Ste vo vzťahu, ale cítite nešťastie?
Ktora z vas dokaze verejne napisat, ze je zadana ale nestastne? ze je vo vztahu v ktorom nieje stastna ci trpi? a co robite pre zmenu?
@annie34 A ja som snad pisala nieco o hadkach?Hadky mozu byt a nemusia.Pre mna je to priestor vlastneho sebazdokonalovania.Keby som chcela mam priestor sa hadat do nemoty.Viem vsak,ze vzdy mam moznost rozhodnut sa ako zareagujem.Je rozdiel zit vo vztahu kde uz nie je skutocna laska a zit na bojovom poli.A to druhe je casto vecou rozhodnutia.Vo vztahu vobec nemusia byt vzdy hadky,to je len taky predsudok.
@anonym_0a1538 Rozumiem, ako to myslíš že veľa záleží na tom, ako človek reaguje a že hádky nemusia byť nutnosťou. Len niekedy to nie je len o reakcii, ale aj o tom, s kým žiješ.
Nie každý partner je typ, s ktorým sa dá riešiť veci pokojne, a nie vždy pomôže “sebazdokonaľovanie”, ak druhý človek nevidí ďalej než svoje ego.
Máš pravdu, že láska sa dá pestovať, ale keď sa z nej stane neustály boj o pokoj, už to prestáva byť vzťah, v ktorom sa dá rásť.
A vtedy, podľa mňa, je odísť rovnako silné rozhodnutie ako zostať.
@anonym_autor bola som....
Riesila som...nevydrzala by som tak zit dlho,dnes s odstupom casu nechapem ako som to vydrzala 4 roky.rozviedla som sa a teraz som vydata po 2.krat ale uz stastne🥰
@anonym_autor verejne ako anonym pisem, ze som v takom vztahu. Mozno je to aj toxicky vztah, neviem 🙁
Co ma v nom drzi? Asi viac veci. Obojstranna laska ale aj zavislost a zvyk, vlastne psych. problemy, strach, ze uz si nikoho nenajdem a ostanem sama, strach zacat bez neho po tolkych rokoch.
Cim dalej tym viac vychadza na povrch, ze sme ine povahy. On domased, ja dobrodruh. On rad travi volny cas hranim hier PC a playstation, serialy, filmy. Ja tuzim cestovat, objavovat svet. On si kupi drahsiu vec a uz automaticky ma pocit, ze musi setrit a robit nadcasy. Z jeho strany navrh cestovat nepride, pre mna nie su hry nic ine len zabijanie casu. Ja chcem zivot realne zi, nechcem ho len hrat ako unik z reality alebo pozerat v serialoch, filmoch, casto fanstamgorie, superhdinovia, marvel atd. Pride mi kvoli tomu nevyspely, nedozrety. Pritom rad by sa uz zenil so mnou a zalozil rodinu. Ale o realny zivot sa zaujima menej ako o ten ,,virtualny". Ja mu verim, ze porebuje aj oddychnut, vypnut po praci. Ale neviem, ci to nie je utek z reality. A ak chce mat svoju rodinu, dom, hypoteku, atd. tak ten stret s realitou moze byt viac nez kruty... 🙁
Vsetko platime pol na pol lebo sa striedame v plateni. Este povedal, ze pri mne viac mina! Akoby to bola moja chyba! Pritom restiky, nakupy, platime na striedacku, niekedy mu zaplatim aj naftu, ziadne dary okrem sviatkov mi nedava, na vylety, dovolenky, nikde ma neberie a poslednu dovolenku pred dvomi rokmi som platila z prevaznej casti ja. Vsade ho treba nutit, nikde nechce chodit, nic a nikto ho nezaujima. U jeho rodiny sme strceni kazdy vikend u mojej nebol takmer dva roky. Hovori, ze ma depresiu. Ja to beriem, chapem. Toto vsetko by sa dalo pochopit a prepacit. ALE ak by chcel zmenu a nieco preto robil!
Do toho sa casto oduva a uraza, ak pride nejaky problem. Co pre mna nie je problem pre neho je a neda sa vykomunikovat, max. zamiest pod koberec 😢
Zeny prosim o reakcie, napiste mi nieco, ci ste zazili nieco podobne... 😥 Podelte sa so skusenostami zo zivota, rady, veci co mi otvoria oci!
@anonym_d5cd4b Ach, s časti ako keby píšeš o mojom partnerovi.
Ešte buď rada, že nemáte deti a nehnuteľnosť.
My máme spolu nový dom a 100x som to oľutovala.
A čo by ste urobili kebyže ste v nefunkčnom vzťahu kde ste si nahovarala, že je všetko dobré ale nakoniec prídete na to koľko veci vám tajil skrátka sa vám otvoria oči. Ale ste práve v situácii keď nemáte kde bývať a hľadáte si bývanie. Rozmýšľam že pôjdem do útulku pre bezdomovcov. Odišli by ste alebo by ste radšej ostali s ním aby ste mali kde bývať. Deti nemáme. Teraz sa mi otvorili oči, verila som mu... Bola som slepá, tak sa na seba hnevám
A čo by ste urobili kebyže ste v nefunkčnom vzťahu kde ste si nahovarala, že je všetko dobré ale nakoniec prídete na to koľko veci vám tajil skrátka sa vám otvoria oči. Ale ste práve v situácii keď nemáte kde bývať a hľadáte si bývanie. Rozmýšľam že pôjdem do útulku pre bezdomovcov. Odišli by ste alebo by ste radšej ostali s ním aby ste mali kde bývať. Deti nemáme. Teraz sa mi otvorili oči, verila som mu... Bola som slepá, tak sa na seba hnevám
@anonym_6fd823 lepsie odist skor ako neskoro alebo nikdy. Da sa poriesit aj najom. Kedze deti nemate, o to lahsie sa vam odchadza. Zvacsa zeny zostavaju prave kvoli detom. Co ale nie je vas pripad. Takze ak ste rozhodnutá a nie je mozna cesta spat (rozhovory, zlepsenie...) tak treba ist za svojim stastim a nie byt nestastna.
ano aj ja...ale mam tajny vztah, ktory je uzasny a chceli by sme to dalej posunut..len odvaha z mojej strany zatial nie je..neviem, ci cakam na zazrak☹
Som. Plánujem útek. Po dobrom to žiaľ nejde, jeho ego by to neznieslo, za každú cenu to musí byť moja vina.
@anonym_a3bf21 asi ani ja to nijak inak nedam....po 30 rocnych skusenostiach s nim...

@gabrielabydzo Panecku a sup toto ihned zanonymizovat zenska!Ved tu mas fotku.Moze ti toto uprimne vyznanie v kombe s fotkou narobit v zivote obrovske problemy.Vymaz to a potom zaklikni ze reagujes ako anonym.