icon

Rozdielnosť medzi vnúčatami

17. júl 2023

Ako vysvetľujete deťom keď starí rodičia robia rozdiely medzi vnúčatami. Samozrejme deti od švagrin budú vždy obľúbenejšie chápem, ale musia to tak strašne preháňať hlavne pred deťmi? Prvý príklad je dávanie darčekov môj syn mal narodeniny, meniny a bol deň detí dostal 20€ synovec mal narodeniny a bol deň detí dostal 20€ na deň detí a 50€ a auto na ovládanie na narodeniny ( je o rok mladší od môjho) dcéra mala meniny a narodeniny dostala dezert a 10€ (5 ročná) neter 6 ročná na narodeniny bábiku, šaty a 100€. Bolo by mi to úplne jedno, mne ich darčeky nechýbajú ale deti tie darčeky dostávali naraz tak si viete predstaviť to sklamanie keď len jeden dostane hračku a ostatní nie. Tak isto je to z prázdninami, babka sedí s vnúčatami a volá len deti od švagrin či nechcú zostať prespať na víkend, deti nechcú, že možno nabudúce na to sa ozval môj syn že on by zostal ale svokra ho hneď zrušila, že nie má veľa roboty že možno nabudúce. Tiež veľa krát prišla k nám a začala hovoriť ako bola s vnúčatami v meste, na kúpalisku, na zmrzlinu a keď sa moje deti opýtali kedy pôjde s nimi na zmrzlinu tak možno inokedy, budúci týždeň pôjdeme ale nikdy nejdú. Svokra není zlá žena, ani nevychadzame nejako zle len nemá záujem o všetky vnúčatá. Mňa by to netrápilo ale ako to vysvetliť deťom? Starší sa ma strašne často pýta prečo ho babka nechce zobrať na prázdniny, prečo nejde s ním na zmrzlinu keď bratrancov a sesternice berie, tiež mi je ľúto keď sú Vianoce alebo nejaké sviatky a moje deti sa pozerajú na to ako druhé deti rozbaluju x darčekov a oni dostanú 10, 20€ čo by ich asi fakt viac potešilo keby dostanú nejaku drobnosť a nie peniaze, sú vo veku kde ich ešte nezaujímajú. Svokre sme sa snažili vysvetliť nech aspoň pred našimi deťmi nehovorí o tom kde zobrala deti švagrin, síce sľúbila že si dá pozor ale nejako si ho nedáva. Moje deti sú z toho smutné a mňa to trápi..nejaká rada ako im to vysvetliť? Ďakujem

Strana
z6
alison11
22. júl 2023

@negymama No presne aj naši synovia to takto majú ☹ až ma srdce bolí,keď im svokra nedá na výlet ako švagrininmu synovi a deťom a väčšinou im nejaké sprostosti u číňana kúpi a deti sú smutné alebo nasľubuje hočo a nedorží nič,na prázdniny ich neberie ale švagrininé áno.moja mama má bratové radšej,ale zas aj pomôže z mojimi ale na mojich je prísna,zato nevestu by aj na rukách nosila,proste rboí rozdiely aj moja mama a veru veľa krát sa ma smutne spítajú to čo ono synovia...už majú 12 a 9rokov a to som sa snažila vyhovieť aj svokrovcom aj rodičom,ale proste svokre som nevyhovela,lebo som vnučku neporodila zato švagriná áno a mojej mame zas tým,že mladší syn sa podobá na jej ex manžela(nášho biologického otca) začo tiež nemôže náš syn ani ja.čo užA svokra ospevuje vždy švagrininé deti...a pritom o našich synoch ani len nevie čo majú radi alebo čo by chceli...

majka1921
6. aug 2023

@autorka, Ahoj, ako to dopadlo potom? Dodrzala babka co slubila synovi, alebo zas len same vyhovorky?

michaelasl9
1. apr 2024

Poznám to, máme to úplne rovnako. Moje deti nie sú obľúbené , čo narobím… treba to deťom vynahradiť ako sa dá

hrasocek12
7. aug 2024

Ani moja malá nie je obľúbená ,zato jej dcéry malá je vynesená do neba 😅 mňa osobne to netrápi sme ďaleko a tú lásku ktorú jej nikdy oni nedali ,jej dávame my na 1000percent ♥️ malá sa na nich ani nepýta ,nevyhľadáva ich . Keď oni si konečne spomenú že existuje a jej zavolajú ,ona vydrží tak 5 minút a odíde ,lebo kým ona nebola pre nich podstatná ,teraz ako rastie nie sú podstatní oni preňu 🤗 deti rastú ,majú vlastné priority a ak niekto nejavil o nich záujem ich celé detstvo,nebudú ani oni javiť záujem o starých rodičov a zanedbané sa už vrátiť a napraviť nevie..

nika_23
10. aug 2024

Kým to robí babka medzi deťmi švagrin,ale keď to robi stará mama ktorá má dve dcéry a od nich dokopy 4 vnucata,to zabolí ešte viac.Na dovolenky moja mama v zásade berie len deti mojej sestry alebo idú všetci spolu-sestra,jej 2 dcérky,mama a ocino.A ja s mojím mužom,dcérkou a synom sme dobrí len na stráženie psa ktorého vtedy nemajú kde nechať....

Strana
z6