icon

Staršia žena ako muž

7. júl 2025

Máte niektorá mladšieho partnera o 10r? Pripadne muži ak ste tu, je to podľa vás veľa keď je žena o toľko staršia? Príspevok bude dlhší.
Vždy sa mi páčili starší muži, vztahy som mala buď rovesník alebo o malo starší odo mňa, no nikdy som sa nezaujímala o mladších odo mňa. Skôr naopak-aj sexuálne a celkovo mi imponovali starší muži, 30-45r. Ja budem mať 30, aj keď som mala 25 sa mi nepáčili 20rocni ale tiež tak 30a viac. No a poďme k pointe. Mala som dosť dlhy, ťažký situationship ktorý trval veľa rokov (ešte aj počas môjho vzťahu), taký ten osudový muž čo vždy zamieša karty. Mala som ho pomaly za Boha a nikto, vážne nikto iny ma nezaujal, nepáčil sa mi myslela som len na neho, ani nebudem písať koľko to trvalo. Toľko, že už človek vyhodnoti že sa to asi nikdy nezmení. Dosť mi to ničilo život a posledný rok sa to vyhrotilo uplne, keď sa mi jeho správanie prestavalo čoraz viac páčiť. Bojovala som s tým, že je to on koho tak obdivujem ( ani nebolo za čo) a správal sa ako úplný magor, nepoužiteľný muž zahladený do seba. Vďaka jeho správaniu začal v mojich očiach postupne klesať, čo ma mrzelo. Toto obdobie som už vedela že je to nezvratne a nezmení sa to.

No a čo čert nechcel zaujal ma jeden chalan, no samu ma zhrozilo, koľko ma rokov. Vedela som, že bude mladší ako ja ale tipovala som tak 23. Ma čerstvých 20😃. To vyššie som tak rozpísala preto aby som podčiarkla to, že takmer cely zivot nič neprekonalo jedného muža a potom mi ho vytesni z hlavy mladý chalan vo veku, že sa cítim ani nechcem povedať ako čo. Nechápem tomu a podotknem, že to ani nie je sexuálne. Niečo vo mne vyvolal, zaujal ma a ja som si v tom momente dokázala predstaviť, že by som kvôli takémuto mladšiemu mužovi zahodila všetky utrapy, tamtomu by som už vôbec nikdy neodpisala. Prišiel mi taký čistý, dobrý, žeby som mu nikdy nechcela ublížiť a možno som v ňom videla trochu aj to, že som aj ja mala v skorom veku lasku kde bolo všetko tak pekne, boli sme ku sebe vnímavejší lepší ako neskôr. S týmto konkrétnym mladíkom nikdy nebudem, dokonca ma priateľku a nemali sme žiadny kontakt ale mne normálne pomohol zahladit toto celé a som sa tak zamyslela, či by do budúcna bolo ok zamerať sa na niekoho mladšieho, ci by som to zvladla keď mi je to cudzie, či by som mladšiemu mala čo ponúknuť a nepokazila mu nejak život, mám pocit že všetci chcú len mladšie partnerky. Aj ten kvôli ktorému som sa toľko trápila sa začal zaujimat o mladucke dievčatá ťažko som to niesla, akoby som už bola nepoužiteľná a potom sa mne zapáči mladší.

Strana
z2
jaskolka
7. júl 2025

A otázka je teda aká? Keď píšeš,že s dotyčným nebudeš,ani neplánujes byť,lebo je zadaný?
Ja som od manžela 6,5 roka staršia. No neviem,ako by to teda malo pomôcť tebe. Veď to je veľmi individuálne,čo keď o pol roka stretneš opäť niekoho staršieho od teba,kto ťa zaujme?

vanilkovazmrzka
7. júl 2025

Najmladsi odomna bol o 5r mladsi ale to bolo davno a vtedy mi to pripadalo ze som velmi stara pri nom. Dnes by mi tych 10r menej nevadilo, nikdy sa mi nepacili starsi muzi a teraz su ti starsi odomna uz fakt stari a to ma dost odpudzuje 🫠

autor
7. júl 2025
@jaskolka

A otázka je teda aká? Keď píšeš,že s dotyčným nebudeš,ani neplánujes byť,lebo je zadaný?
Ja som od manžela 6,5 roka staršia. No neviem,ako by to teda malo pomôcť tebe. Veď to je veľmi individuálne,čo keď o pol roka stretneš opäť niekoho staršieho od teba,kto ťa zaujme?

@jaskolka to, že doteraz som si to nevedela nikdy predstaviť. A to, že doteraz aj keď sa mi niekto naoko páčil, neprekonalo nič toho pôvodného. Ja som za toto vďačná, lebo moje myšlienky posledné dni smerovali inam a ten pôvodný sa mi začal sprotivovat. Keby mám 50, muž 40 a bola by som udržiavaná, mali by sme už zrejme obaja deti a podobný život, by som na tom nevidela nič divne ale v mojom veku, neviem či je to v poriadku

mdse
7. júl 2025

Mala som priateľa mladšieho o 7r a problém bol skôr jeho neurotická povaha, než vek, ktorý ani nebol vidieť.

autor
7. júl 2025
@mdse

Mala som priateľa mladšieho o 7r a problém bol skôr jeho neurotická povaha, než vek, ktorý ani nebol vidieť.

@mdse a v akom veku ste sa stretli, ak sa môžem spýtať ?

letfenixa
7. júl 2025

Čo je to ten situationship? V slovenčine.

marianarem
7. júl 2025

@anonym_autor Ja by som sa do buducna na nic nezameriavala. Proste budes s takym, ktory ta nejako oslovi, to sa neda dopredu naplanovat, ci starsi, ci mladsi. Ale co sa tyka funkcnosti takych vztahov, tak mam v okoli jeden par, kde je zena o 11 rokov starsia a funguju spolu roky rokuce, skor teda desatrocia, cize urcite to mozne je.

vanilkovazmrzka
7. júl 2025
@letfenixa

@letfenixa nema to slovensky ekvivalent a definiciu si pomerne jednoducho dohladas

mdse
7. júl 2025
@letfenixa

@letfenixa keď spolu iba spávajú a nerozvíjajú hlbší vzťah.

mdse
7. júl 2025
@anonym_autor

@mdse a v akom veku ste sa stretli, ak sa môžem spýtať ?

@anonym_autor ja 31 a on 24. Už sme spolu chvíľu chodili a on sa mi priznal k veku až vtedy, bál sa, že sa s ním preto rozídem😆 ale v mnohých veciach bol ďalej než ja, ale v tom dôležitom bol deficit.

deti95060810
7. júl 2025

žena o 10 r staršia je veľa...

ukgirls
7. júl 2025

moj priatel je o 10r mladsi ... ja dieta mam a uz dalsie rozhodne nechcem-to bolo prve co som mu hned povedala a s cim sa musel zmierit ... sme spolu skoro rok .. okrem toho ze si neskutocne rozumie s mojou dcerou-obcas su na rovnakej mentalnej urovni je s nim daleko vacsia sranda ako s rovesnikmi ..samozrejme clovek si xy x kusen do jazyka a viac musi byt tolerantny a nielen ja ale aj on .. no sme spolu stastny .. okolie neriesime .. ale s nevyjasenym 20tnikom alebo pod 30 by som nesla ..sama som mala problem zo zaciatku s tym,ze mozno kvoly mne nebude mat vlastne deti a anis om si ho tolko nepripustala kvoly tomu k telu ... ... kadopadne zalezi v akom veku si hladas mladsieho a kolko ma on .. netreba byt zas selfish a branit druhym mat ich "detstvo"

lubhomira
7. júl 2025

Ahoj, ja mám manžela mladšieho o 10 rokov, sme manželia už šesť rokov a máme štvorročného syna, klape nám to výborne.

domkakvet
7. júl 2025

@anonym_autor tak ty si vo vztahu s jednym, spavas s druhym, snivas o tretom a hladas stvrteho o ktorom sa mame vyjadrit, ci by bolo ok, ak by bol mladsi? No tak ak som to spravne pochopila, lebo pred tymto sa moze aj telenovela skryt a to do toho este nepocitam frajerku jedneho z nich, tak odpoved na tvoju otazku, ze 10 rokov mladsi je vela, lebo ked on bude mat 40 bude v najlepsich rokoch krasny pohladny muz a uz aj zabezpeceny a ty budes mat 50 a budes uz stara tetka. Dodatok k otazke najskor dospej a potom niekoho hladaj.

motylik2559
7. júl 2025

Ahoj, v tvojom pripade by som sa vobec na nic nezameriavala, nejdem sudit nejak nic, ale prides mi docela prelietava...prepac ak sa mylim...ale tak to vyznieva z tvojho prispevku. Kazdy ale zijeme po svojom a ked si chces uzivat, kludne to rob aj dalej, nas do toho nic🙂 Len proste by som to nechala plavat, lebo nevies kolkorocny chlap ta do buducna zaujme...zamerias sa na mladsich od teba a kludne ta moze oslovit starsi, alebo rovesnik. Takze nespekuluj co sa veku tyka, a to aky bude tvoj dalsi vztah, situationship, ci oboje naraz je podla mna v tvojom pripade ozaj vo hviezdach🤷‍♀️

simona19871216
7. júl 2025
@lubhomira

Ahoj, ja mám manžela mladšieho o 10 rokov, sme manželia už šesť rokov a máme štvorročného syna, klape nám to výborne.

@lubhomira to je odvaha, držím prsty

letfenixa
7. júl 2025
@mdse

@letfenixa keď spolu iba spávajú a nerozvíjajú hlbší vzťah.

@mdse a to nie sú kamaráti s vyhodami? To je ešte zas niečo iné?
Asi som už stará.

mdse
7. júl 2025
@letfenixa

Asi som už stará.

@letfenixa áno je to to isté, ale mladí sa cítia dôležitejšie, keď to nazývajú siťuejšnšip😁 a všetci sa ich pýtajú čo to je.

autor
7. júl 2025
@domkakvet

@anonym_autor tak ty si vo vztahu s jednym, spavas s druhym, snivas o tretom a hladas stvrteho o ktorom sa mame vyjadrit, ci by bolo ok, ak by bol mladsi? No tak ak som to spravne pochopila, lebo pred tymto sa moze aj telenovela skryt a to do toho este nepocitam frajerku jedneho z nich, tak odpoved na tvoju otazku, ze 10 rokov mladsi je vela, lebo ked on bude mat 40 bude v najlepsich rokoch krasny pohladny muz a uz aj zabezpeceny a ty budes mat 50 a budes uz stara tetka. Dodatok k otazke najskor dospej a potom niekoho hladaj.

@domkakvet z jedného príspevku toľko súdiť a robiť závery? Ja som tu niečo iné chcela riešiť a toto by si nenapisala, keby som šla dopodrobna a napísala tu môj životopis krok po kroku. Ale to pochopiteľne robiť nebudem. Nevnímam tvoju odpoved v zlom, len hneď mi urobiť rozbor na základe pár viet. Nikde som nepísala aký som mala vzťah, kedy ako to prebiehalo prečo boli veci ako boli …😊a tiež som nepísala to, že sa idem snažiť o chalana, ktorý sa mi zapacil. Iba vo mne vyvolal nejaké doteraz nepoznane pocity, zamyslela som sa nad veľa vecami v mojom živote, možno niečo prehodnotila, prišla na nové myšlienky a on ku tomu trochu dopomohol, ani o tom nevie. Preto ma po prvýkrát v živote zaujala táto tema, ženy a mladší partneri, doposiaľ som tomu nevenovala nikdy pozornosť. Snáď moja odpoved trochu pozmení tvoj pôvodný pohľad

simona92101
7. júl 2025

@anonym_autor mam manzela mladsieho o 7 rokov.ale on je myslenim uplne niekde inde ako jeho rovesnici.ja som spokojna

autor
7. júl 2025
@letfenixa

Asi som už stará.

@letfenixa sama nemám extra v laske tento pojem ale napísala som ho preto, že aktuálne je uplne bežný. Možno len pri staršej generácii nie. Celkom nesúhlasím že ide o kamarátstvo s výhodami, situationship môže mat trochu inú podobu, neviem to doslovne preložiť ale myslím, že ti čo tento pojem poznáme tak vieme, že je to niečo ako nachádzanie sa v komplikovanom type ,,vzťahu,, kde ani ten samotný sex nemusí byt, proste niečo medzi dvoma osobami, malo definované, komplikovane a nie nevyhnutne sexuálne ako pri kamarátstve s výhodami 😊

autor
7. júl 2025
@simona92101

@anonym_autor mam manzela mladsieho o 7 rokov.ale on je myslenim uplne niekde inde ako jeho rovesnici.ja som spokojna

@simona92101 áno samozrejme pokial by šlo o mladšieho, ta mentálna úroveň by musela byt určite trochu inde. Sú 20rocni čo sú ako 16 rocni a 20 rocni ktorí kľudne žijú život pomaly 30 tnikov. Len to číslo je tu stále nedá sa pred ním schovať, bála by som sa aj zoznámiť s rodinou takeho mladého a celkovo 😃

simona92101
7. júl 2025
@anonym_autor

@simona92101 áno samozrejme pokial by šlo o mladšieho, ta mentálna úroveň by musela byt určite trochu inde. Sú 20rocni čo sú ako 16 rocni a 20 rocni ktorí kľudne žijú život pomaly 30 tnikov. Len to číslo je tu stále nedá sa pred ním schovať, bála by som sa aj zoznámiť s rodinou takeho mladého a celkovo 😃

@anonym_autor my sme to neriesili,a co si myslela rodina nam bolo a je uplne sum a fuk.kazdy nas vztah spochybnoval,ale ked videli ze si rozumieme a myslime to vazne,nazor zmenili.moja mama ho vychvaluje kade chodi,ze ma naj zata na svete,so svokrou sme si nasli k sebe casom cestu.

nikoletta1712
7. júl 2025

@anonym_autor Ja mám 35, on má 23 a milujeme sa😊

domkakvet
7. júl 2025
@anonym_autor

@domkakvet z jedného príspevku toľko súdiť a robiť závery? Ja som tu niečo iné chcela riešiť a toto by si nenapisala, keby som šla dopodrobna a napísala tu môj životopis krok po kroku. Ale to pochopiteľne robiť nebudem. Nevnímam tvoju odpoved v zlom, len hneď mi urobiť rozbor na základe pár viet. Nikde som nepísala aký som mala vzťah, kedy ako to prebiehalo prečo boli veci ako boli …😊a tiež som nepísala to, že sa idem snažiť o chalana, ktorý sa mi zapacil. Iba vo mne vyvolal nejaké doteraz nepoznane pocity, zamyslela som sa nad veľa vecami v mojom živote, možno niečo prehodnotila, prišla na nové myšlienky a on ku tomu trochu dopomohol, ani o tom nevie. Preto ma po prvýkrát v živote zaujala táto tema, ženy a mladší partneri, doposiaľ som tomu nevenovala nikdy pozornosť. Snáď moja odpoved trochu pozmení tvoj pôvodný pohľad

@anonym_autor na mojom pohlade ti nemusi zalezat, ja som ti odpisala na tvoju otazku moj nazor a je na tebe ako ju zhodnotis a ci bude pre teba uzitocna, alebo nie. Ja ostavam pri nazore, ze 10 rocny rozdiel je vela, mozes si to porovnat s nazorom ostatnych a spravit si nejake vyhodnotenie a to ostatne co som k tomu dodala je, ze zena by nemala mat toho rozrobene viac aj keby na to mala neviem ake dovody, cize tiez taky moj nazor a ze ma byt clovek vyrovnany sam so sebou a a slobodny a az tak ist do vztahu o tom sa tu v diskusiach vela pise a viem ze sa to nevyplaca, som starsia. Cize moje rady poskytujem tomu kto sa pyta bez ohladu na to kto to je a co si o nom myslim, vzdy vyjadrim svoj nazor a snazim sa poradit najlepsie ako viem. Ak to neznie dobre ale vzdy je ciel rovnaky poskytnut radu.

evcagabi
7. júl 2025

Moj je o 8r mladsi

cimage
7. júl 2025

Poznam viac parov kde je zena starsia o 5 a viac rokov. Vsetko klape ako ma. Akurat citam knihu kde autorka pise o vztahoch, kde zena ma 80+ a muz okolo 30.

qrstxyz
7. júl 2025
@cimage

Poznam viac parov kde je zena starsia o 5 a viac rokov. Vsetko klape ako ma. Akurat citam knihu kde autorka pise o vztahoch, kde zena ma 80+ a muz okolo 30.

@cimage budem hádať, 80-tnička je bohatá a mladý zlatokop čaká, kedy bude dediť. Pardon, ale neviem si predstaviť normálneho chlapa, ktorého by priťahovala 80-ročná stará teta 😅 rovnako si neviem predstaviť vzťah s takým vekovým rozdielom ani v opačnom garde, samozrejme 😅

slaskou1975
7. júl 2025

@anonym_autor “Ja budem mať 30”… “Mala som dosť dlhy, ťažký situationship ktorý trval veľa rokov (ešte aj počas môjho vzťahu), taký ten osudový muž čo vždy zamieša karty. Mala som ho pomaly za Boha a nikto, vážne nikto iny ma nezaujal, nepáčil sa mi myslela som len na neho, ani nebudem písať koľko to trvalo. Toľko, že už človek vyhodnoti že sa to asi nikdy nezmení. Dosť mi to ničilo život a posledný rok sa to vyhrotilo uplne, keď sa mi jeho správanie prestavalo čoraz viac páčiť. Bojovala som s tým, že je to on koho tak obdivujem ( ani nebolo za čo) a správal sa ako úplný magor, nepoužiteľný muž zahladený do seba. Vďaka jeho správaniu začal v mojich očiach postupne klesať, čo ma mrzelo.” Niečo mi tu nesedi.. máš 30 a dlhoročný vzťah s niekym kto bol pre teba takmer Bohom a zmenil správanie.. predpokladám že z nenazdajky a ty si to ukončila.. tvoje správanie keďže sa opierať o to jeho bolo podľa teba fér? Vieš, zo skúsenosti viem, že keď toto vidíš ako jeho príčinu, tak ty si sa zmenila a on len reagoval tak ako sa tebe nepáčilo. Z tohoto usudzujem, ale v zásade nesúdim, že si manipulatívna a aj to ako si to tu “obhájila” sama pred sebou tomu jasne naznačuje. Myslím, že bude jedno akého budeš mat chalana vedľa seba, bude len na chvíľu, predpokladám takmer s istotou, že ten čo si s ním bola a ako si ho opísala, bol možno tvojim najdlhším vzťahom v tvojom živote. Nemáš sebaistotu v sebe a preto sa pýtaš, neveríš si, inak by si to vyhodnotila racionálne aj sama. Mozes začať pracovať na sebe možno.. kto vie, ale s kľudom ti poviem, bude to zaujímavé.. mami..

janickacrazy
7. júl 2025
@qrstxyz

@cimage budem hádať, 80-tnička je bohatá a mladý zlatokop čaká, kedy bude dediť. Pardon, ale neviem si predstaviť normálneho chlapa, ktorého by priťahovala 80-ročná stará teta 😅 rovnako si neviem predstaviť vzťah s takým vekovým rozdielom ani v opačnom garde, samozrejme 😅

@qrstxyz tak úplne normálny asi nebude, ale sú takí chlapi, poznám prípad, keď takto mladý muž prepadol starú 80-rocnu ženu doma a znásilnil ju, ťa chudera sa z toho nikdy nespamätala

Strana
z2