icon

Rozvedená a ex má inú

10. júl 2023

Ahojte, áno viem, je tu asi veľa podobných diskusií a verte, že som prečítala veľa z nich a rovnako aj veľa komentárov…ale…topím sa…
Nebudem tu menovať všetko…v akej ťažkej životnej situácii ma manžel opustil…atď…poviem len, že je to labilný hajzel, krorý sa ale chce hrať na nevinného a ublíženého, pomaly snáď týraného, aj keď ja som musela vlastne vždy len držať krok..a samozrejme so synom sa perfektne hrá, keď príde za ním. sme rozvedení ani nie pól roka a keď príde za synom, tak voláva potajomky cez kameru aj s tou novou. Myslím si, že syn si prišiel a prechádza ešte stále ťažkým obdobím, ani ja sama nie som vyrovnaná..na neho kašlem, snažila som sa to udržať len kvôli dieťaťu. Muž je sebec hrubého zrna, no prišla som na to neskoro a kvôli dieťaťu by som urobila čokoľvek, aj bola nešťastná…viem, nesprávne.
Nemyslím si, že je vhodné, aby s ňou takto volával so synom a už aj hneď niekoho nového ťahal takto do života. Mám mu to povedať? A ako? Chcem, ale pošle ma určite kade ľahšie, že to je jeho vec. Ach, je to strašné..prečo sa len mne muselo toto stať? Pre moje dieťa som nechcela takýto život. Rozvod je podľa mňa strašná vec. Ale on je číslo jedna a keď toto žena nepochopí, tak koniec. Len to tak pekne vie všetko on skrývať. Aká som len bola hlúpa…

doriiis
10. júl 2023

No povedať mu to môžeš...ale úprimne,si jeho ex...kým je dieťa v pohode tak ta je nič do toho,s kým sa stretáva tvoj ex

temperity
10. júl 2023

Hlavu hore, to zvladnes. Mysli pozitivne, stretavaj sa s kamaratkami, rodinou a znamymi, minimalizujes tym pocit samoty a depresie. Pekne sa obliekaj, urob si novy uces a nechty. Novu neries, stane sa jej to iste, co tebe. Malemu daj co najviac lasky. Ked bude vacsi pochopi ako sa veci mali.

autor
10. júl 2023

@temperity ďakujem Ti…je to veľmi tažké, naučiť sa znovu žiť, keď mi stále chodí do domu za malým. Už mi je dva dni Ok a potom zase príde a všetko to dobre nastavené v hlave mi vezme nejakým komentárom alebo takýmto niečím.. ledva to prežívam..

dzulli1980
10. júl 2023

A prečo by si mu to mala hovoriť? Ste rozídení, je jeho vec, s kým telefonuje, trávi čas ... ja si myslím, že na dieťa sa skôr vyhováraš, tomu je to jedno, no Ty nie si s tým v pohode, že niekoho má ... prestaň sa ľutovať, nie si prvá ani posledná ... s horšími problémami musia slobodné/rozvedené matky bojovať ... je to ťažké viem, mnohí muži sú strašné hovädá, no zvládneš to, pozbieraš sa ...

lavender273
10. júl 2023

Neoblubena rada, ale cas vsetko zahoji a nauci ta byt silnejsou a odolnejsou voci jeho poznamkam. To aky je nezmenis, ale to ako reagujes na neho zmenit mozes. Zrejme rozvod je v tomto pripade dobra volba, dieta otca nestrati.
Je pravda ze ste rozideni a co on robi je len jeho vec. Mne by sa to tiez nepacilo (nie zo ziarlivosti) Nema trosku decentnosti zrejme. No ak by si mu to povedala mysli zeby to zmenil? Nie.
Inak si pisala ze chodi do domu kedy chce, ako to je super ze sa zaujima a tak ale nebolo by dobre mat vyhradeny cas a ty by si si robila svoje? Aby si bola co najmenej v jeho spolocnosti.

scorpionflower1
10. júl 2023

@dzulli1980 Pretoze sa to tyka aj ich syna, preto by mu to mala hovorit. Ked s tym synom nie je, nech si robi co chce, ale tahat dieta, s ktoreho matkou sa rozisiel pol roka dozadu do noveho vztahu? To je priskoro, vsak este ani on sam nemoze vediet, co z toho noveho vztahu bude. Ci skonci to po 3 mesiacoch a za par tyzdnov synovi predstavi dalsiu uchadzacku?

syslik81
10. júl 2023

kolko rokov ma syn? na co ex chodi k tebe? ak je starsi- nieje kojeny dajte si sudom urcene stretavanie a nech si ho berie von .. mozno to pre syna nieje take zlozite ako si ty myslis... to ze mu partnerku ukazal je normalne a pocitaj aj stym ze sa budu stretavat .. on sa pohol dalej tak to sprav aj ty ...

dzulli1980
10. júl 2023

@scorpionflower1 Lenže s tým ona nič neurobí ... pokiaľ je hajzel, hajzlom aj ostane ... zbytočne na neho míňať energiu ... keď mu to povie, just to bude robiť, naschvál, aby ju trápil ešte viac ... sú také typy chlapov, mám osobnú skúsenosť.

autor
10. júl 2023

@dzulli1980 som veľmi silná žena a naozaj keby som napísala, kedy v akom období ma opustil a vlastne všetko…no, naozaj si on nič dobré nezaslúži. Áno, zvládnem to, ale je to všetko veľmi tažké a som sama ako prst a niekedy človek jednoducho nevládze..

majada35
10. júl 2023

Už je ti ex. To už je jeho "popol...Nemôžeš ho predsa aj teraz chrániť od jeho činov...resp.riesit jeho prúsery. Dieťa vie, že ste išli od seba, že už nie ste spolu. Tá jeho nová priateľka je už dôsledok vášho odlúčenia. Tiež by sa ti nepáčilo, keby mal ex voči tv. event. priateľovi rovnaké výhrady. Tolerovať a rešpektovať..

autor
10. júl 2023

@lavender273 ďakujem Ti…stále kojím a syn je zvyknutý byť vlastne iba so mnou. Je s ním Ok, ale ešte je malý ísť bezomňa. On by si ho chcel brávať, ale jemu je jedno ako to na syna bude pôsobiť. Veď preto aj voláva s novou známosťou. Ako píšeš, chce to čas…no mne chýba útecha, opora, podpora, sila…a to som sa neskutočne tešila na materstvo a takto som dopadla…k radosti sa nútim, lebo mám stále trápenie .

tamitamitami
10. júl 2023

Určite je to veľmi ťažká a nepríjemná situácia. Jasne že žiadna žena by sa na toto nechcela pozerať.....ale v tomto prípade by som bola rada za to že s dieťaťom sa je ochotný stretávať v domácom prostredí za tvojej prítomnosti. Nerobila by som zbytočné dusno (nech už sa medzi vami stalo čo koľvek)....tým myslím aj zbytočne neriešiť to či volá počas návštevy s priateľkou (ukazuje ju synovi a pod.) ber to tak že syn má aspoň priestor si zvyknúť.

simona20201309
10. júl 2023

Pocuj, on ma nejakú stihacku ktorá ho chce mať pod kontrolou, keď je u teba. Zrejme mu neverí a zoziera ju ten pocit, že je u svojej ex. Bud rafinovana. Využi to! Bud super milá, vtipná a priateľská. Nech ju porazí keď ta bude počuť v pozadí!
To je taky chmulo, že za tých pár minút pri synovi potrebuje vyvolavat s nejakou novou znamostou??
Bud silná a nevesaj hlavu. Žiadna slobodná mamička si to takto určite nepredstavovala. Žiadna nešla do vzťahu a do dieťaťa s tým, že dá dieťaťu neúplnú rodinu. Stáva sa, nie si jediná. Tieto veci sa naozaj nedajú predvídať. Užívaj si materskú, choďte na výlety, k vode, stretavaj sa s kamoškami, ... snaž sa robiť vám program, aby si nemala čas rozmyslat nad hlupostami
Drz sa!

zuza265
10. júl 2023

A ake velke mate dieta? Akoze povedat mu to mozes, pripadne ho poziadat o cas, ze syn si prechadza tazkym obdobim (tu sa ale malinko ozaj stracam vekom dietata ♥️🙏🏼 nie v zlom len je malicky, nemoze byt bez teba, kojenie a teraz prechadza si tazkym obdobim - cize absolutne vsetko vnima..) avsak stale je na ex ako sa koniec koncov rozhodne - raz ked budes mat partnera asi nebudes chciet aby ti hovoril do toho kedy a ako ho ma vase dieta spoznavat. Naozaj to nemyslim zle, snazim sa dat iny pohlad

januska12323
10. júl 2023

Už pár mesačné dieťa vie byť chvíľu bez mami a kojenia. Ak sa synovi vie bez problémov venovať nech sa stretávajú vonku. On si zvykne a časom aj ty.

jovan236
11. júl 2023

Ja prajem vela síl lebo to to je ťažké keď sú deti.Neviem aký je ale skús sa s ním porozrávať a dohodnúť že dospelácke veci čo máte medzi sebou sa nebudú diať pred dieťaťom.Nech má oboch milujúcich rodičov a nemal nejakú traumu.Asi je velmi malý a nieste dlho od seba,tak netreba mu ukazovať každú novú známosť,načo to je dobré on bide len zmätení.Ak bude mať vážny dlhodobí vzťah tak to je iné.Hlavne sa nesprávať detinsky a dieťa dať mimo nezhôd

zuzanapjat
11. júl 2023

Ak budeš mať výhrady, aby nevolal so svojou, bude to brať ako žiarlivosť a len mu tým ulahodíš a ešte aj jeho partnerke. Prv príde hádka a potom sa budeš aj tak cítiť ešte horšie ako teraz. Ak to necháš tak a prekusneš to, samé sa to vyrieši.... neboj sa....

evickuska
11. júl 2023

vzdy mi je luto, ked tu napise nejaka slecna/pani o radu alebo sa len vyrozpravat... a najdu sa intelektualky co ti povedia, ze ziarlis a vyhovaras sa na deti 🤦‍♀️
by som sa pozrela keby sa toto stane mne, ze by moj ex ukazoval kazdu znamost mojmu synovi a pod. robil mu z toho gulas a ja som ta co ho ma doma 24/7 a musim mu to vysvetlovat... je v tvojej opatere takze je to tvoja starost a jasne povedala by som mu, usad sa, pokojne maj aj 40 znamosti ale tu vaznu, s ktorou budes chciet dozit zoznam s nasim synom 🙏

jovan236
11. júl 2023

@evickuska presne mije slová,ďakujem že niekto ešte existuje normalne rozmyšlajúci a ešte tu na koňovi🙏…my ženy sa nepodporíme a trochu treba aj rozmýšlať že keď sa cíti niekto zle tak si doňho ešte kopnem?!mne by sa to páčilo?cítila by som sa lepšie?!sme ženy tak sa podporme navzájom nie?A nech je akákolvek nezhoda medzi manželmi tak sa to nemá dotknúť dieťaťa.Mama má o otcovi hovoriť oekne a naopak,dieťa samé časom zistí aký otec/matka je ale urobí si svoj názor sám.Potom sa nečudujme ako sa ľudia chovajú k sebe keď od malička to nemajú.Aj tomu dieťaťu sa lahšie prechádza rozvodom keď vidí že spolu nebývajú no má stale dvoch milujúcich rodičov

zuza265
11. júl 2023

@evickuska a @jovan237 skor ale ide o to, ze mozem ho poprosit a povedat mu to, ale on to nemusi akceptovat a ja s tym nic nespravim, lebo je to otec rovnako ako ja som mama - mame absolutne “rovnake postavenie”… netvrdim, ze je to spravne - nie, nie je. Urcite to je pre to dieta tazke, aj ked neviem ake je momentalne stare. Sucasne nevieme, ci to nie je jeho zivotna partnerka … ano, vadilo by mi to. Sucasne ma rovnake pravomoci. Sucasne ak by som raz ja mala priatela, tiez by som sa ja rozhodla, kedy ich zoznamim - kolko je dost? Mesiac, pol roka, rok? Neviem. Zalezi aj od situacie. Toto neberte, ze protirecim, ale tie situacie po rozvode su rozne a nastane este milion problemov… a suhlasim s vami, ale… ale

cookie29
11. júl 2023

Neviem akeho velkeho mas syna, ale ak este dojcis, mozno by som zasla za lekarom, kvoli eventualne poporodnej depresii ci depresivnom syndrome, aj jedno aj druhe je mozne. A to ze dostanes pomoc, neznamena, ze nie si silna zena.

A rozvod... sam o sebe nie je hrozna vec. Hroznu vec z neho robia ludia. Niekedy je lepsie, ked su dvaja rozideni, ako ked su spolu. Neviem, ako mate upraveny styk rodica s dietatom, ale budes musiet akceptovat urcite veci. Napriklad, ze nemate rovnaky nazor na vychovu. Ano aj mne by asi vadilo, ze telefonuje odo mna z domu, ak je to tak. Ale napriklad kludne moze ist so synom von, kocikovat, na pieskovisko a zavolat odtial... to neovplyvnis. Tak ako nei je dobry napad plut na byvaleho pred dietatom. Pre nieho je to nieco hrozne, pretoze je to konflikt lojality, on ma predsa 2 rodicov a oboch moze mat rad a to ze tvoj byvaly je zly partner neznamena ze musi byt aj zly otec.... a dieta ma pravo byt s oboma rodicmi a nemusiet si vyberat. Aj ked sa to lahsie napise ako spravi.

evickuska
11. júl 2023

@jovan236 dakujem 🙏

evickuska
11. júl 2023

@zuza265 ano ako pises nevies a najdu sa zeny co jej napisu, ziarlis a nemas sa co starat alebo vyhovaras sa na syna 🤦‍♀️ hrdinky, ktore doma chlap podvadza tak kopu do inej zeny, co si potrebuje len vyliat srdiecko...

domkakvet
11. júl 2023

On si mozno neuvedomuje ze je to pre syna tazke, treba mu povedat, ze je na to este skoro aby tomu dal cas a zatial pred synom s nou netelefonoval.