Spoločné bývanie so svokrovcami
Ahojte,potrebujem sa vyrozprávať a počuť aj niekoho názor.je to trošku na dlhšie takže ďakujem každému kto to prečíta až do konca.takze s manželom sme dlho spolu ostali sme bývať u jeho rodičov má jedného brata ti sa odsťahovali po 13rokoch prerabania starého domu do svojho.svokra ma hlavne staršieho syna v obľube a môj manžel teda jej mladší syn ako keby bol vždy vzduch mame 4rocneho syna a keď mal dva roky sme sa odsťahovali na bytovku.nakolko to doma už dosť vrelo(svokra mala hubu zdutu len zato že som išla so synom na pol dňa k mojej mame,stále sa starali do výchovy keď malý začal plakal nabehli mi do izby čo sa deje a tak)bolo toho viac.lwnze manžel začal byť na maródke a jednoducho to nevedel vydržať na byte často sme sa hádali az to došlo k tomu že asi pôjdeme od seba.potom svokrovci navrhli že si môžme prerobiť z garáže jednu izbu.a že nebudú sa do abs starať.po dlhom uvažovaní som NATO pristúpila.zoz sviatku fajn prerobili sme si a dohodli sme sa že švagra vyplatime z domu a dom sa prepise na nás.takze sme brali hypotéku a a zobrali sme si aj navyše aby sem mohli zatepliť a opraviť strechu.uz to ten dom potreboval ale svokra ostala úplne iné.manzel ostal zasa na PN s druhým ramenom musel ísť na operáciu.a zrazu svokra stále len do neho rypala že jaký je nervózny a tak.ano manžel bol nervózny ale aký mal byť keď on povedal že sa dá zatepliť takto ale hneď svokra že ale M.( jej starší syn) povedal že by to malo byť tak.jednoducho čo povedal jej obľúbený syn to je sväté ale čo povie manžel to je nič..jak keď by sme boli dementi..ale.manzel to vždy len prekusol a bolo dobré.dnes má už neskutočne vytočila lebo zasa začala do manžela rýpať tak som jej povedala že nebol by taký keď by nevidela len svojho staršieho synčeka.a zze to není pravda..a nakoniec. znejú vyšlo že ona vidí že manzsl nenávidí brata.manzel ostal jak obarený hovorí že čo veď to není pravda.a aj keď po výmene názorov a to sme jej povedali pravdu tak povedala že ona sa nezmení veď len ona má pravdu .tak to manžela zamrzelo je dosť citlivá povaha len vždy všetko duši v sebe.
@sense máme to zmluvné podchytené a ešte notársky overené podpisi.nejde o to že sa vypytuje..len sme chceli byť taký že keď tam ešte bývajú aj svokrovci tak sa spýtať na ich názor ohľadom fasády.svagra sme sa nič nepýtali ten už mudroval svokre a svokra hneď že ale on povedal že hentai by sme to mali..a my sme to hneď zatrhli..ale tak chceli sme byť voči nim taký že veď bývame spolu tak sa môžme dohodnúť aspoň na farbe domu.alebo také niečo..
@kornelies to by sme v živote neurobili.
@hortenziaj my mu stále pekne vysvetľujeme.malo kedy na neho kričím.ano ved toto je to že ešte aby mu aj to nepovedali.
@0silvia0 svokor 73a svokra 65.ved áno ale oni to prepísali hlavne kvôli tomu že aby sme švagra vyplatili lebo on je chudatko.zaraba dosť peňazí majú hypotéku nedorobeni však pominaju nič neusetria a keď dôjde k nám len sa sťažuje že dva týždne po výplate nemajú peniaze.a že keď ho vyplatime teraz zaplatí si hpoteku a on bude mať kľud..a mi sme NATO pristúpili a ja tiež pekne sprostá bola som rada že sa vzťah s mužom urovnal doma aj so svokrovcami to bola ok.ale až do včera ..keď som povedala v kľude svokre pravdu..a tá veru neznesie pravdu
@erika0236 keď tvoj švagor taký strašne šikovný ako ho opisuje svokra ako je možné, že 2 týždne po výplate je bez peňazí? Asi až taký šikovný nebude keď nevie zabezpečiť tu rodinu tak aby tie peniaze boli. A kľudne by som jej to pri nejakých ďalších poznámkach povedala
@kornelies
vies co, u nas je to s majetkom tiez tak. Jeden z rodicov priamo kupou na
posal list vlastnictva na mna a sestru. Druhy rodic sa to chysta spravit.
Obaja su okolo 60tky, pracuju, vitalni. Pre mna to znamena len tolko, ze keby boli rodicia do buducna odkazani na pomoc, domy by sa predali alebo by sa vzala hypo aby bolo o nich postarane. Obe so sestrou aj s rodinami zijeme mimo SK. Mna by v mojom pripade nenapadlo ich vyhanat. Ako pisem. To, ze majetok je napisany na nas deti, je pre mna len proforma. Nenarokujem si nan.
A ja ako svikra by som neurobila taku bykovinu, aby som takto vybabrala s mladými.
Drzte oekne hubu a krok, budem vam mlet do zivota ale dom opravujte, ved vam darujem. Rodicia mohli mat spokojny zivot aj dospele deti. Keby bol ten mladsi syn uz vtedy rozumny a ostal radsej v byte. Aj vztahy mohli mat mozno lepsie. Ale toto maju teraz vsetci tak na psychiatriu. Ale kto je zas na vine ako vzdy?
Nie svokra ale manzel, pisem to vzdy.
@svetlonos veď toto mi sme sa vrátili že budeme tam kde aj manžel vyrastal super prostredie hneď hory za domom.dvor máme malý rád behá po vonku.a išlo nám aj o to že keď všetko zdražuje aj im to dosť pomôže keď nebudú platiť šeky sami...chceli sme.dobre a urobili sme somarinu 🥺ale čo už s tým jedine vyhrať veľké peniaze 🤣🤦 kúpiť si niekde dom a hento si nechať do budúcna napríklad. pre syna.alebo to je jedno.do podnájmu nemôžme ísť lebo by nám to už nevyšlo nakoľko platíme hypotéku a nezarobime až toľko aby sme si mohli dovoliť ešte k tomu nájom.
@mamina7070
Preto je cela situacia uplne blba. Mohli by zdokladovat vyplatenie brata aj rekonstrukciu. Na to by pravne mohli mat narok. Ale neviem.
Uz som pisala, ja by som taku koninu nespravila ani ako rodic, ani ako dcera/nevesta.
Investovat do niecoho, co bie je moje, no taku nehrali. Muz sa zial spraval ako rozmaznany capart a tu je vysledok. Vsetkym zucastnenym je ho... .
@erika0236
nuz tak potom klasika. Maly je este maly, muz nech pozrie pracu mimo SK, a ked sa tam uchyti, choddte za nim. Ty sa naucis jazyk, maly tam problem mat nebude s tym a vybavene. Ty chodvza ten cas byvat k vasim.
Pretoze toto je tak na denne davky lexaurinu.
Viem, ze sa mi s tym zahranicim lahko píše, ale ja by som toto netrpela. Znicite si nervy, vsetci. Alebo mozno este najst dobreho mediatora, s ktorym budete pravidelne riesit problemy
Mozno by pomohol.
Zbytočne ste si skomplikovali život neostáva ti nič iné ako vydržať....raz ste tam bývali vedeli ste že to neni dobré (nechápem prečo ste sa vrátili na späť).
Ak to bude extrém môžete odísť na niaky čas do podnájmu (prípadne k tvojim rodičom). Stále lepšie ako si dať zničiť manželstvo a prísť o nervy.
Dom je váš, spravte si tak ako uznáte za vhodné - keď vám vadí názor svokrovcov (švagrovcov) tak si rovno spravte tak ako si predstavujete vy a iba im oznámte.
Ak sa dá možno si spraviť vlastný vchod (kuchyňu, obývačku ak nemáte).
Tráviť čas mimo domu nech sa z toho nezbláznite.
@tamitamitami vlastný vchod sa nám nedá mame kuchyňu a obývačku zvlášť to sme hneď robili jak sme sa vrátili.ono nejde o to že nám vadí ich názor.to není ani ich názor ide o to že švagor dojde navyprava mamičke že čo by sa mohlo doma porobiť a ako.a keď manžel povie že to takto ale nie lebo syn druhý povedal toto..ale to sa takto nedá...potom si manžel pripadá jak keď by bol neschopný..lebo svokra všetko len čo povie starší synček.
@erika0236 nezostáva vám nič iné, len sa učiť asertivite. A nebrať si osobne reči od múdreho synáčika a mamičky. Nech si kecajú čo chcú, nech sa páči nech sa realizujú na švagrovom dome. Treba sa naučiť formulky, ktoré budete používať a nenechať sa vytočiť. Ďakujeme za radu, ale my sme sa rozhodli takto. Ďakujeme, nezaťažujte sa tým, my sme si to už vyriešili/rozhodli
@erika0236 sak nech mamicke synacik starsi zaplati a porobi
@elizabet173 ja by som s nimi neriešila vôbec nič maximálne oznámila bude zvýšený hluk, prašnosť a atď, bude sa robiť toto a toto. Nediskutujem, oznamujem
@elizabet173 veru tak , nie vždy sa dá byť len za dobrého , každý človek má svoje hranice. Ak by nepomohlo povedala by som svokrovcom aké majú možnosti ako som písal vyššie
AK vám dali hypotéku malý ste si kúpiť niečo svoje aj ked starši dom a postupne ho prerobiť bez nervov, stresu a nie mať problémy a naťahovať sa.Hlavne ked ste tam bývali a odišli ste do bytu.Načo bolo dobre toto urobiť a vrátiť sa tam.Mňe ani keby núkali diamanty a všetký miliony sveta by som nešla byvať k svokre ani az nič na svete.My sme bývali pol roka pokiaľ sme si prerobili štártovaci byt ale nikdy viac nikdy ani keby mi úkali diamanty.Mladý majú bývať sami.A zvlašť ked vám hypotéku dali.Svokrovci môžu žiť ešte 20 rokov a zrať si nervy a skončiť na liekoch pre niekoho blbosť dakujem neprosím.Moja svokra už nežije mala som ju rada aj ONA mňa ale bývať stačilo chviľku.Ak by mi navrhoval ostať u jeho mamy tak mu dám zbohom a čau.

Treba si sadnúť a keď to nejde po dobrom. Mama , táto dom ste nám prepísali tak neriešte ako ho prerobíme je to naša starosť a naša vec. Budeme tu bývať tak to chceme mať tak aby sme my boli spokojní. A neželáme si počúvať hlúpe reči na našu adresu. Nepáči sa Vám to tak máte dve možnosti vrátite nám peniaze, ktoré sme do toho investovali a my si pôjdeme po svojom do vlastného alebo ak sa vám nepáči tu vybavíme domov dôchodcov a pôjdete tam. Iné možnosť nemáte.