Som schopná mať normálny vzťah?
Ahojte, zistila som, že mi žiadny vzťah nevydržal veľmi dlho. Môj prvý vzťah na strednej bol 2r, toto bolo fajn, nehádali sme sa a nerozchádzali. Potom som mala 6r vzťah na VŠ. On bol starší odo mňa. Milovala som ho veľmi. Ale 2x sme sa počas vzťahu rozišli. Vrátila som sa k nemu späť, apokon sa však naše cesty rozišli a to ma asi poznačilo. Potom som mala vždy vzťahy v trvaní pár mesiacov, niečo mi vždy na tých mužoch vadilo. Nepriťahoval ma, nebola tam láska, ale mi na ňom osobnostne niečo nesedelo. Naopak zamilovala som sa veľmi do muža, ktorý mal priateľku. Nemala som s ním nič, lebo ja toto nerobím, ale z mojej strany to bola veľká láska a bolelo to, keď sme sa prestali vídať. A potom zase krátne vzťahy s mužmi, kde som sa nevedela zamilovať alebo mi vždy niečo vadilo, alebo som jednoducho našla dôvod, prečo v tom ďalej nepokračovať. Teraz mám 2,5r "vzťah" s mužom, kde ale posledný rok je veľmi turbulentný. My sa hádame snáď každý týždeň a vždy sa s ním chcem rozísť. Aj to urobím a ukončím, ale napokon sa dáme dokopy. Ničí ma to. Rozmýšľam nahlas, teda že ja neviem mať asi normálny vzťah. Dlho som si myslela, že len som nestretla toho pravého, toto mi aj vraveli rodičia, že len si nemala šťastie na muža. A tým som sa upokojovala. Ale dnes som na prahu 40tky a vidím, že to nie je pravda. Že mám problém sama v sebe a nie som schopná zrejme vzťahu. Na druhej strane potrebujem niekoho pri sebe, nejakú blízku dušu. Ale ak si nájdem iba kamaráta s výhodami, aj tak sa na neho namotám a bude mi to ubližovať, ja to jednoducho neviem oddeliť, a mať s niekým iba sex a nič iné.
Tak ako s týmto ďalej? Sú tu také ženy, čo asi nie sú schopné vzťahu? Bola som pár krát u psychologičky a povedala mi len, že mám v sebe veľkú potrebu byť milovaná a prijatá. A že to hľadám, ale nedarí sa mi to. A že mám tento vzťah ukončiť. Lebo ma ničí. Ale ktorý ma neničil? Ale že sa nemám báť a príde to. Kedy, keď budem mať 60? Nehľadám otca svojich detí, ani budúceho manžela. Iba niekoho, koho budem ľúbiť, on mňa a bude nám spolu naozaj dobre a budeme si spolu rozumieť. Ale čo keď ja toho nie som schopná? Rozumieť si s mužom?
@anonym_autor áno je problém v tebe, keď sa s chlapom rozídeš a potom sa opakovane vraciaš, tak chlap k tebe stratí akýkoľvek rešpekt. Tým ženám ktorým chýba hrdosť, k takým ženám sa chlapi správajú ako k handrám. Lebo vedia že si to môžu dovoliť.
Prečo neskúsiš psychoterapiu?
@pribinak chodila som na psychoterapiu, mala som asi 25 sedení. Nejako viac mi to nič nedalo, neposunula som sa ďalej. Sama terapeutka spomenula, že ona mi nevie pomôcť v tom, aby som sa do muža zamilovala alebo aby muž miloval mňa.
Neviem ti poradit, ale takych je nas viac, co si to myslime, ale co ja za tym, netusim. Mozno vychova, povaha..
Máš potrebu byť milovaná tak preskočíš fázu spoznávania, rovno sa zamiluješ a chyby hľadáš až potom. S aktuálnym sa rozíď nič dobré ti vzťah nedáva a nájdi sama seba, keď sa budeš mať rada nebudeš mať problém ukončiť zlý vzťah.
Máš potrebu byť milovaná tak preskočíš fázu spoznávania, rovno sa zamiluješ a chyby hľadáš až potom. S aktuálnym sa rozíď nič dobré ti vzťah nedáva a nájdi sama seba, keď sa budeš mať rada nebudeš mať problém ukončiť zlý vzťah.
@januska12323 ,👍👍👍
@anonym_autor ahoj pozri si na YouTube nejaké video od tejto ženy Andrea Magyar ak máš chuť na sebarozvoj lebo tu nič iné nepomôže, naše podvedomé vzorce sú veľmi komplikované treba najskôr nájsť sám seba
Ja ti poviem čo je za tym.Jr to v tom, že chces prr seba yo najlepšie a neuspokojis sa s nejakym priemerom
Tvoj problém je, že svoju hodnotu a aj život zakladáš na vzťahu k mužovi. Žila si bez muža doteraz a nevidím dôvod prečo by si nemohla bez neho aj naďalej. Miliardy žien si žijú bez muža a veľmi kvalitne na rozdiel od žien čo otročia vo vzťahu s mužom. Keď si doteraz nezistila, že vzťah ku mužovi ťa obohacuje, prospieva a zlepšuje, tak to tak nie je. Je ti lepšie samej, len to musíš vnútorné prijať.
@anonym_autor su zeny ktore nepotrebuju vztah na to aby mohli zit. Podla vlastnej skusenosti a mnohych inych byt nestastna vo vztahu + deti a existencne problemy nie su uplne zavidenia hodne. Ja som sa uplne "vyliecila" po karmickom vztahu a mam dost a uprimne svojim kamaratkam ich manzelstva/vztahy vobec nezavidim, su to vacsinou frašky.
@anonym_autor su zeny ktore nepotrebuju vztah na to aby mohli zit. Podla vlastnej skusenosti a mnohych inych byt nestastna vo vztahu + deti a existencne problemy nie su uplne zavidenia hodne. Ja som sa uplne "vyliecila" po karmickom vztahu a mam dost a uprimne svojim kamaratkam ich manzelstva/vztahy vobec nezavidim, su to vacsinou frašky.
@anonym_36aedc 👍moja reč, po dvoch rozvodoch a dieťati so špeciálnymi potrebami už nemôžem chlapa ani vidieť. Je mi zle, už aj keď počúvam tie storky výdatných kamošiek. Sledujú mužov na internete, komu vypisujú, peru na nich robia v domácnosti a večer ešte byť k dispozícii. Som rada, že som sama.
No možno tak netreba prahnúť po mužovi a napĺňať potrebu byť "s niekým", možno by si sa mala zamilovať sama do seba, spoznať sa, svoje vnútorné zranenia, možno zranenia z detstva. Možno si priťahujes do života ten istý typ muža a to ma vždy nejaký hlbší dôvod. Ja by som na tvojom mieste ukončia hľadanie lásky v mužovi a nájdi ju v sebe, začni už dnes, nájdi si výbornú terapeutku, začni sa venovať samej sebe, svojim priateľkám. Sebavedomá žena, ktorá si váži samu seba a vie, čo v živote chce, ktorá vie, že nepotrebuje nikoho, aby bola vnútorné naplnená, tak taká si väčšinou nájde potom seberovneho vyrovnaného muža, s ktorým si budujú zdravý vzťah 🙂
@anonym_autor " Ale dnes som na prahu 40tky a vidím, že to nie je pravda." máš pravdu, to ako si nastavená aké presvedčenia si v sebe nesieš, je dôvod toho všetkého čo popisuješ. Čo ti reálne pomôže je uvedomiť si veci, ktoré máš problém vidieť a zmeniť svoj prístup k životu, vzťahom a výberu partnera. (Áno nezrelých mužov je všade plno, ale to aj žien).
@anonym_36aedc 👍moja reč, po dvoch rozvodoch a dieťati so špeciálnymi potrebami už nemôžem chlapa ani vidieť. Je mi zle, už aj keď počúvam tie storky výdatných kamošiek. Sledujú mužov na internete, komu vypisujú, peru na nich robia v domácnosti a večer ešte byť k dispozícii. Som rada, že som sama.
@anonym_1f566d presne, robit sluzku, kucharku a milenku 🤭 a ako bonus dusit v sebe zlost aby bol "klud " v rodine.

Prečo neskúsiš psychoterapiu?