Snúbenec túži po dieťati, ja nie som ešte pripravená
Ahojte, aby som začala, tak so snúbencom sme spolu zhruba 4r, zasúbili sme sa pred pár mesiacmi, nie je to ani polroka. Bývame spolu, ja mám 27r a snúbenec 32. Všetko bolo pôvodne plánované inak, ale jeho mama bohužiaľ vážne ochorela a tak momentálne bývame u neho a staráme sa. Obaja pracujeme a nejako to látame dokopy. Keďže vieme, že jeho mama bohužiaľ zrejme nebude žiť dlho. Pred pár týždňami mi však povedal, žeby túžil po dieťati, aby jeho mama videla aspoň bruško. Ja to chápem, bola som ochotná urýchliť aj prípadnú svadbu, aby sa jej mohla jeho mama zúčastniť. Ale v momentálnej situácií si neviem predstaviť byť tehotná... predsa len náš režim je asi taký, že prídem z práce a starám sa zasa o jeho mamu. On je teda skvelý a pomôže, ale služby máme proti sebe, aby jeho mama neostávala samá, je úplne ležiak. Som sebecká? Bojím sa, že ak naozaj jeho mama zomrie, bude mi to vyčítať.
Nie si sebecká. Ak by si mala nedajbože rizikové tehu? Vedel by sa starať aj o teba aj o mamu? Keby vypadne prijem?
V takom siedmom mesiaci sa uz nedokážeš starať o ležiacu osobu,mozno aj skor.
Ja viem, ze on to nemyslí zle, no treba používať racio
@anonym_autor neviem si to predstavit,a to mam za sebou 3 tehotenstva,nie jednoduche,cize viem o com rozpravam.skus sa ho spytat,ako si predstavuje opateru svojej matky,ked ty budes s bruchom,a ju bude treba polohovat,dvihat atd.a ked budes mat nebodaj problemy v tehotenstve,kto sa bude starat?popripade sa vam zadari ihned,babatko sa narodi a mamina tu este bude..ono opatrovanie nie je lahka vec,opatrovali sme babku leziaka aj deda.neviem si to s babatkom predstavit..ja by som do toho nesla
Chapem obe strany, rad by to mame doprial, vidiet tu kontinuitu v zivote, ale to nie je ten spravny dovod pre teba mat dieta a v tejto situacii uplne zbytocne stazenie uz tak tazkej situacie.
@anonym_autor no, už len to, že si išla bývať s priateľom, snúbencom k jeho matke je nesmierna obeta a ešte po práci sa prakticky o cudzieho človeka terminálne chorého starať, tak ja by som to kvôli " snúbencovi" vôbec nedala. A byť tehotná, kvôli jeho matke radosti, tak to je cez čiaru. Žiada od teba veľa, veľa veľa. Neberie ohľad na teba veľmi. " Buď tehotná, aby mamka mala radosť. " Neviem, asi by som zvážila, či vôbec chlap, čo sa takto ku mne stavia bude dobrý manžel.
@anonym_autor Tak treba na to pozerať aj racionálne že otehotnieť nemusíš na prvýkrát ja som otehotnela od snaženia až na 4. mesiac a nechcem byť hnusná ale čo keď pani zomre o mesiac a tak chápeš… A brucho mi bolo vidno až v 7. mesiaci az v grandfinale🫶🏻
Nemusi sa dožiť ani viditelneho brucha, mne sa zrazu doslova nafuklo dovtedy som. Bola chudulinka
Keď budeš tehotná nebudeš sa môcť o mamu starať ako doteraz, s tým ráta? Naplánovala by som svadbu čím skôr a s bábätkom počkala.
Tuzit po dietati preto aby niekto iny videl brusko? Ako to je ten najhorsi dovod mat dieta, to ako fakt. On je normalny? Ako tehotna budes potrebovat starostlivost TY, co ked cele tehotenstvo pregrcias z postele? A kto sa bude starat o teba a po porode o teba a dieta? Snubenec znie ako debil prepac
@anonym_autor a keď mama nezomrie? Aj zo 4. štádia rakoviny sa ľudia vylízali sice nie často, ale stane sa. Veda ide dopredu. Tak zostane bývať s ňou? V jeho dome? Či ako?
Prosím ťa, na toto sa nedaj nahovoriť. Akože vidieť bruško.. no to je fajn, ale tehotenstvo, pôrod, výchova dieťaťa - to všetko je zahul. Môžeš mať rizikové tehotenstvo, môže ti bývať tak zle, že nebudeš vedieť stáť na nohách (nieto sa ešte o niekoho starať), rekonvalescencia po pôrode môže byť dlhá. Nehovoriac o prípadnej poporodnej depresii, babyblues, dieťatko môže byť náročné, uplakané, nespavé. Tvoj muž reaguje pod emóciami, lebo stráca blízku osobu, ale tehotenstvo by som do toho neplietla. Mam za sebou dva pôrody, dve náročné deti, na materskej som totálne vyhorela a manželstvo nám uplne pokrivkáva. Dieťa treba mať, keď ste na to pripravení obaja. Prináša totiž rad nečakaných situácii a preverí aj váš vzťah.
Dufam, ze je to troll. Lebo nechcem verit tomu, ze niekto je tak megnuty, aby nutil niekoho do tehotenstva kvoli umierajucej mame. A co ako, ked uvidi brucho? Sa vylieci? Preboha. Ak to nahodou pravda je, otocila by som sa na opatku a junak by ma uz nevidel. Creepy.
@anonym_autor Nie nie si sebecká. Si obetavá a statočná mladá žena a človek s dobrým srdcom .Postavená pred ťažkú životnú situáciu v mladom veku.A sklaňam pomyselný klobúk pred tebou. Lebo ja opatrujem psychicky chorého a popri svojej rodine aj svojej domácnosti to občas nedávam. Chápem, že takto to máte veľmi náročné a keď príde dieťa to bude náročné. Ale pochopiteľne bola by si doma, ale pomoc pri opatrovaní nie je život o vás ,ale hlavne aj o tej pomoci so svokrou. Máš môj veľký obdiv.
Život nám prináša veľké životné výzvy. Nebude to vyčítať neboj sa.Len hovorte o všetkom a vždy.
@anonym_autor on je sebecký a ešte aj blbec.mať dieťa len kvôli tomu,aby jeho mama videla tehotenské brucho....on asi spadol z višne.
Ďakujem za názory, ako tá urýchlená svadba by mi nevadila, ale to dieťa mi príde popravde skoro. Priznávam sa aj, žeby som si chcela užiť ešte voľnosť, ešte nemám dojem, že túžim po dietati. Snubenec je teda moc skvelý a starostlivý. Čo sa týka bývania, tak je jedináčik, takže mamin dom zdedí vlastne on, jeho otec už nežije.
Ďakujem za názory, ako tá urýchlená svadba by mi nevadila, ale to dieťa mi príde popravde skoro. Priznávam sa aj, žeby som si chcela užiť ešte voľnosť, ešte nemám dojem, že túžim po dietati. Snubenec je teda moc skvelý a starostlivý. Čo sa týka bývania, tak je jedináčik, takže mamin dom zdedí vlastne on, jeho otec už nežije.
@anonym_autor
Chápem tvojho priatela, ale priorita mas byt ty, nie jeho mamina. Ja som zastankynou toho, ze po svadbe je velmi dobre aby par aspon 2-3 roky si uzival manzelstvo bez vobec otehotnenia. Kludne mate cas aj 5 rokov - 27 rocna si este len baba po skole.
Ale - nevadi ti zit v nehnutelnosti partnera? Lebo aj ked sa vydas, bude to jeho dom. Mas aj vlastnu nehnutelnost?
Odhliadnuc od kalkulácií, že budeš v jeho nehnuteľnosti s igelitkou...
Mama môže byť ležiak pár týždňov, mesiacov, ale aj rokov. Budete sa striedať pri nej aj pri dieťati? A na seba čas kedy?
Keď ti bude zle, budeš riziková, nebudeš sa môcť starať, čo potom ? Božechráň potratíš, tak čo, bude chcieť rýchlo robiť ďalšie, aby mamička stihla ? Keď sa dieťa narodí (a je to záhul aj s pohodovým dieťaťom, nie to ešte s náročným) ako dáte starostlivosť o ňu, o dieťa, financie ?
A sama vravíš, že si chceš ešte užiť život. Už tým, že si sa rozhodla starať s ním o jeho matku, si si dala guľu na nohu. Obdivuhodné, ale úprimne, ja ako matka by som to nedovolila ani mojím synom a už vôbec nie ich polovičkam. Život sa má žiť.
Neviete zariadiť k nej opatrovateľku alebo prípadne stacionár, hospic ?
Ale už len ten návrh, dieťa aby matka videla aspoň brucho, je za mňa scestný. Matka by bola šťastná, že syn žije život naplno, ako ho on chce a nie tu dávať deadlines a robiť veľké životné rozhodnutia len kvôli zážitku alebo ako to nazvať. Prioritou by si mala byť ty a nie jeho emočné predstavy ako matka na smrteľnej posteli hladká brucho (sorry, to mi príde creepy). A ak náhodou to bol nápad matky (čo pochybujem), tak dievča utekaj.
@anonym_autor je skvelý a starostlivý, ale ruku na srdce, toto, čo od teba žiada je dosť choré. Radšej zhoď ružové okuliare a pozri na neho realistický. Od bývania v cudzej nehnuteľností, cez starostlivosť o jeho chorú matku až po vrchol v podobe tehotenstva,aby sa jeho matka potešila. Choré, choré.
Toto je veľmi čudný dôvod mať dieťa - aby ona videla aspoň bruško. Bruškom to totiž nekončí, ale len začína - bruško narastie, narodí sa dieťa a treba sa o neho postarať. Je to rozhodnutie na celý život!
Urobte si najprv svadbu, zariadte si svoj život a potom sa rozhodnite kedy bude dieťatko.
On je starostlivý a láskavý a ty si hlúpa. Robíš opatrovateľku zadarmo cudzej osobe a následne budeš celý život bývať v cudzom dome a vrážať prachy do cudzieho domu aby ťa nakonci vyhodil s igelitkou ako prašivého psa lebo vieš, nedala si dieťa načas ako si milostivý želal. Goood luck!
dobre ta manipuluje a ty mu na to skaces ako mucha na kako. A ked ta o par rokov vymeni za mladu zabu, tak ta kopne do zadnice, ze budes lietat aj s igelitkami z jeho baraku jak šarkan. A nezabudni sem dojst a vyplakavat, ze nemas nic a ze si slobodna mamina a ci si este dakoho najdes.
Ak ti bude snúbenec niečo vyčítať, ľahšie sa zbalíš a odídeš bez dieťaťa ako s dieťaťom.
Už to, že uvažuješ, že by ti mohol vyčítať, nie je ok.

@anonym_autor podla mna nie si sebecka, ja ti verim, ze si na to netrufas lebo nevies ako ti bude. Predsa len tehotenstvo je pre organizmus zataz a kazdy to zvlada uplne inak. Skus sa s nim pobavit aj o tom, ze ako to bude ak by pripadne tebe byvalo zle, ze kto sa bude o jeho mamku starat. Vsetko by som si vydiskutovala vopred