icon

Rozpadávajúci vzťah

15. sep 2022

Dobrý deň,

Chcela by som Vás poprosiť o nezávislý názor/ radu.
S priateľom sme spolu rok a pól, z toho skoro rok spolu bývame. Mesiac sa už hádame, kvôli jeho rodine. Nerešpektujú ma, aj keď to zo začiatku vyzeralo inak vzťah sme mali dobrý. Neviem čo sa zrazu stalo ale úplne ma vyčlenili z ich života, vyjadrili sa na moju osobu urážkami aj keď som si nie vedomá toho že by som im nejako ublížila. S partnerom sa kvôli ním stále hádame, raz povie na nich tak potom zase inak. Pozvali ho na rodinnú dovolenku, s nimi samého bezomna. Dotklo sa ma to pretože mame svoju domácnosť svoj spoločný život a cítim to ako iste vyčlenenie. Partner na tu dovolenku s nimi ísť nechce, vyslovene im to niekoľko krát povedal. Včera mi bolo oznámené že dovolenku kúpili, aj preňho. V zapati na to mi oznámil že on tam s nimi pôjde.
Nejde mi o dovolenku, ide mi o ten princíp. Neviem čo mám robiť v poslednej dobe sú u nás doma medzi nami samé hádky kvôli ním. Trápi ma to a rozmýšľam že odidem a vzťah ukončím, len neviem usúdiť či je to správne riešenie veci.

Strana
z2
katkine_terapie
15. sep 2022

Autorka: moj nazor, ze priatel to hra na dve strany. U rodicov si ty ta zla (takto to on prezentuje) a u vas doma oni, ktori ho stale niekam tahaju. Nezrely partner. Viac nie je co dodat. Vlastne ano, to ze tvoje dovody pre neho nie su dovody na rozchod hovori o tom, ze ani on sam teba a tvoje pocity nefespektuje. Iba jeho pohlad na vec je ten spravny. Nenechaj si zobrat vlsstne nazory, vladtnu identitu. To, ze nieco pokladas za dovod na rozchod, je naozaj dovod na rozchod. Pre teba. A to je to najdolezitejsie.

mariejenka
15. sep 2022

Pýtal sa ich, prečo nechcú na dovolenke aj Teba? Rok (sice nieje to dlhá doba) spolu byvate,vsetko je o.k,vztahy zdanlivo super,a oni zrazu ze syn s nimi na vakacie ale sám. A ked on dosiel od nich s tym ze nepojde,oni si domysleli,ze ty "ho nepustis" ... Somarina riadna.
Prejav dávku zdravého rozumu, choďte k nim na návštevu,a nadhod temu tej dovolenky, ze úprimne ta mrzí,ze co si myslia,ze mu asi zakazujes,ci co, ale aj to ta mrzí ze teba odignorovali,neopytali sa vôbec,ci by si sla, ved sama by sisi zaplatila ubytko, a on? Ani trichu mu nepríde blbé nechať si platiť od mamky dovolenku. Možno rozmýšľam blbo,ale moj muz by jeho rodicov vysmial,keby s tymto prišli...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mariejenka
15. sep 2022

@elizabet173 nie, jasné ze nie, hrdosť by mi nedovolila,po tom ako sa dozviem ze len synacka, ta kdeeee, myslela som to tak,ze ked by ju mali radi, pozvali by, opýtali by sa jej hned,oboch naraz .

vilma7
16. sep 2022

Vieš čo mal urobiť tvoj partner? Dokúpiť dovolenku aj tebe a rodine oznámiť, že ty patríš k nemu a že ideš s nimi.
Ináč je to podľa mňa veľmi manipulovatelny človek, aby váš vzťah nebol len večný boj.

Strana
z2