Rozchod verzus práca na vzťahu
Ako ste vedeli že rozísť sa je najlepšie rozhodnutie? Dlhodobý vzťah bez detí. Opakované sklamania, avšak ďalší rozhovor nové nádeje, reálne sľuby, vyslovené spoločné ciele.keď rozum hovorí odíď ale srdce zostaň. Bojím sa že sa zle rozhodnem. Pauza nepripadá do úvahy. Nechceme to ani jeden. Avšak stále pochybnosti či je to ten pravý. Na jednej strane túžim zostať na druhej odísť. Je tu niekto kto toto zažil? Reálne osobné skúsenosti prosím nie hypotetické. Že nevedel čo má ďalej robiť so svojim životom a zostali ste spolu a naozaj sa veľa vecí zmenilo? Že ste popracovali na vzťahu? A bolo to lepšie.
Tak vieš rozísť sa môžete vždy nikto ti nepovie čo bude lepšie rozhodnutie.
Keď rozum hovoril áno, ale srdce nie... keď ma vzťah už len vyčerpával a predstava rozchodu mi prinášala pocit úľavy... ex sa aj začal snažiť a reálne na sebe makať, ale ja už som to nebola schopná prijať, proste som úplne ochladla... v tvojom prípade, ak ste si teraz čerstvo dali nejaké nové ciele, dala by som tomu nejakú chvíľu, že ako sa to prataví do praxe, či dodržíte sľuby a tiež či to niečo aj naozaj zmení
v momente ked mas pochybnosti to nie je spravny vztah.
@autorka Psychológovia radia pravidlo 80:20. Spíš si čo Ťa pri ňom drží, čo je proti vášmu vzťahu všetko do podrobna na čom všetkom Ti záleží, aký to má pre Teba význam. Všetko do tohoto pomeru vraj stojí za to zachraňovať a pracovať. Možno Ti niečo dá toto:
https://www.youtube.com/watch?v=YCRAd8CegdoOpakované sklamania, to znamená čo? Že klamal alebo ťa podviedol? Alebo len sľúbil, že kúpi rožky a zabudol? To je dôležité, aby sme vedeli poradiť, či máte reálne problémy typu píše si s inými ženami alebo len nejaké blbosti. Skús dať nejaký príklad, ako ťa sklamal.
Rozist sa. Ked vidis, ze to nikam nesmeruje, tak to ukonci. Das si tak moznost najst niekoho, s kym na tom nebudes musiet "pracovat".
Zdravy a stastny vztah ma byt "bez prace". Nehovorim, ze nema mat problemy, sklamania ci kompromisy, ale nesmie to byt zivotne zavazie, ci zdroj pochybnosti. Ma to byt tvoj bezpecny pristav.
Pocuvaj rozum. Srdce bude skor, ci neskor iba plakat, ale uz bude neskoro.
Pocuvaj rozum, ako male deti hovoria … sluby sa slubuju a blazni sa raduju … drzi ta pri nom laska, alebo komfort, zvyk a strach zo samoty?
Ano
Presne chapem. Odzite
@olimuc láska... Viem sa o seba postarať mám nehnuteľnosť zarábam nadpriemerne.. som rada aj sama. Čiže láska
@yasina a ako to dopadlo ? Ale o môžem súkromne?
@janickacrazy takmer nevera. Nedošlo k nej nakoniec. nechcem konkrétnejšie. A finančné problémy z jeho strany
V tom prípade by som to ukončila.
Sukromne pls
Z mojej osobnej skúsenosti viem, že zakaždým, keď som sa vrátila a mala pochybnosti, tak to bolo len horšie a horšie. Ten chlap si ma vážil menej a menej, a z toho, že som bola braná ako samozrejmosť, som bola zrazu braná a vnímaná ako handra. Avšak ako mi povedala moja kamoška a niekde som videla aj tú múdru vetu, že vracaj sa dovtedy pokiaľ sa nerozhodneš odísť natrvalo.

Čo tá pri nom drzi? Čo ti tento vzťah dáva?