icon

Opakovaná bolesť hrdla, ktorá sa vracia

13. mar 2026

Ahojte,

chcel by som sa opýtať na skúsenosti, lebo som už z toho trochu zúfalý a neviem, čo mám robiť.
Už asi 2 dni cítim miernu bolesť alebo podráždenie v hrdle. Niekedy to cítim viac, niekedy menej. Občas bolesť vystrelí smerom k uchu pri prehĺtaní. Zaujímavé je, že keď prehĺtam sliny, často to nebolí, ale pri jedle alebo keď zakašlem, hrdlo ma niekedy zabolí.
Hrdlo ma aj trochu svrbí a svrbí ma aj nos. Zatekajú mi hlieny do hrdla a potom si ho dráždim, lebo sa ich snažím dostať von.
Nemám horúčku, teplota je okolo 36,4 – 36,6. Dal som si spraviť CRP test v lekárni a vyšiel 1.
Používam:
Lyzozym Imuno
GeloRevoice
Strepfen sprej
Bactoral
Z vitamínov beriem vitamín C, vitamín D, zinok, laktoferín, kozie kolostrum a probiotiká.
Som alergický na liesku, jelšu, brezu a roztoče a užívam Zenaro a nosový sprej Dymista.
Podobný problém som mal už predtým – začalo to 27. februára (piatok), potom to po pár dňoch prešlo a 3. marca sa to objavilo znova.
Chcel by som sa spýtať:
stretol sa niekto s niečím podobným?
môže sa to ešte zhoršiť?
dokedy sa môže objaviť teplota?
mám navštíviť lekára, alebo ešte počkať?
Budem veľmi rád za vaše skúsenosti a rady.

autor
13. mar 2026

Fotky posielam

xsuzannex
13. mar 2026

Chod si dat k dr porobit vytery z hrdla. Kludne to moze byt streptokok pripadne iny ..kok 🙂

autor
13. mar 2026
@xsuzannex

Chod si dat k dr porobit vytery z hrdla. Kludne to moze byt streptokok pripadne iny ..kok 🙂

@xsuzannex nemáš skúsenosti? Čo to môže byť podľa teba.

xsuzannex
13. mar 2026
@anonym_autor

@xsuzannex nemáš skúsenosti? Čo to môže byť podľa teba.

@anonym_autor streptokoka mavam dost casto.. mala som uz aj stafylokoka. Dostala som vzdy atb a preliecilo sa to. Len to ti z pohladu do hrdla nepovie nikto, treba tie vytery..

anonym_14e29d
13. mar 2026

Mne pomohol kvercetin

bielasovicka
14. mar 2026
@anonym_14e29d

Mne pomohol kvercetin

@anonym_14e29d kvercetin na hrdlo?

tanika
14. mar 2026
@bielasovicka

@anonym_14e29d kvercetin na hrdlo?

@bielasovicka kvercitin je prirodne atihistaminikum , proti zápalove ale hlavne na alergiu

katkazatka
14. mar 2026

Kup si v lekarni antihistaminikum-stiahne ti opuch sliznice. Nepijes ladovo vychladene bublinkove napoje? Tie takto drazdia hrdlo.

autor
14. mar 2026
@katkazatka

Kup si v lekarni antihistaminikum-stiahne ti opuch sliznice. Nepijes ladovo vychladene bublinkove napoje? Tie takto drazdia hrdlo.

@katkazatka keďže som alergik užívam celoročne zenaro a Dymistu sprej do nosa..
Nie nepijem ľadové ani studené nápoje, bezbublinkove pijem, a obzvlášť od jesene robievam vlažnu vodu so sirupom az teplu, studené nič.

Čo by este pomohlo? Vravíš antihistaminikum ale to mam zenaro, vysoke dávky vitamínov užívam...
Čo to môže byt podla teba?
Podľa fotky co vieš povedať? Co vidis?.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

katkazatka
14. mar 2026
@anonym_autor

@katkazatka keďže som alergik užívam celoročne zenaro a Dymistu sprej do nosa..
Nie nepijem ľadové ani studené nápoje, bezbublinkove pijem, a obzvlášť od jesene robievam vlažnu vodu so sirupom az teplu, studené nič.

Čo by este pomohlo? Vravíš antihistaminikum ale to mam zenaro, vysoke dávky vitamínov užívam...
Čo to môže byt podla teba?
Podľa fotky co vieš povedať? Co vidis?.
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

@anonym_autor nastrieknuté zapálené hrdlo. Ak nemas teplotu, ani iné vážnejšie príznaky, tak pomôže liecba podľa príznakov- od bolesti, od opuchu, kloktať. Liečba jeden až dva týždne, klasika.

autor
14. mar 2026
@katkazatka

@anonym_autor nastrieknuté zapálené hrdlo. Ak nemas teplotu, ani iné vážnejšie príznaky, tak pomôže liecba podľa príznakov- od bolesti, od opuchu, kloktať. Liečba jeden až dva týždne, klasika.

@katkazatka netreba sa ukázať lekárovi?

katkazatka
14. mar 2026
@anonym_autor

@katkazatka netreba sa ukázať lekárovi?

@anonym_autor v hociktorej lekární ti urobia CRP. Ak ho budeš mať zvýšené nad 30, choď k lekárovi. Ak nie, myslím si, že ti dá všetko to, čo si sám vieš kúpiť v lekárni. Nepi ladove, ani horuce. Vitamin C, vela tekutin. Nieco od bolesti....

autor
14. mar 2026
@katkazatka

@anonym_autor v hociktorej lekární ti urobia CRP. Ak ho budeš mať zvýšené nad 30, choď k lekárovi. Ak nie, myslím si, že ti dá všetko to, čo si sám vieš kúpiť v lekárni. Nepi ladove, ani horuce. Vitamin C, vela tekutin. Nieco od bolesti....

@katkazatka od stredy poobedia ma pobolieva tak ze raz boli raz nie. Piatok doobeda som si spravil crp v lekárni 1,0 bolo. Takmer nič. Všetko davam vitamíny cukríky na cmulanie stále pobolieva od stredy dnes je Sobota. Uzivam panadol na večer.

katkazatka
14. mar 2026
@anonym_autor

@katkazatka od stredy poobedia ma pobolieva tak ze raz boli raz nie. Piatok doobeda som si spravil crp v lekárni 1,0 bolo. Takmer nič. Všetko davam vitamíny cukríky na cmulanie stále pobolieva od stredy dnes je Sobota. Uzivam panadol na večer.

@anonym_autor no bohuzial, to moze trvat aj 7-10 dni. Ked sa ti to nebude pozdavat, tak chod na vyter.

autor
14. mar 2026
@katkazatka

@anonym_autor no bohuzial, to moze trvat aj 7-10 dni. Ked sa ti to nebude pozdavat, tak chod na vyter.

@katkazatka chcem sa ešte spýtať, ze co myslíš co to moze byt? Vírusové alebo bakteriálne. Moze sa este objaviť zvýšená teplota? Moze sa to vyvrcholit ešte? Čo povieš? Zažila si nieco podobne určite ako ti bolo?

katkazatka
14. mar 2026
@anonym_autor

@katkazatka chcem sa ešte spýtať, ze co myslíš co to moze byt? Vírusové alebo bakteriálne. Moze sa este objaviť zvýšená teplota? Moze sa to vyvrcholit ešte? Čo povieš? Zažila si nieco podobne určite ako ti bolo?

@anonym_autor teplota este moze byt. Ak mas negativne Crp je to virusove. Ale moze sa to preklopit do bakterialneho.

autor
14. mar 2026
@katkazatka

@anonym_autor teplota este moze byt. Ak mas negativne Crp je to virusove. Ale moze sa to preklopit do bakterialneho.

@katkazatka aha. A to za aky čas cca?

betulinka1
14. mar 2026

@anonym_autor Skus si davat dlhodobo vitamin C 1000mq. Druha moznost je, ze je to reflux. Aj z toho zvykne byt opakovaná bolest hrdla.

autor
14. mar 2026
@betulinka1

@anonym_autor Skus si davat dlhodobo vitamin C 1000mq. Druha moznost je, ze je to reflux. Aj z toho zvykne byt opakovaná bolest hrdla.

@betulinka1 dlhodobo davam vitamin c a nie hocijaký smejd ale lipozomalny vitamin c 1000mg co neni lacne ale davam si záležať na svojom zdraví. Uzivam laktoferrin aj kolostrum aj zinok.
Palenie záhy mávam aj kyselinu ale vtedy ma hrdlo neboli.

autor
14. mar 2026

Priateľke zistili stafylokloka pred cca mesiacom. Ale ona ma úplne biely jazyk a az doteraz. Tiež mala bolest hrdla prešlo jej to užívala pastilky ona mala aj zvýšenú teplotu.
Mohol som to dostat od nej? Ale nebozkavali sme sa ani sme nepili z jedného pohára. Myslím si ze je nulová šanca dostat od nej. Co myslite?

katkazatka
15. mar 2026
@anonym_autor

Priateľke zistili stafylokloka pred cca mesiacom. Ale ona ma úplne biely jazyk a az doteraz. Tiež mala bolest hrdla prešlo jej to užívala pastilky ona mala aj zvýšenú teplotu.
Mohol som to dostat od nej? Ale nebozkavali sme sa ani sme nepili z jedného pohára. Myslím si ze je nulová šanca dostat od nej. Co myslite?

@anonym_autor nie je nulová šanca to dostať, keďže vírusové infekcie sa prenášajú kvapôčkovo- to znamená dýchaním, kašľom, kýchaním. Vitamín C 1000 mg je ti úplná zbytočnosť. Akurat vycikaš drahý moc. Úplne ti stačí 200- 300 mg. Zbytočne zaťažuješ obličky a tvojej telo to aj tak nevie využiť. Ak ti cez týždeň nebude lepšie, tak návštiv lekára.

autor
15. mar 2026
@katkazatka

@anonym_autor nie je nulová šanca to dostať, keďže vírusové infekcie sa prenášajú kvapôčkovo- to znamená dýchaním, kašľom, kýchaním. Vitamín C 1000 mg je ti úplná zbytočnosť. Akurat vycikaš drahý moc. Úplne ti stačí 200- 300 mg. Zbytočne zaťažuješ obličky a tvojej telo to aj tak nevie využiť. Ak ti cez týždeň nebude lepšie, tak návštiv lekára.

@katkazatka hlavne to hrdlo ma trápi najviac. Dnes som si spravil na strep a a na covid 19 na chrípku test negatívne všetko. Ja neviem co mam robiť dokedy čakať

autor
15. mar 2026
@katkazatka

@katkazatka rozmýšľam ze uvidím ako mi bude zajtra ráno.
Možno je tam poobede skúsim pozrieť po robote nech mi pozrie hrdlo, a ked tak dohodnem sa s nou ci by mi nevedela zobrať krvny obraz a výter hrdla a nosa aby som zbytočne nechýbal z roboty vieš. Keďže nemam teplotu ani zvýšenú tak zbytočne nechcem vymeskat v robote chápeš. Lebo takto nic mi neni len to hrdlo a uzliny bolia. Toto sa ťahá už od stredy ale od piatku cítim uzliny

zuzizu2
17. mar 2026

A davas si na to vobec nieco? Okrem vitaminov mam na mysli.... Ja si od bolesti davam uz len Cetalgen. Ked tak, tak vyskusaj kupit a zacni uzivat. Isto lepsie ako keby ti rovno ATB mali davat.

anonym_db4142
17. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor keď mala frajerka baktériu môžeš ju mať aj ty.Imunta si s tým poradí, ale možno by bolo dobré ísť na výter.Ked si alergik o to horšie syn už sopli tiez je alergický na jelsu napriek antihistaminiku

autor
17. mar 2026
@anonym_db4142

@anonym_autor keď mala frajerka baktériu môžeš ju mať aj ty.Imunta si s tým poradí, ale možno by bolo dobré ísť na výter.Ked si alergik o to horšie syn už sopli tiez je alergický na jelsu napriek antihistaminiku

@anonym_db4142 ale ja uz mam zväčšené aj uzliny na krku; mam aftu v ústach možno aj z toho ale bolia ma. A hrdlo ma uz dlho trápi.