icon

Spoločné účty vo vzťahu

6. jan 2026

Ahojte ako to mate doma s manzelom ked obaja pracujete mate spolocny jeden ucet? Alebo kazdy svoj ?dost ma to zaujima ja som skor ze kazdy svoj alebo manzel by chcel jeden spolocny a pre toto do mna furt rype 🤦‍♀️

Strana
z4
sonkaxxx
8. jan 2026

@anonym_autor asi som tu sama ale máme spoločný účet, a každý máme obaja prístup. Ešte keď sme sa brali tak sme už mali spoločný účet a spolu sme hospodárili. Tak keby sa niečo stalo máme obaja prístup k účtu.

lienka.7
8. jan 2026
@silvike

@lienka.7 Ale prosim Ta, za to, ze ty nepotrebujes mat tabulku neznamena, ze tí co tabulku maju su nejakí menejcenni. Ved Ty si nic nepis, nerob a je to ok. Ale ked to niekto ma inak, neznamena hned, ze je nesvojpravny. Alebo s nim nie je nieco v poriadku. Kto chce, nech si vydavky pise a analyzuje, kto nie nech si nepise. Jednoduche.

@silvike nikde som nenapisala, ze je niekto preto menejcenny. Ze sa tak asi cítiš ty, je cisto tvoj problém.

avanka
8. jan 2026
@sonkaxxx

@anonym_autor asi som tu sama ale máme spoločný účet, a každý máme obaja prístup. Ešte keď sme sa brali tak sme už mali spoločný účet a spolu sme hospodárili. Tak keby sa niečo stalo máme obaja prístup k účtu.

@sonkaxxx nie, nie si sama, vyššie som písala, že my tak fungujeme už 20 rokov

silvike
8. jan 2026
@lienka.7

@silvike nikde som nenapisala, ze je niekto preto menejcenny. Ze sa tak asi cítiš ty, je cisto tvoj problém.

@lienka.7 Ved ty pises o nesvojpravnosti, nie ja. A to je uz len veru "lichotka" ako kvet. Kdeze, ziadna menejcennost, len obycajna nesvojpravnost 🙉

silvike
8. jan 2026
@lienka.7

@lienka.7 A neboj, ja sa urcite koli spolocnemu uctu a tabulecke v exceli menejcenne necitim. To si mozes byt ista.

alexanderkovacs
8. jan 2026

@anonym_autor kazdy nech ma zvlast. Spolocny ucet mame na hypoteku. Financie ohladom hypoteky , plyn , elektrika, telefon/internet , auto, veci okolondomu platim ja . Manzelka nakupuje co treba na chod domacnosti, a pre dceru co treba. Malickosti neriesime, sme financne gramotny. Co treba kupime. svoje konicky kazdy financuje sam. Vecsie vydavky preberieme spolu. Zatial nebol ziaden problem, a ani nebude.

Strana
z4