Sestra sa zmenila: Ako jej pomôcť?
Neviem čo mám robiť, nejako by jej bolo treba nastaviť krivé zrkadlo, lebo moja sestra sa každým dňom mení k horšiemu. Robí veci z ktorých sa jej kedysi zdvýhal žalúdok.
Na vyvetlenie, sestra má čerstvo po 50ke, posledných 10 rokov pracovala ako riaditeľka menšej školy, dlho mala názorové rozdiely so zriaďovateľom, a vždy hovorila že kvôli tomu prúdi menej peňazí do jej školy. Jej funkčné obdobie sa skončilo a o nové sa už neuchádzala. Asi pol roka má novú prácu, musí dochádzať autom ale práca sa jej páčila od začiatku. Pracuje u iného zriaďovateľa a má na starosti všetky školy v jeho pôsobnosti. Čo je však problém, že začala robiť miestečka kamarátkam, švagrinej a pod. Keď som jej pripomenula aký bol jej názor na rodinkárstvo a privilegovanie, ešte ja som bola za zlú. V starom zamestnaní by mohli za ňou chodiť orodovať, neprijala by nikoho s protekciou.
Jednou s z jej obetí je aj kamošova mamka, ktorá robila upratovačku, bola tam zamestnaná 34 rokov a má iba 2roky do dôchodku.
čo urobila ona s tou "mamkou"? ona ju vyhodila? či?
@0silvia0 áno
Aha, som to nepochopila, lebo najprv riešiš rodinkárstvo a posledná veta sa týka nejakej vyhodenej upratovačky. To akože robila miesto pre nejakú privilegovanú upratovačku?
to je jej skúška charakteru. Povedala si jej názor, ostatné nechaj na sestru. Čo s tým chceš robiť?
Bohuzial, to tak funguje všade. Pozri sa na Ba komunal, ako si Vallo upratal všade svojich ludi a vytvoril dalších 300 miest, aby mali všetci prácu a zabezpečil si tak ich loajalitu. Keď skoncila Caputova a jej ľudia, vedenie mestskej casti Nove mesto dostalo pokyn upratať si par ludi z prezidentského paláca k sebe (info od jedného zamestnanca). Žiaľ, to takto funguje roky, že loajalitu treba odmeniť a kto chce ako taku spravodlivosť, kde sa miesta rozdávajú podľa schopnosti, musí ist do sukromneho sektoru. Je možné, že je sestra do toho tlačená vyššími a ty vidis len spicku ľadovca.
Nič neurobíš... Je to dospelá svojprávna žena a očividne ona pozná dôvody, pre ktoré sa správa tak, ako sa správa. Nepoznáš kontext a súvislosti.
@tramtada31 presne tak , sme predsa na Slovensku... známosti, známosti, známosti... 😉
Tak to chodi kamarátka sa uchadzala o miesto upratovačky a riaditeľka školy vzala mojej švagrinej dcéru len zo základnou školou lebo sú kamárátky.S tým sa nič neda robiť ak má moc tak si robi po svojom.Znamosti musiš už mať všade.TY sa do jej pracovných veci nestraj.Ona vie čo robí prečo to robí.Alebo si nahnevana preto lebo si chcela aj TY dobre miestečko a pre teba ho nemala.Príklad ak by si potrebovala TY miesto a dala by TI dobre miesto odmietla by si ho pochybujem určite nie.
Tvoja sestra to podľa mňa, berie tak, že tá poctivosť sa jej v starom zamestnaní nevyplatila, nikto si to tam nevážil, tak v novom zamestnaní na to kašle, a povedala si, že keď môže, a má možnosť pomôcť ľuďom, ktorích má rada, tak to spraví, keď sa to tebe bridí, tak sestrinu pomoc, v tomto smere nevyužívaj, a inak ju nechaj na pokoji, nech robí, ako vie.
@alickapusinka nie, nechcem od nej žiadne miestečko, roky mám vlastnú firmu
Staraj sa sama o seba. Fakt nechápem tieto príspevky. 🤦🏻♀️
Ty nemas ziadne ine starosti? Toto by ma vobec netrapilo.
@solange7 ty nemáš iné na starosti ako sem vypisovať?
Keď niekto viac než 30 odsudzuje rodinkárstvo a protekcie a zrazu to sama robí je nanajvýš čudné
Možno musí, lebo inak by prišla o miesto ona sama. Nikdy nevieš, čo je za tým. A miesto upratovačky zase nie je nič lukratívne, to si dotyčná nájde raz dva. Bohužiaľ takto to funguje na mnohých miestach.
Za tie miestecka mozno berie nejaky ten desiatok a povedala si, ze ma este nejajych 10 rokov, aby sa zaopatrila. Ked niekto po klucostrngani 89 vidi 30.rokov len rabovacky, inspiruje sa. Len pozor na basu, 000 sa postihuju. To uctovnicka, co za Matela z obecnej kasy vytiahla milion, je v pohode. 👽
@ahhola z čoho pre boha, vieš aký je plat nepedagogických zamestnancov v školstve? Plat upratovačky na čiastočný úväzok je maličký, z toho by brala od vlastnej švagrinej, to je až na smiech. Stará pani upratovačka prišla ráno spravila čo bolo treba potom čo došli všetky deti šla domov, okolo 11tej šla naspäť porozkladala postieľky deťom, pouratovala v jedálni, po spánku zložila postieľky a šla domov. Tretí krát chodila keď už deti šli pomalí domov povysávať, poupratovať triedy. Šla je to práca snov pre každú, nie 🤔🤔🤔
To ty tu dumas, ako segra zmenila svoje nazory a postoje. Ja ju nepoznam.
Je to smutné milá autorka a rozumiem ti.
Aj mňa by to mrzelo. Ale viac ako povedať svoj názor urobiť nemôžeš.
A áno, máte tiež pravdu- také slovenské , nič sa tu od pádu
komunizmu nezmenilo a preto to tu tak vyzerá.
@mamamasama No a na tebe je krasne vidiet tu pripos***u slovensku naturu, ktoru neznasam. Je tu naznak, ze clen vlastnej rodiny robi v statnej sprave nieco, co je prinajmensom diskutabilne? .... STARAJ SA O SEBA!! 🙂 Keby toto urobi clen mojej blizkej rodiny, tak ma vycisteny zaludok od vsetkych surodencov az po bratrancov z tretieho kolena.
@janickacrazy ona musela vyhodiť strarú pani čo tam mala odpracovaných skoro 35rokov a prijať vlastnú švagrinú inak by prišla o prácu? Ty sa asi živíš vytráraním konšpiračných teórií, že..?
@zelenina1 ďakujem
Tak to ja neviem, ale napríklad viem, že v niektorých štátnych inštitúciách sa to tak bežne robí, že podľa zmeny vlády vymenia riaditeľa a ten si následne dosadí všade svojich ľudí. Možno len chcela pomôcť svojej švagrinej. Mne je skôr smiešne, že sa tu bijú o miesto upratovačky.
@janickacrazy sorry ale pletieš jablká s hruškami. Porovnávať pohodlnú, teplú stoličku niekde na úrade a brať plat za ničnerobenie v kancelárii a mať prácu upratovačky na čiastočnom úväzku s pracovnou dobou ako som vyššie písala, k tomu obhrňať sneh, hrabať lístie, kosiť trávnik, to je u mňa riadne cez
A riaditeľka zostala vo funkcii
No ale tvoje argumenty tiež postradaju logiku. Veď keď je to taká hrozná práca, tak prečo ti to tak vadí, že sestra niekoho prepustila? Prácu upratovačky si nájdeš za 5 minút hocikde, u nás márne hľadajú dlhé mesiace, nikto to nechce robiť za pár eur. Takže nechápem, prečo ťa to tak trápi.
@janickacrazy nuž dala som si tú námahu a začala hľadať na profesii, pozícia upratovačky jedno či zťp či brigáda:
náš okres nájdených inzerátov: 0
susedný okres nájdených inzerátov: 0
okres kde žije sestra nájdených inzerátov: 0
Neviem, kde žiješ, ale u nás je inzerátov na upratovanie na mraky, no väčšina nie je na profesii, ale napríklad na FB v skupine ponuky práce.
@zelenina1 žijem v zahraničí ty trubka. Práveže na Slovensku strká každý nos, tam kam nemá.
@mamamasama Uvedomujes si, ze sa jedna o verejnu spravu? To ze sa to doteraz bezne robilo a robi este neznamena, ze je to v poriadku. V sukromnej firme si moze nominovat aj otca kona brata.

Snáď nechceš vychovavat 50 r ženu.Vobec sa do toho nestaraj pokazíte si vzťahy, ktoré ste si asi už pokazili