So snúbencom sa vo vzťahu neposúvame dopredu
ahojte ..
mám taký problém.. mám snúbenca sme zasnúbený od vianoc minulého roka ja mam 25 a on 26 sme spolu dva roky ..
ľúbime sa aj všetko len proste nejako sa nikam nepohíname čo mne dosť vadí .
nebývame spolu on býva s mamou a ja doma bývam sama v jednom dvore s mojou maminou.
dnes sme sa dosť pohádali odišla som a neviem,či mám chuť aj v tom vzťahu pokračovať.
Vadí mi dosť to, že ked sme u nich tak večer utekáme ku mne domov nikdy som u nich nespala.
Koľko krát som u nich celé dni pomáham jemu či jeho mamine a večer sadnúť do auta utekať domov a na další deň zas k nim.
Dosť ma začalo štvať aj to, že svokra nechce ani pocuť že by sme mali dieťa furt len že v 30 tke že ona by dieťa v tejto dobe ani nemala a o svadbe už vôbec .
vychádzame spolu fajn, ale tieto reči od nej ma dosť zaboleli na koľko si myslíme, že už máme aj vek a čakala som skôr že by bola rada keby jej raz oznámim že som tehu.
a za dalšie mi vadí máme ísť bývať asi 2 m od nej a dom je stále písaný na ňu neni na snúbenca takže on si nemôže ani zobrať hypotéku aby to dokončil tak sa len tak trápi.
a on mi povie, že nie som normálna ked mi občas dojdu nervy a niečo mu poviem , že mne všetko vadí a že ked sú kkti s jeho mamou tak že mám ísť domov ako napr dnes ale ja to tak nemyslím len proste mne chýba to že spolu sme malo že spolu nezdielame jednu domácnosť že sa naťahujeme ako soplavé deti pritom už máme vek aby sme aspoň spolu bývali.
neviem možno to len ja vidím tak čierno a som až príliš náročná ...
Poviem ti iba jedno. Každý máme len JEDEN JEDINÝ život a je na nás ako ho prežijeme. Prečo by si sa mala trápiť? Nie je lepšie vstávať ráno s úsmevom na tvári a tešiť sa, čo ti zase nový deň prinesie? Si mladá, ešte máš celý život pred sebou a môžeš ho prežiť s niekým, kto ťa bude na rukách nosiť a vážiť si ťa ❤ nie je to pekná predstava? Každý máme právo žiť šťastný život a naplno si užiť každú sekundu, veď ani tú sekundu už späť nevrátiš. To si uvedom a ver mi, že aj tam niekde vonku na teba čaká ten pravý pre teba 🌷 Prajem ti hlavne veľa šťastia a iba správne rozhodnutia v živote 🍀
@majca1995 Ty si mu povedala ze je mamickar, on sa isiel stazovat mamicke a ta ti potom potvrdila ze neni.....😂😂😂😂 odpadla som
Nechces zit radsej chlapom? Bo toto je nevyspele soplave chlapca. Nemozes ani prespat lebo mamicka, a to ste zasnubeni. Nuz nemozete sa posunut kym toto decko bude svoj zivot prisposobovat mamicke. Keby chcel mohli ste davno byvat v podnajme a mat klud.
@mala_hobitka mohli sme nie raz som mu to vravela ze tak pome prenajmime si byt aspon zatial ale odpoved bola taka ze by tam nevydržal a ze aj tak by chodil domov..
@majca1995 Tak potom si tú svadbu a vôbec vzťah ešte veľmi dobre zváž. Je skvelé, keď majú ľudia dobrý vzťah s rodičmi. Ale všetko má svoje hranice. Ak tvoj snúbenec nevie žiť bez matky...tak môžete mať skvelý vzťah ale nikdy nebudeš na prvom mieste - ani ako manželka, ani kebymu porodíš 30 detí.
To ako sa správa tvoj priateľ je smiešno-smutné. Pre mňa by taký chlap proste bol za slabocha a decko a nemohla by som si ho vážiť. Veď ani 10 ročné deti nie sú tak nacapené na matke ako tento.
@majca1995 najlepšie je mladým byť samým, na tom trvaj. Ak Ťa miluje a chce s Tebou rodinu, tú svoju opustí a založí si s Tebou vlastnú, Ale mám pocit, že ešte na to nedospel a neplánuje tak skoro prevziať zodpovednosť za vašu novú rodinu. Prestaň tam chodievať a robiť im slúžku a jemu.... domysli si.. . Je to typický príklad chalana, čo má mama hotel... Raz si bude musieť vybrať - mama alebo manželka. Žiaľ, v Tvojom prípade si vybral, ale nie Teba.... ☹
A stale sa ti neozval?
@terezia1477 ja si myslím, že ozval...
Presne mi to pripomína moju situáciu čo som zazila.chcel aby som odišla zo svojho mesta a išla bývať do ich mesta 42 km to bolo od nás k nemu.chcel kúpiť pozemok a stavať pritom ho nezaujímalo že by som sa tam sama bála pri hlavnej ceste a vedľa rozpadnuteho domu do ktorého chodili bezdomovci a podobne.a tiež sa tak vyjadroval že on aj tak vždy po robote by išiel k svojej mamičke a tatovi ,bývali v tom istom meste.chodil by domov pretože aj jeho otec vždy po robote išiel k svojej mame a nie za ženou a za ním .bolo mi do plaču keď to hovoril ako by som tam bola stále sama kde som nikoho nepoznala.sttetavali sme sa raz za týždeň niekedy ani to nie a vždy keď sme sa stretli u nich(býval s rodičmi)tak jeho mamička chcela aby sme išli pozerať jeho strykov a jeho sesternice a neviem ešte aku jeho rodinu.potom už sa začal zaujímať o ten pozemok a som si povedala či ozaj tak chcem žiť dá sa povedať že sama lebo čo jeho mamička zavelila tak on spravil.raz plakala jeho mama že prečo jej zomrela mama a otec.akoze fakt choré lebo jeho mama ma 61 rokov tak dokedy si myslela že bude mať rodičov .spolu sme volali a ona začala plakať tak mi zložil telefón lebo musí ísť mamu utešovať.ked sme my čakali dieťa spolu a potratila som nemohla som o Tom ani slovo pred ním povedať lebo jeho mamička mu poradila že nemám o tom hovoriť tak ešte aj v Tom ju poslúchala,a vynadal mi že som hysterka že čo revem.nastastie už som s ním neni.bohuzial ma 35 rokov ale viem že to aj predtým robil že priateľku bral ako nič že to je cudzia osoba a on ma svoju rodinu (mamu,otca,brata,sesternice,bratrancov)a sú pre neho dôležitejší ako frajerka lebo s ňou sa môže rozísť.take mal zmyslanie,.ty si ešte mladá tak utekaj preč od neho.najdes si takého čo mu na tebe bude záležať!len nájdi odvahu
Nebude to lahke s nim veru,hlavne kvoli jeho matke, lebo je isto mamacek
Nevyzrete decko, ktoremu je prednejsia maminka. Pobabre Ti zivot - bez co najrychlejsie od neho. Zasluzis si lepsieho, ktory da na teba a on nech si gazduje s maminkou okolo domceka!
Precitala som si viac tvojich prispevkov a opravujem svoj komentar; bez od neho co najskor prec pokial si mlada a neobzeraj sa. Tu neni co lutovat. Katkami pise dobre
Mám za sebou podobný vzťah....keď som mala 28rokov.On žil iba s mamou .Všetko bolo fájn ,kým som sa s ňou nestretla.Keď videla že sa nehádame a rozumieme si....tak to začalo.Ja som ho ťahala jedným smerom ona druhým smerom.Kedže viac počúval maminku ....ktorá sa mi ked tam nebol vysmievala do očí....pomaličky som si ho prestala vážiť, pochopila som, že by to tak bolo vždy.Zabudol si odstrihnúť pupočnú šňúru.Ja na tvojom mieste by som urobila toto.Spísala by som si na papier všetky príkoria ktoré sa ti stali a on sa k tomu nepostavil tak ako treba....a do toho listu by som napísala aj to ako by to malo byť správne.Proste napísať veľmi citlivo, ale jasne ako to vidíš...nech sa mu otvoria oči....a nech si rozmyslí či chce pokračovať takto ,alebo začať žiť normálne svoj vlastný život.Dať mu nejaký čas na rozmyslenie....napríklad mesiac...ale hlavne tam napísať, aby ste si bývanie dali čo najďalej od jeho mamy.No a ak sa rozhodne pre život s tebou, trvať na dodržiavaní bodov, ktoré mu v liste napíšeš./On potrebuje nejaký čas, aby si uvedomil ako žije, či chce tak aj pokračovať/.Prajem veľa šťastia.
On si ťa nezaslúži. Sú take typy, že si nevedia vážiť dobrého partnera/partnerku. Tvoj patrí medzi nich. On potrebuje takú semetriku ako je jeho mama, ktorá by ho krútila, bola by také chudiatko nevládne, ktoré by on musel stále zachraňovať, presne ako svoju mamu. Mala som takého kamosa, ktorý bol 10 rokov s takou, čo po ňom len ziapala, zobral si kvôli nej pôžičku, aby jej splatil medzirocnik na vs, nábytok nový do izby kúpil, všetci mi hovorili aká je to potvora, tak sa jej držal, až pokým ho ona nepodviedla a nezačala si s iným. Všetci sme ho ľutovali, zoznámila som ho s kamarátkou, silno kresťansky založenou, tichou, robotnou, dala by mu aj posledné. A čo sa stalo? Do pol roka ju využil a kopol do riti, ešte aj na ulici, keď ju stretol, tváril sa, že ju nevidí. Proste to sú typy, ktorí sa súce ľutujú, ale potrebuju take potvory. A naopak to býva tak aj u veľa žien, dobrého chlapa si nevážia a za zlým si idu ruky-nohy dolamať.
@majca1995 po prvé si myslím, že o svadbu a dieťa máš záujem iba ty, Tvoj snúbenec ani náhodou.. to by si si mala čím skôr uvedomiť.. po druhé.. nechápem, prečo sa miešaš do cudzieho majetku (dom jeho mamy), čo s ním bude, nebude, kto ho zdedí a pod. to nie je vôbec Tvoja vec..ty ak chceš bývanie, zabezpeč si ho sama podľa svojich predstáv a nerozkazuj druhým..celkovo to nevidím perspektívne u vás.. vy dvaja nie ste pár, ktorý má spoločný cieľ... prepáč za úprimnosť😉
@majca1995 necitala som celu diskusiu, ale napíšem, ako je to u mna. Mám muža, ktorý žil do 30 rokov s matkou, Matka je slobodná mamička, ktorú mužov otec opustil,ked bola s ním tehotná.Ked sme spolu začali chodiť, moja terajšia svokra ma po istom čase pozvala do kaviarne na kávu, ze sa chce so mnou porozprávať. A viete , co mi povedala? Ze som veľmi dobre dievča a ze jeho syna si nezasluzim, ze ona ma s ním cely život problémy a ze mám sa s ním rozísť, lebo sa budem cely život trápiť 🙂 Ja som mu to povedala, samozrejme nadával na ňu a predo mnou bol z nej nervózny.Ale aj vo všeobecnosti k nej vtedy nejako neinklinoval. Sme teraz spolu 8 rokov a na mamičku neda dopustiť. Takze tým chcem povedať len toľko, ze ked uz teraz tvoj inklinuje chorobne k matke, po svadbe to bude 100 krát horšie. Naštastie, ja som papulnata a so svokrou urobím rýchle poriadky, ked je treba. A on ani o tom nevie, nejeden krát odchádzala od nas s plačom. Mne a mojim detom ona komandovat život nebude. A to si s ňou zažívam iné veci kolkokrat. Ja som veľmi slušne vychovaná, mám úctu k starším ľudom, ale akonáhle to svokra začne zneužívať, vsetko otvorene jej poviem, je mi to jedno. A to, co ma zavolala do kaviarne, si samozrejme vymyslela. Muž je starostlivý, mame pekný vzťah da sa povedať a miluje naše deti a veľa sa im venuje. Takze ona ho chcela len pre seba 😳 No a keby som mala bývať so svokrou alebo v jej tesnej blízkosti, ze mi vidí do hrnca, som presvedcena, ze naše cesty s mojim mužom by sa rozišli. Toto by som nedala.
Sorry, ale ty si absolútne nevážiš samu seba... chodíš tam muklovať ja blbá a on ani nevie, či s tebou chce byť. Ti hrabe, keď uvažuješ ešte aj o dieťati? Má vôbec tento vzťah nejaké pozitíva?
nie si vobec narocna, mas uplne normalne a prirodzene potreby, bohuzial ti musim oznamit, ze tvoj milovany nastavajuci je zaseknuty tak v 5tich rokoch asi... vykasli sa nanho, si mlada a byt otrokom jeho matky si nezasluzis... viem, ze lahko sa nam vsetkym hovori, ale isto su tu aj baby, ktore sa rozisli po dlhsich a vaznejsich vztahoch, starsie ako si ty a zvladli to... toto je typicky mamin cecek, co mama povie, to je svate (ano, ono dobry a pekny vztah s matkou je fakt skvele, ale odtial potial a toto je cez ciaru), partnerka nie ze na druhom, ale na poslednom mieste... vazi si ta on vobec?
jediny krok, ktory by on mal urobit voci tebe je ospravedlnit sa, priznat si, ze sa chova ako kus vola a soplaveho decka a zobrat teba aj seba a ist byvat minimalne 100km od mamy... a hlavne si ta zastat a spravat sa k tebe ako k princeznej... ak sa tak nechova, treba ho prenechat takej, ktorej takyto partner vyhovuje... a prestan k nim chodit, on chodi tvojej mame pomahat? zacni sa starat sama o seba, zacni si robit plany podla seba a podla svojich predstav, nie muklovat u nich... ak o teba co i len trosku stoji, na zmenu bude reagovat tak, aby zistil, co ti je a bude sa snazit to zmenit... ak ti to zacne vytykat, vysmievat sa ti alebo sa ti prestane ozyvat, tam budes mat jasnu odpoved...

@majca1995 Svokrovci maju byvat 100km.Dost blizko aby prisli raz mesiac a daleko nato aby sedeli u teba kazdy den.A este ked ma pred dochodkom...Moj ex bol taky Poviem to natvrdo.Vezmi nohy na plecia zasluzis si nieco lepsie ako chlapa co pocuva maminku Budes iba na robotu a nula.Nikdy som sa nezavdacila od zahrady,upratanie domu,strazenia svagra mali ho vo vysokom veku mal 6r ked sme sa brali.Ked sme sa chytili nikdy mi nechytil stranku lebo,,mama povedala,,taky vztah nic nedava ale nici.