icon

Rozpad vzťahu a tehotenstvo

sue5594
24. apr 2023

Dobrý večer chcela by som vedieť či bol niekto v podobnej situácii a vedel by i poradiť. Momentálne končim 1 trimester všetko sa mi zosypalo pred očami. S partnerom sme 7 rokov mame 5 ročneho synčeka no posledne 2 mesiace je to ako peklo priatel sa mi odcudzil nespava s nami v spalni nekomunikuje so mnou vôbec nema zaujem riešit nič. Mam strašne depresie v noci zle spím vačšinu dňa preplačem stále myslim ako zo všetkým skončit chcela som odíst no nemam nič našetrené a nikdo ma nezamestná keď som tehotna k rodičom sa vrátiť nemôžem a ostať u priatela je ako žit v pekle. Neviem ako ďalej nedokážem si nájsť cestu rozpravať som sa s priatelom snažila ale bezvýsledne som na konci všetkeho prpsím o radu ďakujem

Strana
z2
andreatytler
24. apr 2023

@sue5594 Ties si myslim ze to bude obranna reackia na tu spravu o tehotenstve.
On nepracuje ze travi cele dni so synom?
Aj to ako vravi: Rob si co ches, mne je to jedno" V skutocnosti je to podla mna uplne naopak, ze je na smrt vydeseny z toho ze zase potratis.
Zajdi za psychologom a opytaj sa jeho ako by si sa mala v tejto situacii zachovat.
Alebo este ci nema frajeku. Ze to zacalo uz pred tehotenstvom a planoval si ze od teba odide a teraz toto tehotenstvo zmarilo jeho plany a tak je hnusny aby si odisla ty.
Ako je to fakt cudne ze uplne odmieta komunikaciu, ak by sa bal, predsa len by ta lubil a po urcitom case by to z neho vyliezlo.

andreatytler
24. apr 2023

@sue5594 Teraz citam o tom telefone. No to nie su dobre spravy.😢

sue5594
autor
24. apr 2023

@andreatytler pracuje v zahranici 2 tyzdne je doma a 2 tyzdne je prec

akiana
24. apr 2023

@sue5594 No tak to je uplne nad slnko jasne, dokonca to ani nepoprel. Nehnevaj sa na mna, ale ty este pytas rady, ako to vyriesit? A co chces riesit?

andreatytler
24. apr 2023

@sue5594 Pytaj si mobil, ze si chces pozriet s kym si pise, lebo mas podozrenie ze ta podvadza. Aj ked podla jeho ostatnych odpovedi predpokladam ze sa ti vysmeje.
Hrozne.

sue5594
autor
24. apr 2023

@akiana ako vyriesit situaciu z odchodom nie situaciu vztahu kedze som tehotna vsetko sa skomplikovalo mala som uz podnajom najdeny vsetko by sa dalo ale zamestnanie si nenajdem nemam to z coho platit preto som v koncoch rodicom ist nemozem preto som chcela vediet ci bol niekto v takej situacii ze ako sa postavil na nohy

beata_k
24. apr 2023

@sue5594 Vie, ze chces odist?

sue5594
autor
24. apr 2023

@andreatytler mobil mi nikdy nedal presne ako vravis vysmial ma

reisi
24. apr 2023

To zrejme nebude strach o bábätko to bude asi strach, že bude druhé dieťa a už ťažšie odíde za hlasom srdca…Tam bude nejaká iná žena…Dúfam, že sa mýlim. Žiadna žena si v takomto krásnom a namáhavom období nezaslúži byť sama bez opory, lásky. Drž sa, snáď je pri zmysloch a zbadá sa, akú chybu robí.

akiana
24. apr 2023

@sue5594 Nemozes alebo nechces? Su to tvoji rodicia preboha, nech maju aj x-krat nove vztahy, predsa ta nenechaju na ulici. Od tohto debila potrebujes odist, alebo chces cakat, kym si tu babu zacne vodit k vam domov? Pretoze ak nechces ist k rodine a nemas prostriedky, ziadna rada nepomoze.

sue5594
autor
24. apr 2023

@beata_k ano vie o tom preto maleho hucka proti mne chcem sa prestahovat do rodneho mesta co je asi hodina od neho ale on chce aby maly bol 2 tyzdne unho a 2 tyzdne u mna ale maly ide na povinnu skolsku dochadzku od septembra tak to nechcem dovolit no on povedal ze ho bude vozit do skoly kazdy den ja sa len bojim aby mu to sud nepriznal

sue5594
autor
24. apr 2023

@reisi dakujem 😥

zuza265
24. apr 2023

@sue5594 stale nerozumiem strachu z rodicov - ano maju svoj zivot atd. Ale su to rodicia preco by ti jeden z nich nepomohol?

daniela1911
24. apr 2023

Držím ti veľmi palce, nech už je pravda akákoľvek. Vyhľadaj pre seba aj odbornú pomoc.
Napíšem, a neber si z toho príklad, ale ak by som mala takúto situáciu a pred sebou neistotu a ešte boj o staršie dieťa. Nenechala by som si druhé dieťa. Prepáč. Chápem, že je to tvoje vytúžené, ale ak pomoc od rodičov nechceš - podľa mňa by si ju mala využiť, čo chceš robiť? Pôjdeš do krízového centra? Čo tam tie deti čaká? Staršieho ti muž “zoberie” lebo s ľahkosťou preukáže lepšiu starostlivosť a z teba urobí blázna.

januska12323
24. apr 2023

@sue5594 zajtra ráno dvihni telefón zavolaj rodičom, že potrebuješ pomoc. Neverím, že tú jednu posteľ pre teba nenájdu. Všetko si premysli a konaj až keď budeš vedieť ako.

andreatytler
25. apr 2023

@sue5594 Podla mna nemusis odist. Myslim ze to je to co muz chce. Tu radosot by som mu neurobila. Ak ma frajerku a chce byt s nou, nech si ide on, alebo nech sa so mnou rozvedie.

peterfeher1975
25. apr 2023

@andreatytler 👍 múdro. Tiež by som to takto riešila

heleninamama
25. apr 2023

@andreatytler Múdro, až na ti, že nie sú zobratí.😂 A tipujem, že bývajú v jeho byte, jej tam nepatrí nič.

andreatytler
25. apr 2023

@heleninamama Aha. pravdu mas. Je to partner, nie manzel.
Viem ze to musi byt psychoteror, ale kedze je tehotna a nema ziadne uspory, asi je to stale najlepsie aby nikam nesla. Kym jej otorene nepovie ze je koniec a nechce s nou byt, a chce aby sa odstahovala, nech tam ostane. On odmieta komunikovat, nech to autorka vyuzije vo svoj prospech a ziska cas na to aby si naplanovala odchod.
Myslim ze on je zbabelec a nechce byt za zleho ze sa rozide s tehotnou zenou a tak ju chce od seba vystvat.

pragmaticka
25. apr 2023

A ty si nepracovala, 5 rokov ma syn. Akože nemás prácu? Ved už minimálne 2 roky si musel byť späť v pracovnom živote.
On TA už nechce, NEĽÚBI!!! Na 99%je v tom iná žena. Pravdepodobne by ta už aj opustil, keby si nebola znovu tehotná. Nemás kam ísť, nemáš peniaze taka slovenská klasika. Byvanie je jeho? Ste manželia?
Inak ja by som asi zostala. Nevšímaj si ho, nenanucuj sa mu, nezaujímaj sa,nekomunikuj ani ty, keď nie je doma, neodpisuj, nedvihaj telefón, neozývaj sa. By som mu odpísala tak max 1 x za týždeň ze je všetko OK. Ak budeš veľmi osamelá, nájdi si kamošky, co sú tiež tehotné atď. Máš ho doma 2 týždne. To snáď vydržíš, nemáš inú možnosť, keď si zase tehotná. A takto musíš vydržať, až kým sa nepostavís na vlastné nohy.

A take rady ze donútiť ho aby ti povedal, ci ma inú, aby ti ukázal telefón - načo to je dobre? Zasahovať takto niekomu do súkromia. Ešte viacej sa mu takto zhnusis. Okrem toho keď sa dozvieš, ze ma inú co sa potom akože zmení? Aj tak ako píšeš nemáš kam ísť...

Najlepšia je ignoracia, nevšímavost, ukázať mu ze aj bez neho si šťastná, mat vlastný život, záľuby, záujmy, priateľov. Nečakať ho s teplou večerou. Príde po 2 týždňoch? Nie si doma. Išla si s malým na výlet!! Alebo na druhý deň detto. Ani sa nespytat ci ide s vami. Proste žiť s svoj život. Musíš z toho teraz urobiť to najlepši,e čo sa dá. Odosobnit sa a venovať sa sebe a deťom. Ak sa dá odkladať si peniaze.

dada0902
25. apr 2023

@pragmaticka👏👏

zmrzlinka2021
25. apr 2023

@sue5594 a nemá tvoj priateľ aj druhú družku, prípadne nie je v zahraničí ženatý?

andreatytler
25. apr 2023

@zmrzlinka2021 Aj mna to napadlo kedze zije takyto dvojity zivot na 2tyzdnovkach.

floki1994
25. apr 2023

@sue5594 ach bože ...a prečo ste si robili dieťatko do tak nefunkčneho vzťahu? Ani manželia nie ste, ani vám to neklape...ako tu bolo spomenuté ty si po rodičaku nepracovala? Už si mohla mať aspoň niečo našetrené za ten rok dva...teraz bieda pre teba...ak nepomôžu rodičia moc na výber nemáš..partner už a tebou zjavne do budúcna neráta..

ahhola
25. apr 2023

Žena... Hod tvojho starého do kanála obrazne aj reálne.
. Mne sa vidí vec jasná...
Nova ženská, chlap? Na obzore.... Tam, kde je pracovné 2 týždne.
Preto je zdeseny, s 2mi záväzkami už nebude taka dobra partia.
Nech sa dá vypchat, zvládneš to sama.🌞🌞🌞
Len neurob....co ti radi Dana o 22.39.
Nech si zabíja svoje ▪️a neradi to tebe.

cacianka
25. apr 2023

@akiana mne to napadlo hneď , že je v tom iná samička

cacianka
25. apr 2023

@andreatytler súhlasím s tou časťou od Alebo ...

cacianka
25. apr 2023

Súhlasím s babami. Najme s pragmatickou. Zatiaľ to urob takto ako radí, nejako sa odosobniť, výdrž a nadtav sa tak.
Skús zavolať rodičom, a porozprávať sa s nimi, či by ti vedeli nejako pomôcť, hocijako , sú to rodičia - ty ich poznáš, aj keď sú rozvedení, tak hádam sa nerozviedli s tebou.

lakebabe
26. apr 2023

@sue5594 nechcem byť zlý prorok ale bud to bude stres z toho ze sa bojí dalsieho potratu alebo v tom čase keď sa to už sypalo si s niekym začal, takto koncil aj moj predošlý vzťah ignoracia ,rob si co chceš vyhýbanie sa zo dňa na deň a bol tam niekto iný. Ťažko povedať kým si nesadnte ako dvaja dospeli ľudia a nepoviete si ako chcete fungovať ďalej

Strana
z2