icon

Starý mládenec bez skúseností: Je šanca na vzťah?

babkaland
24. mar 2024

Len tak spúšťam debatu o takej veci že. Toto je fórum matiek a dospelých žien, tak by sa dalo celkom podebatovať o takejto veci. Žena po 40-ke väčšinnou už má za sebou svadbu, materstvo, výchovu detí, rozvod atď. Ženy sa hormonálne menia, aj narodením dieťaťa a pod. U muža sa v podstate nemení od 18 do 50-60 v podstate nič. Nemajú organizmus a hormóny ako žena. Môže byť len naučený. Tým pádom nastáva taká situácia že 18 ročné, čo sú na tom skúsenosťami podobne ako on, už baliť nemôže lebo je tam velký vekový rozdiel. Jeho rovesníčky sú však už zrelé ženy čo toho majú za sebou veľmi veľa, skúsenosťami sú úplne inde. Tak otázka na vás. Ako by ste prijali muža rovesníka vekovo ale bez skúseností, teda čo sa vzťahov týka bol by na úrovni pubertiaka? Ale nie takého mám na mysli že je to ako druhé decko že je stále u rodičov a hrá počítačove hry a jazdí na skateboarde v šiltovke. Ale že má zamestnanie, vlastné bývanie, vie robiť domáce práce, oprať si, navariť si, upratať si, navliecť prádlo atď, proste že vedie sám celú domácnosť, len sa mu nikdy nepošťastilo nájsť tú pravú, roky utekali, zrazu má po 40-ke a tu už začínajú byť rozvedené ženy, slobodné matky a pod. Že bol by sebestačný len v tých láskových veciach by bol bez skúsoností keďže logicky to nemal kde zažiť keď nikdy s dievčaťom nebol, resp. naposledy niekde v puberte nejaké bozkávačky, vodenie sa za ručičky, prechádzka, cukráreň, zmrzka, a po pubertiackych láskach nič - medzera.

Strana
z3
pribinak
24. mar 2024

Že treba mat oci otvorené, lebo nejaká príčina, že je celé roky bez vzťahu, priateľky musí byt.
Veď nežije na opustenom ostrove.

marseillefan
24. mar 2024

Chlap po 40ke, ktorý má posledné skúsenosti so ženou ešte z puberty... ??? Tam bude stopercentne nejaký problém...

kk77
24. mar 2024

Mam takeho kolegu, do 38 nic, potom sa dali dokopy s kolegynou slob.mamickou, do roka svadba a dieta. On ma teraz pred 40, ona 33. A ja neviem, co si mam o tom mysliet, mam veru take zmiesane pocity z toho. Podla mna nebyt tej kolegyne zostane sam.

h2
24. mar 2024

@babkaland Načo taký siahodlhý opis slova panic?

tramtada31
24. mar 2024

No nevyzera to dobre. Mne by svietil Red flag, že prečo si ho žiadna neulovila. Povedzme si to narovinu, bežnej žene stačí malo a vie si namotat chlapa, takze by mi bolo zvláštne, že sa na teba žiadna neulakomila, keď po svete chodi toľko svadbachtivych zien. V com vidis ty problem? Prečo si nemal nikdy vážny vzťah?

babkaland
autor
24. mar 2024

Tomu neverim ze taky by bol panic. Poznate niekoho kto je panic aj po 30-ke? Len je ine mat milovanie v puberte to take ze “chodim s niekym” obaja ste decka, byvate u rodicov. Taky vztah sa neda porovnat so vztahom dospeleho cloveka.

kk77
24. mar 2024

@babkaland ten moj kolega podla mna bol panic. Z rozpravania som to pochopila.

babkaland
autor
24. mar 2024

Viaceri ste povedali ze tam nieco bude ak je niekto tak dlho bez zienky. Tak povedzme ze nieje ziadny don chuan alebo fesak ak chcete po vasom… Kamaratok ma vela t.j. rady s nim zeny travia cas, len vzdy je to “len kamarat” proste ta chemia sa nenastartuje u zien.

svetlonos
24. mar 2024

@babkaland
a ako je mozne, ze si doteraz ziadnu priatelku nemal?

marseillefan
24. mar 2024

@babkaland pre chlapa nemôže byť problém, že nie je fešák...

babkaland
autor
24. mar 2024

Ako som uz pisal. Niesom “fesak” ale ani nudny lebo kamosiek je dost len sa akosi zalubit nevedia.

reanda
24. mar 2024

clovek sa nemeni len hormonmi.. meni sa celkovo zivotnymi skusenostami.. kde bol ten muz a co robil, cim naplnal svoj zivot, ake mal priority, ked styridsat rokov nemal ziadny vztah? preco, ked sa mu doteraz nepostastilo stretnut 'tu pravu', tak teraz mysli, ze ju stretne a rozmysla, ci by ho vlastne chcela?

babkaland
autor
24. mar 2024

Alebo, keby som vedel co je za tym, tak to davno vyriesim. Cim to je ak zeny chcu byt stale len kamaratky a vzdy sa zalubim iba ja a ony nie?

kk77
24. mar 2024

@babkaland lovis v nespravnych vodach, skus zmenit prostredie.

babkaland
autor
24. mar 2024

@reanda ako vravim. Ak muz zije celkom normalny zivot, ma zaluby, ide sa aj zabavit, aj na vylet, a tak. Len proste zeny sa nevedia zalubit. Nedokaze vyvolat chemiu v nich.

babkaland
autor
24. mar 2024

@kk77 len sa nevie ktore su tie spravne vody… keby som vedel, tak uz som tam 🙂

dzulli1980
24. mar 2024

Ja som svojho, teraz už manžela, spoznala, keď som mala 34, on 35 ... mal minimálne skúsenosti so ženami ... urastený vysoký, proste krásny muž, nešlo mi to do hlavy prečo je sám ... bol z 5-tich detí, jeho otec alkoholik, čiže sa o nich starala len mama ... bol ako taký sloník v porceláne ... neviem, ja som sa zamilovala práve do toho, že bol taký neskúsený, na každé rande mi nosil ružu, proste "Bravo girl" ... nehovorím, nebolo to ako z nejakej "Pilcherovky", ale dali sme to, naučila som ho, ukázala som mu, ja som tak nejak od začiatku vedela, že toto je ON ... sme manželia, máme dieťa, nevymenila by som ho.
@babkaland

marseillefan
24. mar 2024

@babkaland robíš niekde v komunikácii chybu... možno priveľmi tlačíš na pílu, ženy to vycítia a vycúvajú...

babkaland
autor
24. mar 2024

@dzulli1980 však to že v takom veku nebude už nikto riešiť 18-ky. A rovesníčky sú už všetko ženy ako vy.

0silvia0
24. mar 2024

@babkaland tie spravne vody? Ktovie, skus lovit u mladsich, mozno nezadane tridsiatnicky by boli lepsie ulovitelne. Nie styridsiatnicky, ktore maju podla teba za sebou uz vsetko.

reanda
24. mar 2024

@babkaland tak to tak asi ma byt.. asi si nemal mat doteraz zenu.. a ak ju mas mat, tak ju mat budes.. ta 'prava' nebude riesit, ci mas alebo nemas skusenosti.. pre nu budes pravy taky, aky si.. tak to zbytocne neanalyzuj.. ved vidis, ze rozumom to nijak nezariadis, aby sa do teba daka zalubila.. su aj taki ludia.. a niekedy je treba naozaj silne rozhodnutie, ze chces ist do toho, aby sa nieco zmenilo, ukazalo.. ja som do tridsiatky tiez nemala ziadny vztah, tiez som nenarazila na nikoho 'spriazneneho'.. az ked uz som si povedala, ze takto to dalej nedam, ze ked sa nieco nestane, tak neviem, co dalej v zivote, tak potom sa niekto objavil 😀

babkaland
autor
24. mar 2024

@marseillefan tak poďme na to, server toho vela zniesie. Tak spusť. Kolko treba s čím čakať? Ako sa s ňou treba baviť? Ako to odstupňovať? Kedy pozvať von a na akú činnosť? Píšte manuály ja som otvorený. Veď nechcem zle nikomu. Ak niečo robím nebedomky zle, tak som otvorený možnostiam.

babkaland
autor
24. mar 2024

@0silvia0 praveze to je to tmave obdobie lebo po 20 si najdu vazne vztahy, v 30 su stastne zadane, a od 40 uz zacinaju byt opat volne…

zuzanazu85
24. mar 2024

Tak si povedz... čo je podľa teba tvojou silnou stránkou? a naopak,v čom si myslíš,že tak toto mi na sebe vadí. Nie sú škaredí,či nepekní ľudia,sú len odlišní ,originalni ľudia a v tom je to čaro, každému sa niečo iné páči a každého niečo iné priťahuje. Musíš proste nabrať odvahu, byť viac iniciatívny, cieľavedomý,priamy aj za podmienky odmietnutia,sklamania. Každý zažil sklamanie,odmietnutie,rozdiel je v tom ako to spracuješ a ideš ďalej.

0silvia0
24. mar 2024

@babkaland ale prosim ta, tomu ani sam neveris. Nemaju vsetky tridsiatnicky partnerov a nie su vsetky styridsiatnicky opat volne. Zivot nie je takto nalinajkovany. V kazdej vekovej kategorii su aj zadane aj nezadane.

babkaland
autor
24. mar 2024

Ako nepozeram na to ja sa bavim s kazdou ktora sa bavi so so mnou ale vzdy sa nejako vyhovoria ze som pre nu mlady, som pre nu stary, stale si nieco najdu. Respektujem to. Ja som k nim slusny, nerobim ziadne neslusne navrhy a tak. Normalne sa snima bavim.
A tie co su kamosky tak niesu so mnou len tak, rozumieme si, vieme vselico prebrat, dobre sa porozpravat, kopa spolocnych chvil, cinnosti, len proste povedia ze neni chemia.

marseillefan
24. mar 2024

@babkaland Začnime s tvojimi silnými stránkami... máš perfektnú gramatiku, píšeš s diakritikou (tipujem, že na počítači), máš inteligentné vyjadrovanie... na tom sa dá perfektne stavať. Si zjavne inteligentný, dosť možno aj zabezpečený.. to sú príťažlivé črty pre mnohé ženy.
Prvú vec, čo by som na tvojom mieste urobil je, že by som prestal loviť výlučne vo vodách rovesníčok... ako ti tu už ženy radia, rozšír svoj interval a ja by som kľudne išiel až takto: 18-45. Čudoval by si, sa koľko dievčat má v dnešnej dobe daddy issues a sú preto na starších mužov.

marseillefan
24. mar 2024

@babkaland s tými kamarátkami sa aj stretávaš? alebo si s nimi len píšeš? kde si ich hľadáš?

babkaland
autor
24. mar 2024

Stretavame pozname sa niekedy aj roky. Hovorim o realnych kamaratstvach. Nejake pisanie to je nic. Ano presne ako vravis ja niesom nejaky hulvat alebo tak. Uplne normalny bezny clovek. Len proste neni chemia. Toto je 90% co povedia. Viem laska sa vynutit neda. Ja to respektujem. Proste mozem mat milion dobrych vlastnosti ale niesom proste pritazlivy. Nemam toho don chuana v sebe ze zena pozrie a odpadava z neho.

reanda
24. mar 2024

@babkaland sa pozri po zenatych muzoch.. pride ti kazdy ako don chuan? toto mas iba blbe presvedcenie.. a ty mas vlastne ake preferencie, ake naroky na zenu? lebo podla toho, co pises, to vypada, ze by si bral akukolvek, len keby ta chcela.. to znie tak dost zufalo

Strana
z3