Sklamanie zo správania partnera. Ako riešiť rodinné oslavy?
Baby, prosim, myslite ze som opravnene sklamana zo spravania partnera? Buduci tyzden mam narodky a chcela som aby sme boli s partnerom sami, isli by sme na veceru atd kedze nemam rada ziadne oslavy a de facto svoje narodky neoslavujem...lenze vcera mi partner povedal ze jeho matka povedala ze sa vtedy urobi velka rodinna oslava a budu sa oslavovat moje narodky, jej meniny, narodky priatelovho bratranca, narodky jeho tety a babky lebo oni mali vsetky tieto sviatky cez leto...tak mu hovorim ze by bolo dobre aby jeho matka neurcovala ako,kde a s kym stravim ja svoje narodky a ze teda ja som mala inu predstavu...jeho mama je velmi manipulativna zena a prakticky musi byt vela veci ako ona povie...tak priatel bol taky ze on nevie co ma robit lebo chve byt aj so mnou aj so svojou rodinou...tak som mu povedala nech ide na tu rodinnu oslavu ktoru zariadila jeho matka a ja budem sama resp.pojdem k svojim rodicom...a povedal mi len ze mu je to luto...ja ho nechcem trhat od rodiny ale ocakavala som ine apravanie, mozno snahu a o nejaky kompromis...prakticky mi povedal ze aj jeho rodina mi chce gratulovat, lenze ja o ziadnu takuto oslavu nestojim a samozrejme aom.sa ho pytala ze kde je moja rodina?!! Na ktoru nikto nemyslel....pride vam normalne aby vam 70 rocna mama vasho priatela urcovala ako mate oslabovat svoj sviatok?
ak má jeho matka 70, koľko rokov má priateľ? celý tvoj príspevok som mala totiž pocit, že priateľ má nanajvýš 20 rokov a nevie sa odtrhnúť od matkinho cecku. a mne by toto tiež veľmi vadilo. ak píšeš, že sa veci robia tak, ako ona povie, neviem. šla by som z toho vzťahu radšej preč. budeš celý život trpieť, stále sa budeš hádkami presadzovať, lebo to inak ani nepôjde.
@anonym_autor tato teta ti bude organizovať cely život keď si zoberieš jej syna za muža, nielen narodky. A tu máš ukážku ako skopi uši jej syn, tvoj muž
no ja by som tam asi ani nesla, su to moje narodeniny, takze si ich snad mozem oslavovat alebo teda neoslavovat podla seba.
a akože tá oslava o ktorej sa tu bavíme je presne v deň tvojich narodenín?
@biba_18 ano...ona to tak zorganizovala, kazdeho z rodiny pozvala a mne to len priatel oznamil...ja tam proste nepojdem rozhodla som sa tak...nenecham si urcovat aby mi niekto diktoval zivot
a akože tá oslava o ktorej sa tu bavíme je presne v deň tvojich narodenín?
@biba_18 ano
ano, trhas ho od rodiny...
nevieš sa premôcť byť troška aspoň chvíľu na tej poondiatej oslave? A potom odtiaľ odísť aj s priateľom a spraviť si po svojom?
A možno budeš prekvapená ako bude na oslave fajn. Nerob tiež zo seba decko , troška sa prispôsob aj ty im.
Ano, tiez by som urobila nejaky kompromis. Chvilku pobudla tam a potom oslavila svoje narodeniny s partnerom. Vsetky strany budu spokojne, ved tu chvilu tam predsa prezijes. 😉 To zvladnes, neboj.
nevieš sa premôcť byť troška aspoň chvíľu na tej poondiatej oslave? A potom odtiaľ odísť aj s priateľom a spraviť si po svojom?
A možno budeš prekvapená ako bude na oslave fajn. Nerob tiež zo seba decko , troška sa prispôsob aj ty im.
@anonym_c9f006 a oni mna kedy budu respektovat? Ja uz odmietam robit to co si zmysli jeho matka proste...
Ano, tiez by som urobila nejaky kompromis. Chvilku pobudla tam a potom oslavila svoje narodeniny s partnerom. Vsetky strany budu spokojne, ved tu chvilu tam predsa prezijes. 😉 To zvladnes, neboj.
@sabca99 len ja som sa pytala na takyto kompromis partnera a on ziaden kompeomis nechcel...iba opakoval ze jeho mama to takto zorganizovala...tak som mu povedala ze ja mam 35 eokov a nie som odkazana na to aby mi jeho mama oeganizovala narodeniny...takze mi de facto povedal ze to ma byt tak ako jeho mama povedala a nijak inak
každopádne neviem, no ... či by sa mi kvôli ježibabe chcelo hádať s priateľom ... 😒
ja osobne by som šla a poďakovala s tým, že nech nabudúce prejde so mnou ak sa bude chystať niečo chystať ...
a s priateľom by som to roztočila doma ... 😒
@anonym_c9f006 absolvovala som niekolko oslav s jeho eodinou a nikdy tam nie je fajn...bud si jeho mama zo mna robi srandu alebo ma porovnava s jeho byvalou
@anonym_c9f006 a oni mna kedy budu respektovat? Ja uz odmietam robit to co si zmysli jeho matka proste...
@anonym_autor tak potom sa s nim rozid...lebo budete nestastni, bud ty alebo on...ked sa nevies prisposobit a premoct, chod od toho...vy si tu mnohe neuvedomujete, ze s tym partnerom si beriete aj jeho rodinu, on doteraz zil v takychto zvykoch a tyho chces vytrhnut...naco si zbytocne znepriatelujes celu jeho rodinu? co myslsi, aka budes u nich oblubena?
@anonym_autor ved jeden tyzden netrva jeden den. Co tak urobit oslavu s priatelom jeden den aj ked nie mozno priamo na narodeniny ale kludne vecer pred alebo po a potom ty pojdes k svojej rodine a on k svojej? Toto je problem z edicie nemam problem tak si ho vyrobim
@anonym_autor tak potom sa s nim rozid...lebo budete nestastni, bud ty alebo on...ked sa nevies prisposobit a premoct, chod od toho...vy si tu mnohe neuvedomujete, ze s tym partnerom si beriete aj jeho rodinu, on doteraz zil v takychto zvykoch a tyho chces vytrhnut...naco si zbytocne znepriatelujes celu jeho rodinu? co myslsi, aka budes u nich oblubena?
@anonym_f51e8f ja som tiez zila v inych zvykoch...oni sa mi preco nemozu peisposobut?
@anonym_autor ved jeden tyzden netrva jeden den. Co tak urobit oslavu s priatelom jeden den aj ked nie mozno priamo na narodeniny ale kludne vecer pred alebo po a potom ty pojdes k svojej rodine a on k svojej? Toto je problem z edicie nemam problem tak si ho vyrobim
@anonym_ff6099 tu je inde problem a to ten ze niekto zorganizoval ze ja si mam vlastne urobit oslavu
@anonym_f51e8f ja som tiez zila v inych zvykoch...oni sa mi preco nemozu peisposobut?
@anonym_autor ale vsak dobre, bojuj s nimi, no maj na pamati, ze toto dobrotu nerobi
@anonym_ff6099 tu je inde problem a to ten ze niekto zorganizoval ze ja si mam vlastne urobit oslavu
@anonym_autor nie je tam ziaden problem. Priatelova rodina nie je tvoja a je pochopitelne, ze nechces oslavovat s cudzimi ludmi. Staci povedat nie a vybavene to, ze sa jeho rodina urazi by ma aboslutne netrapilo.
@anonym_autor ale vsak dobre, bojuj s nimi, no maj na pamati, ze toto dobrotu nerobi
@anonym_f51e8f skus vysvetlit preco sa ma iba zena prisposobit partnerovej matke...jednou vetou to skus vysvetlit😅😅😅
Rob si ako myslíš. Ale mozno nie si stredobodom vesmíru. Mozno to mala v pláne zorganizovať tak ci tak. Sama píšeš ze oslavencov je viac. V niektorých rodinách sa to tak robí a proste ta zahrnula do rodiny. Popravde ty si frajera postavila do nepríjemnej situácie lebo v jeho primárnej rodine oslavuje veľa ludi. Ked tam nepôjde tak pôjdeš potom s nim gratulovať každému osobne ci proste ideálne odignorovat ich?
A nemohli ste tvoje narodky osláviť sami dvaja o deň neskôr? Je toto fakt skutočný problém? Podľa mňa napríklad totálna malichernost. Navyse teda si len frajerka nie manželka. Chceš aby si vybral teba a aký kompromis si vlastne ponúkla ty?
Nechoď tam. Na to mas plne právo. Ale na druhej strane nie je fér tvoj postoj k frajerovi. Lebo z príspevku je jasne co od neho chceš. Zanovito chceš aby odignoroval ich a bol s tebou nie na druhy deň ale len v ten.
Mňa by to tiež nahnevalo. Ja to vnímam trošku ako nerešpektovanie hraníc. Iné by bolo, keby sa jeho mama opýtala, či by si aj ty rada strávila takto narodeniny a iné je, keď ti to nariadi a zorganizuje. Cítila by som sa ako malé dieťa. Mne sa nepáči správanie rodičov, keď aj v dospelosti takto organizujú život dospelým deťom.
Čo sa týka priateľa, rozumiem, že chce stráviť čas s rodinou. Vzhľadom na to, že toto urobila, by som prišla iba na gratulácie, možno posedieť hodinu a odišla by som aj s priateľom stráviť moje narodeniny večerou. Myslím, že je to vhodný kompromis a zároveň by som dala najavo slušne, že si neželám do budúcna takéto organizovanie mojich narodenín.
@anonym_autor ako malé decko. Oni sa ti neprisposobia,tak just ani ty nie. Máš 35 rokov, nie 15. Ak chces žiť v partnerskom vzťahu,treba sa naučiť robiť aj kompromisy
Rob si ako myslíš. Ale mozno nie si stredobodom vesmíru. Mozno to mala v pláne zorganizovať tak ci tak. Sama píšeš ze oslavencov je viac. V niektorých rodinách sa to tak robí a proste ta zahrnula do rodiny. Popravde ty si frajera postavila do nepríjemnej situácie lebo v jeho primárnej rodine oslavuje veľa ludi. Ked tam nepôjde tak pôjdeš potom s nim gratulovať každému osobne ci proste ideálne odignorovat ich?
A nemohli ste tvoje narodky osláviť sami dvaja o deň neskôr? Je toto fakt skutočný problém? Podľa mňa napríklad totálna malichernost. Navyse teda si len frajerka nie manželka. Chceš aby si vybral teba a aký kompromis si vlastne ponúkla ty?
Nechoď tam. Na to mas plne právo. Ale na druhej strane nie je fér tvoj postoj k frajerovi. Lebo z príspevku je jasne co od neho chceš. Zanovito chceš aby odignoroval ich a bol s tebou nie na druhy deň ale len v ten.
@pralinka25 ja to od neho nechcem, on sam mi to povedal ze jeho mama to takto zorganizovala a ked som sa ho pytala ze ci myslel na to ze nechcem ja takto svoje narodeniny oslavovat bol ticho...pytala som s ho ci tam vidi nejaky kompromis...bol ticho a iba vysukal zo seba ze mama to takto zorganizovala....ako je mozne ze sa ma nik nespytal ci som s tym ok? Ja som mu nedala vybrat, on ai vybral sam
@anonym_autor ako malé decko. Oni sa ti neprisposobia,tak just ani ty nie. Máš 35 rokov, nie 15. Ak chces žiť v partnerskom vzťahu,treba sa naučiť robiť aj kompromisy
@mmoonna a ake kompromisy urobili oni?
Mňa by to tiež nahnevalo. Ja to vnímam trošku ako nerešpektovanie hraníc. Iné by bolo, keby sa jeho mama opýtala, či by si aj ty rada strávila takto narodeniny a iné je, keď ti to nariadi a zorganizuje. Cítila by som sa ako malé dieťa. Mne sa nepáči správanie rodičov, keď aj v dospelosti takto organizujú život dospelým deťom.
Čo sa týka priateľa, rozumiem, že chce stráviť čas s rodinou. Vzhľadom na to, že toto urobila, by som prišla iba na gratulácie, možno posedieť hodinu a odišla by som aj s priateľom stráviť moje narodeniny večerou. Myslím, že je to vhodný kompromis a zároveň by som dala najavo slušne, že si neželám do budúcna takéto organizovanie mojich narodenín.
@anonym_a110ef lenze toto sa nekona lebo jeho mama navyse zorganizovala ze po obede cela rodina pride eate k nim na kavu a potom este treba ist na spolocny vylet do mesta....cize preto ani priatel mi nepovedal ziaden kompromis lebo jeho mama zariadila celyden
@anonym_autor nebude tá rešpektovať nikdy. To je typ, kde iná bude šéfom aj keď bude mat 99 a kadiť do plienok
Čím skôr to pochopíš tým lepšie
@anonym_a110ef lenze toto sa nekona lebo jeho mama navyse zorganizovala ze po obede cela rodina pride eate k nim na kavu a potom este treba ist na spolocny vylet do mesta....cize preto ani priatel mi nepovedal ziaden kompromis lebo jeho mama zariadila celyden
@anonym_autor V tom prípade by som si vydiskutovala s priateľom, či môžeme okolo 17-18 odísť z oslavy a ísť stráviť deň po mojom. Ide totiž o to, že ak rodina (mama) zorganizovala deň bez toho, aby sa ťa opýtala, je to trošku direktívne. Ak by bola v pohode, pochopila by, že odídete skôr. Ak sa urazí, prípadne ak tvoj priateľ sa skôr podvolí mame, tak by som to vnímala, že asi ani v budúcnosti pri mne v takých veciach stáť nebude.
A kompromis môžeš navrhnúť aj ty. Na chvíľku poobede prísť ty k nim, potom od 17-18 odídete na večeru. Myslím si, že by to každý mal pochopiť, veď ty si o to nestála a dozvedela si sa to kvázi ako vybavené poza tvoj chrbát.
Ide o to, že keby máš v ten deň napríklad vybavenú oslavu s kamarátkami a ste preč, tak tiež by si asi neprišla. Ak mi rozumieš.
Proste také veci sa nerobia, že sa niečo vybaví poza chrbát, ale stalo sa. Práve preto by som v polovici oslavy slušne odišla.

@anonym_autor Tak spravte kompromis, prídite, zagratulujte si navzájom, hodinku poseďte a potom si odíďte po svojom, keď už je to takto rodinne zorganizované. Mne by sa to tiež nepáčilo, príde mi to z jej strany manipulatívne, ale keď zvyšok rodiny s tebou počíta, už by som to asi neignorovala a do budúcna by som budúcej svokre povedala, že nie som na to zvyknutá a ďalšie narodeniny už takto osláviť nechcem.