Samopozývacie návštevy: Ako sa tomu vyhnúť?
Cochvila rodim, ledva zijem, doma skoro trojrocna dcera a kamarati, ktori sa dlhodobo neozvu zrazu maju potrebu sa pozyvat k nam na navstevu. To je nejaka nova moda napisat na messenger ci mozu prist na kavu, na navstevu? Tiez maju deti, preco nepozvu k sebe ak nas zrazu chcu vidiet. Fakt nevladzem, odchadzaju mi kolena, ruky nohy opuchnute, krize, oanva maju dost, ved si viete predstavit ako to je v posledne dni tehotenstva. No neskutocne sa mi chce niekoho momentalne hostit. Neviem to pochopit.
@dariaaa ja tiež nechápem 🤔
Ale ved ked ti pisu, ze ci mozu prist na kavu, to nie je samopozvanie :D samopozvanie je, ked sa ti objavia doma... takto kludne mozes povedat, ze nie, prepacte ja to nedavam teraz... alebo mi to nevyhovuje, nevladzem... hocico. Alebo len NIE. A vybavene. Teraz maju ludia cas, tak chodia...
Mne taketo spravy chodia a neriesim. Dokonca nerobim ani pripravy ako na svadbu, ked ma prist navvsteva. Zvacsa sa "samopozvu" ako to ty nazyvas (aj ked mi volaju/pisu ze ci mozu prist), lebo vedia, ze dohodnut sa na stretnutiach mimo, stylom "niekedy skocime na kavu" su u nas nemozne.. to niekedy, kludne moze byt aj nikdy :D tak sa samopozvu vsetci :D
Ich pozyvanie je priamo umerne s tvojou ochotou to strpieť. Ked povies par krat ze idu nevhod tak to hadam pochopia.
To nie je trend. To sú take typy ľudí. Mne osobne to veľmi prekáža. Samopozvanie pre mna znamena drzosť, neslušnosť a narúšanie súkromia.
@andrejkap123 Bývali sme v paneláku na prízemí,"kazdy" kto išiel okolo hneď klop klop na okno a automaticky hore:D

Ja sa tiež sama pozývam a kto chce nech príde ku mne. Veď normálne napísali na messenger a neprišli ťa prepadnúť domov. Asi trošku hrabe z hormónov či 😂