Spoločné alebo samostatné bývanie s partnerom
Ahojte, co je podla vas lepsie? Byvat v nehnutelnosti, ktora patri iba jednemu z partnerov, alebo si spolu kupit inu nehnutelnost a byvat v nej? Vyhody prvej moznosti su nizsie naklady.
@anonym_663e41 no vsak to. akoze ja som sama zena na velky dom a neviem si v nom moc rady s mnohymi vecami. bohuzial priatel tiez nie je zrucny, takze sa v tom obaja stracame. ja som mu aj povedala, ze ak tu bude byvat a prispievat, tak moja ochota investovat bude vyssia. ale ked stale len chodi takto na navstevu, tak mna to rozculuje, ked chodi a hovori: hento kup, tamto kup, toto daj opravit, toto prerob a ja len nanho pozeram, ze odkial asi tak na to mam zobrat peniaze.
uz sme tak nieco prerabali, ze on chcel, tak som teda isla podla neho, financovala som to, vymyslel si nejake specialne listy, ktore som ja nechcela, ale on na nich trval, tak som ich zaplatila a presiel uz takmer rok a stale nie su namontovane, lebo on nevie ako na to a nechce sa mu. takze uz nemam moc ochotu mu ustupovat v tychto jeho napadoch.
ale nevieme sa pohnut ziadno z miesta. lebo on chce mat podiel na rozhodovani o veciach, aby sa necitil menejcenne, ze je vsetko iba moje, ale ani tu nebyva, ani neplati, tak ako to moze po mne chciet?
a neviem mu to ziadno vysvetlit :(
@anonym_efaa8d ty mu nemáš čo vysvetľovať, iba sa usmej a nereaguj. Ak si musíš na všetko niekoho volať a platiť, tak skutočne sa nemá do toho čo montovať. Povedz mu, že si neželáš, aby sa vyjadroval k tomu, čo treba na dome porobiť, ty to vieš, ale zároveň poznáš svoje finančné možnosti a viac sa na túto tému nemieniš s ním baviť. Ináč, nerozumiem, na čo ti je takýto muž, keď ti ide iba na nervy
my máme každý svoju.Vtedy je to ideal podla mňa.Ja by som nechcela mať na polovičku s nikým nič a potom sa o to v pripade rozchodu alebo rozvodu doťahovať.Ale tak chápem že nie každý to takto má.My spolu napriklad ani nebývame v zmysle že stále pod jednou strechou.Ale raz som ja tam a raz polovička tu a to sa ráta aj na niekolko týždňov.Každý má iný model.Mne by preplo keby mám furt niekoho za zadkom.Kedže my nemáme deti a ani neplánujeme tak si to môžme takto dovoliť.Ked sa mi zunuje idem domov a je 😀
@anonym_autor ak to partner nechce ok bývala by som v tej jeho ale určite by som si zabezpečila aj niečo vlastne.
@vladuska20 a ak s tym partner nesuhlasi a chce aby sa zilo v tej jeho nehnutelnosti, pretoze nechce brat vyssiu hypoteku?
@anonym_autor myslím, že je tu milión tém k tomu, ako tu nestastne ženy vypisujú, ze su v muzovom byte ako na návšteve. A vlastne aj sú. Lebo to nie ich byt. A nechce im darovať podiel. Najspravodlivejsie je mat byt 50:50. Pokial s tým nesúhlasí, ok, ale kupujem si vlastný byt ako poistku. A platim mu iba réžiu. Inak tie nižšie náklady sú pre neho alebo aj pre teba výhodou?
Po 20 rokoch zveľaďovania vylucne manzelovho domu by som to už nikdy neurobila. V prípade rozvodu jemu ostáva všetko a ja začínam v 50tke od 0 a byty teraz stoja 200 tis, nik mi hypo nedá.
@anonym_663e41 no vsak to. akoze ja som sama zena na velky dom a neviem si v nom moc rady s mnohymi vecami. bohuzial priatel tiez nie je zrucny, takze sa v tom obaja stracame. ja som mu aj povedala, ze ak tu bude byvat a prispievat, tak moja ochota investovat bude vyssia. ale ked stale len chodi takto na navstevu, tak mna to rozculuje, ked chodi a hovori: hento kup, tamto kup, toto daj opravit, toto prerob a ja len nanho pozeram, ze odkial asi tak na to mam zobrat peniaze.
uz sme tak nieco prerabali, ze on chcel, tak som teda isla podla neho, financovala som to, vymyslel si nejake specialne listy, ktore som ja nechcela, ale on na nich trval, tak som ich zaplatila a presiel uz takmer rok a stale nie su namontovane, lebo on nevie ako na to a nechce sa mu. takze uz nemam moc ochotu mu ustupovat v tychto jeho napadoch.
ale nevieme sa pohnut ziadno z miesta. lebo on chce mat podiel na rozhodovani o veciach, aby sa necitil menejcenne, ze je vsetko iba moje, ale ani tu nebyva, ani neplati, tak ako to moze po mne chciet?
@anonym_efaa8d nechápem čo mu chceš ty vysvetľovať? Ze vo svojom dome za svoje peniaze si rozhodujes sama? A ešte je aj ľavý niečo urobiť? Len múdrovat? Akože naco ho vlastne mas? A ano, cíti sa menejcenny, neboj. A podľa mňa ti to aj robí schválne, aby si sa zbytočne vychádzala z peňazí..
Kup si svoj vlastny byt a prenajímaj.A nie nikdy by som na nikoho neprepisala svoj byt, ani polku ktorý som nadobudla pred svadbou.Kazda ma moznost sa zabezpecit pokial je mlada, len niekto si radsej uziva a peniaze rozflaka a caka, že nejaky muz na nu nieco prepise 😀
@anonym_autor chápem ta. a za týchto okolností by som s ním do toho nešla. Aby som sa cítila ako na návšteve, ďakujem neprosím. Ale keď bude treba niečo platiť, to uz budeš pomaly ako spolumajiteľkou👌 Ono radšej vymeniť aj partnera ako si potom búchať hlavu o stenu. Vid tu iné diskusie.
A jeho byt to bude stále. Je len otázkou času, kedy ti povie, že keď sa ti nepáči, môžeš ísť .
Ak uz jeden z nich nehnutelnost ma, tak na zaciatok vyskusat byt spolu chvilu. Ak to prezijete, tak je to na Vas. Ale treba si v takom pripade drzat zadne dvierka. Co ak sa za 15 rokov rozidete? Najlepsie kupit nieco spolocne

tak to podstatne mení situáciu, keď tam ani nebýva, ale kibicovať by chcel do všetkého