icon

Stačí rande každý druhý víkend?

andreaen
23. júl 2025

Ahojte, mám 45 rokov, 2 teenagerky a 5 rokov priatela, no nezijeme spolu. Fungujeme tak, že on chodí ku mne v piatok keď sa vrátim z práce, v sobotu popoludní a niekedy aj v nedeľu. Niekedy cez víkend idem ja k nemu alebo vybehneme na hodinku von. Väčšinou on chodí ku mne na 3 hodiny, donesie jesť a rozprávame sa. Sem-tam mi s niečím pomôže v záhrade, ale to je málokedy. Ako počiatočná zamilovanosť opadla, prídu mi tieto návštevy časté. Mám náročnú prácu, 2x do mesiaca služobky, niekedy aj cez víkend. Okrem toho mám rodinný dom, takže okrem práce a detí, aj kopec roboty okolo domu. Ja som v piatok rada, že prídem z práce a chcem chvíľu pokoj a priateľ zas chce prísť ku mne a mňa to začína obťažovať. Celú sobotu doháňam robotu okolo domácnosti, detí, upratujen, periem, robím v záhrade …. a znovu večer keď si chcem už oddýchnuť, tak príde ku mne. Nemám si ani kedy nechty na nohách ostrihať🙂) Priateľ nechodí do práce, nemá deti a celý svoj čas venuje sebe, športuje a nechápe, že niekedy cez víkend naňho nemám čas. Podľa neho, ak nebudeme každý piatok a sobotu spolu, tak vzťah pôjde do zabudnutia. Mne by ale úplne stačilo, keby sme boli spolu každý druhý víkend. Jeden víkend si porobím doma, budem sa venovať sebe a deťom a ďalší víkend môžem tráviť s ním. Myslíte, že je to málo?

Strana
z5
andreaen
autor
23. júl 2025

Dievčatá, aby som to uviedla na správnu mieru…decká pomáhajú, musia, inak to nejde. No cez týžden sú tréningy, doučovanie na prijímačky, jazyk.kurzy….atď. Niektoré dni prichádzame domov o 20:00. To už veľa v záhrade nenarobíme, ani doma, akurát rýchlo niečo zjeme, upraceme najnevyhnutnejšie, sadnú k učeniu a ráno opäť kolotoč. Na domácnosť a záhradu nám zostáva len víkend a to sú decká každý druhý u otca.
Moja predstava je celý víkend, teda že budeme spolu od piatka do nedele. A ďalší víkend si porobím čo potrebujem, aj budem mať čas na seba.

cacianka
24. júl 2025
@ha_ha

@madeincssr Píše, že "Sem-tam mi s niečím pomôže v záhrade, ale to je málokedy." podľa mňa by bola určite rada, keby jej pomáhal viac, najmä s takými "mužskými" prácami. A úplne najlepšie, keby to robil sám od seba a nie preto, že mu to ona nakáže.

@ha_ha áno, tými a takýmito činmi sa ukáže hodnota a charakter muža, ktorý má záujem o ženu. Vidí aké to má ťažké a naložené na pleciach, tak jej pomôže, aspoň občas zamaká a pohne riťou a rukami, aby ukázal že je šikovný chlap, chce byť partnerke oporou aj v práci a povinnostiach v domácnosti. On si cez týždeň porobí svoje občasné drobnosti, venuje sa svojim hobby a voľnočasovým aktivitám a potom príde piatok tak oddýchnutý, znudený sa nasackuje k priateľke, v štýle tu má máš a poďme spolu tráviť voľný cas. Zamestnaná žena, s deťmi, domom, záhradou má iné priority ako znudený chlap. Netvrdím že on nie je ok, že je zlé jeho nastavenie, že si vybudoval svoje a teraz z toho žije, ale oni obaja sa nevedia zladiť ,nie sú v tomto kompatibilní a nechápu sa. Ona môže ocakavat výraznejšiu pomoc, aby mohli mať na seba čas, ale nútiť ho nemoze. preto jej ani nemá ako imponovať. On je viac sebestredny, nemá záujem ani chochmes viac pomôcť partnerke keď vidí ako má toho na pleciach dosť. Predsa by mu ruky nedopadli. Lebo ON už má vystaráno a nič nemusí. Nemusí, ok, ale ani ona nemusí trpieť takýto prístup.
Vie si urobiť sama, zvláda to, ale v takomto prípade je chlap skôr na obtiaž.

cacianka
24. júl 2025
@anonym_459100

@1ryba vsak to ze chce byt s nou. Nie popri nej nieco robit. Ja neviem co je na tom nepochopitelne. A jako sorry ale ak ma doma dve baby ktore zrejme nehnu prostom jak je tyzden dlhy tak by mala robit poriadky v prvom rqde s nimi a mozno by jej ostal cas aj na prijemne chvile s chlapom. A to hovorim ako decko, ktore cely zivot vyrastalo so sestrou a mamou. Ale neexistuje aby nam v puberte kontrolovala ulohy alebo aby vsetko upratavanie ostalo na nu na vikend

@anonym_459100 nestále opakujes slová, akych má neschopných pubertákov, to kde si nabrala takéto vedomosti že sú presne takí. ? Sudis podľa seba, svojich detí ? Lebo autorka to nikde nespomínala, len ty sa v tom neustále rochníš. Iba môj postreh.

cacianka
24. júl 2025
@anonym_459100

@mimacaci mlada? Zlate.
@1ryba Ano som z rodinneho domu takze presne viem. Viem ze sme pomahali a teda mama mohla mat aj cas pre seba. Tak mi vysvetli co tri baby robia ze pomahaju v tyzdni a este cez vikend nema matka 3h pre seba. Vysvetli mi to lebo ako som pisala v tomto modeli som zila aj na a nechapem to. Viem ze to nie je len upratovanie a viem ze pubertacky vedia povysavat dom, pokosit, vyplet, pozametat pred domom aj na terase, popratat komplet riad ked mama navari, umyt kupelku a xy dalsich veci. Takze ak nemaju haciendu a farmu tak nechapem co tam robia. Vsetky.
Zle to vidis, on ma na statosti svoje veci a ona svoje.

Uprimne ktora z vas mi tu povie ze by bola spokojna so vztahom 3h tyzdenne a dovi? Ci jako mate predstavu ze keby jej dosiel pokosit tak bude s nim pol dna? Cely den? Naivne

@anonym_459100 vypichujes opakovane 3 hodiny, ale on sa dovalí na 3 dni, alebo 3 dni znamená na celé hodiny počas tých 3 dní.

ha_ha
24. júl 2025
@anonym_459100

@ha_ha nie si v jej situacii ale odpovedz ako by sa ti pacilo. Keby si k frajerovi chodila len na robotu. Je asi normalne ocakavat ze ked pride za priatelkou ze budu travit cas spolu a nie vedla seba. Keby to bolo naopak kolke feministky by tu napisali ze ved v poho pridi k nemu a porob mu co treba. Kazdy vikend. Skor by ma zaujimali tie dve teenagerky. Ked ma na vikend tolko prace tiez sa nepretrhnu
Neviem no. Tri zeny v domacnosti a mama sa ide zodrat cez vikend.

@anonym_459100 Ale prečo píšeš, že LEN na robotu? To je zase druhý extrém. To medzi tým, že on u nej nerobí nič a tým, že by mal chodiť len na robotu, nič neexistuje? Prečo má on chodiť k nej len na zábavu? Po 5 rokoch vzťahu. Veď vo vzťahu dvoch ľudí je snáď normálne, že spolu trávia čas aj ináč, ako že sa romanticky držia za ruky a 100% spoločného času sú na sebe nalepení.

ha_ha
24. júl 2025
@zltalienka

@ha_ha ano autorka sice vsetko postiha sama, ale ked uz ma konecne volno, tak jej je pritomnost jej "priatela" na obtiaz. A to je maximalne divne. Naco jej je priatel, ked jej je na obtiaz? Naco jej je priatel, ked ma na neho cas 1x za 2 tyzdne? Ak chce mat priatela, nech si najprv vytvori podmienky, aby na neho aj mala cas. Nema male deti, pubertiaci (a to je jedno ci dievcata alebo chlapci) zvladnu povysavat, pozmyvat, umyt kupelne a aj pochodit s kosackou. To ako ona s detmi nikam nikdy nechodi lebo domacnost a zahrada?

@zltalienka Ja si myslím, že prítomnosť priateľa jej nie je na obtiaž, keď má konečne voľno, ale práve preto, že on je u nej, keď ona nemá voľno, ale čaká ju kopec práce, ktorú nemá kedy inokedy robiť. A možno aj chce s deťmi niekam ísť, no ale neje, lebo okrem domácnosti, záhrady... sa treba venovať aj priateľovi, ktorý je u nej každý jeden víkend. Spoločné bývanie odmietol on, zjavne je zvyknutý na svoje pohodlie, o čom svedčí aj to, že aj keď je u nej piatok - nedeľa, tak spať ide domov.

anonym_459100
24. júl 2025
@cacianka

@anonym_459100 nestále opakujes slová, akych má neschopných pubertákov, to kde si nabrala takéto vedomosti že sú presne takí. ? Sudis podľa seba, svojich detí ? Lebo autorka to nikde nespomínala, len ty sa v tom neustále rochníš. Iba môj postreh.

@cacianka ja sa pytam co robia dve pubertacky. Dostala som odpoved az na tristopadesiatykrat. Na nom ste nenechali nitku suchu, mna zaujimali tieto dve pomocnicky.vypichujem tri hodiny lebo to napisala autorka."vacsinou on chodi ku mne na tri hodiny". Co je mizerne malo. Aj navsteva byva dlhsie.

anonym_459100
24. júl 2025
@ha_ha

@anonym_459100 Ale prečo píšeš, že LEN na robotu? To je zase druhý extrém. To medzi tým, že on u nej nerobí nič a tým, že by mal chodiť len na robotu, nič neexistuje? Prečo má on chodiť k nej len na zábavu? Po 5 rokoch vzťahu. Veď vo vzťahu dvoch ľudí je snáď normálne, že spolu trávia čas aj ináč, ako že sa romanticky držia za ruky a 100% spoločného času sú na sebe nalepení.

@ha_ha slovo vztah je v tomto pripade uplne nezmyselne. A asi ma to uz prestava bavit lebo kazdy ide svoje takze koncim.

cacianka
24. júl 2025
@anonym_459100

@cacianka ja sa pytam co robia dve pubertacky. Dostala som odpoved az na tristopadesiatykrat. Na nom ste nenechali nitku suchu, mna zaujimali tieto dve pomocnicky.vypichujem tri hodiny lebo to napisala autorka."vacsinou on chodi ku mne na tri hodiny". Co je mizerne malo. Aj navsteva byva dlhsie.

@anonym_459100 nevkladaj nám do úst, čo sme nepovedali, či nenapísali. ona ti o deťoch odpovedať nemusí, a na chlapa nenadávame, len spomíname možnosti. je to jeho vec že je za vodou a má svoj život zariadený inak, že nemusí pracovať 8 či 12hodinové smeny, ale očakávať od partnerky ktorá má iný pracovný aj domáci režim, že sa mu bude venovať celé hodiny cez víkend je absurdné. on si potom zdrhne do svojho kutlochu , lebo JA, a ona musí dobiehať čo potrebuje. ja len píšem, že nie sú kompatibilní, majú iné zázemie a povinnosti, mali by si nájsť bud kompromis, alebo iných partnerov s rovnakým nastavením, tu to nastavenie nemajú kompatibilné.

zltalienka
24. júl 2025
@ha_ha

@zltalienka Ja si myslím, že prítomnosť priateľa jej nie je na obtiaž, keď má konečne voľno, ale práve preto, že on je u nej, keď ona nemá voľno, ale čaká ju kopec práce, ktorú nemá kedy inokedy robiť. A možno aj chce s deťmi niekam ísť, no ale neje, lebo okrem domácnosti, záhrady... sa treba venovať aj priateľovi, ktorý je u nej každý jeden víkend. Spoločné bývanie odmietol on, zjavne je zvyknutý na svoje pohodlie, o čom svedčí aj to, že aj keď je u nej piatok - nedeľa, tak spať ide domov.

@ha_ha autorka napisala toto: "Ja som v piatok rada, že prídem z práce a chcem chvíľu pokoj a priateľ zas chce prísť ku mne a mňa to začína obťažovať. Celú sobotu doháňam robotu okolo domácnosti, detí, upratujen, periem, robím v záhrade …. a znovu večer keď si chcem už oddýchnuť, tak príde ku mne. " sama napisala, ze on pride vtedy ked si ona chce oddychnut. A jej je to na obtiaz. Ako keby chcela oddychovat sama. Co je samozrejme v poriadku, jej zivot. Len na toho "priatela" uz potom nema ziadny vyhradeny cas.

ha_ha
24. júl 2025
@zltalienka

@ha_ha autorka napisala toto: "Ja som v piatok rada, že prídem z práce a chcem chvíľu pokoj a priateľ zas chce prísť ku mne a mňa to začína obťažovať. Celú sobotu doháňam robotu okolo domácnosti, detí, upratujen, periem, robím v záhrade …. a znovu večer keď si chcem už oddýchnuť, tak príde ku mne. " sama napisala, ze on pride vtedy ked si ona chce oddychnut. A jej je to na obtiaz. Ako keby chcela oddychovat sama. Co je samozrejme v poriadku, jej zivot. Len na toho "priatela" uz potom nema ziadny vyhradeny cas.

@zltalienka Aha, áno, to mi nejako uniklo.
No tak nech ho zavolá hneď ráno, nie, že on si príde, až keď už je všetko upratané. Ale na to tu budú zase komentáre, že on jej nemá čo upratovať jej bordel a sme zase na začiatku.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
zltalienka
24. júl 2025
@ha_ha

@zltalienka Aha, áno, to mi nejako uniklo.
No tak nech ho zavolá hneď ráno, nie, že on si príde, až keď už je všetko upratané. Ale na to tu budú zase komentáre, že on jej nemá čo upratovať jej bordel a sme zase na začiatku.

@ha_ha ako si to za tych 5 rokov vymysleli....tak maju.
Ja chapem, ze autorka chce aj vztah. Ibaze ma toho vela. Nema cas.
Ked by on tam aj byval, pri nej a ona prichadzala domov pravidelne o 20:00, co by z toho mal? Z nej? Zo vztahu? Nic....

lienka.7
24. júl 2025
@andreaen

Dievčatá, aby som to uviedla na správnu mieru…decká pomáhajú, musia, inak to nejde. No cez týžden sú tréningy, doučovanie na prijímačky, jazyk.kurzy….atď. Niektoré dni prichádzame domov o 20:00. To už veľa v záhrade nenarobíme, ani doma, akurát rýchlo niečo zjeme, upraceme najnevyhnutnejšie, sadnú k učeniu a ráno opäť kolotoč. Na domácnosť a záhradu nám zostáva len víkend a to sú decká každý druhý u otca.
Moja predstava je celý víkend, teda že budeme spolu od piatka do nedele. A ďalší víkend si porobím čo potrebujem, aj budem mať čas na seba.

@andreaen a načo ste vlastne spolu? Aby ste raz za dva týždne poobijimali, posexovali si a je to? Lebo to ja sa stretávam častejšie s kamarátkami ako ty so svojim akoze priateľom. Ruku na srdce, keby to bolo u vás opačne, mala by si záujem o takýto vzťah? Asi nie, ze?
Nechápem trosku, prečo tu robíte sebca iba z chlapa, autorka sebecká nie je? Už to tu bolo spomenuté niekoľko krát, nie sú spolu kompatibilní co sa tyka vzťahu. Osobne si myslím, že on ma počas toho týždňa niekoho iného, za ňou chodi len z povinnosti? Zvyku? Nakoľko poznám podobne typy a neexistuje, ze bude na ženu čakať 2 týždne.

lienka.7
24. júl 2025
@zltalienka

@zltalienka presne si to vystihla .. ona chce oddychovať sama. A on jej prekáža. Asi nemá nikoho iného a toto jej stačí, aby nemala asi status single zeny

1ryba
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
24. júl 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba ale vidíš, podla nej je to vlastne všetko ok. Sa divím, ze ho nechce vidieť 1x do mesiaca. Chodi každý deň domov o 20.? To co ma za prácu? Každý deň krúžky? Tak potom nech sa nečuduje, že nemá na nic iné čas . Tiez kde býva, ako býva. V dome? Nestiha okolo neho? Tak potom holt, je jej dom na nic. Lebo je jeho otrokom. Ako býva priateľ? Pri nej? Ďaleko?
Nečítala som všetko už teraz, ale chýba mi odpoveď, naco je vlastne s nim. Keď v podstate na nič nemá čas, a ešte jej aj vadi, ze sa mu ma raz za 2 týždne venovať lebo ved ona musí upratovať. Vieš, ono sa to dá aj tak, žeby jej ten chlap napr.zaplatil gazdinu. Možnosti je vždy niekoľko. Vidíme tu len pohľad ženy, mňa by zaujímal aj ten pohľad chlapa napr. Až potom by sme mali celkový obraz o ich vztahu-nevztahu.

zltalienka
24. júl 2025
@lienka.7

@1ryba ale vidíš, podla nej je to vlastne všetko ok. Sa divím, ze ho nechce vidieť 1x do mesiaca. Chodi každý deň domov o 20.? To co ma za prácu? Každý deň krúžky? Tak potom nech sa nečuduje, že nemá na nic iné čas . Tiez kde býva, ako býva. V dome? Nestiha okolo neho? Tak potom holt, je jej dom na nic. Lebo je jeho otrokom. Ako býva priateľ? Pri nej? Ďaleko?
Nečítala som všetko už teraz, ale chýba mi odpoveď, naco je vlastne s nim. Keď v podstate na nič nemá čas, a ešte jej aj vadi, ze sa mu ma raz za 2 týždne venovať lebo ved ona musí upratovať. Vieš, ono sa to dá aj tak, žeby jej ten chlap napr.zaplatil gazdinu. Možnosti je vždy niekoľko. Vidíme tu len pohľad ženy, mňa by zaujímal aj ten pohľad chlapa napr. Až potom by sme mali celkový obraz o ich vztahu-nevztahu.

@lienka.7 aj autorka si moze zaplatit upratovanie a aj servis okolo domu. Alebo byvat v byte/menej narocnom dome. Alebo z niecoho zvolnit. Ak teda chce mat cas na vztah.

zltalienka
24. júl 2025

Hlavne teraz maju deti prazdniny, takze ziadne kruzky, ziadna skola, ziadne kontrolovanie uloh....

lienka.7
24. júl 2025
@zltalienka

@lienka.7 aj autorka si moze zaplatit upratovanie a aj servis okolo domu. Alebo byvat v byte/menej narocnom dome. Alebo z niecoho zvolnit. Ak teda chce mat cas na vztah.

@zltalienka môže, ale zjavne teda podľa toho čo tu píše, nechce. Jej vyhovuje to o nicom sa stretávanie. Zaujímalo by ma prečo. Lebo to tu nenapisala, co z toho má, ze ho vidí raz za 2 týždne. Aj to sa teší keď vlastne odíde, lebo chce mať čas a klud pre seba. Neviem, ale to len mne to príde divne? Netvrdím, že majú byť spolu každý deň ako zalaskovani pubertiaci, ale raz za 2 týždne? Píšte si tu ostatne co chcete, ale toto nie je vzťah. To je kamarátstvo s výhodami. A on ma popri nej a ďalšie takéto kamarátky, lebo neexistuje, aby sedel doma na zadku a odsktraval si dní, kedy sa na 3 hodiny uvidia. 🙈

grof_monte_christo
24. júl 2025
@lienka.7

@zltalienka môže, ale zjavne teda podľa toho čo tu píše, nechce. Jej vyhovuje to o nicom sa stretávanie. Zaujímalo by ma prečo. Lebo to tu nenapisala, co z toho má, ze ho vidí raz za 2 týždne. Aj to sa teší keď vlastne odíde, lebo chce mať čas a klud pre seba. Neviem, ale to len mne to príde divne? Netvrdím, že majú byť spolu každý deň ako zalaskovani pubertiaci, ale raz za 2 týždne? Píšte si tu ostatne co chcete, ale toto nie je vzťah. To je kamarátstvo s výhodami. A on ma popri nej a ďalšie takéto kamarátky, lebo neexistuje, aby sedel doma na zadku a odsktraval si dní, kedy sa na 3 hodiny uvidia. 🙈

@lienka.7 Obaja beru tento vztah len ako doplnok k svojim životom. Ibaze on ma viac času a energie na častejšie stretávanie sa. Prístup je rovnaký.

grof_monte_christo
24. júl 2025

Pretoze keby mu išlo naozaj o vztah, býval by u nej alebo jej aktívne pomáhal. Vo vzťahu to takto je.

zltalienka
24. júl 2025
@grof_monte_christo

@lienka.7 Obaja beru tento vztah len ako doplnok k svojim životom. Ibaze on ma viac času a energie na častejšie stretávanie sa. Prístup je rovnaký.

@grof_monte_christo asi tak. Ak by mali zaujem co i len 1 z nich o nieco viac ako len "doplnok" riesili by to ovela skor ako po 5 rokoch.

1ryba
Autor odpoveď zmazal
marek775
25. júl 2025

Uplne chapem, ze potrebujes aj cas pre seba, ale pozri sa na to aj z tej druhej strany. On ma toho casu viacej, a travi ho sam. Vie a respektuje, ze ty tolko casu nemas, a tak sa tesi na tvoje volno. Porozpravajte sa o tom. Skuste pripadne urobit kompromis. Alebo sa dohodnite, ze zostane na noc aj raz v tyzdni.

A pre vsetkych, ktori sa cuduju z coho zije - nie je to jedno?? Asi pracovat nemusi. Ak to neriesi jeho partnerka, preco to trapi vas? 🤷🏽‍♂️

Strana
z5