Rozchod s narcistom
Ahojte, prosim vas, preco ma narcis mi aj po jeho odchode (caka nas rozvod) za inou, rozpravat o tom, aky je konecne stastny v novom vztahu, aky je spokojny, ako ma dobre nastaveny zivot a ze vsetko chce len cas a zalievat kvetinku.
Len potrebuje dosiahnut, aby platil co najnizsie vyzivne a za detmi chodil ako to jemu bude vyhovovat. On vybavil pravnika, za ktorym aby som sla spolu s nim!!
A ake ja mam ochabnute ruky (55kg a 170cm) a ked sa ohradim, ze jeho nova 85kg ma ake ruky, tak zrazu neviem co je dobre.
Ak pride za detmi raz za cas, tak starsej (9r) povie: no, povedz mi o svojom zivote, a este ju zhodi ako nevie jazdit na bicykli, kedze minule spadla, proste nas len zhadzuje a ta nova je ,,dokonala,, (ma vysoky prijem).
Dakujem
Prečo ho počúvaš? Prečo sa ohradzuješ na niečo, čo ti povie o tvojich rukách? Máš pocit, že sa máš pred ním obhájiť, že si lepšia, ako si on myslí, alebo než jeho nová láska? Nič mu nehovor a ideálne ho ani nepočúvaj.
hádam aspoň s tým právnikom budeš mať rozum a pošleš ex do čerta aj s ním... právnika si nájdeš aj sama ....
Robí to zámerne, aby v tebe vyvolal emóciu a následnú reakciu. Keď na to nebudeš reagovať, prestane ho to baviť.
Obmedzuj stretávanie a komunikáciu.Presne to chce zničiť ta slovami...nereaguj na jeho poznámky, spravy to je voda na mlyn.Prisiel si za deťmi nech sa páči ...prajem ti nech sa ti darí s novou priateľkou, o všetkom rozhodne súd atď....
Nedať sa zatiahnuť do jeho reci
Načo sa s ním bavíš?
Obmedzuj stretávanie a komunikáciu.Presne to chce zničiť ta slovami...nereaguj na jeho poznámky, spravy to je voda na mlyn.Prisiel si za deťmi nech sa páči ...prajem ti nech sa ti darí s novou priateľkou, o všetkom rozhodne súd atď....
Nedať sa zatiahnuť do jeho reci
tvoja reakcia je voda na jeho mlyn. Viem že je to ťažko, ale skús sa nastaviť do polohy v štýle " ty debil, som rada že sa ťa zbavím, nestojíš mi za trápenie ani reakcie, honkaj si ego niekde inde" a budeš ho reálne ignorovať. tak ako práv napísala @luccija , presne takto. nech si oko vys.erie, debil chrontavý na mozog (baby prepáčte, normálne chytám alergiu na takéto hoviadka)
Pravnika si najdi vlastneho a usporiadaj si to trochu v hlave … on je idiot a tebe moze byt uplne jedno ci ma jeho nova zakalaci list alebo OP. To, ze mas potrebu sa obhajovat - este si nespracovala rozchod … z akeho dovodu 🤷🏻♀️. Skus pomoc odbornika a jeho neries
a načo sa nad týmto pri narcisovi zamýšľaš? Buď rada, že ťa vymenil za inú a máš od neho pokoj svätý. Dobre vieš, že si narcis svoju neistotu a nízke sebavedomie kompenzuje zhadzovaním iných. Tak už len prežiť rozvod a hurá nový život
chce ti ublizit. pre co ine? vsak si popozeraj nejake videa, nacitaj nieco o takychto ludoch. To su stale rovnake vzorce spravania. On ti chce ublizovat a pokial na to ty reagujes, davas mu presne co chce, on sa v tom vyziva.
Nie si povinná ho počúvať, to kedy tie tieto koni y rozpráva?
Ak v telefóne, drzat sa témy deti a ostatné ignorovať.
Načo reaguje s, odpovedás, riešiš jeho 85kg bývalú.. Načo.. Ty, sa chytíš a on je na koni.
Ak spustí o inom ako deti, ukončí debatu. Alebo s ním komunikuj cez sms, mailom.
Sustred sa na seba, nerieš co a prečo robí. Zbytočné si minas na debila energiu.
Právnika si nájdi svojho! Výživné, ako dobre, že určí súd a nie on 😃
Držím ti palce aby si bola silná!!! Všetko čo hovorí je o ňom, len on je stred vesmíru a žije len pre seba. Bude to dlhá cesta, ale zapíš si dátum oslobodenia a oslavuj ho každý rok. Teraz potrebuješ byť silná v tom, že všetko čo si milovala budeš nenávidieť, kde si s ním bola budeš musieť zmeniť, prerobiť prostredie, neviem akú činnosť vykonávaš ale nájsť si novú záľubu, čo bude zložité, ale pptrebné ako to chceš v sebe čím skôr zlikvidovať. Nepotláčaj emócie a nenávisť, lebo sa premietnu do tvojho zdravia, teraz najviac potrebuješ priateľov, rodičov ak ich máš, deti ako aj pokoj a úplné ticho ktoré lieči. Mne pomáhalo najmä pred spaním čítanie kníh. Kľudne si prečítaj niečo o narcisoch, odporúčam potom aj niečo o zmysle života a potom na to ako aj počas toho kvantum komédii, ale takých klasických nie umelých ako tato doba vygenerovala.. nič čo sa týka partnerských vzťahov, ale také čo by ti to nevyvolávalo stavy úzkosti a depresie.. to všetko príde či chceš alebo nie… odporúčam rovnako cvičiť ráno a večer, len tak aby si cítila, že telo to zvláda a hlavne sa udržuje vo forme. Tvoja hlava denne dokáže spáliť od 0,5 až kilo denne, takze veselo jedz koľko vládzeš, lebo to telo potrebuje, samozrejme zdravo. Nepi kávu! Niekoľkonásobne zvyšuje tvoje stavy a môže ich aj vyvolávať. Inak odporúčajú v týchto stavoch jesť olomoucké syrečky a ešte niečo.. už si nepamätám 🙈. Ak ti pomáha vyrozprávať sa z toho, von s tým, budeš síce ako obohratá platňa ale nevadí, hlavne si nájsť butlavú vŕbu. Držím palce a keby dačo, kľudne píš 💪
Vola sa to narcisticka triangulacia. Robi to preto, aby si udrzal kontrolu nad tebou, vyvolal silne emocie v tebe... a ako vidis, dari sa mu to. Vecne porovnavanie, zhadzovanie, neuznanie, aby si zacala pochybovat o sebe. Ale vies co? Ona to s nim nebude mat inak. Aj ju bude triangulovat, aj ju bude porovnavat a vsetko okolo nej bude lepsie. Vies cim ho nastves a seba vyliecis? Ked si uvedomis, aka je pravda, a jeho blbe reci nechas do teba narazit ako do murovanej steny. Nech si vravi co chce, ty vies, co je pravda, ty vies, kto si. Nenechaj si to znicit. To co on od teba dostava je narcisticke plnenie. Vzdelaj sa o narcizme...
A nauc obraovat sa aj dcerku. Aj voci vlastnemu otcovi. Inak skonci aj ona v narcistickom vztahu a to by si jej asi spravit nechcela. Nauc ju, aby vedela jemne, ale razne ludom nastavit hranice. Ocko, mohla som sa pri tom pade na bicykli zranit, preco si sa ma nespytal, ci ma to nebolelo? Neurobila som to naschval, proste sa ucim. Robit chyby je pri uceni normalne. Ale tomuto posoju ju musis vychovat - ona tomu, ze moze robit chyby musi aj verit, otriast sa a zastat sa samej seba.
Aspoň vieš, že si žila s narcisom.. A tie jeho reakcie, to sú preto, ako ti tu už písali dievčatá, aby si sa ty cítila vinná a on alibisticky bol na koni. S psychickým manipulátorom je ťažké žiť (ja som to mal naopak, moja ex bola manipulátorka), dostane ťa do pozície, aby si mala pocit, že ty si tá zlá, že ty sa máš ospravedlňovať.
A postava? Máš ju akurát, keď sa ty cítiš dobre, si krásna, štíhla, neber si jeho slová vôbec k srdcu, súkromne by som ti napísal koho si našiel, tu nechcem písať otvorene, lebo by sa mohol niekto uraziť.
Mal by ti ruky nohy bozkávať, že si mu dala detičky, no tak ako si neváži teba, neváži si ani tvojd deti podľa toho, čo si napísala, že ako sa správa k staršej keď spadla na bicykli. Dieta treba hlavne pomojkať, poľutovať, aby cítilo v otcovi oporu a aby vedelo ku komu sa uchýliť, keď ho bude niečo trápiť, bolieť . Takýto chlapi si nezaslúžia mať vôbec deti, podviazať im gule 😡
Suhlasím s @jumama a ešte dodám, že on ta s ňou bude porovnávať a časom zistí, že urobil chybu a možno sa bude chcieť k tebe vrátiť, na to pozor, lebo ked má aspoň trochu zdraveho rozumi, tak mu to dopne, aky bol sprostý a ešte k tomu zlatokop.
Buď rada, že odišiel sám. Nestaraj sa o jeho reči. Debatuj len o úradných veciach okolo rozvodu, detí, výživného. Inak ho zruš a teš sa z jeho neprítomnosti.
Narcis žije zo zlých pocitov iných, z konfliktov, hádok a trápenia svojich blízkych. Typická črta je, že ponižuje a zle hovorí o svojej vlastnej krvi. Blahoželám ti autorka že ho zamestnala iná.
Lebo je to narcista a chce ti ukázať, ako bola chyba len v tebe, a nie v ňom... preto ti hovorí, aká je tá nová dokonalá a všetko je super. Ak ti niekto taký niečo hovorí, ber to ako zábavu...pozoruj, ako sa snaží, a vnútorne sa len pousmej, ale zachovaj vážnu tvár. Nechaj ho v tom, aby si myslel, ze mu to zeries to ho zmatie 🙂 Zábavné na tom je aj to, že čím viac to bude hovoriť, tým menej to bude pravda...
Hlavne zapracuj na tom, aby deti spracovali aký je. Je dôležité jeho ponižovanie vás a detí slovne ošetriť. Napríklad sa ti bude dcéra sťažovať, že jej povedal, že nevie bicyklovať tak sa jej spýtaj, či sa mu pochválila ako ste boli na výlete a celé to odbicyklovala. Nauč ju sa brániť voči jej otcovi tak, že vyzdvihne niečo na sebe.
Čím skôr sa ho zbavis a čím skôr stratí zaujem o deti tým lepšie inak vás bude ďalej ničiť jemu o nič iné nejde honi si ego deti by nemali tráviť čas so psychopatom
No pán dokonalý našiel pani dokonalú 😏. Veď mu povedz, ze ty si šťastná, že si našiel takú kočku. Prečo chodí za deťmi, prečo ich neberie k sebe a k pani dokonalej? Tvojho muza chcela, tak nech sa postarajú aj o deti a ty si uzi volne víkendy. A to, že dieťa kritizuje, za to by som mu ja vyčistila žalúdok. Toto sa deťom nerobí.

Čo chceš počuť? Je to debil