icon

Sme skutočne šťastné, alebo to len hráme?

4. jún 2025

Na Instagrame úsmevy, v realite unavené oči. Na ulici držíme partnera za ruku, ale doma sa míňame. V skupinách o materstve píšeme, ako veľmi si to užívame, ale v hlave kričíme od únavy. Kolko z nás je naozaj šťastných?

Strana
z2
earlgrey
4. jún 2025

Ja 😀

magic08
4. jún 2025

ja 🙂

really8
4. jún 2025

Kolko z nas po docitani prevratilo ocami?

mdse
4. jún 2025
@really8

@really8 🙄asi tak, mne ešte chýba "navonok objatia, bozky a doma len hrozné ticho a chlad"

buberova
4. jún 2025

Tak to nehraj 🙂 na instagram daj unavené oči a na ulici sa nedržte za ruky keď to tak necítiš 🙂

casavina
4. jún 2025

Ja, aj napriek tomu že nemáme s manželom deti, aj napriek tomu že sa mi nedarí nájsť prácu a aj napriek tomu, že som väčšia a nedarí sa chudnúť... Napriek tomu všetkému som šťastná, pretože mám úžasného manžela a aj keď občas si prečítam od ľudí, ktorí ma nepoznajú že to hrám, tak mi je smiešne...ja žijem podľa seba a som spokojná 🙂

doriiis
4. jún 2025

Skutočne šťastný človek nepotrebuje vešať nič zo svojho života na soc.siete a nepotrebuje nikomu nič dokazovať.
Žije si svoj šťastný život a chráni svoj vnútorný pokoj.
Ja som tu pravidelne obviňovania,že nemôžem byť šťastná.Len zato,že som niekedy až kruto úprimná a že nie som vydatá.😆

monnci2226
4. jún 2025

instagram nemam ale mam unavene oci, manzela za ruku drzim ale doma ho neminam, o materstve extra moc nepisem ale uzivam si ho aj napriek tomu, ze casto som unavena. aj napriek tomu vsetkemu zazivam najlepsie obdobie mojho zivota a mozem cestne prehlasit ze som velmi stastna 🙂

sara07
4. jún 2025

však ked vieš veci ktoré ti vadia,tažia ta, tak ich proste zmen , a nehraj to ...
na soc siete nemusíš dávat nič ked máš pocit že je to cvičené ..
v čom je problém ?

madeincssr
4. jún 2025

Mozno prvym krokom k tomu byt sam sebou je nebyt na ziadnych socialnych sietach (nie nedavat tam nic, ale nebyt tam vobec registrovany)?

morusha
4. jún 2025

Toto je také klišé o tom, ako to každý len hrá... môžem byť šťastná, aj dávať vysmiate foto na siete aj naopak. Šťastie sa skrýva v jednoduchej každodennosti, také to nenápadné šťastie ukryté v maličkostiach🙂

kacena4
4. jún 2025

stastie je relativny pojem, stastie prezivaju aj zvierata napr. macka ak ju poskrabkas na bruchu bude priast od radosti. clovek sa od zvierat odlisuje prave tym, ze nespadna na uroven pudov ale stastie hlada aj v hlbsich veciach. a nie je to stav dlhodobeho bytia ale prezivanie tejto chvile. to ze sa niekto usmeje neznamena ze v zivote je vsetko ok na 110% je to stav relativneho bytia... ale uz filozofujem 😉 ku stastiu ti stacia kazdodenne drobnosti, nemusime to hrat, a neznamena to ze o chvilku nemusim byt smutna z niecoho...

plankina
4. jún 2025

ja som. keby nie, tak sa tak netvarim ani. naco by to bolo dobre? komu mam co dokazovat. kazdy sa aj tak stara o seba.

goodidea
4. jún 2025

Ja mám na Instagrame unavené oči a v realite úsmev :_(

7miriam77
4. jún 2025

Ja som šťastná, a nič nepredstieram, no ako každý človek aj ja riešim aj problémy,ktoré život prináša úplne každému človeku

tilly
4. jún 2025
@really8

@really8 jaaa 😅

tilly
4. jún 2025

Ja nemám asi nikde svoje fotky, takže nemám nikde úsmev 🤣.
Aj malé decko už vie, že instagram apod. je divadlo a nie realita.
K otázke, či som šťastná. Ako povedala Charlotte v sex v meste. Áno som, každý deň. Nie celý deň, ale každý deň aspoň na chvíľu.

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
casavina
4. jún 2025

A teraz mi napadlo, veď aj unavené oči môžu byť o šťastí...či už venujem veľa času práci aby rodina mala čo potrebujeme alebo trávim ten čas s rodinou a občas padám od únavy a samozrejme oči nie sú výnimkou... A že sa občas podelím s radosťou, ktorú cítim na tom nie je nič zlé... všetko by bolo lepšie, keby ľudia našli v sebe to dobro, čo nám rodičia a starí rodičia vštepovali 🙏🙂

diewcatqoo
4. jún 2025

Ludia, ktori maju potrebu rozoberat taketo veci, ze na instagrame same usmevy a v realite bieda, su podla mna nestastni a nevyrovnani so sebou. Mne je asi uplne u prdele, co kto dava na socialne siete. Nemam instagram, nepostujem fotky. Je mi jedno, co si kto o mne mysli, nemam potrebu nikomu nic dokazovat. Ano, byvam unavena a vycerpana, byvam aj nahnevana, aj smutna, aj sa s chlapom obcas obchadzame, aj deti ma stvu niekedy... ale som vo svojej podstate stastna.

terezka1947
4. jún 2025

Niet chyža bez križa sa hovorí. Každý niečo prežívame,niečom sa trápime. Niekto tie problémy zažíva v detstve,niekto v dospelosti,niekto až v starobe a niekto celý život.
Ale nie každý aj ťažkosti zvládať vie. A každý je aj iná povaha,inak silný.
Ja som sa naučila tešiť z každého dňa a teda,vlastne som šťastná. A asi by som to aj nahradila slovom vďačná za to,čo môžem zažívať.

zuzubb007
4. jún 2025

Ja, držím sa hesla, keď niesom šťastná tak to napravim, načo byt v nefunkčnom vzťahu, keď počujem kvôli deťom vystiera ma, načo nadávať na prácu, nájdem si inú, áno chodím s radosťou s roboty, doma nemám hádky veď načo je to vôbec dobre, žiadne scény bláznivej ženskej nerobím a iné, ako si nastavis tak máš, okrem zdravia si vieme všetko zariadit a každý si môže za to ako žije sam

zoja6913
4. jún 2025
@tilly

Ja nemám asi nikde svoje fotky, takže nemám nikde úsmev 🤣.
Aj malé decko už vie, že instagram apod. je divadlo a nie realita.
K otázke, či som šťastná. Ako povedala Charlotte v sex v meste. Áno som, každý deň. Nie celý deň, ale každý deň aspoň na chvíľu.

@tilly inak toto je velmi pekne, ze kazdy den aspon chvilu….
presne to tak mame podla mna kazda, mna vcera potesilo naozaj uprimne ze som na urad sla nieco vybavit a stretla som tam uplne super napomocnu osobu ochotnu poradit a s usmevom!!! Potom ma zosmutnil syn lebo v skolke neposluchal ucky zalovali a doma mal svoj hysak tiez ale to neznamena ze som z neho stastna ken na oko 🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️🤷🏽‍♀️aj ked ma 10krat do dna vytoci a mam unaveny pohlad na konci dna si poviem ze ho lubim a som stastna a nie je to fake, takze ozaj ked si najdeme male momenty pocas dna kto alebo co nas potesi tak sa mozme povazovat za stastne lebo problemy ma kazdy z nas a je na nas ci z nas budu nestastne furie alebo budeme stadtne aj z total drobnosti a nie len vtedy ked budeme mat 50kg, 50tis na ucte a dovolenku na Maledivach 😉

madeincssr
4. jún 2025

My ludia sme taki. Nevazime si to (tych), co mame (co vsetko, nielen pre nas, robia) a stale tuzime po tom, co nemame. Na jednej strane je to prirodzene (pochopitelne?), na druhej je to vlastne nasa "choroba".

janage
4. jún 2025

Ale ved môžeš byť na smrť unavená a zároveň šťastná, nevylučuje sa to. To ostatné? Nuž či so sieťami či bez nikde to nie je stále dokonalé. Všade sa niečo nájde. Otázka je ako sa k tomu človek postaví. A samozrejme väčšina ukazuje to čo je fajn, málokto svoje problémy vesia na nos verejnosti, chce sa s nimi vysporiadať v súkromí.

cimage
4. jún 2025

Dalo by sa dalej pokracovat. Ake vlastne sme? Vlasy zafarbene, na tvar si davame make up, podaktore maju rozne vyplne tvare, atd. Co vlastne zeny skryvaju? Preco sa vsade pretvaruju?

terezka1947
4. jún 2025
@cimage

Dalo by sa dalej pokracovat. Ake vlastne sme? Vlasy zafarbene, na tvar si davame make up, podaktore maju rozne vyplne tvare, atd. Co vlastne zeny skryvaju? Preco sa vsade pretvaruju?

@cimage ....možno si paradoxne neveria a chcú byť ako "ostatné" šťastné,upravené,s dokonalým autom,domom,životom. Lebo je to teraz znakom úspechu, prestíže. Dajú do toho usilia všetko a strácajú to "svoje".
Ale kto určuje,čo je úspech,krása a dokonalosť?
Influenceri? Koho vlastne máme ako svoje vzory?
Fakt celkom zaujímavá téma....prečo to vlastne robia?

melanta
4. jún 2025

Ja som šťastná. A predstav si, nemám o tom jedinú zmienku ani foto na FB či IG či hocikde inde. Nezverejňujem fotky ani nič iné nikde. A možno práve preto ich nezverejňujem.

melanta
4. jún 2025
@doriiis

Skutočne šťastný človek nepotrebuje vešať nič zo svojho života na soc.siete a nepotrebuje nikomu nič dokazovať.
Žije si svoj šťastný život a chráni svoj vnútorný pokoj.
Ja som tu pravidelne obviňovania,že nemôžem byť šťastná.Len zato,že som niekedy až kruto úprimná a že nie som vydatá.😆

@doriiis na MK sa nenosí, ak si spokojná, ak máš poriadneho chlapa, ak máš dobrú prácu, ak máš peniaze, ak sa nehádaš doma, ak.... - proste čokoľvek, čo sa vymyká slepičárni, tu nie je populárne.

ndrag
4. jún 2025

moj resting face vyzera ako chronicka depresia a pritom mam spokojny zivot 🙃.

Strana
z2