovi som tak trpela? Je to možné? A už nebudeš cítiť nič, iba ľahostajnosť. Teraz chceš jeho pozornosť, súcit, padlo by ti to dobre, ale vydrž a zatiaľ nech ti stačí podpora rodiny a kamošiek. Načo ti je použitý seconhandový chlap?

ciarra66
29. aug 2021

@victoriafreya no ako si pisala podobny pribeh ako ten moj.Tiez zenska z roboty s ktorou som sa osobne poznala ho zbalila.Ale typ zenskej co sa vychrapkala s polkou muzov z prace.Cize mu zelam vela stastia s takou osobou;)
Len fakt nerozumiem takym muzom co sa dokazu tak lahko zbalit😶
Inac na pobavenie: moj muz nedavno navstivil vraj psychologicku aby to cele pochopil co sa stalo.Podotykam ,ze s tou zenou je nadalej.
A vraj zenam sa neda rozumiet ..myslim ,ze muzi su na tom podobe👍🏻
Neviem ci je nutne v tvojom pripade vyhladat odbornu pomoc.Uvidis kazdym dnom ti bude lepsie🤗

victoriafreya
autor
29. aug 2021

@zaba21 ano mali, tie posledne dva mesiace nejak. Ja som ich videla, naozaj, chcela som ich riesit aj som sa snazila, ale on mi stale tvrdil len zle obdobie, ktore prejde. Kedze vsetko aj tak.odmietal, aj komunikovat o tom, tak mi neostavalo nic ine ako len cakat kym to prejde. A ved aj preslo - rozchodom 😁 Ja lutujem stale, len ono to.mam fakt akosi v momentoch - chvilu je naozaj fajn citim sa zmierena, robim cosi ine nemyslim na to. O chvilu to na mna zase dolahne a je zle a takto sa mi to strieda. Cez tyzden ked som v praci sa to este ako tak zvladnut da, to je taky kolobeh. Ale takto na vikend ked som len doma tak.pohroma zas. Z mysle ich asi nezmazem, ale napriklad fotky uz nemam ziadne, lebo ako sa poznam po veceroch by som nic ine nerobila , len pozerala na ne a plakala a plakala a tym dlhsie by mi trvalo. Len hovorim, skoda ze aj myslienky si neviem vymazat :D

victoriafreya
autor
29. aug 2021

@ciarra66 neuveritelne, fakt velmi podobne. Tusim maju ti chlapi vzdy rovnaky scenar ako co spravit. A presne take zeny su najhorsie a vrcholne nechapem, co chlapom na nich este aj imponuje. Ze podlahnu kde sa da ? Taki muzi, mozno my zle rozmyslame ze to je zle, neferove a podobne ale moznoze prave to oni dopadnu zle lebo dostanu to co.si zasluzia 🙂
Prosim ? To nemyslis vazne :D Akoze co, ze sa stalo ? Ze nerozumie ze ta dokazal.opustit a zalubit sa do inej, alebo ze im to nefunguje alebo preco ? Hm tak tusim ten tvoj pride za chvilu za tebou s prosikom, lebo asi mu to zacina dochadzat co spravil ;D
Aj ja mam presne ten isty pocit, ze je to prave naopak🙂 Samozrejme nie u vsetkych, ale u vacsiny ano ze zeny vedia co chcu ale chlapi kolkokrat od spokojmosti uz nevedia co zo sebou a zacnu vymyslat.
A dakujem ti pekne, presne v toto dufam aj ja, ze pomoc nebude potrebna a za par tyzdnov sa uz znovu budem schopna tesit zo zivota 🙂 Aj ked pripustam, ze ak tento stav bude trvat dlho tak zblaznit sa nechcem :D Som.na tom sice dost blbo, ale samovrazedne myslienky urcite nemam, zivot si cenim. Len by mi nieco pomohlo aby som nevnimala tu bolest a bolo by mi fajn 🙂

victoriafreya
autor
29. aug 2021

Hii, a ako tak citam po sebe, tak sa ospravedlnujem za hrubice. Takto ked rychlo pisem, si aj zabudnem uvedomit aku chybu robim 😁

evinku
29. aug 2021

Hlavu hore... Ja som sa s ex rozišla po 10 rokov
.. A zvládla som. To..a to som ostala s dvomi deťmi bez práce a strechy nad hlavou.. Keď chceš, všetko ide... Neobzeraj sa dozadu, ale vpred... Pred pol rokom som spoznala chlapa, ktorý má neskutočne miluje a ja jeho.. Takú lásku som nikdy nevidela a necítila.. A to som sa za povedala, že nikdy viac nebudem už trpiet... Ver, že všetko sa deje s nejakého dôvodu a ten pravý na teba ešte len čaká a to vo väčšej a krajšej sile, ako si poznala doteraz... Drž sa...
@victoriafreya

ciarra66
29. aug 2021

@victoriafreya nemyslim si ze pride.Klame kde sa da. A za psycho siel asi preto aby klamal aj jej a ona mu odobrila ze nic zle neurobil🤣
Co im imponuje na takych zenskych? No jednoducho ze sa na nich nalepia ako muchy na...a robia vsetko preto aby ich zviedli.Proste idu si za cielom hlava nehlava.Samozrejme chlap je na vine ze to nestopne hned.Myslim,ze take zeny poznas velmi dobre;)
Mne bolo najviac tazko ked spala dcera.Cize vtedy som si pustala hlavne vecerom hudbu,ktora mi dost pomohla.(Imagine dragons-maju vystizne piesne), potom mi pomohli dievcence tu na MK🙂 a vela som sa rozpravala s rodinou a kamoskami.Cim viac som o tom debatila tym bolo lepsie.Lebo clovek ma proste potrebu to stale rozoberat a hlavne sa vyrozpravat 🙂 mne zaberali aj tieto veci🙂

sari24
29. aug 2021

@victoriafreya on je ucebnicovy príklad chlapa, ktorý keď sa chce rozísť tak sa správa s prepáčením ako sráč. Môj ex sa choval úplne rovnako. Keď sa mu zapáčila kolegyňa tak zo dňa na deň bol ku mne hnusny, asi čakal že to vzdám a nechám ho aby on nemusel byť za toho zlého. Len akosi na to išiel nesprávne, lebo ja nenechám človeka len preto že má zlu náladu, takže som to tiež chcela riešiť.
Ale podľa mňa to zvládneš, ešte pár večerov a bude to čoraz lepšie. Mne to trvalo dva týždne asi a potom som sa normálne prepla a začala som sa citit dobre. 🙂

victoriafreya
autor
30. aug 2021

@ciarra66 presne tak to citim, ze ja to nemozem v sebe dusit, mne je potom este horsie. Ja proste mam chut kricat, plakat vsetko. Najma im obom napisat , jej ze co je za falosnu .... a ako sa mohla takto hrat za kamosku a za chrbtom mi lakat priatela. A jemu ze ako to mohol spravit, klamat mi, zablokovat ma, nemat gule to priznat ani po rozchode a este mi davat falosnu nadej ze ved sa ku mne mozno este vrati :( Preco to vlastne spravil, ked som sa snazila vo vsetkom mu vyhoviet. Stradne sa citim podvedena a sklamana.
@sari24 a nakoniec sa ti s tym priznal ? no uplny srac, nemal mi aspon tu nadej davat ked to dobre vedel uz vtedy ze chce inu.
A baby vy obe, a mozno aj ostatne ktore priatel nechal pre inu. Ako ste sa zmierili s tym ze je s druhou ? Mne ide srdce puknut ked si predstavim ze vsetko co robil so mnou bude robit zrazu s nou :(

katkati
30. aug 2021

@victoriafrey Áno, tá predstava, že to robí s inou je strašná. ale pre teba je oveľa lepšie, keď to už robí iba s inou a že vás nestrieda. Teraz ti to tak nepríde, ale uvidíš, že budeš ešte rada, že si mu ty nemusela prísť na neveru, ale presekol to on.

ciarra66
30. aug 2021

@victoriafreya ano verim ti ze chces pocut nejake normalne vysvetlenie z jeho strany ale myslim ze toho sa nedockas.Moj muz do poslednej chvile neveru popieral aj ked som vedela vsetko.A stale ju popiera a vysvetlenie som nedostala.
Neviem je to na tebe ci tej babe napises,kedze ona si ta neblokla.Ale kedze je taka *** myslim ze takemu cloveku je zbytocne pisat,pretoze je mozne ze sa na tebe budu obaja este aj zabavat.Prijmi to, ze si im lahostajna a vobec ich tvoje pocity a to co prezivas nezaujima.Moj nazor.
Mne sa skor hnusilo,ked som musela byt v nasom dome kde to robili spolu a casto.

romanovic
30. aug 2021

@victoriafreya Ahoj, napisem ti moju davnu skúsenosť. Mala som priatela, ktoreho som velmi milovala, taky ten spolocensky typ, vsade ho bolo plno, sami kamarati, obletovany zenami. Akurat som sa vratila z vyletu do Londyna, kde som takmer hladovala, len aby som jemu doniesla darceky. V skole som si bola podvecer dorobit cviko a ked som isla autobusom domov a tesila sa, ze vecer ho prekvapim, tak prekvapil on mna, pretoze som ho videla, ako sa objima a bozkava s inou v autobuse, ktory stal tiez na cervenu vo vedlajsom pruhu na semaforoch. Polroka som nejedla, nespala, srdce ma bolelo a nechcelo sa mi zit. Po roku sa chcel vratit a ja blba som bola stastim bez seba. Ale (!) nejako prirodzene som zacala vnimat jeho nedostatky, popijanie, lajdactvo, uniky pred povinnostami, dlzoby u kamaratov, atd. a po polroku-roku, nepamatam sa presne, som sa s nim rozisla. Drzim ti palce, aby si to cim skor zvladla. Hlavne sa zamestnaj, zacni napriklad behavat, budes spat ako zabita, obnov stare priatelstva, prip. chod medzi ludi, aby si si nasla nove. Zvladnes to!

sari24
30. aug 2021

@victoriafreya Priznal sa mi s tým, lebo musel. Ale aj to priznanie prišlo z čista jasna. Bolo to pár dní pred Vianocami, takže si vybral ešte aj ideálnu dobu na to všetko a sedeli sme v meste na večeri a podľa mňa úplne schválne spomenul, že má kolegyňu. A mne zablikala kontrolka, pretože vždy o každom kolegovi a kolegyni hovoril, ja som ich osobne všetkých poznala, volal ma dokonca na ich akcie, čo bežné nie je, lebo to bola jeho partia. A zrazu ked prestal a túto mi zatajil tak som vedela koľká bije, asi intuícia. Ale potom asi týždeň ma ešte naťahoval že ma miluje a ja som sa na to nastavila tak, že ak je problém, tak urobíme pre záchranu maximum. Žiaľ mal vtedy vianočný večierok a to som mu z hlavy nevyhovorila, silou mocou tam chcel ísť (prečo asi). Tak šiel a prišiel okolo piatej ráno domov. Ked prišiel tak som len povedala, že je koniec lebo som vedela, že boli spolu.
Ako som to zvládla ani sama neviem, mám pocit, že miestami mám úplné okno. Bolo to ťažké, prvé tri noci som mala oči spuchnuté a hrču v hrdle. V práci som nevedela povedať jedinu vetu bez plaču a kolegyne sa mi snažili tiež pomôcť. A to že obletuje inú bolo tiež bolestivé, lenže ja som ten typ, že ak vidím, že to nemá zmysel tak idem ďalej. Proste som sa sama nastavila na to, že v mojom živote je veľká zmena a musím ísť ďalej, lebo jeho názor viac nezmením. A po dvoch týždňoch som bola vonku s kamarátmi a vtedy som pocítila neskutočnu úľavu, lebo som vedela že je to koniec a život ide ďalej. Takže neboj, bude lepšie, len teraz sa zdá že nie. Prežilo to x žien, zvládneš to aj ty. 🙂

sari24
30. aug 2021

@victoriafreya a ešte dodám aj na jeho obhajobu, že dnes neľutujem, že sa tak stalo. Ono fakt sa veci pre niečo dejú. My sme si vo vzťahu nesedeli, hlavne sme nevedeli spolu komunikovať. Keby nebolo rozchodu tak x iných vecí v živote nezažijem. Napríklad nenájdem ani skvelú prácu ktorú teraz mám. A asi aj on je šťastný, lebo má partnerku s ktorou mu to viac ladí (je to úplne iná baba). A najviac som hrdá na to, že ja mu to všetko prajem. Dnes sa nedokážem naňho pozrieť škaredo a ak sa niekde stretneme tak minimálne sa určite na seba usmejeme 🙂

victoriafreya
autor
31. aug 2021

@katkati no ktovie, moznoze sa to dialo uz pocas nasho vztahu a mam pocit, ze asi aj ano. Ale pravdu sa uz nedozviem. Len keby to srdce tak nebolelo z toho, ale uz mam aspon trosku pocit, ze ten tlak na nom sa zacina zmiernovat 🙂

victoriafreya
autor
31. aug 2021

@ciarra66 za toto popieranie by si zasluzili tolko kopancov do guli, ze az. Lebo na tom vidno, ze ani trosku tu svoju zenu nerespektuju. Ved ked je taky hrdina co sa boji priznat ? Ano rada by som pocula naozajstne vysvetlenie, co sa stalo, preco nebojoval o nas vztah ale ako hovoris to sa nedozviem.
Ved toto. Ze na jednej strasne mam hroznu chut napisat, ulavit si trosku ale zas na druhej strane nechcem sa nejak ponizovat a myslim, ze to ako sa citim im je jedno fakt im skoncim este viac na smiech. Tak len budem verit, ze sa im to vrati a potom si spomenu co spravili oni.
Viem ze to je zle, ale mala si to mozno o toto trosku jednoduchsie - ze sa ti to zhnusilo, pre mna je aspon momentalne lepsia emocia ked citim hnev nez ked smutim 😁 Samozrejme budem rada ked uz nebudem citit nic iba lahostajnost 😁 Ale musim povedat, ze som konecne po tom case od rozchode pocuvala pesnicky - vesele, a citila som sa fakt o moc lepsie, asi sa musim len premahat a bude dobre 🙂

victoriafreya
autor
31. aug 2021

@romanovic boze, musela si sa fakt citit strasne ja by som asi nebola ani schopna ist z toho autobusu domov 😞 ano citim sa rovnako s tymi pocitmi, ale je to este len dva tyzdne ale naozaj zacinam mat pocit ze sa to hoci nie o moc, ale lepsi. Ako tak citam tvoj pribeh a mnoho podobnych, sme my zeny ale hlupe. Sme ochotne vsetko tolerovat, snazime sa robit maximum, cakat, velakrat zatvarame oci a to pre niekoho, kto si to ani len trosilinka nezasluzi 🙄 Ale som rada ze si zistila, ze to nie je chlap pre teba. Aj ked vam to nedopadlo dobre, tak uz len z pohladu buducnosti ze si nebudes nikdy klast otazku co ak? Lebo vies na nu odpoved - krby bolo keby, neboli by ste spolu stastni. Ja premyslam tiez takto ze co g buducnosti ci nebudem lutovat - lenze potom mi napadne, ze nemam co ja som vztah neukoncila, dala som do neho maximum, snazila som sa o zachranu.
A snazim sa nech co najmenej na to myslim, ale stale ma takto cez den prepadnu chvilky ze este nie som tak silna s tym bojovat aby tie myslienky odisli - ale bojujem, v praci sa viac snazim premyslat nad povinnostami pripadne na debatenie o uplne inych veciach s kolegynami, doma sa snazim si nieco citat, pozerat, debatit s rodinou, dokonca uz aj pocuvat pesnicky a naozaj cloveku zlepsia naladu.

victoriafreya
autor
31. aug 2021

@sari24 lepsie cas ako pred vianocami si asi nevedel vybrat :( tiez to uz muselo trvat asi dlhsie lebo o tom naozaj pochybujem ze stretne inu a rozhodne sa za tyzden odist. ale my zeny s touto nasou intuiciou sme fakt dobre 😊 a toto inak velmi nechapem tiez, na co nas do uplneho konca natahuju ako nas miluju, k comu je to dobre nerozumiem. Ved ja som takisto este den pred rozchodom bola jeho zivotna laska, ako velmi ma on miluje, kde by stretol lepsiu ako som ja, dokonca vylet sme si planovali a zrazu na dalsi den uz nevedel co chce, ci ma miluje a nic a este mi dal nadej ze ved to mozno ani nie je definitivne. No na co takto ublizuju zenam, k comu to je dobre. Fakt uz aj ked nemiluju tak aspon z ucty k zene s ktorou isty cas prezili a nejaky cas ju milovat museli si tie zeny zasluzia aby s nimi nikto takto nemaval, neklamal ich a povedal im pravdu. Aspon ja ked som bola v takejto situacii ze sa niekto do mna zalubil, aj pocas trvania tohto vztahu som bola maximalne uprimna a ferova - povedala som ze z mojej strany je to len kamaratsvo, mam ich rada a velmi ma to mrzi ale viac im ponuknut nemozem. Podla mna si kazdy clovek zasluzi pocut pravdu na com je, aby sa sam rozhodol ako s tym nalozit.A nie len natahovat a mozno mozno mozno.
Ano ja zase tiez som ten typ, ze ked viem ze to naozaj nema zmysel tak chapem aj som vzdy chapala, ze nikoho nemozno donutit aby s niekym bol ak sam nechce a ze treba ist dalej. Len ako hovorim on mi tym svojim mozno nadej dal. Hoci je teraz ta nadej takmer nulova, ale stale je. A mozno to mi brani sa s tym tak uplne vyrovnat, ze neviem tak lahko ist dalej.
Ale velmi pekne ti dakujem, ty si to zvladla super dokonca este aj po dvoch tyzdnoch si s tym bola zmierena, fakt musis byt silna zena 🙂 Ja uz chcem nech je napr. december, vela veci sa dovtedy vysvetli, ja uz budem vediet na com isto som a ktovie sama som zvedava co pride a co ma caka 🙂
Vidim ze ty si uz s rozchodom na 100 percent zmierena, lebo len vtedy dokaze clovek uprimne priat druhemu stastie aj ked mu ublizil. Dufam ze aj ty si stastna;)

sari24
1. sep 2021

@victoriafreya myslím že je zbytočne sa zamýšľať nad tým prečo sa s tebou rozišiel takto. Každý koná podľa svojho najlepšieho uváženia. Je to samozrejme zbabelé ale ja si myslím že on ti to nechcel priamo povedať lebo proste nechcel byť za toho zlého.
Samozrejme že som šťastná, od rozchodu je už pár rokov a vyslovene úplne vyrovnaná s tým som bola tesne po rozchode. Hlavne nepitvaj v hlave myšlienky čo si urobila zle alebo čo by si mohla zmeniť. Jednoducho si vo vzťahu urobila všetko tak ako si najlepšie vedela v tej chvíli. A vzťahy sú občas lotéria. Nemôžeš ovplyvniť ako sa druhý zachová, ako sa bude cítiť o pár rokov. Ty môžeš ovplyvniť len svoj postoj voči vám dvom. Podľa písmen znies ako úplne fajn baba takže ti garantujem že raz ti nejaká situácia dá odpoveď na to prečo ste sa rozišli. Dúfam že už sa cítiš lepšie po pár dňoch 🙂

victoriafreya
autor
3. sep 2021

@sari24 ja viem, snazim sa, zakazujem si na neho mysliet. Rana a vecery su najhorsie. Len ma to stale strasne mrzi, aj ked uvedomujem si ze si ho mozno viac idealizujem nez vobec bol.
Jooj ja ti toto strasne zavidim, ale v dobrom to vyrovnanie sa s rozchodom 🙂 Ze si sa naozaj rychlo dokazala z toho spamatat. Mne vsak stale brani to, ze ja mam pocit ze my spolu mame byt a patrime k sebe. Pripadam si taka hlupa strasne ze aj po tom vsetkom si to myslim, tusim som mala lepsie zmyslanie ked som mala 18 ako teraz. Je to normalne ze stale kdesi v kutiku srdca dufam ze sa to nejako da dokopy ? 😁 Asi mam napozeranych moc romantickych filmov.
Mozno ta odpoved pride, ked mi to uz bude jedno. A lepsie mi trosku samozrejme je, predsa dni plynu a ja musim zit aj bez neho. Ale uprimne, pocas dna sa mi to stale strieda, tieto nalady 😁 Chvilu fajn, nova zmierena zena o chvilku na to uz slzy v ociach a spominam, clovek sa citi jak blazon tak trochu 😁 Ale zase ked sa porovnam teraz a tie orve dni po rozchode tak pokrok - vtedy som bola cistra troska, fakt 😁
A dakujem ti krasne za zaujem, cloveku to dobre padne sa trosku vykecat 😊

katkati
3. sep 2021

@victoriafreya Aj mne sa zdáš veľmi fajn baba. Bude ti ešte veľmi dobre, Len vydrž.

lienoccka85
3. sep 2021

Veru, chapem, ze ti je tazko, je to predsa len dlha doba, tych 8 rokov, co ste boli spolu a na to sa len velmi tazko zabuda, zvlast, ak clovek problemy nevidi a rozchod ho tak zasiahne by som povedala, ze este viac. No ak sa to uz stalo, tak aspon vidis, ze ta laska bola taka silna asi len z tvojej strany