icon

Rozvod kvôli finančnej situácii

8. sep 2025

Ahojte, rozviedli by ste sa s manželom/manželkou iba z dôvodu zlej finančnej situácie? Zlé rozhodnutia jedného z manželov priviedli manželstvo do krízy. Chceli sme si založiť rodinu, avšak kvôli blbým rozhodnutiam sa s najväčšou pravdepodobnosťou detí nedočkáme, pretože kým sa vyhrabeme z tejto situácie, tak to potrvá 5-15 rokov a už máme 34 a 38 rokov, bezdetní.

Strana
z2
hopsas
8. sep 2025

@anonym_autor čo sú to zle rozhodnutia? Nejaké exekúcie máte na krku? Lebo všetko sa dá riešiť a nie je to dôvod nemať dieta... Neviem ako to bolo u vas ale my sme si sľubovali v dobrom i v zlom....

lucia147852
8. sep 2025

Malo informácii

michaela789
8. sep 2025

Ja by som odišla 🤷🏻‍♀️ nejde o peniaze. Ale evidentne ten človek robí rozhodnutia sám za seba a neberie ohľad na dôsledky. Pre mňa je to jeden zo základných pilierov manželstva. Ak narobí bordel sám a potom čaká že upratovať budete dvaja? No, nie.

anonym_8834b2
8. sep 2025
@hopsas

@anonym_autor čo sú to zle rozhodnutia? Nejaké exekúcie máte na krku? Lebo všetko sa dá riešiť a nie je to dôvod nemať dieta... Neviem ako to bolo u vas ale my sme si sľubovali v dobrom i v zlom....

@hopsas áno sľuby sú jedna vec, ale ak sa jedná o exekúcie a dlhy tak dieťa to ešte zhorší. Za mňa nedostatok financií určite je pádny dôvod na to nemať dieťa.

zuzanita1609
8. sep 2025

Áno,zlá finančná situácia (kopa pôžičiek, úverov,prežívanie, exekúcie) veľmi zlý základ pre založenie rodiny. Utekaj, kým ešte nie si spoludlžník!!!

michaela789
8. sep 2025
@zuzanita1609

Áno,zlá finančná situácia (kopa pôžičiek, úverov,prežívanie, exekúcie) veľmi zlý základ pre založenie rodiny. Utekaj, kým ešte nie si spoludlžník!!!

@zuzanita1609 a kým náhodou neprídu deti 🙏🏻

lienka.7
8. sep 2025

@anonym_autor blbé rozhodnutia koho? Muža? Co také sa stalo?
Príliš málo info si dala....

januska12323
8. sep 2025

Napíš konkrétne. Keď robí dlhy, investuje do sprostostí, hádže do automatov je to dôvod na rozvod.

anonym_874037
8. sep 2025

Daj viac informácií ako prišiel o peniaze. Hrá hazardné hry ? Čo sa stalo ?

doriiis
8. sep 2025

Ja áno.Financna stabilita,finančná gramotnosť je jedna zo základných ,,požiadaviek" na partnera.Ak tie peniaze prehral,tak už vôbec nie je o čom

sense
8. sep 2025

Záležalo by čo sa stalo predtým resp ako dospelo k tym finančným problémom. Ak by to bola povedzme jednorazová zlá investícia o ktorej som vedela alebo podnikanie ktoré nevyšlo tak nie pokiaľ si partner bol vedomý viny a snažil sa to napraviť. Pokiaľ by to boli dlhy kvôli hazardu, stavkam, nezmyselným pôžičkám poza môj chrbát na hazard/automaty atď tak áno alebo neisté finančné investície poza chrbát tak ano
A hlavne by som čo najskor zrušila bsm

lucia13022023
8. sep 2025
@michaela789

Ja by som odišla 🤷🏻‍♀️ nejde o peniaze. Ale evidentne ten človek robí rozhodnutia sám za seba a neberie ohľad na dôsledky. Pre mňa je to jeden zo základných pilierov manželstva. Ak narobí bordel sám a potom čaká že upratovať budete dvaja? No, nie.

Malo info ale asi ano. Súhlasím a tým co napísala
@michaela789

really8
8. sep 2025

Ja len ze ak zamakate a splatite to do 5 rokov.....myslis ze najdes partnera a zalozis rodinu s inym skor? Velmi by zalezalo ako by sekal latinu "vinnik".

anonym_3303ad
8. sep 2025

Mala som znamost (nastastie to trvalo len 3 mesiace), ked som nahodne zistila, ze ma dlzoby kade tade, 3 exekucie a vsetok majetok strategicky pisany na matku. Pricom to bol rozhladeny scestovany chalan, doprial si dovolenky aj znackove veci, ovladal jazyky a nezarabal zle (aspon z toho dedukujem co robil za profesiu). Pre mna to bolo okamzite skoncenie z kratsej cesty. Nebudem ohrozovat svoju buducnost a pripadnu rodinu kvoli nejakemu lajdakovi. Tiez mam hypoteku na byvanie, ale ine dlzoby a exekucie su pre mna neakceptovatelne. Radsej sa uskromnit, ale zit normalne.

anonym_bac4e4
8. sep 2025

@anonym_autor áno, bez mihnutia oka. Rozvádzala som sa kvôli finančnej nezodpovednosti exm a vôbec neľutujem svoj krok. Bolo to rozumné riešenie danej situácie. Keď niekto bezohľadne zadĺži svojho partnera poza chrbáť, nemá právo očakávať nič iné. Nech si sám zje čo si navaril, odmietam sa skladať na niekoho nezodpovednosť.

viestta
8. sep 2025

nepotesim ta, mozno ti to uz napisall: Pri rozvode sa deli nielen majetok ale aj dlhy

cacianka
8. sep 2025
@anonym_bac4e4

@anonym_autor áno, bez mihnutia oka. Rozvádzala som sa kvôli finančnej nezodpovednosti exm a vôbec neľutujem svoj krok. Bolo to rozumné riešenie danej situácie. Keď niekto bezohľadne zadĺži svojho partnera poza chrbáť, nemá právo očakávať nič iné. Nech si sám zje čo si navaril, odmietam sa skladať na niekoho nezodpovednosť.

@anonym_bac4e4 aj ja, dávala som šance, dúfala prd z toho. Ešte aj vyše 20r po rozvode mám kvôli nemu problémy. takže radím veľmi zvážiť komu a ako pomôcť, aj ekd si sľúbili v dobrom aj v zlom, ale aké to ZLO je ?

anonym_157714
8. sep 2025

V dobrom aj v zlom

anonym_4448a8
8. sep 2025

@anonym_autor ja by som sa s mojim nevedela rozviesť len kvôli peniazom. Ale my sa strašne milujeme. Mne by strašne chýbal. Tak neviem ako tebe, ty musíš vedieť čo cítiš

kavasmliekom
8. sep 2025

Vieš o tom, že tie dlhy sú spoločné, či v manželstve, alebo po rozvode?

janickacrazy
8. sep 2025

@anonym_autor u nás máme rodinu, kde muž nahadzal do automatu toľko peňazí, že museli predať 3-izbovy pekný byt a odsťahovať sa k rodičom. Žena sa s ním chcela rozviesť, nakoniec išiel na liečenie a seká latinu už roky. Všetko spravuje žena, jemu dáva len vreckové. Akože veľmi šťastné nevyzerajú, ale tak stále sú spolu, deti už dospelé. On sa snaží.

subartic
8. sep 2025

Ženy preboha , nie všetky dlhy ktoré spôsobí manžel sú v manželstve spoločné . Ak ku dlhu pristúpil výlučne on bez vášho vedomia a podpisu , je dlh výlučne jeho záležitosťou a prednostne sa uspokojuje z jeho majetku výlučného . Až následne sa uspokojuje z BSM . Ale rozvodom pri tomto type dlhu už za manžela nič nesplácate.

anonym_bac4e4
Autor odpoveď zmazal
orisker
8. sep 2025

Poučte ma!
Odkiaľ všetky, doparoma, viete, že autorkou je žena a manžel, muž-vinník je hazardný hráč, zlý investor, hádže to do automatov, apod.?

anonym_0e573e
8. sep 2025
@zuzanita1609

@zuzanita1609 ona spoludlžník bohužiaľ je, keďže je manželka

anonym_874037
8. sep 2025
@orisker

Poučte ma!
Odkiaľ všetky, doparoma, viete, že autorkou je žena a manžel, muž-vinník je hazardný hráč, zlý investor, hádže to do automatov, apod.?

@orisker to nevieme. Autor tejto vymyslenej témy nenapísal nič. Je to ďalšia zbytočná a vymyslená téma.

tykat
8. sep 2025

@anonym_autor vcera bolo neskoro

sevrin
9. sep 2025
@orisker

Poučte ma!

@orisker presne!

cacianka
9. sep 2025
@orisker

Poučte ma!

@orisker nevieme, ani netušíme, lebo autor/autorka nenapísala o koho ide. píšeme len svoje skúsenosti, ako sme riešili, a názory ako by sme riešili keby k takémuto prišlo. Keďže je toto 90% fórum žien, píšu zo svojho pohľadu. Ale kľudne môžu napísať aj muži, ak zažili finančný podraz od ženy. Alebo je to len mizivé % ?!

anonym_7a7ca7
9. sep 2025
@zuzanita1609

@zuzanita1609 spolu dlžník už asi je, keďže sú manželia

Strana
z2