Sestra nechce, aby sme po operácii za ňou prišli
Sestra ide o dva tyzdne do narkozy, budu jej operovat koleno. Ako rodinu nas ziada, nech ku nej nechodime hned po operacii, respektive po zobudeni z narkozy. Nacitala si o tom nejake veci, ze po narkoze je nervova sustava cloveka este velmi podrazdena a preto moze dojst k afektovanemu spravaniu, napriklad ze niekto nadaval svojim blizkym po narkoze, alebo sa strasne vyplakal a podobne. Ona sa toho boji, ze sa jej to nahodou stane a nechce aby sme pri tom boli lebo by jej to bolo neprijemne, lebo ona nam nechce ani nahodou nic hnusne povedat co by potom lutovala, ze by si to potom vycitala a bolo by jej to trapne aj ked to bolo “pod vplyvom”. Ona chce aby sme vsetci doma cakali a ked sa zobudi a ked to z nej uz uplne vyprcha tak nam napise ze mozme prist. Ja a mama sme s tym suhlasili a ciastocne aj otec, no ten je velmi starostlivy a povedal nech jej to nehovorime ale on ju tam aj tak bude cakat pretoze to je prenho stres. Na jednej strane to chapem, lebo vsetci budeme v strese, ale zase ak ona si to nezela, tak neviem. Co by ste robili vy?
Ale nech aspoň napíše že je ok
@oblaacik no neviem ci sa vobec da ist k prebudzajucemu sa pacientovi
Rešpektovala jej rozhodnutie
@isadoraisa neviem presne ako to je teraz ale pred asi 5 rokmi bola mama operovana a to si pamatam ze sme tam boli vsetci.
ja som bola po operácii ešte na JIS-ke do ďalšieho dňa alebo dva dni, už si presne nepamätám. a tam návštevy povolené ani omylom neboli. každopádne, rozumiem vašim obavám, no rešpektovala by som jej rozhodnutie a navštívila ju hneď, ako sama uzná za vhodné. ale aspoň správu by mohla poslať, ako sa cíti, aby ste sa zbytočne neobávali.
Čakať môžte aj na chodbe a keď povedia že sa prebrala a všetko dobre dopadlo choďte domov.
Ak sa tak rozhodla, tak to akceptujte. Predpokladam, ze je dospele a vy ste tiez dospeli, takze by ste mali mat rozum a akceptovali to. Na co by bolo dobre chodit na prebudzaciu izbu? Zavadzat personalu?
To posledné, čo by som chcela počas prebúdzania sa z narkózy po operácii, je návšteva rodiny. Nech je otec taký dobrý a rešpektuje to. Ako pomôže jemu, či jej, keď tam bude?
Veď jej stačí napísať SMS po operácii.
Normalny postup je, ze clovek po narkoze este 2-3h pod dozorom lekarov, kym sa naje, napije, kusok prejde, zajde na toaletu a je v celkovo lepsom stave a az potom pustaju pribuznych... v plnej narkoze som bola uplne ok, nikdy ziadne vypadky neboli, trosku nevolno od zaludka...
ja som bola pod narkozou asi 5 krat-ale toto je pre mna novinka,ze rodina moze byt pri prebudzani...a povazujem to za divnu vec...dobreze aj pri operacii niektori nechcu byt..prepac,nemyslim to v zlom...len som dost zarazena....nechajte sestru v klude...
Nechodit za nou, ked to raz nechcem tak nechcem, ja by som sa vytocila extremne, zavolate a povedia, ze je hore alebo Vam potom napise, to sa nechodi vyckavat ako v stredoveku ked nebol telefon
Respektuj ju. Mala som 7 narkoz. Vzdy som si zelala iba jednu osobu po operacii na JIS, aj to iba na kratko. Clovek je unaveny, nechce sa mu komunikovat, ked z neho trcia hadicky a je napojeny na infuzky.
@oblaacik bola som minulý rok na operácií a v narkóze a v živote by ma nenapadlo, že ešte v ten deň by som mala venovať pozornosť niekomu blízkemu, keď som sa prebudila, bola som ešte aj tak do ďalšieho dňa na JIS, ale mala som telefón pri sebe tak som zavolala našim domov, že som už po operácií a som v rámci možností v pohode, myslím, že aj tak by tam nikoho za mnou nepustili, ďalší deň keď už som bola na izbe tak normálne prišli aj naši aj kamaráti a už to bolo iné, ale priamo po operácií sama som sa cítila ešte ubolená a pod. a teda prvá vec čo bola keď mi priniesli telefón a slúchadla bolo, že som si dala tie slúchadla do uší zavolala našim domov a pustila si jednoducho film v telefóne a snažila sa ešte oddychovať a následne som ešte zvládla aj pracovný call večer po operácií na JIS so slúchadlami v ušiach a telefónom v ruke
ale ako dieťa keď som bola po operácií tak celý čas bola pri mne mama tam ale to som bola malá a tam rodičia vtedy mohli byť pri deťoch ale v dospelosti by som to asi nezvládla keby má pri mne niekto byť
Ja som po narkóze väčšinu dňa prespala, keď som sa prebrala, napísala som rodine sms, aby vedeli, že som ok.
to čo sme v nejakom americkom filme? Budete čakať pri posteli kým sa zobudí? Bude sa zobúdzať pod dohľadom. Potom ju prevezú na izbu, bude ešte driemať a ked sa na to bude cítiť napíše vám správu. Vy ju nikde nebudete čakať. V nemocnici sú návštevné hodiny. Iba ak s tým bude ona ok a budú návštevné hodiny, pôjdete ju pozrieť v povolenom čase. Ved to nie je malé dieťa.
Že ju treba rešpektovať. Otec môže byt starostlivý ako chce, jeho dcéra je dospela a má právo sa rozhodnúť sama. Ja som si neželala, aby niekto okrem muža za mnou chodil do pôrodnice. Keby sa za mnou napriek tomu dovalia, asi ich pošlem do prdele.
@oblaacik
ani ja by som nechcela, zrejme nie je male dieta ani inak postihnuta.
Po pirode som bola pomerne fit a bola som vdacna, ze nebolo realne aby za nami rodina chodila. Nemala som dokonca ani naladu komunikovat. Takze som napisala spravy, nevolajte nepiste, ozvem sa sama. Maly mal nejaky virus, bol na atb cez infuzku 5x denne, kojenie minimalne, slabo tahal. I ked som bola fyzicky celkom ok, nemala som naladu debatovat a riesit strachy rodiny!
Boli sme v rokach fajn lekarov a 98% z nich mali uzasny pristup. Nebola to ziadna drama, len zaberak na unavu, kojenie/nekojenie. Sama som bola v pohode kludna, no pri blbych otazkach poznamkach sa mi okamzite dvihal tlak aj hlas.
A toboz pi operacii, keby ma bolelo vsetko, ja rozbyta a okolo mna cela rodina, no dovi....
Nechapem, ze vobec o tom este uvazujete. Pivedala xo chce a co nie. Vybavene a bodka, je predsa svojpravna.
A koľko má sestra rokov? Ak má 10 tak chápem vaše obavy, ale keď ma normalne cojaviem nad 15 tak by som to rešpektovala, čo iné.. aj tak úprimne pochybujem že budete môcť byť pri prebúdzani, to možno tak pri deťoch ale pri dospelom človeku si to neviem predstaviť ako by prebiehalo.. veď človek je pokiaľ viem po operácii na JIS.. okrem toho, mimo navstevnych hodín sa na izbu aj tak nedostane pokiaľ nie je hospitalizovaný spolu s pacientom.. alebo sa mýlim ?
Ja som po operácii bola rada, že som sama a nie ešte nejakú rodinu okolo seba mať. Ani muža som tam nechcela dva dni vidieť.
Šialené,že niekto sa chce nasackovat do nemocničnej izby hneď po zobudení alebo pri zobudzani pacienta.Autorka asi kuka veľa amerických filmov a v živote nebola na žiadnej operácii.Ja keď som sa zobudila po narkoze,tak som nasledujúcich 24 hod prevracala.NAOZAJ som netúžila nikoho vidieť.Zakazala som všetkým za mnou chodiť.A predstav si autorka...nikto o tom nediskutoval ani sa nedivil,je to normálna vec.

Akceptovali jej rozhodnutie