icon

S priateľom si prestávam rozumieť

8. jún 2021

Ahojte co mam robit. S priatelom mame dieta pomaly pojde do skolky, ale my sme si prestali rozumiet. Problem su financie. Synovi od narodenia kupujem vsetko ja a aj hlavne potraviny. Na seba nic lebo sa mi nezvysi. Priatel sa so mnou hada, ze mu nedam za ucty, na ktorych su nedoplatky. Je ku mne odmerany. Nerozpravame sa. Pusu da iba synovi. Nic so mnou neriesi len s mamou. Najradsej by som odisla len nemam na to odvahu. Som nestastna ale zase by som neprezila zvlast stravene sviatky bez syna a tak

evita_g
8. jún 2021

Kde žijete? V jeho byte? Alebo nebodaj u jeho rodičov?

yvfkfk
8. jún 2021

Najst si ineho (tipujem, ze si mlada), ktory teba aj syna zabezpeci a nie, ze sa ty kvoli nemu trapis.

evita_g
8. jún 2021

@yvfkfk s touto radou sa nestotožňujem... pôjde z kaluže do blata a stále bude na niekom závislá...

kittykat22
8. jún 2021

ak sa bojis striedavej starostlivosti, tak si najdi lepsie platenu pracu aby sa znizila frekvencia hadok. Dieta v 12/13 rokoch ma pravo vyjadrit svoje zelanie, u ktoreho rodica chce zit, a sud k tomu prihliada. To je moment kedy sa mozes bez strachu zobrat aj s dietatom a odist.

zuzanockamt
8. jún 2021

@yvfkfk super rada 🤦

78787878
8. jún 2021

Tak mas na vyber. Bud budes nestastna alebo spokojnejsia, ale znesies raz za cas nepritomnost syna. Zatial netusis ako a kolko sa s nim Tvoj priatel bude po rozchode stretavat. Realita sa vzdy ukaze az neskor. Za mna je to jednoznacne.

yvfkfk
8. jún 2021

@evita_g
Tak druha rada, odporucam si najst najlepsie platenu pracu aku vies vo svojom okoli pre seba zohnat (viem, ze sa to lahsie hovori ako kona), rozist sa s priatelom a postavit sa na vlastne nohy. Ak si pri nom nestastna pre mna nie je co riesit.

sissy27
8. jún 2021

ryžové okuliare v nadpise pobavili 😀

ale k veci - z čoho by si priateľ predstavoval, že budeš prispievať na účty? hádam nie z rodičáku??
nedoplatky vznikli kedy a za čo?? zjavne máte zle nastavené zálohové platby, to je ale koho chyba?
mladému pánovi tiež chýba zrejme nejaká finančná gramotnosť a zodpovednosť, veď dieťa si si nespravila sama...
a ver mi, ľahšie prežiješ nejaký ten sviatok bez syna ako celý život s debilom... inak nemyslím si, že tvoj budúci ex (ver mi, rozídete sa, je to len otázka času) by bol z tých, čo sa bude venovať dieťaťu a brávať si ho na víkendy, sviatky... to by mu musel aj jedlo kúpiť, aj hračku, aj nejaké vstupné do zoo alebo na kolotoče, zmrzlinu a kadečo...

kitycat
8. jún 2021

A ako si sa do tejto situacie dostala? On mavol prutikom a bolo dieta s nulovym alebo mizernym zazemim?

annamalaga
8. jún 2021

Ahoj predsa vždy môžeš odísť . Sú aj krízové centrá.

prasiatko30
8. jún 2021

@sissy27 tiez som rozmyslala ake tu to ryzove okuliare a co sa s nimi mohlo stat pri spadnuti - taketo moderne vychytavky.

a autorke - najst si robotu/vratit sa do roboty a zacat prispievat - ono ak mate financne problemy a mlady ide z vyplaty do vyplaty bez toho a robi a nic z toho tak je uz z toho asi na nerv. skuste si spoluzitie ked budete moct obidvaja prispievat viac menej rovnako po ekonomickej stranke a aj ohladom starostlivosti o maleho - nie si superman aby si stihala aj to aj to nech aj on chodi po dieta z/do skolky, poupratuje, navari - a ak sa to ani potom nezlepsi tak jednoznacne osamostatnit sa a ziadat vyzivne alebo dohodnut sa na striedavej starostlivosti.

jaskolka
8. jún 2021

Čiže keď tomu rozumiem dobre, ty si ma rodičaku, z tej smiešnej sumy kupuješ synovi veci a potraviny, a teraz sa ten fešák rozčuľuje, že ty neprispievas aj na bývanie, nájom a nedoplatky? A to on sa s koňom zrazil? Neviem, ale preboha, kde na takých debilov ženy chodíte? To akože si on prestavuje? Veď to je úplne samozrejme, že keď žena je dona s dieťaťom, deťmi, tak ťahačom je muž, basta, hotovo. Ten rodičak nie je náhrada mzdy ženy, alebo ako si to predstavujú také typy... Normálne sa mi dvíha tlak, keď toto citam... A potom žena si silou mocou hlada robotu, decko strčí ešte ledva že 2 ročne do škôlky, len aby dokázala, že aj ona bude prispievať, derie od rána do večera,s vyplazenym jazykom a po príchode domov ťahá ďalšiu sichtu, lebo predsa to, že pracuje, je "navyše" a chlap žiada ten istý servis, ako predtým...🙉🙉

tabakmirka
8. jún 2021

Mňa len udivuje, že chce aby si z rodičáku platila všetko aj synovi a ešte aj domácnosť. Veď to nie je normálny plat. Neviem, ja by som sa asi snažila čo najskôr ísť do práce, zarobiť si a nebyť na neho odkázaná.

sense
8. jún 2021

Neboj sa ma zvlast stravene svoatky si zvyknes , ved to nie su vaetky sviatky. A priatel ak chve aby si prispievala na ucty tak nech on priapieva na syna. Zial nepises kde byvate, ako byvate, kolko zaraba on , ci mas nizsi al vyssi rodicak, dieta planovane al "nehoda".
On sa venuje domacnosti a starostlivostou o dieta rovnakym dielom ako ty?

mamutka
8. jún 2021

To je asi normálne, keď si človek spraví miminko s kamarátom, ktorý si myslí, že o deti a ich matky sa stará štát. A tie blbky, lebo to si asi takí kamaráti myslia, z toho potom majú platiť účty a neotravovat mládencov kravinami, sak oni už zase pasú oči na iných kamaratkach.
Co s takým, čo myslí, že rodicak ho uživí.
Teraz už len čo najskôr do práce a ostať s dieťaťom sama, nie ešte živiť neschopaka.
A dat sakra pozor, aby ste si s tým nevzdelanym a lenivým kamarátom neurobili ďalšie dieťa.
Z hentakeho, čo potrebuje aby na účty zarábala žena po pôrode, dobrý partner nikdy nebude. Predpokladám, že už ste sa o tom bavili, ale darmo si vysvetľovala, nepochopil, lebo je deges. Škoda, je to tu pomaly každý deň, že ženy majú deti a odrazu zisťujú s kým vlastne.... Dosť pozde.