icon

Starostlivosť manžela v prípade zdravotných komplikácií

16. sep 2025

Ahojte mám 27 rokov s manželom sme spolu od roku 2019 rok bol ako tak v pohode zveľaďovali sme si domček, rok 2020 kopali sme záhradu na nový štrk a v tom to prišlo, seklo ma švihlo o zem zobrali ma do nemocnice, vysunutých 6 platničiek najhorsia L5-S1
Od vtedy čiže 5 rokov sa trápim s chrbticou nikdy som nepracovala som na ID a od 2023 som na materskej, najhoršie je že nemôžem dvíhať malu, nič ťažké dvíhať všetko musí robiť Manžel ...momentálne ma čakajú 4 operácie a som z toho zúfalá telo sa mi rozpadá samo a manžel sa stále o mňa musí starať ... karpalne tunely obidva meniskusy a chrbtica .ako by sa zachovali vaši manželia pri takýchto stavoch ?

Strana
z3
autor
28. sep 2025
@aurora33

@anonym_autor mozno preto máš také zdravotne problémy lebo nepracuješ.

@aurora33 s takým chrbtom pracovať ?? Veď manualne by som sa doviedla do skazy ...a na kancelárske práce nemám hlavu plus moja psychika je v riti úplne

lenkasarka
28. sep 2025
@anonym_autor

@aurora33 s takým chrbtom pracovať ?? Veď manualne by som sa doviedla do skazy ...a na kancelárske práce nemám hlavu plus moja psychika je v riti úplne

@anonym_autor teda tvoja predstava o živote je aká? Budeš doma naďalej ležať a priberať. Matka s mužom sa budú starať o chod domácnosti a ešte ti do postele na obed donesu celé kura,lebo pri tých kg ti asi stehno nastači. Neviem čo má čaká v budúcnosti,ale toto toto je iný level lenivosti,sebaľútosti a prezierania.

gagik
28. sep 2025

Normalne si psychiatrický pacient, nemal si ta muz brat a tie ostatne veci s chrbticou ma pomaly kazdy druhy clovek a normalne funguje . Hlavne schudni a tvojho muza úprimne lutujem.

haraburdova
28. sep 2025

Vau, tak toto je iny level. Tebe nevadi takyto zhnity zivot? Nemas ani 30 rokov a z toho co pises mam pocit akoby prispevky pochadzali od 85 rocnej. Nemas ziadny drive citit sa lepsie? Ziadne predstavy aspon seba o 10 rokov co by ta trosku namotivovali? Dieta ta nemotivuje? Ved dvojrocaci su celkom poriadne sidla, treba s nimi chodit von a objavovat svet. Nic z toho nie je motivacia pre teba? Len hnit, nechat sa obskakovat a doviest sa do stavu leziaceho pacienta ? Co mas z takeho zivota? Co ma tvoj manzel z teba a tvoje dieta?
Len sa vyhovarat "ja nemozem za svoje zdravotne problemy" a cakat na to ze raz sa vsetko stane same od seba alebo pricinenim druhych bez akejkolvej ochoty z tvojej strany prispiet k vlastnemu dobru ?

anonym_f45a40
28. sep 2025

@anonym_autor Autorka a aj nám odpovieš, či chlap vedel o tvojich psychiatrických diagnózach, ktoré máš od 11.r., sebapoškodzovanie, samovražedné sklony, OCB... keď išiel s tebou do manželstva?
A keď si už 2 roky pred otehotnením mala podľa tvojich slov aj extrémne zdravotné problémy s chrbticou, obaja ste boli za, že dieťa je v tomto období fajn nápad?
A popíšeš nám teda ako vyzerá ten tvoj bežný deň v obdobiach, keď si o.k.? Koľko dní do mesiaca/roka priemerné to tak býva?
Nerýpem, len by sme si chceli urobiť trošku obraz, ako to vlastne máte všetko.
A ako tu už bolo spomenuté, kde sa vidíš ty o 5, 10, ... rokov? Máš nejaké vízie do budúcna, čo sa týka teba, dieťaťa, ...?

mikadooo
28. sep 2025

@anonym_autor juuuj moja... No prvého polroka ešte asi fajn, ale dlhodobo? No myslím si, že by postupne začali nezhody, tak ti poviem... Je to nápor na psychiku na oboch stranách, jeden ubolený, snaží sa čo to ide a čo môže aj možno cez bolesť, psychika ide dole, lebo sebavedomie, sebahodnota, atď. Druhý preťažený, lebo robota a po robote druhá šichta, alebo minimálne polšichta. Prídu hádky, nervozita, špirála sa rozbieha... Držím palce, nech ti operácia zaberie a nech je vašej celej rodinke lepšie. Čo môže zabrať? Neviem. Možno pochopiť toho druhého, poďakovať za každú blbosť, uznať že aj on to má ťažké. Musíte to mať ťažké, obaja, každý iným spôsobom... Pochopiť sa navzájom je asi kľúčové. A často ťažko realizovateľné.

Strana
z3