icon

Sestra sa opakovane vracia k mužovi, ktorý ju bije

lenka098123
1. okt 2023

Čo jej mám povedať? Skúsila som už asi všetko.

syslik81
1. okt 2023

ak si skusila vsetko tak uz nic-je dospela a svojpravna.. zial ak to nespravi sama pre seba a deti tak ju nik neprehovori ...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
marianarem
1. okt 2023

@lenka098123 Okolie v takychto pripadoch nezmoze nic. Zena sama musi dozriet k tomu, ze uz fakt stacilo a uz nie. Zial sestra ma nejaky vnutorny dovod, preco sa stale vracia.
Ked ho raz necha, tak vtedy by som sa snazila ju nabadat, aby to sla spracovat k psychologovi. Lebo inac hrozi, ze dalsi partner nebude o nic lepsi.

nikpa
1. okt 2023

@lenka098123 nič, asi sa jej to páči. Komu nie je rady, tomu nie je pomoci. V rodine máme, už je to stará žena, ktorá celý život odchádzala a vracala sa k svojmu mužovi, psychickému a fyzickému tyranovi. Najprv to bolo, že kvôli deťom (aj keď odísť od neho by bolo pre ne vykúpenie) a potom keď už deti vyleteli z hniezda a vôbec nemala dôvod prečo s ním zostavat, aj tak zostala alebo sa vždy opäť vrátila.

zmrzlinka2021
1. okt 2023

@lenka098123 nič, nerieš ju. Má právo sa slobodne rozhodnúť.

lujza123
1. okt 2023

@lenka098123 ono je to ťažké. Niekedy sú tieto návraty súčasťou odchodu, ženy nevedia opustiť násilníka hneď, je to dlhodobý proces . Sú na ňom závislé, to sa ťažko chápe, on im môže vyraziť všetky zuby a pred očami umlatit ich dieťa na smrť a oni ho aj tak “milujú” a neopustia.
Niektorým sa po rokoch podarí z takéhoto vzťahu odísť ale niektoré to nedokážu..

Skús kontaktovat najbližší azylový dom u vás, zväčša vedia poskytnúť takýmto ženám psychologickú pomoc. Toto jedine by jej mohlo pomôct

Zažila som to u kamošky. Totálna bezmoc nedalo sa s ňou pohnúť. 4 roky ho nedokázala opustiť, stihol jej komplet zničiť život za ten cas